Rytmihäiriö kuolema?

Anonyymi

Olisiko täällä asiantuntijaa (rytmihäiriökardiologia tms) kertomaan voiko pelkästään kova krapula/alkoholinkäyttö aiheuttaa rakenteellisesti terveeseen sydämeen kuolettavan rytmihäiriön joka johtaa sydänpysähdykseen ? . Myöskään perinnöllisiä rytmihäiriöitä aiheuttavia sairauksia ei ole geenitestillä löytynyt kyseiseltä henkilöltä eikä hän juurikaan eläessään valitellut rytmihäiriötä. Kyseessä oli nuori ja terve ihminen.

3

58

Vastaukset

 • Alkoholin raju kertakäyttö voi aiheuttaa kammiovärinää terveelläkin henkilöllä ja johtaa hengenvaaralliseen alkoholimyrkytykseen.
  Kammiovärinä on on sydämen rytmihäiriö, jossa sydämen kammiot värisevät 300–500 kertaa minuutissa. Kammiovärinän aikana veri ei pumppaudu sydämestä eteenpäin.

  Kammiovärinä johtaa muutamassa sekunnissa tajuttomuuteen ja 4–6 minuutissa aivojen vaurioitumiseen verenkierron ja hapenpuutteen takia. Kuolema seuraa alle puolessa tunnissa, ellei sydämen toimintaa saada palautettua riittävän hyväksi elvytystoimilla.
  Krapulassa eteisvärinä on mahdollista, ja se taas puolestaan voi muuttua kammiovärinäksi. Eli vastaus kysymykseesi on kyllä voi.

 • Ei se aina johdu alkoholista. Eräs tuntemani henkilö menetti tajuntansa suunnistaessaan (kilpailu). Hän on täysin terve, urheilullinen nuorukainen. Sydän vain yhtä-äkkisesti lopetti toimintansa tuossa urheilusuorituksessa. Hänen onnekseen seuraava, samalle rastille saapunut ryhmä oli palomiehiä, jotka aloittivat välittömän elvytyksen. Hänet toimitettiin nopeasti ambulanssilla sairaalaan, jossa häntä pidettiin keinotekoisessa koomassa noin viikon verrran.

  Nykyisin hän on töissä ja voi hyvin, tosin automaattinen rytminsiirtolaite on asennettu ihon alle hänen rintaansa.

  • Kiitos kertomisesta!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.