Aihe

Hyväksyykö SDP kansan vaurastumisen?

Huomiota kiinnitti ministeri Timo Harakan tv-haastatelun yhteydessä esilletullut osakesalkun huomattava suuruus. Hän totesi, että oman taloustilanteen kunnossa oleminen antaa vakautta elämiselle ja turvaa mahdollisten muutosten aikana. Omasta puolestani voi todeta, että olen samaa mieltä ministeri Harakan kanssa tässä asiassa. Samalla tässä mieleen nousee erityisemmin kaivelematta SDP-puheenjohtaja ja pääministeri Antti Rinteen jopa toistuvasti esittämä osakesäästämiseen ja vaurastumiseen nihkeästi asennoituva kanta. Onhan Rinne toistuvasti puhunut pörssikeinottelun turmiollisuudesta. Miten on nyt sitten koko puolueen eli SDP:n kanta vaurastumiseen ja tavallisen kansankin omatoimiseen taloutensa kohentamiseen esim. juuri osakesäästämisen avulla?

23

68

  Vastaukset

  • Sosialismissa, jonka viiteryhmään sosiaalidemokratiakin kuuluu, on aina hyväksytty johtoryhmän vauraus vain heidän etuoikeudekseen. Eihän siitä mitään tule jos kansa vaurastuu sillä se siirtyy Kokoomukseen tai muualle oikeiston puolelle.

   Rinne taas vanhana/entisenä ay patruunana tietää miten ay orjia kehutaan, jotta ne luulevat ay järjestön toimivan heidän hyväkseen vaikka tarkoitus onkin vain taata hyvät tulot ay satraapeille ja vielä ihan eläkevirastaan.

  • Jälleen kerran aivoituksiin nousta putkahtaa läntinen naapurimaamme Ruotsi, jossa yleispätevänä sääntönä ja myös käytäntönä on kansakunnan ja siinä samalla myös tavallisen kansan vauraus. Ruotsissa sikäläinen sosialidemokraattinen puoluekin ymmärtää ja on jo aikoja sitten hyväksynyt mm. osakesäästämisen aivan tavallisenkin väen harjoittamaksi taloudelliseksi toiminnaksi. Ruotsissa julkinen valta ei rokota taloudellisesti kansaa samalla tavalla kuin mitä meillä Suomessa tehdään. Kyllä meilläkin voitaisiin poistaa perintövero ja lahjavero ja kiinteistövero, mutta semmoisen uudistuksen kuvitteleminenkin on meillä täyttä utopiaa.

   • Kyllä Ruotsin demarit vuosikymmenten politiikan jälkeen alkavat maksaa hintaa virheistään, SD on noussut muutamassa vuodessa marginaalista maan toiseksi suurimmaksi J. Åkessonin johdolla.
    Pörssikeinottelu on tietysti hieman huono sana, koska sehän antaa ymmärtää et sellainen on huono asia, vaikka on ihan laillista suunnitella talouttaan sen avulla ja esim. verosuunnittelulla, kyllä uskon Rinteen ja SDP:n tämän hyväksyvän.
    Tuohon edellisen kommenttiin et, kansan ei muka anneta vaurastua, vois huomauttaa et, senkö takia mm. kapitalistien kotimaassa USA:ssa on suuria alueita missä eletään kädestä suuhun surkeissa oloissa oikeassa köyhyydessä. Onko USA sosialistien johtama maa sitten?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä Ruotsin demarit vuosikymmenten politiikan jälkeen alkavat maksaa hintaa virheistään, SD on noussut muutamassa vuodessa marginaalista maan toiseksi suurimmaksi J. Åkessonin johdolla.
    Pörssikeinottelu on tietysti hieman huono sana, koska sehän antaa ymmärtää et sellainen on huono asia, vaikka on ihan laillista suunnitella talouttaan sen avulla ja esim. verosuunnittelulla, kyllä uskon Rinteen ja SDP:n tämän hyväksyvän.
    Tuohon edellisen kommenttiin et, kansan ei muka anneta vaurastua, vois huomauttaa et, senkö takia mm. kapitalistien kotimaassa USA:ssa on suuria alueita missä eletään kädestä suuhun surkeissa oloissa oikeassa köyhyydessä. Onko USA sosialistien johtama maa sitten?

