Osuuspankilla yllätys

Anonyymi

pankkikirjan käyttäjille.

9

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu minä luin kanssa samasta asiasta. Iltalehdessä olikin otsikko; ”kova uutinen pankin asiakkaille”. Kyllä nyt monella pistää miettimään miten tähän suhtautua?

    • Anonyymi

      Tuohon vielä tarkistus. Siis tämähän koskee vain konttorissa asioivia henkilöitä, eli niitä talletuskirjan käyttäjiä. Ei heitä jotka asioivat nettipankissa esim. kirjaston koneella tai esim. yrityksen leasing -vuokrakoneella. Tai kotona työnantajan, tai kotona koulun oppilaan käytössä olevalla koneella. Tai vaimon koneella, työnantajalta lainassa olevalla koneella? Koneen omistajalla ei ole merkitystä.
      Poimin tuolla kenen metsissä lie marjoja. Ihan samoja ovat kuin muidenkin marjat. Sieltä ajelen pois hyvää tietä, kenen lie tietä. Uutta ja hienoa on, minun ei tarvitse sitä omistaa.
      Illalla hotellissa käyn suihkussa ja saunassa. Hyviä ovat, vaikka eivät ehkä ole hotellin omistuksessa. Illalla on tanssit. Ei ole oma bändi, mutta hyvin soittaa. Illalla saan seuraa rinkille hotellihuoneeseen saakka. Saan sitäkin myöhemmin polkea, ja olen varma että sekään ei ole omaa. Hyvää on jos ei parempaakin.
      Hyvät on aamupalat, vaikka ei siellä mitään omaa ole.

      Sitten pitäisi käydä pankissa, mutta tuon aloittajan uhkakuva peloittaa. Voisikohan noin käydä minullekin?

    • Anonyymi

      Miltä vuodelta uutinen. Ei millään pankilla ole enään pankkirjoja käytössä. Ei ainkaan osuuspankilla kun kysyin siitä.

    • Anonyymi

      Rahan digitaalinen korvike (fiat) on osoittautunut osittain epäluotettavaksi. Useat asiakkaat ovat ottaneet pankkikirjan takaisin. Se ei ole muovirahaa. Sitä ei voi käyttää internetissä. Luottokorttiveloitukset eivät ole mahdollisia. Sitä ei voi hakkeroida, eikä muutoinkaan varastaa (käyttää).
      Pankkikortilla ei voi ostaa, sillä voi vain nostaa pankista rahaa. Tunnistukseen vaaditaan aina passi.

      European Banking Authority EBA:n alaisuudessa toimivan Suomen Pankin (eduskunnan päätöksen 27.3.1998/214) mukaisesti pankkikirja on edelleen toimiva. Nykyisellä asetuksella ainakin vuoden 2027 loppuun.

      Pankkikirjan tietoturva on AD3 -tasoa. Se on korkein tietoturvaluokitus siviilikäytössä. Esim. nettipankki on tasoa AD9. Pankkikortti AD17. Kryptovaluutat eivät ole vertailussa mukana, koska niitä ei huomioida. Jos huomioitaisiin, ne yltäisivät AD2 tasoon (bitcoin).

      Käteisen käyttö on ollut laskussa 80 -luvulta lähtien, mutta nousussa viime vuosina (2014-2017).

      • Anonyymi

        Näin OP perustelee pankkikirjallisen tilin ja pankkikirjojen lopettamista.Pankkikirjat eivät kuulemma "jatkossa täytä maksupalvelulain vaatimuksia tilistä annettavien tietojen osalta." Kenelle ja minne annettavien tietojen?Minulle ainakin riittäisi juuri se tieto minkä pankkikirjasta noston hetkellä saa.


      • Anonyymi

        Täyttä soopaa. Pankkikirja on vain muistilappu, eikä sillä ole mitään tekemistä muiden tilinkäyttövälineiden kanssa. Samaan, johon on liitetty pankkikirja voi aivan hyvin päästä käsiksi myös verkkopankkitunnusten kautta ja siihen voi olla liitettynä pankkikortti. Pankkikirja ei kirjaimellisesti liity näihin mitenkään.

        Useat asiakkaat eivät ole korvanneet tiliotteita (tämä on ainoa asia, jonka pankkikirjalla voisi korvata) pankkikirjoilla, koska suomalaiset pankit eivät ole antaneet uusia pankkikirjoja enää vuosiin, Jkunen harva pankki saattaa yhä luovuttaa pankkikirjan jo olemassa olevan, loppuun käytetyn, tilalle.

        Loppuosa jutustasi on sitten pelkkää keksittyä puutaheinää vailla mitään todellisuuspohjaa.


    • Anonyymi

      Niin olishan se fiksua kun suomalaisilla olisi käteistä rahaakin lompakossa etteivät hidastaisi kassa toimintoja 1,50 euron maksuilla. Ärsyttää tämä muovikortti maksu villitys. Ehkä se saa köyhänkin tuntemaan itsensä rikkaaksi...

      • Anonyymi

        Kyllä ne kolikoiden laskijat nimenomaan on ne jotka hidastaa. Ikinä ei löydy oikean kokoista rahaa, aina yritetään laskea tasarahaa tai mieluisaa vaihtorahasummaa ja sitten kestää.


    • Anonyymi

      Tuo bitcoin puhututtaa nykyään aika paljon. Itse työskentelen aika etäällä ja palkkapäivänä palkka ei aina tule. Eipä tosin ole aina automaattejakaan näkösällä ja eipä paljon muutakaan. Pelkkää mustaa joka puolella.
      Jos ymmärrän oikein niin tuo bitcoin siirtyy valon nopeudella. Minun työpaikalle on matkaa 32 000 km, eli siirtoonhan ei mene kuin muutama arkipäivä, jos sitäkään? Olenko ymmärtänyt oikein?

      https://www.riemurasia.net/video/Tyamaa-avaruudes/218607

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe