Miten kasvattaa lihasta tehokkaasti?

Anonyymi

Hei! Kertokaa mulle vinkkejä treenaukseen kun koittaa kasvattaa lihasta, meiluiten näkyviin. Olen toiseen asteen opiskelija pienestä kunnasta ja omassa kotikunnassani ei ole salia missä voisi käydä, niin kaikki pitäisi kyetä tekemään kotona, niin onko vinkkejä miten se onnistuisi parhaiten. Olen lukenut useita eri artikkeleita asiaan liittyen, mutta niissä on ollut paljon ristiriitaista tietoa. Olisiko vinkkejä että miten sitä saisi helposti kasvatettua? Itselläni on käsipainot max. 15kg niin saisiko niillä oikeasti mitään aikaan jos vain treenaa itse jaksan juuri ehkä sen 10 kertaa nostaa 7kg niin ei ole paljon lihasta kuten huomaa, mutta olisiko antaa neuvoja että millä konsteilla saisi lihasta parhaiten näkyviin ja että onko se näillä edes mahdollista ja että mitä pitäisi syödä ja mitä välttää, tottakai se vähintään gramma proteiinia per kilo ja terveellisesti, mutta mitä pitäisi välttää. Ja haittaako lihasten kasvua, jos käy joka päivä lenkillä juoksemassa, pyöräilemässä tai talvisin hiihtämässä? Sori ehkä hieman sekava teksti, mutta kiitän vastauksista etukäteen.

11

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten ei voi olla kunnan salia? Joka kaupungista yleensä löytyy joku sali esim. uimahallin yhteydestä. Tai koulussa on yleensä tanko ja käsipainot liikunta puolella. Kuulostaa vähän siltä, että huijaat sen takia ettet uskalla mennä salille mikä taas on outoa koska siellä käy aina aloittelijoita eikä ketään katsota vinoon. Rohkeasti vaan salille, siellä ne oikeat tulokset tehdään.

      Jos kotona treenaa niin pitää ostaa lisäpainoja koska lihasten kasvatus vaatii progressiivistä treeniä. Tämä tarkoittaa varsinkin aloitus vaiheessa sitä että lisäät kuormaa joka treenikerta lisää että vahvistut. Tekemällä samalla vastuksella lihakset tottuvat hyvin nopeasti eikä peilikuva muutu. Sama efekti kuin naisilla jotka vemputtamat koneissa ylipitkiä sarjoja pienillä painoilla koska Cosmopolitan kertoi "kiinteytyksestä" vuonna kivi ja miekka, näyttävät vuosia samalta. Punnerruksia, penkki dippejä ja leuanvetoja kannattaa tehdä jos oikeasti ei pääse salille. Ja hommaa lisää käsipainoja. Käsipainokyykkyjä, lattiapunneruksia käsipainoilla, pystypunnerruksia, kulmasoutuja käsipainoilla, hauiskääntöjä, ranskalainen punnerrus ojentajille kässäreillä jne.

      Ruokavalio on laajempi osa-alue josta löytyy tietoa vaikka Pakkotoisto.com forum ravinto puolelta. Oman painon pitää olla noususuhtanteessa jos haluat lihasta. Eli pitää syödä hiukan yli kulutuksen. Ei kannata tuijottaa pelkästään proteiinia, vaan hiilareita tarvitaan runsaasti, rasvoja ei kannata pelätä myöskään eli naudan 10% jauhelihaa, kokonaisia kananmunia, pähkinöitä (natural ei paahdettuja), oliiviöljyä, rasvaista kalaa jne. Jos tavoitteena on saada lihasta niin mitään överipitkiä hiihtoja, fillarointeja ei ehkä kannata tehdä useita kertoja viikossa koska saat syödä aina enemmän kulutuksen ollessa rajua. Tasapainoisesti eri juttuja niin hyvä tulee, mutta syödä saa ja paljon. Ravinto-ohjelman saa myös ostettua henkilökohtaisesti tehtynä, jossa huomioidaan muu liikunta. Ei tarvitse hakata päätä seinään vuosia sitten.

      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu.
        Aino mitä voisi lisätä on syklitys ruokaan ja kestävyysliikuntaan.
        Eli 3vko ruokaa yli kulutuksen ja kestävyysliikunta vain kerran viikossa kevyesti, lihaskuntoharjoitusta uupumukseen 3-5krt viikossa.
        1vko ruokaa alle kulutuksen ja kestävyysliikuntaa enemmän, ja vain yksi lihaskuntoharjoittelu kevyesti.
        Viikot ja kerrat viitteellisiä.


      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta ja vaikka ihmettelee useat niin kotikunnassani ei ole salia, ainakaan tietääkseni. Eikä myöskään ole uimahallia ja lähin sali taitaa olla naapuri kunnassa mutta en siellä oikeastaan ehdi käymään kun ei ole mitään omaa ajoneuvoa, paitsi bussilla pääsisi kun on opiskeluja siellä mutta ei kerkeä opiskelun jälkeen käydä. Ja vaikka olisi sali en tiedä kehtaisiko silti käydä, mutta uskon että uskoltaisin. Kun pitää mennä bussilla takaisin omaan kotikuntaan. Auton saan vuoden päästä että silloin varmaan pystyisi, mutta kiitos vastauksesta!


