Haista suomalainen yrittäjä VITTU

Anonyymi

Petri on lähettänyt yli tuhat työhakemusta ja hän puhuu kuutta kieltä: ”Miksi en kelpaa kenellekään?”

3

54

Äänestä

Vastaukset

 • Ihan aiheellinen aloitus ja kysymys,,,
  Niin miksiköhän ei kelpaa vaikka suomessa on kova työvoimapula.
  Itse olen kouluttamaton juntti vailla mitää erikoisosaamista. En ole ollut koskaan työttömänä. 11 eri maassa työskennellyt erilaisissa tehtävissä ilma kunnollista kielitaitoa.
  Ansiotulot ovat kuitenkin ollut koko työuran ajan riittävät siihen että kaikki omaisuus velatonta omakotitaloa ja kesäpaikkaa myöten. Säästöjä kuusinumeroinen luku.
  Olen käytännössä saanut kaikki työtehtävät joihin olen hakenutkin. Palkkapyyntöni ei ole perustunut milloinkaan siihen mitä joku on valmis maksamaan vaan siihen mitä tuotan palkan maksajalle.
  Ilmeisesti olen ollut tuottava työntekijä koska vuosittain tulot ovat olleet riittävät.

 • Petrin kannattaa lähettää hakemuksia aikojen loppuun asti vielä tuhansia lisää , jospa se siitä helpottaisi sitten ?
  Tai sitten painua sinne mustikkametsään ens vuonna ja ruveta tienaamaan! Ja risuja keräämään!
  :D

 • Jos työnhakija painottaa hakiessa kovasti jotakin erityisosaamistaan, jolla ei ole työnantajalle kuin marginaalinen merkitys, jos sitäkään, saadaan hakijasta helposti kuva, jossa hän on hakemassa itselleen erityistä asemaa marginaalisessa asemassa olevien taitojensa perusteella. Työnantajalla ei luonnollisestikaan ole mitään syytä antaa rapparille mitään erityisasemaa hänen monipuolisen kielitaitonsa perusteella, sillä rapaa voi viskoa seinille ilmankin. Asiakaspalvelussakaan ei työnantaja välttämättä arvosta lukuisien kielien taitamista suureksikaan eduksi, jos asiakaskunta koostuu lähinnä yhtä kieltä taitavista ihmisistä.

  Mikäli kyseinen henkilö on hakenut kielenkääntäjän paikkaa, eikä ole paikkaa tai edes haastattelua saanut, saattaa hänen osaamisessaan olla työnantajaa arveluttavia puutteita ja epäkohtia. Pelkkä turistikielitaito ei ole yleensä riittävä taito kansainvälisillä markkinoilla yritystä edustaessa.

  Kyseiselle työnhakijalle voisi antaa neuvona, että täsmentää hakemuksissaan haluaan joihinkin tehtäviin, ja antaa pyrkimyksensä tueksi asiaankuuluvia todisteita osaamisestaan, kuten oppiarvo jne.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.