Kuka hemmetin urpo virkamies päätti

Anonyymi

että katsastusaika määräytyy katsastusajankohdan mukaan, kun se on iät ja ajat ollut käyttöönottoajan mukaan??? Onko tässä ollut vain ja ainoastaan idea, että päästään rahastamaan, kun ihmiset jotka ovat tottuneet viemään auton katsastukseen tiettynä aikana unohtavat toimia uuden idioottimaisen käytännön mukaan.

21

227

  Vastaukset

  • EU kyrvät keksivät kaikkea paskaa rysselin lahkossa?

  • elikkä katsastus siirtyy aina taaksepäin siihen päivään jolloin olet leiman saanut ellet käy tarkalleen samana päivänä kuin edelliselläkin katsastuskerralla. Olenko ymmärtänyt oikein.
   Ennenhän ei viimeinen katsastuspäivä siirtynyt katsastit milloin hyvänsä.

   • Käytännössä tarkoittaa sitä, että saadaan ihmiset katsastamaan autonsa ja maksamaan useamman kerran vuodessa.

    Entinen 4 kk ajanjakso oli hyvä.
    Parempi uudistus olisi ollut mahdollisuus muuttaa ajankohtaa jos haluaa mutta uusi aika olisi ollut vuoden päästä 2kk ennen tai jälkeen viimeisen katsastuksen.


   • Olet ymmärtänyt väärin. Jos viet enintään 1kk ennen viimeistä katsastuspäivää, se ei siirry. Jos viet yli 1kk ennen viimeistä katsastuspäivää, se siirtyy. Ennen pystyis katsastamaan enintään 4kk ennen viimeistä katsastuspäivää, eli 4kk jousto muutettiin 1kk:ksi. Toki nyt voit viedä vaikka puoli vuotta ennen viimeistä katsastuspäivää, mutta sitten seuraava viimeinen katsastuspäivä siirtyy siihen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet ymmärtänyt väärin. Jos viet enintään 1kk ennen viimeistä katsastuspäivää, se ei siirry. Jos viet yli 1kk ennen viimeistä katsastuspäivää, se siirtyy. Ennen pystyis katsastamaan enintään 4kk ennen viimeistä katsastuspäivää, eli 4kk jousto muutettiin 1kk:ksi. Toki nyt voit viedä vaikka puoli vuotta ennen viimeistä katsastuspäivää, mutta sitten seuraava viimeinen katsastuspäivä siirtyy siihen.

    Ymmärsin kyllä oikein mutta uuden säännön mukaan saadaan rahastettua, eli ihmiset keskimäärin katsastavat useammin kuin kerran vuodessa.
    Esim. Oma katsastusaikani olisi ok, mutta nyt en ehdi viemään sen yhden kk sisällä, joten aika siirtyy aiemmaksi.


  • Sama tilanne on uudessa tieliikennelaissa. Siellä on tarvetta muutoksille mutta muutoksiin on oltava hyvät perustelut. Nyt niitä ei aina ole ollut.

   Nyt muutoksia tehdään myös siksi, että lain asiantuntijat saavat töitä, eli se voittaa lähes minkä tahansa kolarin kenellä on paras lain asiantuntija.

   • "Nyt muutoksia tehdään myös siksi, että lain asiantuntijat saavat töitä, eli se voittaa lähes minkä tahansa kolarin kenellä on paras lain asiantuntija."
    Älä nyt polttopullo veijo hullujasi puhu. Kolarin voittaa se joka on ajanut liikennesääntöjen mukaan, ei sitä mikään lainvääntäjä pysty muuksi muuttamaan.


  • 100 %:sesti kuullut asiasta asiakkailta positiivista palautetta. Mistään muualta ei voikaan löytyä urpoa joka itkee tästäkin asiasta, kuin Suomi24:stä! Katsastusalan kannalta tämä on tietenkin huono, kun hommat kasaantuu kesään, mutta tilannetta saa toki korjattua vuodenaikahinnoittelulla.

   • Mikä tässä sitten oikeasti on positiivista? Olette varmaan kysyneet jotenkin harhaanjohtavasti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä tässä sitten oikeasti on positiivista? Olette varmaan kysyneet jotenkin harhaanjohtavasti.

