KHL:n taloudellinen kasvupotentiaali

Anonyymi

KHL on Euraasian alueella toimiva liiga, joten sen tulevaisuuden näkymiin vaikuttaa pitkällä aikavälillä koko Euraasian alueen talouskehitys.

Kasvavan liikenteen perusteella Euraasian näkymät ovat valoisat:

- Istanbulin uudesta lentoasemasta on tulossa maailman suurin ja Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohta.

- Dubaissa lisätään kapasiteettia samassa tahdissa, kuin Istanbulin kentällä rakennetaan uutta. Viime vuonna Dubain kautta kulki noin 90 miljoonaa matkustajaa, mutta kymmenen vuoden kuluessa matkustajamäärä nousee 190 miljoonaan.

- Pekingiin valmistui maailman suurin lentokenttäterminaali

- Kiinaan ja Venäjälle rakennetaan huippunopeita junayhteyksiä

https://yle.fi/uutiset/3-10478399
https://www.railway-technology.com/features/moscow-kazan-high-speed-rail/

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tällä hetkellä liigaa rahoitetaan aika pitkälle Venäjän luonnonvaroista saatavilla tuloilla:

      <<<Venäjällä on valtaisat luonnonvarat. Maakaasuvarat ovat maailman suurimmat, myös öljy- ja kivihiilivarat kuuluvat maailman suurimpiin, ja maasta löytyy myös monia merkittäviä metalleja kuten rautamalmia ja alumiinia. Myös metsävarat ovat maailman suurimmat.>>>

      https://www.globalis.fi/Maat/Venaejae

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan alkoholin kulutus on laskenut Venäjällä 43%. Asiasta uutisoi BBC:

      <<<Russian alcohol consumption down 43%, WHO report says>>>
      https://www.bbc.com/news/world-europe-49892339

      Jos sama tapahtuisi Suomessa niin säästäisimme pitkän pennin.

    • Anonyymi

      Suomalaiset Venäjän kaupan asiantuntijat näkevät hyviä vientimahdollisuuksia Venäjän hallituksen käynnistämässä kunnianhimoisessa Ekologia-ympäristöohjelmassa, jonka kokonaisbudjetti on noin 56 miljardia euroa. Venäjän ympäristöasioiden erityisedustaja Sergei Ivanovin mukaan käsiteltävien jätteiden osuus on tarkoitus nostaa 36 miljoonaan tonniin vuoteen 2024 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää 200 uuden jätteenkäsittelylaitoksen rakentamista eri puolille maata. (Venäjän Aika-lehti 3/2019)

      Suomessa on kymmeniä yrityksiä joiden tuotelistoilla on venäläisten tarvitsemaa teknologiaa. Olisikohan näistä yrityksistä Jokereiden yhteistyökumppaneiksi?

    • Anonyymi

      Koska energia-alan yritykset ovat näkyviä urheilun tukijoita niin Venäjän energiasektorin kehittyminen vähäpäästöisemmäksi olisi hyvää mainosta myös KHL:lle:

      <<<Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) tutkijat mallinsivat uusiutuvan energiajärjestelmän Venäjälle ja Keski-Aasialle. Tulokset osoittavat, että uusiutuvat energiamuodot ovat edullisin vaihtoehto ja voivat tehdä Venäjästä erittäin energiakilpailukykyisen alueen. >>>

      https://www.lut.fi/uutiset/-/asset_publisher/h33vOeufOQWn/content/venaja-uusiutuvan-energian-kilpailukykyisimpia-alueita-tulevaisuudessa

    • Anonyymi

      Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen kirjoittaa YLEn sivuilla kuinka EU:n on entistä useammin tehtävä yhteistyötä Venäjän ja Turkin kanssa:

      <<<Euroopan on ajateltava kuin geopoliittinen toimija, jotta se saa kohtalonsa taas omiin käsiinsä. Koska Yhdysvallat ei ole enää samanlainen selkänoja, yhteistyötä on tehtävä tilanteen mukaan entistä useammin Venäjän tai Turkin kaltaisten maiden kanssa.>>>

      https://yle.fi/uutiset/3-11031215?fbclid=IwAR1JWaXVxLqOek2SAf5RcS3so1E2MtBzDe7IR6NyTIDsrP75wrs9nbVNKyg

      Olisiko jääkiekko yksi hyvä rauhanomaisen yhteistyön muoto kun ottaa huomioon sen ettei yhteistyö ole mielekästä kaikissa asioissa? Jo kylmän sodana aikana jääkiekkoa pidettiin merkittävänä rauhanomaisen kulttuuriyhteistyön muotona.

    • Anonyymi

      Britanniassa syntynyt professori Mark Galeotti on laajasti perehtynyt Venäjän ja Itä-Euroopan asioihin. Kun lukee hänen teostaan Venäjän rikollisuudesta, ei voi olla hämmästelemättä sitä asiatiedon määrää, jonka hän on pystynyt aiheesta keräämään. Teoksen kiinnostavinta antia ovat arvioinnit siitä, miten venäläinen rikollisuus on vuosikymmenten varrella hoitanut suhteensa vallanpitäjiin. Vaikuttaa siltä, että melkein kaikki Venäjän eri tasoiset päättäjät ovat tavalla tai toisella pitäneet yhteyttä rikollismaailman merkkimiehiin.

      Vaikka kirjan yleissävy on masentava - Venäjä kuvataan melkoisena pahisten pesänä - niin aivan loppusivuille on tuotu ripaus optimismia. Uudemman polven rikolliset haluaisivat vakautta, pelisääntöjä ja turvaa. He haluaisivat nähdä "sivistyneen Venäjän".

      (Kirjaesittely löytyy Venäjän Aika-lehden numerosta 3/2019)

    • Anonyymi

      Onko Suomeen syntymässä oma "oligarkia"? Sellaisen käsityksen saa YLEn sivuilla julkaistusta Joona Hermanni Mäkisen kolumnista:

      <<<Suomi on ottanut askelia Yhdysvaltojen suuntaan. Rikkaille ja suuryrityksille on luotu miljardiluokan porsaanreikiä verotukseen>>>

      https://yle.fi/uutiset/3-11031090

    • Anonyymi

      Jäähallien määrä on kasvanut Venäjällä vuosi vuodelta KHL:n perustamisen jälkeen. Sama kehitys näyttää jatkuvan lähitulevaisuudessa. Vuosittain on tarkoitus valmistua 50 uutta jäähallia. Seuraavan kahdeksan vuoden aikana yhteensä 400 hallia.

      Mielenkiintoista nähdä kuinka tämä vaikuttaa KHL:n tasoon ja pelaajatuotantoon.

      Projekteja voi seurata täällä:
      https://hfboards.mandatory.com/threads/new-arenas-in-the-khl-vhl-mhl-part-ii.1910985/page-21

    • Anonyymi

      Keski-Aasian vaurastuminen ja EU-yhteistyön lisääntyminen on KHL:n kannalta hyvä asia:

      <<<EU:n ja Kazakstanin kahdenvälisiä suhteita edistetään jatkossa uudenlaisella EU-Kazakstan Business Platform -konseptilla. EU-maiden keskuudessa on jo pidempään ajettu korkean tason keskustelufoorumin muodostamista talouden- ja liiketoiminnan saralle, jossa esimerkiksi eurooppalaisten yritysten kohtaamista haasteista voitaisiin viestiä suoraan maan ministeriötasolla. Tätä tarkoitusta varten perustettu Business Platform kokoontui ensimmäisen kerran heinäkuussa Kazakstanin pääministeri Askar Maminin johdolla, jolloin maan valtaapitävien lisäksi koolla oli eurooppalaista yritysjohtoa ja EU-maiden suurlähettiläät.>>>

      https://www.marketopportunities.fi/home/2019/kazakstanin-talouskatsaus-syyskuu-2019/