      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitettu.
        Aino mitä voisi lisätä on syklitys ruokaan ja kestävyysliikuntaan.
        Eli 3vko ruokaa yli kulutuksen ja kestävyysliikunta vain kerran viikossa kevyesti, lihaskuntoharjoitusta uupumukseen 3-5krt viikossa.
        1vko ruokaa alle kulutuksen ja kestävyysliikuntaa enemmän, ja vain yksi lihaskuntoharjoittelu kevyesti.
        Viikot ja kerrat viitteellisiä.


    • Anonyymi

      Kuka tarvitsee salia,on varmaankin tutuissa-sukulaisissa apuatarvisevia,esim.polttopuiden pilkkomista,kauppakassin kantamista,kasvimaan kääntämistä.Ala harrastaa luontopoluilla,väliin reipasta kävelyä ja taas punnerrusta vähintäänkin 10 kertaa,,syö proteiiniä,juustoa maitotuotteita,kananmunia ym.ym.

      • Anonyymi

        Taidat olla hieman "erilainen nuori", eikö vain?

        Vai oletko vain muuten yksinkertainen ja älyllisesti jälkeenjäänyt?


    • Anonyymi

      Hormooneilla. Muuten ei lihakset juuri kasva.

    • Se perinteinen punttiharjoittelu on paras. Vastuksen on oltava sellainen , että pystyt maksimissaan 12 toistoon kyseisellä painolla. Joissain poikkeuksissa 15 toistoa voi myös olla lihaksia hyvin kasvattavaa.

      Leuanveto on ensimmäinen yleensä tarpeeksi raskas liike johon riittää vaikka puun oksa. Sitten erilaiset punnerrukset. Esim.reppu selkään jossa jotain painavaa, vaikka niitä käsipainojen kiekkoja tms. Vastus pitää olla kova ja lihaksen kontrolli hyvä eli suht hidas tempo.

      Kuitenkin jollain konstilla yrittäisin sinun asemassasi hankkia levytankosarjaa. Sillä pääseekin sitten jo hyvin alkuun kun voit tehdä, maastavetoja, pystypunnerruksia, kulmasoutuja, hauiskääntöjä jne. Jonkinlaista telineiden avulla kyykkyjä yms.

    • Anonyymi

      Tuossa tulikin jo pari asiallista vastausta. Kun saat auton tai muuten yhteydet pelaamaan, mene oikealle kuntosalille. Netistä voit katsoa helposti muistettavan kolmijakoisen ohjelman.

      Ravihevoset ovat hoikkia ja kauniita, työhevoset raskasrakenteisia ja hitaita. Sinä teet aivan liikaa aerobista harjoittelua lenkkeilemällä päivittäin. Elimistösi kuluttaa kaiken ylimääräisen energian liikuntaan, eikä jaksa kasvattaa lihaksia. Lihakset kasvavat levossa (paino-) harjoittelun jälkeen.

      Syö puhtaasti. Hyviä hiilihydraatteja, kuten kaurahiutaleita, banaania, perunaa ja riisiä. Hyviä proteiinejä, kuten liha, kala, kana, raejuusto ja vaikkapa proteiinujauheet joita löytyy vaikka minkälaisia. Täysin sopimatonta syömistä ovat sokeri, alkoholi, valkoiset jauhot, roskaruoka, keksit, pullat, karkit ja limsat ja sipsit sekä margariini. Voi sensijaan on terveellistä, sitä voi käyttää pieniä määriä. Pähkinät, ilman suolaa ja muita lisäyksiä, ovat erittäin hyvä rasvojen, energian ja aminohappjen lähde. Kananmunat ovat kanssa hyviä, ne voit vetäistä huiviin keltuaisineen päivineen, mitään vaaraa ei ole.

      Lisäravinteista tärkeimpiä ovat kalaöljykapselit (omega-3), arginiini, sinkki (hikoileminen kuluttaa sinkkiä), b-vitamiinit ja c-vitamiini. Sekä tietenkin kaikkein tärkeimpänä d-vitamiini, joka vaikuttaa kaiken muun lisäksi lihaskasvuun. D-vitamiinia kannattaa ottaa 100 mikrorammaa päivässä. Ota vitamiinit aamuisin, ettei yöunet mene, paitsi kalaöljyt ja muut rasvat voi ottaa milloin vain, ne eivät piristä.

    • Anonyymi

      2010 nousi pinnalle toiminnallinen harjoittelu ja kehonpainoharjoittelu. Aikaisemmin kuntoiluvinkkejä jakoi lehdissä kuntosalin pitäjät ja lisäravinnekauppiaat. Internet toi muotiin vaihtoehtotreenit. Kysymys ei ole mistään kummemmasta kun, että aina on keksitty miten voimistella kehnoissakin olosuhteissa. Näistä parhaat esimerkit sotilaat ja vankilat. Monissa lajeissa voimaharjoittelua tehdään muualla kuin punttisalilla. Punertamaan vain, sitten jalkoja korokkeen päälle eri otteilla lisäpainoa reppuun. Kokeilemalla se selviää. Moni huippukehonrakentaja on aloittanut voimailun kehonpainolla. Tutkimusnäytöt osoittavat, että 6-12 toiston sarjat kehittävät lihasta parhaiten. Niitä kun tekee nousujohteisesti eli lisäämällä painoa tai työmäärää tai lyhentämällä taukojen pituuttaa rupeaa liha kasvamaan. Pitkällä välillä kuitenkin painojen pitäisi nousta. Tämä ei tarkoita etteikö muunlainen harjoittelu kasvattaisi lihasta vaan 6-12 toistoa on optimaaliselta ja se on helpointa punttisalilla.

    • Anonyymi

      www.youtube.com/watch?v=jGIvPkh1rJU

      👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe