Ilmastonmuutos ja naudanliha

Osa meistä uskoo, että Jumala loi maailman 6 tuhatta vuotta sitten, Koska olemme uudelle vuosituhannelle siirtyneet, niin luomiseen on ehkä 7 tuhatta vuotta. Toinen näkökanta on, että maailmamme syntyi mjljardeja vuosia sitten ja evoluution myötä olemme muotoutunet sellaisiksi kuin nyt olemme.
Kuinka päin vain, mutta emme koskaan ole pitäneet epäilyttävänä sitä, että olemme sekasyöjiä, eli syömme niin kasviksia kuin lihaakin. Elimistömme tarvitsee ne rakennusaineet, joita näistä raaka-aineista saamme. Todisteena on hampaistomme.

Koko ihmiskunnan kulttuuri perustuu elämisen mahdollisuudelle. Meidän täytyy elää terveinä ja toimintakykyisinä määrätyt elinvuodet, jotta ihmiskunta kasvaisi ja kehittyisi. Siihen tarvitaan kaikki luojanluomat rakennustarpeet.
Meistä nyt vaan ei tule kasvissyöjiä, vaikka ilmastomme muuttuisi millä tavalla tahansa. Luopumalla naudanlihasta emme edistä yhtään mitään, koska naudanliha ei ole mikään erillinen, helposti elämästämme poistettava osa. Nauta on jalostettu kotieläimeksi, jonka kaikki osat käytetään ihmisen tarpeisiin. Suomessa juodaan maitoa ja maitovalmisteita luodaan kaiken aikaa lisää. Jos naudanlihasta luovutaan, naudan hävitetään tiloilta ja siirrytään johonkin muuhun tuotantoon. Maidon osuus ruokataloudestamme häviää.
Jokainen voi mielessään ajatella, miten tulevaisuutemme tulisi muuttumaan. Ja pelastuisiko ihmiskunta. Pysähtyisikö ilmaston lämpeneminen?

43

79

Vastaukset

  • Yhä enemmän käydään kamppailua ruoasta ja ilmastosta.
    Ihan vastaikkainasetteluun ei ole vielä menty,
    vai onko,
    kun osa ihmisistä tuntee itsensä syyllistetyiksi,
    koska lihansyönti on paha asia,
    karjankasvatus on paha asia ja kohta karjankasvattajakin on paha asia,
    autoilu on paha asia,
    vaikka "huviautoilua" ei bensan hintojen takia monikaan harrasta.
    Useimmille varsinkin maaseudulla auto on välttämätön.

    Ilmasto ja ruoka on vastakkain.
    Itse asiassa melkein kaikki on vastakkain ilmaston suhteen.
    Teet mitä vain, pitäisi jokaista tekoa ajatella ilmaston kannalta.
    En jaksa olla niin pitkäjänteinen eikä ole mieltäkään kahlita itseään yhden asian vangiksi.

    Anteeksi vain mutta mielestäni fanaattiset ilmastoihmiset melkeinpä terrorisoivat muita vaatien liian jyrkkiä muutoksia mm. sekasyöjille, joita me lähes kaikki olemme olleet ikämme.
    Vaatisi ravitsemukseen perehtymistäkin, että oppisi korvaamaan lihan,
    makutottumuksista puhumattakaan.

    En ole koskaan pitänyt siitä, että "yhden asian profeetat" yrittävät pakottaa koko maailman muottiinsa.

    Ilmasto on tärkeä, mutta saisimmeko me tavalliset ihmiset,
    ei-fanaatikot, edetä rauhallisempaa tahtia ?
    Syyllistymättä.

    • Emmehän me tarvitse niin vahvaa liharuokaa iäkkäinä, kuin nuorina! Kalan valkuainen on kevyttä ja maukastakin meille, ja lihaa voimme syödä huoletta silloin kuin sitä mielimme.

      Aloituksen filosofia on ihan oikea, se lyhyt aika joka meillä on edessä, sallii meidän nauttia elämästämme ilman minkäänlaista syyllisyyttä 😊))
      Antaa maailmanparantajien vouhottaa teoillaan, ja kokekoon he omaa erinomaisuuttaan, meidän maailmakuvamme saakoon pysyä ehjänä.
      Kypsinä ja elämään luottavaisina tuemme näitä ilmastopanikoituvia!


    • Ihmiskunnalla on se paha tapa, että kun muutoksia tulisi tehdä, osoitetaan sormella kaikkia muita. Sormihan osoittaa itsestä ulospäin. Älkää minua katsoko! Eihän nyt yhden ihmisen toimia tarvitse hillitä. Se on niin vähästä. Ei maailma pelastu, jos minä rupean jätteitä kierrättämään!
      Mutta minä itse se on ainoa, jota todella voi ohjata. Todella voi määrätä vain itseä heittämään erilaiset roskat erilaisiin jäteastioihin, itse voi päättää, ettei käytä kertakäyttökamaa, itse voi valita ruokansa.
      Siitä se lähtee. Esimerkin voimalla, ei saarnaamalla, ei osallistumalla mielenosoituksiin, sillä niihin kulkeminen vie pensaa, kuluttaa kenkiä, aiheuttaa liikennekaaosta, haittaa työtä tekevien toimia.


  • Proteiini on erittäin tärkeä iäkkäille.
    Ikääntyessä proteiinia tarvitsee enemmän kuin nuorena,
    eli liharuoka on hyvinkin tärkeä proteiinilähde,
    vaihtoehtoisesti runsaasti proteiineja saa kalasta
    ja maidosta, juustosta, kasviksista, leivästä jne kuten tiedämme,
    mutta kohtuullinen annos lihaa päivässä
    kattaa proteiinitarvetta hyvin
    ja pitää nälkää poissa paremmin kuin kasvisruoka.

    Proteiinintarve on 1 gramma ihmisen painokiloa kohti
    eli 60-kiloisen henkilön tulisi saada 60 grammaa proteiinia vrk:ssa,
    70-kiloisen henkilön 70 grammaa proteiinia,
    iäkkään jopa 1,5 grammaa per painokilonsa.

    Liian vähäinen proteiininsaanti aiheuttaa ns. raihnaistumista, lihaksien kuihtumista ja luuston heikkenemistä.
    Kalsiumia ja monta muutakin ainetta on syytä saada tarpeeksi,
    mutta monipuolinen ja riittävä kotiruoka takaa kyllä kaiken.

  • 150 grammaisesta naudanlihapihvistä saa proteiineja noin 44-45 grammaa.
    100 gramman kalapalasta noin 22 grammaa suunnilleen.
    Kala ja liha on parhaat proteiinilähteet.
    Kananmunassa on 7 gr proteiineja.
    Siivussa kinkkuleikettä tai juustosiivussa on 2 gr proteiineja.
    Lasissa maitoa tai piimää on 7 grammaa.
    Kasviksissa on vähän.
    Jos ei söisi lihaa tai kalaa pitäisi syödä suuria määriä kasviksia
    ja muutakin päivässä.
    Yhdessä perunassa on 1 gr proteiineja.

    80 ikävuoteen mennessä lihasmassasta on kadonnut puolet.
    Lihaskato heikentää toimintakykyä.
    On siis ajoissa pidettä huolta ravitsemuksesta,
    sillä voi hidastaa lihaskatoa.

    Proteiinia on hyvä saada joka aterialla.

    • No ei sitä aina muista niitä proteiineja,hiilareita tulee mättettyä eenmän sinne kehoon.
      Eikä sitä terveellistä ruokaa kaikilla eläkeläisille edes ole varaa syödä?
      Kun käyt apteekissa,niin ruokakauppaan,saati viinakauppaan ei paljoa jää saldosta.


