Tästäkö uusi tuottokohde/ turhake Kontiolahtelaisille?

Anonyymi

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/231954

Mikä ettei, ellei kuntalaisen kustannuksella.

15

189

Vastaukset

 • Tuohan nyt on ihan höpö hanke, ei mitään mahdollisuuksia menestyä.
  Katotaanhan v 2022 mitä siellä näkyy, tuskin paljoakaan...
  Onko kontiolahdesta tullut roskakori-ideoiden kaatopaikka?

 • Ja kohteelle nimeksi: Kaikki kansat Kontiolahtelle katumaan.

 • Voisiko joku kertoa mitä on Kontiolahden talviurheiluosaaminen?
  Kunnanjohtaja on Kiinassa esitellyt useampaankin otteeseen sitä.
  Tietääkö joku muu tai onko kuullut mitä se on?

  • Se on sitä että osataan kesällä hiihtää menneen talven lumilla, tuskin onnistuu kiinalaisiltakaan, on ne sen verran tarkkoja maineestaan ja kunniastaan. Se on nääs kesällä hiihtäminen ja kaivosta onkiminen aikalailla vertailukelpoista toimintaa...


 • Katsoin tuossa kyseisen hankkeen taustalla olevan yrityksen (Arctic Brands Group) taloustietoja. Aikalailla varattomalta yhtiöltä vaikuttaa minkä jokainen voi todeta oheisesta linkistä: https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/arctic-brands-group-oy/28284586/taloustiedot

  Täytyy tosiaan ihmellä mistä rahoitus hankkeelle löytyy. Meinaako kunta haaskata veronmaksajien rahoja? Rahoituslaitoksilta tuskin yritys saa suuria lainoja koska majoitusala on heidän mielestään riskialtis sijoituskohde suhdanneherkkyyden takia.

  Toivottavasti päättäjät ottavat järjen käteen ja laittavat jäitä hattuun ettei vaan käy niin että imagon nostatus kiimassa tehdään päätöksiä ottamatta huomioon riskejä.

  • Puoli vuosikymmentä sitten kunta löysi neljä konsulttia ja perusti heidän kanssaan Kontionloikka oy:n "kehittämään" Kontiorantaa.

   Poikien puheet olivat kuin rahattomalla hevosen ostajalla, mutta kunnan ukot hurmaantuivat täysin. Ideoita oli, tuli ja meni.

   Niemeen piti tulla kylpylä-hotelli, 300 lomamökkiä ja kaiken kukkuraksi muodin mukaan tapahtuma-areena! Tapahtumia piti järjestää yksi osakas, useampia konkursseja tehnyt kitaransoittaja! Hinta-arvio projektille 30.000.000 euroa.
   (Vain hieman enemmän kuin ah-stadionin hinta)
   Kuokka luvattiin painaa maahan ihan lähiaikoina.

   Parilla googlauksella olisi heti nähnyt että ilmassa ollaan tiukasti.

   Toivottavasti nyt ollaan liikkeellä realistisemmalla pohjalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Puoli vuosikymmentä sitten kunta löysi neljä konsulttia ja perusti heidän kanssaan Kontionloikka oy:n "kehittämään" Kontiorantaa.

   Poikien puheet olivat kuin rahattomalla hevosen ostajalla, mutta kunnan ukot hurmaantuivat täysin. Ideoita oli, tuli ja meni.

   Niemeen piti tulla kylpylä-hotelli, 300 lomamökkiä ja kaiken kukkuraksi muodin mukaan tapahtuma-areena! Tapahtumia piti järjestää yksi osakas, useampia konkursseja tehnyt kitaransoittaja! Hinta-arvio projektille 30.000.000 euroa.
   (Vain hieman enemmän kuin ah-stadionin hinta)
   Kuokka luvattiin painaa maahan ihan lähiaikoina.

   Parilla googlauksella olisi heti nähnyt että ilmassa ollaan tiukasti.

   Toivottavasti nyt ollaan liikkeellä realistisemmalla pohjalla.

   Lehmolaiset eivät pelkästään riitä kunnan mannekiineiksi.


 • Tuo arktinen brädiruppi tekee 240000€:n liikevaihdolla tulosta -162000€. Kyllähän tuohon apuja vaikkapa joltakin kunnalta olisi tarpeen.
  Mutta kunhan kuntaryhmä palaa Kiinasta, niin varmaan kuullaan miten se tapahtuu, vai ostaako Kiina Kontioloikan?

  • "Kontiolahden talousluvut romahtivat", otsikoi Karjalainen.
   Millä summalla kunta aikoo osallistua vuonna 2022 mennessä nousevaan hotelliin, kun painolastina tuolla alueella on vielä ah-stadion, ja sen "kehittäminen" vie jatkuvasti varoja tärkeämmiltäkin hankkeilta.

   Onko rahoitus pelkästään viinanpolttimon varassa vai tunkevatko kiinalaiset väkisin mukaan?


 • Etelä-Suomessa muuan näistä uusista viinanpolttoyrityksistä on talousongelmissa. Siellä on palanut lähinnä sijoittajien rahaa ihan reippaasti.
  Kyseessä ei siis ole tämä kunnan uusi yhteistyökumppani!

  Olen joskus ihmetellyt mistä kunta löytääkin näitä konsultteja, jotka "matkailun" varjolla rahastavat kuntaa.

  Pahin on tietysti ampumahiihtprojekti kokonaisuudessaan.
  Sitä on rakennettu yli 30 vuotta ja rahaa on kulunut yli 20 miljoonaa. (+korot) Tärkeimpänä perusteena kuntaan tulevat matkailutulot.
  Muitakin perusteluita aikoinaan mainittiin, kuten nuorten kansainvälisyyskasvatus! Onko siitä millaista näyttöä?

  Miten kunnan matkailu on kehittynyt 30 vuoden aikana.
  Osaako joku laskea paljonko kunta on hyötynyt rahallisesti? Matkailussa on kyse aina rahasta.

  Isoihin kisoihin viitataan usein, mutta yhden viikonlopun kisailu ei paljon tuota, ja katsomot täyttävät silloinkin lähes kokonaan joensuulaiset joista ei paljon rahaa kuntaan irtoa.
  Mitä tuottavat ne 51 muuta viikonloppua?

  • Asioita voi pohtia monelta eri näkökannalta.Joskus on tärkeää,että pysyy kartalla - totta . Varsinaisesti taloudellinen hyöty ei aina kannata.Kun ilmaston/säätilojen muutosta tapahtuu suuntaan jos toiseen niin käsitys hiihtämisestä on hyvä pitää hanskassa.Kontiolahdella yritetään pitää lumi maassa.Taivaaltahan sitä voi tulla mutta pysyykö maassa,on eri asia.Veden eri olomuotojen muutoksista on hyvä olla tietoinen.Etikka ja vesiseosta suihkuttamalla tuulilasiin saa tuulilasin helpommin raapattua puhtaaksi jäästä.Sulamisilmiö.Miten se matkailuun liittyy - sitä voi jokainen miettiä itse,


 • Voi kumpa kaavotuksessa olisi kaavotettu omakoti ja rivitaloasunnoiksi koko varuskunta -alue lukuunottamatta biitsiä. Lisäksi kaksikaistainen suorayhteys kirkonkylälle ja Joensuun suuntaan että ei koko alue olisi motissa. Kaavoitusta ohjasi liikaa tuo AH-stadion kummajainen sille yritettiin tehdä väkisin muuta vetovoimaa.

 • Taisi tulla kunnalle painajainen tuosta varuskunnan alueesta. Vetovoimaa ei saaha hömppä projekteista tarvitaan oikeita työpaikkoja, teollisuus se on joka antaa tulevaisuutta ja hyvinvointia koko seutukunnalle mutta mistä sitä saatais ja millaista ? Siinäpä se. Kulkuyhteydet olisi aivan ensiksi suunniteltava sellaisiksi ettei tarvitsisi kierrellä mutkien kautta että pääsee ihmisten ilmoille. Suora yhteys Pilkon citymarketin ramppiin niin alkais vetovoimaa löytyä.

  • Varuskunnan asemakaavassa on uusi suora tieyhteys Aseman risteyksestä Napakympintien alusta varuskuntaan. Kunhan se rakennetaan, ei tarvitse kiertää koulun risteysen kautta. Eri asia, milloin se tie kannattaa rakentaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Varuskunnan asemakaavassa on uusi suora tieyhteys Aseman risteyksestä Napakympintien alusta varuskuntaan. Kunhan se rakennetaan, ei tarvitse kiertää koulun risteysen kautta. Eri asia, milloin se tie kannattaa rakentaa.

   Nimimerkki: Puntispolku

   Noudattelee ilmeisesti ikivanhaa Pyynpolun linjausta (?).


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7582
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  117
  6656
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  176
  3438
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  194
  2689
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  691