    • Anonyymi

      Länsi-Euroopan ja Venäjän lähentyminen voisi tuoda merkittävästi lisää näkyvyyttä ja taloudellisia resursseja KHL:lle. YLE uutisten kolumnisti Rysky Riiheläinen seuraa tätä kehitystä riskejä unohtamatta:

      <<<Presidentti Macron pyrkii rauhaan, jossa EU ja Venäjä voisivat yhdistää voimiaan pärjätäkseen paitsi Kiinalle, myös liittolaisistaan loitontuvalle Yhdysvalloille. Tällaisen yhteistyön luomat resurssit innovaatioineen, luonnonvaroineen ja pääomineen olisivatkin yhdistyessään merkittävä muutos maailmanpolitiikkaan. Tätä houkuttelevaa kuvaa on hyvä heilutella eurooppalaisten johtajien silmien edessä. Hehän haluavat kiihkeästi taloudellista menestystä.>>>

      https://yle.fi/uutiset/3-11039940

    • Anonyymi

      Jos jotakuta kiinnostaa niin tässä on linkki blogiin jossa seurataan Euroopan ja Aasian suhteiden kehitystä. Sen ylläpitäjä kertoo blogin sisällöstä näin:

      <<<Euroopan ja Euraasian sydänmaan välisiä suhteita kannattaisi kehittää ja lujittaa entisestään liiallisen länsisuuntautumisen sijaan. Moni asia on muutostilassa, ja vanha maailmanjärjestys on vaihtumassa uuteen.

      En kuulu mihinkään puolueeseen, enkä edusta mitään tiettyä poliittista suuntausta; käsittelen blogissani poliittista ajattelua oikealta vasemmalle. Toivon näkeväni liberalismin jälkeisen ajan, jossa multipolaarinen järjestys korvaa vanhan, angloamerikkalaisen hegemonian. Tästä näkökulmasta kirjoittavia on Suomessa hyvin vähän.>>>

      https://markkusiira.blogspot.com/p/blog-page_29.html

    • Anonyymi

      Euraasian alueen liikenteeseen liittyvä projekti tämäkin:

      <<<Turkin valtion rautatiet (TCDD) suunnittelevat 406 km pitkää suurnopeusrataa Ankaran ja Sivasin välillä.

      Uusi linja on valmistumisensa jälkeen Turkin toiseksi pisin rautatie Ankara – Istanbul-suurnopeusradan jälkeen.

      Ankara-Sivasin rautatie on tärkeä osa Turkin hallituksen Edirne-Kars-rautatieväyläsuunnitelmaa, joka yhdistää Euroopan Lähi-itään. Turkilla on tällä hetkellä 1 213 km suurnopeusratoja, jotka on hallituksen tavoitteena laajentaa 3 500 km:iin vuoteen 2023 mennessä.>>>

      https://www.railway-technology.com/projects/ankara-sivas-high-speed-line/

    • Anonyymi

      Tunnettu Eurooppa-ajattelija Ivan Krastev on YLE-uutisten mukaan nyt ehkä paremmin ajan hermolla kuin kukaan toinen:

      <<<Krastev vertaa maailman länsimaistamista amerikkalaiseen ajatukseen kulttuurisesta sulatusuunista. Jos muutat Yhdysvaltoihin, tulet osaksi sitä ja muutut amerikkalaiseksi.

      Kiina sen sijaan toimii kuten Chinatownit eli kiinalaiset kaupunginosat ympäri maailmaa. Se pystyttää leirin ja tuo sinne kiinalaiset. Mutta se ei halua imeä vaikutteita kohdemaasta eikä myöskään muuttaa sitä kaltaisekseen. Se haluaa vain rahan ja hyödyt.>>>

      https://yle.fi/uutiset/3-11044133

    • Anonyymi

      Miljardöörisijoittaja Ray Dalio näkee korona- ja talouskriisin aiheuttavan yhtä merkittävän siirtymän kuin 1930-luvun suuren laman ja toisen maailmansodan aikana:

      https://markkusiira.blogspot.com/

      Vaikuttanee myös KHL:ään?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe