Suolausta lisättävä

Anonyymi

Silloin ei tarvitse nastarenkaita, vaan kitkarenkaat riittävät. Tiet pysyvät paremassa kunnossa.
Eli suolaa lisää teille!

16

82

  Vastaukset

  • Onkohan se yletön suolaaminen hyväksi pohjavesille?
   Entäs kovat pakkaset kun suola ei enää tehoa?

  • Suola tuhoaa tiet.

  • Eu aikoo kieltää suolauksen juuri luonnon tuhoamisen takia.Suolavedet valuu juomavesiin lopulta ja pakko kohta lopettaa suolaus.Lapissa ei muuten ole suolattu ikinä ja hyvin siellä ajavat kun Rovaniemeltä Ivaloon on 100km tuntirajoitus myös läpi talven.

  • Olishan se kiva, jos sais kesäkelit vuodenajasta riippumatta. Ilmastomuutosta kun ei jaksa odottaa.
   Suola tosin myrkyttää ympäristöä, pohjavesiä, tuhoaa asfalttiteitä, siltoja, autoja ja rakennettua ympäristöä. Lisäksi se sotkee ympäristöä.

   Onkohan sittenkään sen arvoista? Nastarenkaat ovat kuitenkin vähemmän paha. Kitkoillakin kyllä pärjää, kunhan muistaa liukkailla keleillä että alla kitkat. Tietysti, jos suolausta joudutaan vähentämään ympäristösyistä, niin liukkaat kelit lisääntyvät, jos samanaikaisesti vielä nastarenkaiden osuus vähenee vähänkin enemmän.

  • Lesbot lähtee Inariin susien naitavaksi, uudet baarumit alla?

  • Luonnon eläimet tulevat nuolemaan suolaa kauilta, eikä se syövyttävä maantie"suola" ole terveellistä eläimille.
   Kyseessähän ei ole oikeata suolaa, vaan jotakin luontoa pilaavaa myrkkyä.

  • Miksi vihreät ei puutu tähän järjettömään suolaukseen. Se pilaa autot, se pilaa tiet, se pilaa pohjavedet. se pilaa vesistöt, ym ym.... Sitten ne miljoonat litrat lasinpesuainetta vielä siihen sekaan , tämä on aivan järjetöntä puuhaa.

   • Ei heillä ole munaa puuttua siihen.


  • Normi veto jyrsijältä.

   Jyrsijä on köyhä ja tyhmä. Uuteen autoon ei ole varaa ja talvirenkaat on ne rippikouluikäiset jyrsimet, mitkä tonnin ritsan takakontista löytyi. Ei niillä talvikelillä pärjää.

   https://yle.fi/uutiset/3-10689503

   Eikä tässä yhtään auta, että jyrsijät tyypillisesti ovat ajotaidoiltaan vajavaisia vanhuksia, juuri kortin saaneta tai muuten vain vähän ajavia.

   Ikälopuilla jyrsimillä pärjää vain kesäkelissä eli tien ollessa hyvin suolattu. Jyrsijä kaipaa suolaa, muttei kehtaa tunnustaa miksi. Kun on joka välissä paukutettu henkseleitä "minä maksimoin turvallisuutta käyttämällä ikäloppuja jyrsimiä".

   Joten pitää kehitellä satuja siitä, miten oikeita talvirenkaita käyttävät suolaa kaipaisivat. Oikeat talvirenkaat toimivat parhaiten talvikelillä. Suolaa tarvitaan pääsääntöisesti raskaan kaluston vuoksi - siltä kun ei Suomessa vaadita minkäälaisia talvirenkaita. Ja siinä sivussa parannetaan jyrsijöidenkin mahdollisuuksia. Tarvetta moiseen kun on, jyrsijöillä tapaa auto lähteä käsistä talven yllättäessä, kuten tilastoista nähdään.

   Nastaa -tutkimushankkeen haastatteluissakin ilmeni, että kolaroineen jyrsijän mielestä tärkein syy onnettomuuteen oli "tie ei ollut tarpeeksi hyvin suolattu".

  • Hiekkaa pitää kylvää maanteille, että kitkapellet pysyisivät tiellä.

   • Jyrsijälle ei mene kerrasta jakeluun. Nimenomaan jyrsijät kolaroivat talvikelillä.

    Sulalla tiellä jyrsimilläkin pärjää. Siksi VAGniikan maailma & CO niitä rannikoille ja kaupunkeihin suositteleekin.


  • Tänäänkään en uskaltanut lähteä autolla keskustaan kun ei ollu suolattu. Menin fillarilla Stadin keskustaan, tunnin matka.

  • Suola pahin saastuttaja ja se tuhoaa varsinkin sähköautot sillä hapettaa kaikki sähköliittimet ja missä ne on valmistettu ei käytetä suolaa teillä muuten ollenkaan haloo.Sähköautoa ei ole tehty suolavellissä ajettavaksi. Takuu ei muutne korvaa jos suola syynä hajoamiseen eikä vakuutuksetkaan enään nykyisin jos sähköauto.Niissä vakuutuksissa satoja pienellä kirjoitettuja ehtoja.

   • Kaikkihan me tämän totuuteen perustuvan sepustuksesi uskomme! Yritäppä nolo poika nyt vaan uudelleen....


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   144
   6962
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   117
   1916
  3. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   45
   729