    Elät sitten Ruotsissa, Suomessa tai USA:ssa niin hyvinvointi lähtee jokaisen korvien välistä sekä apuna käytettävien kahden käden taidoista.

    On sama onko sosialismi vai kapitalismi jos itse et panosta hyvinvointiisi ja niin pitääkin olla. Tähän mennessähän kapitalismi on mahdollistanut paremmin hyvinvoinnin rakentamista omatoimisesti, sosialismihan ei omatoimisuutta edes hyväksy eikä se ole sen vuoksi hyvinvointiyhteiskuntien kärkeä missään.

    Yhteiskunnan osana on mahdollistaa tuottava työskentely ryöstämättä sen tuotosta liikaa veroina!


  • Ei hyväksy äänestäjien menemistä kokoomukseen väurastumisen myötä. Köyhä ja kurja kansa äänestää vasemmistopuolueita.

   • Suomalaiset eivät ole köyhiä ja kurjia, ei nyt ole 1920-luku enää.


  • Aikamoinen osuus suomalaisista äänestäjistä on osoittanut tyytymättömyytensä harjoitettuun vallanpitoon. Sen on joutunut kokemaan rankkana vaalitappiona Keskusta puolueena viimeksi viime käväänä ja sitä ennen vuoden 2011 vaaleissa. Vastaavanlaisesta äänestäjien tahtotilasta on kokemusta myös sosialidemokraateilla. Ja menestyväksi puolueeksi äänestäjät ovat nostaneet Perussuomalaiset nyt jo kolmasti peräkkäin eduskuntavaaleissa.

   Meikäläisäijän hyppystuntuma ounastelee sitä, että seuraavissa eduskuntavaaleissa (ilmeisesti v.2023) yhdeksi ratkaisevaksi äänestysperusteeksi tulee nousemaan vaurastuvuus eli lähivuosina hallituksen päätökset suhteessa tavallisen kansan vaurastumiseen. Nyt Rinteen hallituksen alkutaipaleella tilanne on luonnollisesti vielä täsmentymätön. Silti epäilyttää, että verojen, maksujen ja taksojen ilmeiset korotukset "edistävät" Perussuomalaisten pärjäämistä jatkossa.

   • Pikavipin kaltainen sosialistihan ei kykene elintason nousua saamaan aikaan. Se kun vaatisi uutta suhtautumista yrityksiin, varsinkin nyt kun koko maailma näyttää hieman jarruttavan taloudessaan.

    Kun luvattiin lisää työllisyyttä niin se tarkoittaa uusia tuottavia työpaikkoja entisiin yrityksiin eli markkinoiden vetoa, laman alkaessa silloin hintojen lasku olisi hyvä suunta mutta se voisi vaatia palkkojen laskemista ansioiden tasolle, joka ei nyt näytä oikein onnistuvan.

    Rinteen olisikin lähdettävä liikkeelle uudella kikyllä luokkaa 10 - 20% eli huomattavasti suuremmalla mihin Sipilä uskalsi lähteä.

    Olisi myös saatava aikaan uusia yrityksiä johon on mahdollisuus kun kannustetaan innovointiin. Innovaation vuoksihan aikoinaan lähdin yrittäjäksi ja se onnistui mainiosti. Sitä hommailin kolmisen vuosikymmentä ja nyt se on myyty ja uusi yrittäjä on sitä entisin kujein vetänyt toista kymmentä vuotta. Tuolla linjalle pitää patistaa uutta verta!

    Onko sosialistista siihen? Eipä näytä olevan koska ainoat ideat tähän mennessä ovat olleet tukityöllistämiset!


  • Seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä on kyllä Suomen vaurastumiset jo vaurastuttu...

  • tämä hallitus on kaikkien aikojen pohja noteeraus,
   kyllä eläkeläisiä kusetettiin ja siinä ohessa koko suomen kansaa.

   antti rinne tuomittu rikollinen ,puhuu paskaa , valehtelee,vääristäää totuutta,tai millä sitä nyt haluaa sanoa.

  • Tavallisväkeen kuuluvista suomalaisista varsin laajat ja jatkuvasti enenevät joukot pyrkivät vaurastumaan eli tavoittelevat elämäntilannetta, jossa pärjäävät taloudellisesti omillaan, eläisivät omilla jaloillaan. Tämä on yksi erttäin olennainen elementti, kun seuraavien eduskuntavaalien menestyjäpuolueett valikoituvat vaaliuurnilla. Toki muitakin vaalimenestykseen vaikuttavia asioita on eli suhtautuminen aikansa eläneen pakkoruotsin poistamiseen (ja virkaruotsi saman museoon), julkisen hallinnon, siis valtion ja kuntien, ehkä maakuntienkin, päätöksenteon väestöläheisyys eli se, että kansalaiset itse kokevat, että heitä kuullaan ja heidän näkemyksiään otetaan huomioon myös käytännössä. Mm. erikoisterveyspalvelujen on oltava lähempänä kuin 50 tai sadan kilometrin päässä. Keskittäminen niin koko Suomen puitteissa kuin maakuntien sisälläkin saattaa törmätä äänestävän kansan vastukseen. Saattaa käydä myös niin päin, että ilmastomuutoksesta suurinta ääntä pitävät tahot kokevat mahdollisesti vaaleissa vesiperän. Onhan niitä noita seikkoja. Lisää myöhemmin.

   • Paljon asiaa, mut ruotsinopetuksesta olen eri mieltä, kansalliskielten pitää olla oppivelvollisia, ja sitä mieltä tuntuu olevan enemmistökin suomalaisista, eihän menossa oleva kielialoite saa nimiä juuri lainkaan, ja toisaalta pakollisen ruotsin poistoa kovasti ajanut Sininen puolue on katoamassa poliittiselta kartalta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paljon asiaa, mut ruotsinopetuksesta olen eri mieltä, kansalliskielten pitää olla oppivelvollisia, ja sitä mieltä tuntuu olevan enemmistökin suomalaisista, eihän menossa oleva kielialoite saa nimiä juuri lainkaan, ja toisaalta pakollisen ruotsin poistoa kovasti ajanut Sininen puolue on katoamassa poliittiselta kartalta.

    Mikäpä siinä sitten eli järjestetään kansanäänestys ja sen aiheeksi otetaan esitys pakkoruotsin poistamisesta peruskoulussa sekä korkeakoulujen ja yliopistojen tutkintovaatimuksista "virkaruotsin" kurssin poistaminen. Vastauksena äänestyslipuissa siis joko "Kyllä" tai "Ei". Kun sinä kerran uskot kansan kannattavan pakkoruotsin säilyttämistä, niin tosiaan sopii varmaan sinullekin mainiosti, että äänestää rapsautetaan asiasta.


   • Leiriniekka kirjoitti:

    Mikäpä siinä sitten eli järjestetään kansanäänestys ja sen aiheeksi otetaan esitys pakkoruotsin poistamisesta peruskoulussa sekä korkeakoulujen ja yliopistojen tutkintovaatimuksista "virkaruotsin" kurssin poistaminen. Vastauksena äänestyslipuissa siis joko "Kyllä" tai "Ei". Kun sinä kerran uskot kansan kannattavan pakkoruotsin säilyttämistä, niin tosiaan sopii varmaan sinullekin mainiosti, että äänestää rapsautetaan asiasta.

    Kansanäänestykset ovat huono tapa, vain todella isoissa asioissa se toimii, koulujen kieltenopetusta ei missään maassa kansanäänestyksillä päätetä. Neuvoa antavat äänestykset esim. EU:n liittymisessä yms. ovat ihan ok. Kummaa pakkoruotsijankutusta, aivan kuin sen poistolla kaikki Suomen ongelmat poistuvat, pikkuisen suhteellisuudentajua olettaisi aikuisilta löytyvän siihen, mitkä ovat niitä oikeasti tärkeitä asioita, joita muuttamalla voidaan kehittää maata paremmaksi. Suomen kouluopetus on hienossa kunnossa, Pisa-pisteissä huippua ja monet maat käyvät ottamassa oppia täältä.


   • Leiriniekka kirjoitti:

    Mikäpä siinä sitten eli järjestetään kansanäänestys ja sen aiheeksi otetaan esitys pakkoruotsin poistamisesta peruskoulussa sekä korkeakoulujen ja yliopistojen tutkintovaatimuksista "virkaruotsin" kurssin poistaminen. Vastauksena äänestyslipuissa siis joko "Kyllä" tai "Ei". Kun sinä kerran uskot kansan kannattavan pakkoruotsin säilyttämistä, niin tosiaan sopii varmaan sinullekin mainiosti, että äänestää rapsautetaan asiasta.

    Kansanäänestykset kuuluvat normaaliin päätöksenteon järjestelmään mm. Sveitsissä. Meillä tiedän esim. Vihreitten keskuudessa olevan vahvaa kannatusta kansanäänestysten järjestämiseksi. Varsin hyvin muistan, kuinka Osmo Soininvaara tuli jo taannoin esiin ja kannatti pakkoruotsin poistamista. Kun minäkin tässä tuumailun ketjussa olen pitänyt esillä useita asioita, niin voin vain kummeksua tuota heittoa, jonka mukaan pakkoruotsin poistolla kuviteltaisiin kaikkien Suomen ongelmien poistuvan. Jos tässä olisi kyse keskustelutapaamisesta, niin joku saattaisi viitata vaikkuun korvissa.


   • Leiriniekka kirjoitti:

    Kansanäänestykset kuuluvat normaaliin päätöksenteon järjestelmään mm. Sveitsissä. Meillä tiedän esim. Vihreitten keskuudessa olevan vahvaa kannatusta kansanäänestysten järjestämiseksi. Varsin hyvin muistan, kuinka Osmo Soininvaara tuli jo taannoin esiin ja kannatti pakkoruotsin poistamista. Kun minäkin tässä tuumailun ketjussa olen pitänyt esillä useita asioita, niin voin vain kummeksua tuota heittoa, jonka mukaan pakkoruotsin poistolla kuviteltaisiin kaikkien Suomen ongelmien poistuvan. Jos tässä olisi kyse keskustelutapaamisesta, niin joku saattaisi viitata vaikkuun korvissa.

    Sveitsissä ei kouluopetusta kansanäänestyksellä ole päätetty, älä höpise.
    Jos kansanäänestyksillä aletaan hoitamaan asioita, on seuraus kaaos, sillä kansa äänestää tunteen vallassa ja mitä media kulloinkin tarjoaa oikeaksi. Kansalaisten manipulointi on helppoa, liian helppoa. Asiat pitää hoitaa harkiten ajan kanssa, asiantuntijoiden ja tutkijoiden esittäessä tuloksiaan, ja keskustellen ja pohtien päättäjien kanssa sitten ennen päätöksiä. Huutoäänestykset netissä tms. ei toimi.
    ps. käy lukemassa kielipolitikka palstalta, sillä maanikot kyllä väittävät ihan tosissaan, et mm. valtionvelka, leipäjonot ym. on vain 'pakkoruotsin' syytä....


  • Sopisihan se, että siirryttäisiin fokusoimaan tätä näkemysten vaihtoa pakkoruotsi-keskeiseksi kielipoliitikkaan rajoittuvaksi eli siis sivuraiteelle, kun varsinainen aihe aloituksessani on tavallisen kansan vaurastuminen suuntaan, josta asetelmasta läntinen naapurimaamme Ruotsi pätee hyvänä esimerkkinä. Siellä länsinaapurissamme myös sikäläiset sosialidemokraatit ovat lujasti kannattamassa kaiken kansan vaurautta ja pärjäämistä omilla jaloillaan mahdollisuuksien mukaisesti. Meillä pakkoruotsi on joka tapauksessa yksi tärkeä seikka, mikä vaikuttaa tulevien vaalien tulokseen ja puoluetten voimasuhteisiin, siis myös mm. SDP:n vaalitulokseen. Vähintään yhtä vaikuttavasti äänestäjät tulevat tarkkailemaan puolueitten suhtautumista perintöveroon, lahjaveroon ja kiinteistöveroon sekä polttoaineitten ja energian hintoihin. Oma toimeentulo ja pärjääminen on olennaisesti taloudellista. Ainakaan minä en hämmästelisi, sikäli mikäli hiilineuraalisuudella ja ilmastonmuutoksen merkeissä kansan kurittamista ajavat puolueet tulisivat kokemaan jopa raskaita menetyksiä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Liikkuvat äänestäjät ratkaisevat puolueitten voimasuhteet eli vaalituloksen.

   • Ilmastonmuutoskeskustelu on relevanttia, pakkoruotsisellainen turhaa ja typerääkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ilmastonmuutoskeskustelu on relevanttia, pakkoruotsisellainen turhaa ja typerääkin.

    Tänään julkaistu mielipidekysely tuotti sosialidemokraateille alentuneen kannatuksen eli vasta neljäntenä ja Vihreät meni ohitse sekin. Jos nyt jotain lohtua kenties löytyy, niin entinen maalaisliittolaisuus on vielä jälempänä. Silti kaiken kaikkiaan SDP voisi katsoa peiliin ja analyseerata, jotta kannattako Vihreitten kanssa jatkaa kilvoittelua vihreydessä? Entisaikaan sanottiin, että ei toinna pyrkiä olemaan paavillisempi kuin Paavi itse.


  • Demarit eivät osaa muuta kuin verottaa ja ottaa velkaa. Se siitä vaurastumisesta...

   Tulevaisuus näyttää synkältä...

  • Tavallisen kansan vaurastumista on mahdollista tarkastella myös teoreettisesta näkökulmasta. En ole perillä siitä, jotta onko vasemmiston keskuudessa asetelmaa lähestytty käytännön politiikan tekemisessä. Siis teoreettisesti syntyisi tilanne, jossa rahvas ja keskiluokka olisi sen verran vaurasta, että niitä ei pystyttäisi pompottamaan eikä nöyryyttämään, vaan väki voisi sanoa myös "Ei käy"-toteamuksen tai potkujen saamisen asetelmassa kommenttina olisi, jotta "Mitäpä tuossa, minä menen muuanne". Kyykytyksen yritys olisi työnantajale oma menetys. Siinä teoreettisesti sekä käytännössä valtasuhteet muuttuisivat. Sen tilanteen syntymisen uhka aiheuttaakin työnantajataholla pyrkimyksen pitää tavallista kansaa matalana elämisen ehtojen jatkuvalla ahtaudella eli siis verotuksella, maksuilla ja taksoilla. Kapitalistit pelkäävät kansan vaurautta. Rohkenen epäillä, että esim. SDP ei ole tässä asiassa tilanteen tasalla edes teoreettisesti puhumattakaan käytännön tasosta.

   • Suomen historian epäpätevin ministeri tämä toimittaja Harakka. Mies työllistää avustajia eikä avustettunakaan saa mitään aikaan
    Selittelee ja selittelee ja syyttelee muita .

    Mistä näitä riittää....


  • Näennäisesti ilmastonmuutokseen liittyvät poliittiset päätökset ovat eri asioita kuin tavalliskansan vaurastumiseen yhteydessä olevat seikat. Kuitenkin on ilmiselvää, että ilmastonmuutoksen torjunnan merkeissä tehtävät polttoaineitten veronkorotuksetja monet muut tavallisväen elämisen ehtoja taloudellisesti ahdistavat päätökset ovat juuri sitä politiikkaa, mikä palvelee Kokoomuksen ja sen taustatahojen pyrkimyksiä pitää tavalliskansa kuuliaisena ja nöyränä juuri niin kuin työnantajat haluavat. Liikkumisen ja asumisen kustannusten ankaroituminen ei vaikuta äveriääseen kokoomuslaiseen väkeen mitenkään mainittavasti, mutta vähävarainen kansa joutuu ahdinkoon juuri niin kuin Kokoomukselle on erityisen sopivaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730