  • Yksittäisen ihmisen teoilla on ilmastoon mitättömän vähän merkitystä,
    niin kauan kuin suuret maat, joitten teollisuus saastuttaa eniten, eivät tee mitään.
    Ei tarvitse mennä Kiinaan asti, aika lähellä meitä, Puolassa on Euroopan pahiten saastuttava hiilivoimala, jonka saasteet ovat samaa luokkaa kuin koko Suomen hiilisaasteet yhteensä. Puolassa on niitä voimaloita monta, Saksassa vielä enemmän.

    Se aiheuttaa turhautumista, mutta silti minäkin yritän kantaa korteni kekoon toimimalla niinkuin kuuluu, mutta lihasta en luovu. Siitä luopumalla en voi maailmaa pelastaa. Ruokani on 50/50 lihaa ja kalapohjaista.
    Katson paremmaksi yrittää pitää itseäni kunnossa, etten joutuisi toisten armoille.

    • Yksittäisistä ihmisistä tulee kyllä yhdessä ihan kamalan suuri joukko. Niiin suuri, että se pystyisi vaikka mihin, jos haluaisi. - Nm. Puolet pitää olla vihreää


  • Tuskin naudanlihalla ja ilmastonmuutoksella oo mithään yhteyttä :(

    • On sillä: metaanipäästöt ! Nautojen massiiviset mahakaasut ja pierut .Näin on meille kerrottu.


    • Anonyymi kirjoitti:

      On sillä: metaanipäästöt ! Nautojen massiiviset mahakaasut ja pierut .Näin on meille kerrottu.

      Jos lakataan käyttämästä naudanlihaa, loppuu myös maidontuotanto, sillä maitoa saadaksemme lehmän on tuotettava ensin vasikka. Kun vasikalle ei ole käyttöä, se hävitetään tavalla tai toisella, ja varmasti siinä ilmastonmuutos saa osansa. Kymmeniä tuhansia vasikoita haudataan, poltetaan, muutetaan rehuksi, kuivataan koiranruuaksi? Jne.
      Jollei se vaikuta niin mikäs.
      Vaihtoehtona on luopua maidon jalostamisesta, mm. juuston tuotannosta.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Jos lakataan käyttämästä naudanlihaa, loppuu myös maidontuotanto, sillä maitoa saadaksemme lehmän on tuotettava ensin vasikka. Kun vasikalle ei ole käyttöä, se hävitetään tavalla tai toisella, ja varmasti siinä ilmastonmuutos saa osansa. Kymmeniä tuhansia vasikoita haudataan, poltetaan, muutetaan rehuksi, kuivataan koiranruuaksi? Jne.
      Jollei se vaikuta niin mikäs.
      Vaihtoehtona on luopua maidon jalostamisesta, mm. juuston tuotannosta.

      Tuohan on kaikille selvä asia, jos naudanlihantuotanto lopetetaan.
      Viimeisen naudan mukana loppuu kaikki nautaan perustuva tuotanto.
      Ei maailman väestö ole valmis siihen ainakaan seuraavaan sataan vuoteen.


    • Anonyymi kirjoitti:

      On sillä: metaanipäästöt ! Nautojen massiiviset mahakaasut ja pierut .Näin on meille kerrottu.

      Kasveilla on myös aisteja ja varmaansiten tunteitakin. Ei ole oikein syödä kasvejakaan.
      Ruokaa pitäisi tehdä kivikunnasta kemiallisin prosessein.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Tuohan on kaikille selvä asia, jos naudanlihantuotanto lopetetaan.
      Viimeisen naudan mukana loppuu kaikki nautaan perustuva tuotanto.
      Ei maailman väestö ole valmis siihen ainakaan seuraavaan sataan vuoteen.

      Hevosille heiniä ,jo syövät tallissa seiniä :)


  • .Joku suosittelee naudanlihan sijaan kanaa ja sikaa. Nämä jälkimmäiset syövät samaa ruokaa kuin ihminen, nauta jalostaa ruohon ihmisravinnoksi. Liha on hyvä raudanlähde, maito kalsiumin. Valkuaista saa muistakin ruoka-aineista. Asia ei ole niin yksiselitteinen kuin moni luulee.

    • Juuri valkuaista eli proteiinia saa ylivoimaisesti eniten lihasta, seuraavaksi kalasta, lähes yhtä paljon. Muusta huomattavasti vähemmin.


  • Jumalasta en tiedä, ehkä elämä olisi parempi sana.

    • Liha on myös ainoa mistä saa B12 vitamiinia paljon.
      Jos ei syö lihaa, B12 vitamiinia olisi otettava purkista,
      se on niin tärkeä vitamiini.
      Syön joka päivä B-vitamiinipillerin, jossa on kaikki B-vitamiinit ja foolihappo.
      Useissa monivitamiinivalmisteissa on ne myös.
      Esimerkiksi Orionin Multivita Plus on hyvä monivitamiini- ja hivenainevalmiste.

      Erikoisesti iäkkään pitäisi myös syödä purkista D-vitamiinia purkista joka päivä 20 mikrogrammaa.
      D-vitamiinia saa kesällä riittävästi auringosta, kun 5-10 minuuttia vilauttaa itseään auringossa.
      D-vitamiinia otan joka päivä. Se on Orionin Devisol D3.

      Mikään "lisäaine-narkomaani" en ole ollenkaan enkä tarkoita mainostaa.
      Vain nämä kaksi lääkäreitten yleisesti suosittelemaa pilleriä otan päivittäin.
      Jos söisin lihaa, ehkä en söisin B-vitamiinia.

      En ole lopettanut lihansyöntiä ilmastosyistä.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Liha on myös ainoa mistä saa B12 vitamiinia paljon.
      Jos ei syö lihaa, B12 vitamiinia olisi otettava purkista,
      se on niin tärkeä vitamiini.
      Syön joka päivä B-vitamiinipillerin, jossa on kaikki B-vitamiinit ja foolihappo.
      Useissa monivitamiinivalmisteissa on ne myös.
      Esimerkiksi Orionin Multivita Plus on hyvä monivitamiini- ja hivenainevalmiste.

      Erikoisesti iäkkään pitäisi myös syödä purkista D-vitamiinia purkista joka päivä 20 mikrogrammaa.
      D-vitamiinia saa kesällä riittävästi auringosta, kun 5-10 minuuttia vilauttaa itseään auringossa.
      D-vitamiinia otan joka päivä. Se on Orionin Devisol D3.

      Mikään "lisäaine-narkomaani" en ole ollenkaan enkä tarkoita mainostaa.
      Vain nämä kaksi lääkäreitten yleisesti suosittelemaa pilleriä otan päivittäin.
      Jos söisin lihaa, ehkä en söisin B-vitamiinia.

      En ole lopettanut lihansyöntiä ilmastosyistä.

      Tavallisen monipuolisen kotiruuan lisäksi ei tarvitse kuin D-vitamiinin purkista.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Tavallisen monipuolisen kotiruuan lisäksi ei tarvitse kuin D-vitamiinin purkista.

      Mitä tavallinen monipuolinen kotiruokasi sisältää? Varmasti sen puoli kiloa salaattia, vihanneksia ja juureksia, jotka kuuluvat tavalliseen, monipuoliseen, hyvään, ravintopitoiseen, terveelliseen ruokailuun. - Nm. Rehellinen vastaus


  • En ole koskaan oppinut ottaman vitamiinipillereitä. En ole tottunut lääkkeisiin. Niinpä en ikinä muista syödä kuuria loppuun. Koko ikäni olen selvinnyt ilman lääkkeitä, ja kun niitä nyttemmin on minulle määrätty, en muista ottaa niitä ohjeen mukaan. Olen varmaankin syönyt kyllin monipuolisesti, koska minulla on aina hyvät veriarvot.

    • Jos et tosiaan antibioottikuuriakaan syö loppuun, levität antb.: ia sietämään oppineita taudinaiheuttajia ympäristöösi! Huh huh mitä piittaamattomuutta!


    • Anonyymi kirjoitti:

      Jos et tosiaan antibioottikuuriakaan syö loppuun, levität antb.: ia sietämään oppineita taudinaiheuttajia ympäristöösi! Huh huh mitä piittaamattomuutta!

      Antib.kuuri on vain kymmenisen päivää, mutta isoissa vitamiinipurkeissa on tropit 100 päivälle., Vähän eroa.
      Koko sairaushistoriaani en tässä lajittele.
      :)


  • Pitäisi jatkaa sika-naudan jalostamista. Eikö sellaista jo kerran ole kokeiltukin?
    Se tuottaisi maitoa, söisi ylijäämäruuat kaukalosta, lannottaisi pellot ja olisi erinomaista sika-nautajauhelihaa loppupeleissä.
    Toimeen on nyt tartuttava.

    • Hyvä ja hauska ehdotus :))


  • Syökää sikaa, syökää nautaa ja syökää kanaa, mutta jättäkää jäniksen ruoat jäniksille, oravan ruoat oraville, hyönteiset sammakoille.

  • Juuri kommentoin aloitusta pitkällä kirjoituksella se katosi, kuin "pieru saharaan", eikä palautunut, kun painelin tuota alapalkissa olevaa nuolta, joka on liidokki mielestäni.

    Kirjoitin hullunlehmän taudista, jossa nämä älyköt yritti opettaa naudat syömään lihaa ja jauhoivat teurasjätteet eläinten rehuksi! Käyköhän meille ihmisille samoin, että pelkkien rehujen syönnistä saammekin jonkun aivojen rappeuman?

    Nyt on viiemeinen mahdollisuus nauttia kunnon voista, maidosta ja piimästä, kuten juustoistakin, jotka on jalostettu lehmän maidosta. Tuleva sukupolvi syö sitten näitä "korvikkeita" voin sijasta joitain öljyjä.......j.n.e

    • Onko ihmisen aivan pakko ilmoittaa julkisesti oma yksinkertaisuutensa, tietojensa ja ymmärryksensä vajavaisuus. - Nm. Tiedä enemmän, luulet vähemmän


    • Anonyymi kirjoitti:

      Onko ihmisen aivan pakko ilmoittaa julkisesti oma yksinkertaisuutensa, tietojensa ja ymmärryksensä vajavaisuus. - Nm. Tiedä enemmän, luulet vähemmän

      Joku on avuliaasti kopsannut Wikistä tuon hullunlehmän taudin alkuperäisen syyn, joten kysyisin nyt, että mitä minun tulisi tietää enemmän, mitä tiedemiehet ovat todenneet.

      Kirjoitukseni pointsihan oli se, että eläimille alettiin syöttämään lihaperäistä ruokaa, josta seuraukset oli kammottavia.

      Olenhan minä ilmeisen "yksinkertainen", mutta koska itse olet viisaampi, niin tuskin miua haluat opettaa viisauteesi.

      Olisin kuitenkin iloinen, jos hieman edes valaisisit minun tyhmyyttäni sinun viisauteesi, niin ehkä oppisin jotain, tai sitten en.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Onko ihmisen aivan pakko ilmoittaa julkisesti oma yksinkertaisuutensa, tietojensa ja ymmärryksensä vajavaisuus. - Nm. Tiedä enemmän, luulet vähemmän

      Älä, hyvä Anonyymi, huolehdi toisten yksinkertaisuudesta.
      Kristiinan tieto oli oikea, ja kun joku halusi asiasta tarkemman selon, kirjoitti siitä laajemmin omassa kommentissaan.
      Kerropa hiukan enemmän ymmärtämisestä ja luulemista, kun alkuun päästiin.


    • Kristiina23 kirjoitti:

      Joku on avuliaasti kopsannut Wikistä tuon hullunlehmän taudin alkuperäisen syyn, joten kysyisin nyt, että mitä minun tulisi tietää enemmän, mitä tiedemiehet ovat todenneet.

      Kirjoitukseni pointsihan oli se, että eläimille alettiin syöttämään lihaperäistä ruokaa, josta seuraukset oli kammottavia.

      Olenhan minä ilmeisen "yksinkertainen", mutta koska itse olet viisaampi, niin tuskin miua haluat opettaa viisauteesi.

      Olisin kuitenkin iloinen, jos hieman edes valaisisit minun tyhmyyttäni sinun viisauteesi, niin ehkä oppisin jotain, tai sitten en.

      Tässä ketjussa on aika monta kommenttia, joista voi päätellä, että lihan syönti on rappeuttanut aivoja. Kasvisten yms. syönti ei sitä tee, jos pitää huolen, että elimistö saa kaikki tarvittavat ravintoaineet. - Nm. Ravinto on rakennusaine


  • "Ensimmäiset tapaukset havaittiin Britteinsaarilla, jossa lehmät saivat alun perin tartunnan teurasjätteistä valmistetusta rehusta, jossa oli sairaiden lampaiden aivoja ja selkäydintä – tautiin kuoli Isossa-Britanniassa noin 160 000 eläintä vuosina 1986–1995. Maassa aloitettiin taudin vuoksi nautojen laajat joukkoteurastukset keväällä 1996. Kuolleet eläimet poltetaan tartuntavaaran takia. BSE-tautia on tavattu eläintarhaolosuhteissa myös muilla märehtijälajeilla ja kissaeläimillä. Vaikka prionin ja BSE:n yhteys on todistettu, ei tiedetä, mistä ja miten ensimmäinen BSE-nauta sai taudin."

  • Ilmastonmuutos, muovin välttäminen ja kierrätys ovat muoti-ilmiöitä, joista puhutaan, kun ei tärkeämpää uutista ole.
    Nyt olla onneksi päästy taas elämään kiinni, kun Helsingissä avataan suuria kauppakeskuksia kilpaa, ja 300 ensimmäiselle sisääntulijalle ojennetaan tervetuliaispaketti.
    Kyllä sitä kannattaa mennä jonottamaan klo 3 yöllä, että on ensimmäisenä.

    Ilmaisia ämpäreitä ei tosin ollut jaossa, ja sen vuoksi en viitsinyt nähdä vaivaa ja jonottaa. Pitää nyt odottaa, että pahin ryysis menee ohi ja käydä sitten ostoksilla. Toivottavasti eläke riittää, kun tarjouksia on niin triplasti kuin outletistikin. Ja Kampissa on ihan japanilainen ostosparatiisi avattu.

    Nyt ei enää olla köyhiä eikä hapettomia, ilmasto on raikastunut pakkasen puolelle, lunta maassa, huolet tuuli vei. Mikään ei ole muuttunut.

    • Uskon vakaasti kehitysteoriaan ja luomisteoriaan. Voihan luomisteoriaa ajatella näinkin. "
      "JUMALA loi alkumuodot ja antoi voiman kehittyä niille ajan kuluessa aina paremmiksi yksilöiksi'.

      L.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Uskon vakaasti kehitysteoriaan ja luomisteoriaan. Voihan luomisteoriaa ajatella näinkin. "
      "JUMALA loi alkumuodot ja antoi voiman kehittyä niille ajan kuluessa aina paremmiksi yksilöiksi'.

      L.

      Olen aina ajatellut samoin. Jumala on sallinut edellytykset kehitykselle, joka on nyt tässä pisteessä.
      Nyt ihminen sitten tuhoaa itse itsensä sallimalla maapallon saastua. Sille ei luojammekaan mitään mahda.


  • Emmehän me ole tienneet pahaa tekevämme.
    Samaan aikaan meille on valjennut ilmastoasiat kuin Gretallekin,
    vaikka hän aikuisia syyttää.
    Ilmastotiedemiesten armoilla tavallinen ihminen on.

    • Niiin, tai ehkä me emme ole halunneet tietää. Tiedemiehet ainakin yhdessä ison veden takana olevassa mahtivaltiossa ovat tienneet ilmastonmuutoksesta jo 40 vuotta. - Nm. Salattu


  • Meillä on kasvissyöjän suolisto.
    Siis ei raatelijan,ei lihansyöjän.
    No tietty eihän se luoja silloin tiennyt,että meille keksitään kaikenlaiset menetelmät lihan kypsentämiseen.

    • Ja vielä suolistosyöpä on tästä virheellisestä ruokavaliosta seuraamus.
      Lihantuottajamaissa,kuten USA; kaiketi yleisin kuolinsyy.

      No me syömme possua ja tukimme rasvalla verisuonenme ja maito kuuluu vasikoille.
      Viiniä ruokajuomaksi , voihan sitä viiniä ottaa,vaikkei edes söisi mitään?


  • Mistähän tuo tieto on peräisin ?
    Olisko jo kivikaudella metsästetty.
    Jos ihminen jossain vaiheessaan olisikin ollut kasvissyöjä
    sen elimistö on mukautunut uudenlaisiin ravintoaineisiin.
    Kyllä kai neandertal-asiantuntijat sen tietävät...

    • Sinulla on tieto hyppysissä,hae sitä ja tutustu suolistoon, ei siinä tarvitse gradua tehdä


    • Mistähän he kivikautisen ihmiset tiesivät,että on olemassa peruna ja muut vihannekset?
      Eivät mistään.Lue historiaa aivanoikeesti.
      No tietty snobit luulevat olevansa viisaita,kun pääsevät vanhusten hiekkalaatikolle.
      Eikö se lastenhiekkalaatikkokin ole suomi24 keskusteluissa?


    • rituliini_38 kirjoitti:

      Mistähän he kivikautisen ihmiset tiesivät,että on olemassa peruna ja muut vihannekset?
      Eivät mistään.Lue historiaa aivanoikeesti.
      No tietty snobit luulevat olevansa viisaita,kun pääsevät vanhusten hiekkalaatikolle.
      Eikö se lastenhiekkalaatikkokin ole suomi24 keskusteluissa?

      Kivikauden ihmiset söivät mitä saivat. Elivät kiertotaloudessa ja osasivat käyttää luonnon antimet, kuten jumala Aatamille lupasi. Kyllä taito käyttää villiriisiä ja vehnää on tuhansien vuosien takainen. Ollaan aina oltu sekasyöjiä.
      Viime viikolla oli uutinen kivikauden aikaisesta mammuttiansasta, jonka sen ajan ihmiset olivat kaivaneet. Siitä löytyi 14 mammutin luut.
      Kyllä me lihaa söimme Siitä on osoituksen kulmahampaamme, joilla aikojen alussa raastettiin maksupalat mammutinpaistista. Taisi olla hiukan kookkaammat ja terävämmät niinä aikoina! :)
      Teetin DNA-tutkimuksen itsestäni. Kuulun joukkoon, joka 120 milj. v. sitten lähti liikkeelle Afrikasta Botzwanan tienoilta ja kulkeutui Eurooppaan ja pohjolaan Turkin ja Irakin tienoilta. Joissakin tutkimuksissa on todettu, että Euroopan ihmisissä on muutama prosentti Neandertahlin perimää, mikä puuttuu Afrikkaan jääneiltä ihmisiltä.
      Näkyyhän se edelleen meissä. Olemme enemmän tanakampia ja matalampia kuin Afrikan pitkäjäseniset ja sirot asukkaat.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.