Ihana Valkeakoski!

Anonyymi

Minun synnyinkaupunkini! Yhtä äkkiä vain oivalsin, että on netti ja täältä voisi löytyä Valkeakoski. Olen asunut vuosikymmenet toisella puolella Eurooppaa, mutta aina muistan Valkeakoskea. Voi miten sinne välillä kaipaankaan. Mutta ei siellä varmaan enää ole mitään niin kuin ennen, kun kaikki muuttuu?! Muistan kanavan, hopealinjan ja ne ihanat kukkaistutukset. Oli paljon ulkomaalaisia vieraita - Valkeakoski oli kauniin luonnon vuoksi suosittu vierailukohde kesäisin. Kaupungissa oli kolme hotellia. Montako on nyt? Oli tori ja elämää ja paljon ihmisiä. Onko Silakkalinna vielä olemassa?

6

146

Vastaukset

 • Kävin itsekin pitkästä aikaa Valkeakoskella, viime keväänä. Torin paikalla oli muistaakseni Citymarket ja oikeaa toria ei enään ollutkaan. Kirjaslammen takana oli hotelli, Waltikka nimeltään.
  Silakkalinna on paikallaan ilman "silakoita", sillä hallia ei enään ollut. Samanlainen rakennus on juuri valmistunut sillan päähän. Otin paljon valokuvia käynnilläni, sillä lähdin pois Valkeakoskelta samana kesänä kun Makarios kävi siellä vierailulla. Siis muutin pois jo 60-luvun puolivälissä.
  Paljon on kaupunki muuttunut, melkein kaikki vanha purettu. Onneksi on vielä vanhoja valokuvia puutalojen aikakaudelta, näyttävät paljon kotoisemmalta kuin nykyiset betonikolossit. Tuskin enään tulee käytyä kun ei ole oikein tuttaviakaan kaupungissa. T: Eila

 • Olemme harkinneet Valkeakoskeen muuttoa, mitä asuinalueita koskelaiset suosittelevat ja toimiiko kaikki perus jutut ?

  • Ei toimi edes perus jutut, Lempäälä sopii paljon paremmin harkittavaksi.


  • Itse suosittelisin Eerolaa ja Lintulan aluetta. Kärjenniemestä olen kuullut hyvää. Muualta ei oikein ole kokemusta. Keskustakin kyllä ihan mukavaa aluetta kun on vesistöä lähellä.

   Mielestäni peruspalveluita Koskissa on hyvin ja ne toimivat. Toki aina jostain on jollain sanomista, mutta niin se on jokapaikassa. Harrastusmahdollisuudet hyvät. Kaunis tiivis kaupunki!

   Kaupungilla mielestäni hyviä kehityssuunnitelmia, kuten torialue ja joskus suorempi tie Lintulasta Saarioisen tehtaalle.


 • Kukaan tervejärkinen ei muuta tai asu sisäsiittoisessa paskakaupunki valkeakoskella.Muuttaa kiireesti pois ja älkää ikinä harkitko sinne muuttamista.

 • Sointula on ainakin niin rauhallinen ja kaunis lähiö.On kauppaa on baaria ja asuu siellä myös anforssin resa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  48
  1324
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  670
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  555
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  86
  474