Mun Masennus

Anonyymi

Eli mää oon kohta 15v poika ja mul on masennus siitä ei ole mitään diagnoosia mutta tiedän kyllä että mul on se oon jo vuoden piilotellut jälkiä käsissä mutta viime kesänä pari mun kaveria näki ne eikä oo kauheesti apua siitä että toisen reaktio on se että se lyö, tönii ja haukkuu pystyyn kosk olin tyhmä ja toinen nauraa ja se on tyhmä se ei tajuu asiasta mitään luulee leikiksi voisko joku joka tajuu asian päälle nii tulla juttelee

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei ystävä kallis.
      Menehän kiireesti juttelemaan vaikka kouluterveydenhoitajan kanssa. Masennus on sairaus, johon täytyy saada apua. Itse olen kokenut useamman masennuksen elämäni aikana. Se on kamalinta mitä tiedän. Tällä hetkellä olen toipumassa. Takana on kolmen kuukauden makailu sängyn pohjalla. Lääkkeiden ansiosta ilo on palaamassa elämääni pikku hiljaa.
      Minulla on viisi nuorta kotona, joiden elämässä yritän olla tukena. Sinulle toivon kovasti voimia. Paranet varmasti, kunhan haet apua!

      • Anonyymi

        Kiitos tästä


      • Anonyymi

        Mul on myös masennus oon 12 sitä ei oo todettu mut tiän et mul on mulla ei nimittäin oo motii elää ja koen ite et se ei oo sairaus jos haluu kuolla älkääkä nyt laittako et hae apuj oot sairas se ei auta mitään mun paras kaveri joka on ainoo joka tietä mun masennuksesta niin silläki on mut se on todettu ja mun toisellakin kaveril oli masennus oon tyttö


    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tilanteestasi tänne! Ja edelliseltä vastaajalta saitkin jo hyviä neuvoja.

      Tässä vielä tiedoksesi pari paikkaa, jos haluat jutella tilanteestasi ulkopuolisen tahon kanssa. Näihin voit olla yhtyedessä matalalla kynnyksellä ja anonyymisti:

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi jutella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Hei,
      Olethan jo käynyt koulu terveydenhoitajan luona puhumassa asiasta? on hyvin tärkeää että saat apua.Tukinetistä saa tukihenkilön ja voi keskustella avoimesti.Olet tärkeä ja arvokas sen vuoksi tarvitset pikaisesti jeesiä.Kaikkea hyvää elämääsi.

    • Anonyymi

      Kouluterkkari voi auttaa! Ja Sekaisin -chat. Ja Nuorten mielenterveystalon masennuksen omahoito!
      Älä epäröi hakea apua! Masennus on ihan tavallista ja siihen on tehokkaita keinoja!
      Voimia sinulle!

    • Olen kohta 13v tyttö. Olen taistelu kohta 4v masennuksen kanssa. jos suoraa sanotaan nii masennus on perseestä. Olin osastolla 10vk. Tällä hetkellä kyllä haen itse apua. Mutta kadun sitä ylikaiken. Harkitsin pari kertaa tänävuonna itsaria. Jos mietitte tota nimee niin tuli mielee mitä äiti on sanonut.

    • Anonyymi

      No eipä ole äidiltä kauniisti sanottu. Mietin että miten voi edes noin sanoa, luulisin että itse en sanoisi. Tosin en ole kenenkään äiti, mutta siltikään.

      Masennuksen kanssa ei saa jäädä yksin. Aloittaja kirjoitti myös kavereista jotka vain pilkkasivat. Se on väärää käytöstä mutta johtuu siitä että taitavat olla vähän hölmöjä, eivätkä ymmärrä masennuksesta mitään.

      Mä olen jo " vanha akka " enkä ole itse masennusta suoranaisesti potenut, kaikenlaista muuta psyykkistä ongelmaa oli kyllä aikoinaan.

      Näitä juttuja ei oikein ymmärrä sellaiset ihmiset jotka eivät ole itse kokeneet samanlaista.
      Kannattaa yrittää löytää joku jonka kanssa olisi helppo puhua. Tuolla aiemmassa kohdassa olikin ehdotuksia kaikesta nuorille tarkoitetuista paikoista. sekaisin chat ym. Olkaa niihin yhteydessä koska niistä varmasti saa tukea vaikeisiin tilanteisiin.

      Toivon teille tsemppiä ja valoisampaa tulevaisuutta! Vaikeudet ovat usein voitettavissa vaikka se voimia ja sitkeyttä vaatiikin. Luovuttaa ei kannata.

      • Anonyymi

        Toi on just oikealla tavalla laitettu saatta jopa auttaa


    • Anonyymi

      Kiitos kaikille jotka ovat auttaneet minua. Nykyään menee paljon paremmin. Tyttöystävän kanssa ollut kohta puolvuotta onnellisesti eikä masennuksesta paljoa ole jäljellä tietenki välillä aika maassa vanhoja muistellen. Mutta olen päässyt eteen päin kuitenkin. Kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe