Turkin nastarenkaat.

Anonyymi

Turkin tiet ovat syvillä urilla kaikkialla, myös Alanian ympäristössä, ajetaanko siellä nastarenkailla?

6

<50

Vastaukset

 • Kyllä kesärenkaatkin ajan kuluessa asfalttiin uria tekee. Ja jos tiet asfaltoidaan kerran kahdessakymmenessä vuodessa, kuten Turkissa, on selvää, että uria ja muutakin kulumaa esiintyy, vaikkei nastarenkaita käytettäisikään. Toisin on Suomessa, jossa pahimmillaan asfalittipintaa joudutaan uusimaan joka vuosi teräspiikkien jyrsiessä tienpintaa.

  • Suomessa vilkkaiden teiden asfaltti uusitaan noin joka seitsemäs vuosi. Itse asun pk-seudulla erittäin vilkkaan, yksi vilkkaimmista, sisääntulomoottoritien läheisyydessä ja tuo noin joka seitsemäs vuosi kuullostaa oikealta tuonkin tien kohdalla. Kovalla kulutuksella ja suolataankin jatkuvasti talviaikaan.

   En ole kuullut missään jokavuotisesta päällysteen uusimisesta. Missähänpäin sellainen tienpätkä löytyy?


 • Suomessa maantiesuola on suurin syyllinen teiden huonoon kuntoon.

  • Suola aiheuttaa eroosiota ja aiheuttaa veden kanssa asfalttipinnoitteeseen sen irtoamista. Henkilöautojen renkaiden ja raideleveydelliset urat syntyvät suurimmalta osalta nastarenkaiden takia. Tämä on tiedetty jo 70-luvulta lähtien, mistä syystä nastoja on kehitetty kevyemmiksi jolloin niiden pistovoima pienenee ja samalla myös asfaltin kuluttaminen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Suola aiheuttaa eroosiota ja aiheuttaa veden kanssa asfalttipinnoitteeseen sen irtoamista. Henkilöautojen renkaiden ja raideleveydelliset urat syntyvät suurimmalta osalta nastarenkaiden takia. Tämä on tiedetty jo 70-luvulta lähtien, mistä syystä nastoja on kehitetty kevyemmiksi jolloin niiden pistovoima pienenee ja samalla myös asfaltin kuluttaminen.

   Suola aiheuttaa siis eroosiota ja suolamönjä kuluttaa tietä jokaisen renkaan alla, oli nastat tai ei. Nastat kuluttavat ehkä vähän enemmän mutta olisi kiva tietää mikä olisi lopputulos jos suola poistettaisiin kokonaan.


 • En tiedä onko Turkissa nastarenkaita mutta sen tiedän että Turkki on yläkö maa ja talvella tiet ovat reilusti jäiset ja lumiset. Paikoitellen päätietkin kulkevat yli 2 km korkeudessa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.