Kirottu opisto

Anonyymi

Oriveden opisto oli aikoinaan hyvä ja isänmaallinen opinahjo, jossa ennen sotia kansalaisille opetettin hyödyllisiä kädentaitoja. Oli kursseja kanan kasvatuksesta ja puutarhanhoidosta, välillä luettiin Topeliuksen tarinoita ja laulettiin kauniita lauluja.

Sotien jälkeen opiston linja alkoi pikkuhiljaa muuttumaan. Hyödylliset kurssit vähenivät ja kaikenlaiset kulttuurialat valtasaivat tilaa. Viimeistään 1970-luvulla peli oli menetetty, opisto oli täynnä hippityttöjä ja pitkätukkaisia sivareita. Siellä verorahoilla harjoiteltiin musiikin rämpyttämistä ja kirjoiteltiin joukolla tiedostavia juttuja. Paikallinen väestö oli ihan helisemässä tämän menon kanssa, joka viikonloppu oli omituista porukkaa kurkistelemassa yläbaarin vieressä. Välillä niitä joutui mättämään ihan kunnolla turpaan, että tajusivat pysyä opiston mäellä.

Ahlmanin suorittama kaappaus ja opiston tyhjennys oli kaupunkia kohdannut lottovoitto. Kaikenlainen kulttuurihössötys loppui siihen paikkaan, ei enää liikkunut epämääräisiä siimatukkia keskustiellä. Syvä rauha ja levollisuus valtasi vakaan asujaimiston, ja hetken henkeä vedettyä alkoi tarmokas vahinkojen korjaus. Ensimmäiseksi estettiin turhat luonnonsuojeluhankkeet. Sitten toimen miehet tarttuivat vaarallisen sukupuolipropagandan levittämiseen. Iso joukko nuoria oli vaarassa sortua vaihtamaan sukupuoltaan ja unisex-vessoissa nuoriso oli juuri aikeissa villiintyä haureuden harjoittamiseen.

Viimeisimpänä operaationa torjuttiin Ahlmanin viekas myyntitarjous. Konkurssi ja koko paikan vetäminen pillarilla alas oli jo aivan nurkan takana, kun vihervasemmisto riensi paikalle osuuskuntineen. Painajainen on taas täällä! Juuri kun ne oli saatu ajettua Taiston talolle, oli niillä yht'äkkiä vahva sillanpää keskellä kylää, ihan Suojan tuntumassa. Siellä on monta hehtaaria ja ties kuinka monta rakennettua neliötä tilaa suunnitella jotain liito-oravien suojelua. Nuorisotilaakin ne sinne hamuavat, sen kyllä tietää minkälaisia oppeja nuoriso noissa tiloissa saa.

Nyt onkin erittäin tärkeää estää kaikenlainen osuuskunnan tukeminen. Kenenkään yksityisen ei pidä siellä järjestää tilaisuuksia, eikä kaupungin pidä mitään tiloja vuokrata. Mitä nopeammin paikka on konkurssissa, sen parempi yhteiskunnan kannalta.

18

368

Vastaukset

 • Kerrannii kunnolline isäm maaline mielpie. Danke Schön!

  • Sano sinäkin jyrkkä EI Co-Operative haiseville hipeille ei enää kommunismia kuntaan


 • Hyvin kirjoitettu. Ei vakuuta osuuskunnan poppoon aiemmat näytöt

  • Mitkä näytöt?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitkä näytöt?

   Minä en ainakaan usko että maksut kaatuvat Orivesiläisten veronmaksajien syliin


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä en ainakaan usko että maksut kaatuvat Orivesiläisten veronmaksajien syliin

   Ei se mikään uskon asia ole. Itse epäilen, että opiston uusi nousu on yhtä näyttävä kuin kanan lento.


 • Mitäs kaupunkilaisten valtuuttamat päätti, luovuttivatko opiston näiden osuuskuntalaisten käsiin?

  • onneksi antoivat osuuskuntalaisille. Paitsi eipä se tähän lopu, kohta on osuuskuntalaiset kaupungin kimpussa, pitää vuokrata sitä ja tätä tai ehkäpä jopa ostaa joku pala opistoa. Lyödään vaikka vetoa, näin siinä käy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   onneksi antoivat osuuskuntalaisille. Paitsi eipä se tähän lopu, kohta on osuuskuntalaiset kaupungin kimpussa, pitää vuokrata sitä ja tätä tai ehkäpä jopa ostaa joku pala opistoa. Lyödään vaikka vetoa, näin siinä käy.

   Näin se menee. Eipä siinä mitään, jos on kaupunki jonkun tilan tarttee, vaikka vuokraiskin. Ei se kyllä vielä sillä pystyssä pysy se osuuskunta. Vaan olipahan hyvä, jotta valtuustossa olivat viisaampia.


 • Oli kyllä hieno aloitusteksti. :)
  Valitettavasti palstan lukijoista vain noin 2 % ymmärtää ironiaa.

  Kaikkea hyvää osuuskunnalle! Kulttuurimyönteinen Orivesi nousuun!

 • Kunhan Oriveen ykkösinhokki äänkvisti lopettais sen pakkotuputuksensa, niin vois ehkä harkita osuutta.

  • totta, ei tajua kuinka ärsyttää ihmisiä joka paikassa vihjailee ja tuputtelee. Ihme, ettei kukaan viisaampi ole hänelle sanonut, pidä nyt turpas. Mutta, toisaalta näkyvä vasemmisto-viherlinja pitää yhtä lailla porukkaa pois. Tai itse taitavat jakaa ihmisiä kuka on kelvollinen, kuka ei. Näin ne puheet liikkuvat jo kylillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   totta, ei tajua kuinka ärsyttää ihmisiä joka paikassa vihjailee ja tuputtelee. Ihme, ettei kukaan viisaampi ole hänelle sanonut, pidä nyt turpas. Mutta, toisaalta näkyvä vasemmisto-viherlinja pitää yhtä lailla porukkaa pois. Tai itse taitavat jakaa ihmisiä kuka on kelvollinen, kuka ei. Näin ne puheet liikkuvat jo kylillä.

   Pääsenkö mukaan kun oon jättänyt verot maksamatta?


 • Orginaali naamakirjassakin ollaan siivottu epämieluisia opiston juttui katajan oksan sormilla. Ei näytä hyvältä tämmöinen luutiminen kun ei kestetä kritiikkiä.

  • Ku on muovikipolla annettu ei voi paljoa vaatia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ku on muovikipolla annettu ei voi paljoa vaatia.

   Eikö ole muuta tekemistä, kuin haukkua toisia ihmisiä? Tee jotain hyödyllistä välillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö ole muuta tekemistä, kuin haukkua toisia ihmisiä? Tee jotain hyödyllistä välillä.

   Hyödyllistä on osallistua opiston talkoisiin. Voinko tulla talkoo mielessä hieromaan rasittuneita lihaksia? Leukaperien kireyttä on ollut nähtävissä ilman koittelua.......


 • Oioi, pääjehulta mennyt käpy :D

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2941
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  414