Turkin nastarenkaat.

Anonyymi

Turkin tiet ovat syvillä urilla kaikkialla, myös Alanian ympäristössä, ajetaanko siellä nastarenkailla?

6

<50

  Vastaukset

  • Kyllä kesärenkaatkin ajan kuluessa asfalttiin uria tekee. Ja jos tiet asfaltoidaan kerran kahdessakymmenessä vuodessa, kuten Turkissa, on selvää, että uria ja muutakin kulumaa esiintyy, vaikkei nastarenkaita käytettäisikään. Toisin on Suomessa, jossa pahimmillaan asfalittipintaa joudutaan uusimaan joka vuosi teräspiikkien jyrsiessä tienpintaa.

   • Suomessa vilkkaiden teiden asfaltti uusitaan noin joka seitsemäs vuosi. Itse asun pk-seudulla erittäin vilkkaan, yksi vilkkaimmista, sisääntulomoottoritien läheisyydessä ja tuo noin joka seitsemäs vuosi kuullostaa oikealta tuonkin tien kohdalla. Kovalla kulutuksella ja suolataankin jatkuvasti talviaikaan.

    En ole kuullut missään jokavuotisesta päällysteen uusimisesta. Missähänpäin sellainen tienpätkä löytyy?


  • Suomessa maantiesuola on suurin syyllinen teiden huonoon kuntoon.

   • Suola aiheuttaa eroosiota ja aiheuttaa veden kanssa asfalttipinnoitteeseen sen irtoamista. Henkilöautojen renkaiden ja raideleveydelliset urat syntyvät suurimmalta osalta nastarenkaiden takia. Tämä on tiedetty jo 70-luvulta lähtien, mistä syystä nastoja on kehitetty kevyemmiksi jolloin niiden pistovoima pienenee ja samalla myös asfaltin kuluttaminen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suola aiheuttaa eroosiota ja aiheuttaa veden kanssa asfalttipinnoitteeseen sen irtoamista. Henkilöautojen renkaiden ja raideleveydelliset urat syntyvät suurimmalta osalta nastarenkaiden takia. Tämä on tiedetty jo 70-luvulta lähtien, mistä syystä nastoja on kehitetty kevyemmiksi jolloin niiden pistovoima pienenee ja samalla myös asfaltin kuluttaminen.

    Suola aiheuttaa siis eroosiota ja suolamönjä kuluttaa tietä jokaisen renkaan alla, oli nastat tai ei. Nastat kuluttavat ehkä vähän enemmän mutta olisi kiva tietää mikä olisi lopputulos jos suola poistettaisiin kokonaan.


  • En tiedä onko Turkissa nastarenkaita mutta sen tiedän että Turkki on yläkö maa ja talvella tiet ovat reilusti jäiset ja lumiset. Paikoitellen päätietkin kulkevat yli 2 km korkeudessa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   741
   16860
  2. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   163
   3303
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   129
   3208
  4. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   138
   2541
  5. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2475