    Ei kukaan ole mitään kysynyt, itse he ovat kertoneet. Kuten sanoin, meidän kannalta tässä ei ole mitään positiivista. Joitakin ennen myyntiä tapahtuvia "ylimääräisiä" katsastuksia ehkä tulee, mutta haitat ovat silti suuremmat kuin hyödyt. Ainakin niin kaun kunnes vuodenaikahinnoittelu saadaa ajettua sisään.


  • Ei enää "pitkiä leimoja"...

   • Pitkistä leimoista eivät hyötyneet kuin jobbarit ja muut huijarit, joille kaveri löi leiman siihen satasen paalikuntoiseen pommiin, joka sitten myytiin eteenpäin "juuri katsastettuna" ja "pitkällä leimalla".


  • Voi kiesus kun ihan kaikesta muutoksesta tehdään ongelma ja itkun aihe, oikeasti näillä pieniillä mitättömillä asioilla ei ole mitään merkitystä mihinkään.
   Ilmeisesti pudokkailla on asiat vielä liian hyvin kun tuollainen asia ahdistaa kovin?

   • Kyllä nimenomaan. Joka muutos tuntuu jotakuta ahdistavan, muistan hyvin, kun nuristiin siitä, että katsastusajankohtaa ei voi muuttaa...mikä tietenkin epäilemättä oli ongelma mm. harrasteautojen kannalta. Ei tämä uudistus ole ainakaan itselle mitään probleemaa aiheuttanut, asiat muuttuu ja mikään ei ole ikuista.


   • Eikä ole tarpeellista kertoa päättäjille jotain sellaista mitä eivät itse ymmärrä, tuo uusi sääntö vaikeuttaa useamman elämää.
    Kerro miksi, mitä hyötyä oli tehdä kyseistä muutosta. Eikö pidä olla perusteen muutosten tekemiseen.?


  • Jos ei voi videä autoa katsastukseen viime hetkillä, niin aiemmin vietäessä lyhenee kausi käytännössä vai kuinka?

   Itse aion siirtää katsastuksen loppukesään. Mutta jos en joskus pääse oikeaan aikaan vaan joudun käymään aiemmin, niin se voi siirtyä jo kevääseen. Sitten menee taas muutama vuosi, ennen kuin saan aikaistettua sitä vuosi vuodelta niin että se on taas kesällä...
   Maksan sinä aikana katsastusta tahallisesti tai tahattomasti aikaistaessani yhdestä ylimääräisestä katsastuksesta aiempaan verrattuna.

  • Samaa lainlaadintaa mitä pullamössö sukupolvi osaa , ei siis hallitse . Puuhastellaan vaikka käsiteltävästä asiasta ei tajuta alkeitakaan , sopii myös ministerien tietotaitoon tuollainen puuhastelu . Lapsoset siis uudella hiekkalaatikolla vai oliko se eduskunta ?

  • Edelleenkö tätä "uutta" lainsäädäntöä täällä vatvotaan?? Sehän tuli voimaan jo 20.5.2018!

  • Hyvä laki sillä ostin pakun ja se olisi numeron mukaan pitänyt aina katsastaa keskellä kesää kun reissussa euroopassa sillä aina. Nyt voi katsastaa silloin kun huvittaa eli katsastan aina auton talvella sillä menee kura ja rapakeleillä läpikin paremmin kuin kuivalla kesäkelillä. Samoin voi aina myydä juuri leimatun auton jos on myymässä niin katsastaaa jokin je m ene eparempaan huintaan ja nopeammin.

   • Keskellä kesää, siis joo, eli ennen aikaväli oli helmikuun lopulta keskikesään. Ja silloinkin sait siihen muutosta jos todistit olleesi ulkomailla koko 4kk.


  • Loistava muutos. Ennen kesäauto piti katsastaa Maaliskuussa, nyt onnistuu Kesäkuussa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   134
   10895
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   115
   5377
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   157
   5312
  4. Nanna ja Martina eivät ole enää

   kavereita? Onko taas käynyt samalla tavalla, että runsas ja muutenkin hedelmällinen ystävyys on lopahtanut? Alkuun oltiin kuin paita ja p... Ei sekään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1264