Tumahuokoskompleksi tunnistaa vialliset DNA-jaksot

Tumahuokoskompleksi on erittäin monimutkainen proteiinikone, joita sijaitsee tumakalvolla keskimäärin tuhat kappaletta tumaa kohden. Tumahuokoskompleksi rakentuu 500-1000 proteiinista, joten se on ehkäpä monimutkaisin solussa toimiva proteiinikone.

Tumahuokoskompleksilla (NPC, Nuclear Pore Complex) on useita tärkeitä tehtäviä liittyen tuman ja soluliman välillä tapahtuvaan molekyyliliikenteeseen. Se tarkistaa, että tumasta solulimaan siirtyvä mRNA:n on kunnossa ja että sen kielioppi on eheää. Tämä prosessi on erittäin tärkeä vaihe proteiinituotannossa. NPC on rahtia valvova portti, joka ei päästä mRNA:ta tumasta ulos, mikäli rahdissa on epäselvyyksiä.

Toinen mielenkiintoinen NPC:n tehtävä on avustaa viallisten DNA-jaksojen korjaamisessa. Solulla on mekanismit, joiden avulla se tunnistaa virheelliset DNA-jaksot. Havaittuaan virheellistä DNA:ta solu useimmiten kätkee vialliset jaksot metyloimalla ne ja siirtämällä ne telomeereiksi kutsuttuihin alueisiin kromosomien päihin. Tiukaksi pakattua, vaimennettua DNA:ta kutsutaan heterokromatiiniksi. Solu käyttää ns. moottoriproteiineja, kaksijalkaisia kuljetinproteiineja, siirtämään viallisia DNA-jaksoja tumahuokoskompleksien läheisyyteen, jossa DNA:n korjausmekanismit muokkaavat virheellisiä DNA-jaksoja sellaisiksi, että solu voisi niitä jälleen käyttää.

Kyseiset havainnot NPC:n monimutkaisuudesta ja tehtävistä ovat erittäin kiusallisia evoluutioteorialle. Samalla ne auttavat ymmärtämään DNA:n passiivisen luonteen digitaalisena informaatiokirjastona, jota solun on luettava tuottaakseen aktiivisia ja toiminnallisia RNA-molekyylejä. Mikäli evoluutioteoria olisi totta, tarkoittaisi se sitä, että evoluutio olisi kehittänyt proteiinikoneen, joka tunnistaisi, mikä olisi kelvollinen DNA tai RNA-jakso solussa. Kyseinen kone tunnistaa siis geenivirheet ja avustaa niiden korjaamisessa. Mikäli oletettu evoluutio perustuisi mutaatioihin ja luonnonvalintaan, tarkoittaisi se myös, että tumahuokoskompleksi olisi kehittynyt löytääkseen ja korjatakseen mutaatiot. Järjetöntä!

Hyvä kysymys on, miten on mahdollista, että NPC tunnistaa vialliset DNA-jaksot ja kykenee myös havaitsemaan, onko DNA- tai RNA-jakso kieliopillisesti kelvollista ainesta. Ei tällainen jopa tuhannesta monimutkaisesta proteiinista koostuva kone ole voinut kehittyä sattumien kautta. Sokea, ohjaamaton prosessi kun ei kykene edes yhtä yksinkertaista proteiinia rakentamaan. Todennäköisyys kun on luokkaa 1:10^202. Ilman toimivia tumahuokoskomplekseja elämä loppuisi muutamassa sukupolvessa, koska virheelliset proteiinit johtaisivat lisääntymiskyvyttömyyteen.

Tumahuokoskompleksi todistaa Älykkäästä Suunnittelusta ja Luomisesta. Tällaiset NPC:n kaltaiset huippumonimutkaiset proteiinikoneet on luotu kerralla valmiiksi kokonaisuuksiksi. Niiden kyky havaita ja tunnistaa sekä kelvollista että virheellistä informaatiota osoittaa, miten käsittämättömän monimutkaisia rakenteita solusta löytyy. Kaikkia virheitä solut eivät kuitenkaan ehdi tai kykene korjaamaan. Vähitellen kaikki rappeutuu. Jumala on säätänyt elämälle alun, elinkaaren ja lopun. Ihmiskunnan perimässä on jo satojatuhansia geenivirheitä eikä evoluutiosta ole tietoakaan.

https://dornsife.usc.edu/news/stories/2830/cells-send-damaged-junk-dna-to-the-emergency-room-for-repair/

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Vähitellen kaikki rappeutuu. Jumala on säätänyt elämälle alun, elinkaaren ja lopun. Ihmiskunnan perimässä on jo satojatuhansia geenivirheitä eikä evoluutiosta ole tietoakaan."

      Osoitahan, mikä kohta tutkimusartikkelissa tukee yhteenvedossasi olevaa väitettä.

      • Anonyymi

        Nähdäkseni artikkeli esittelee solukonetta, joka korjaa vikaantuneeseen (damaged, injured) genomiin tulleita rakennevirheitä vähän samaan tapaan kuin oikolukuohjelma tekstiä. Kumpikaan ei kykene erottamaan alkuperäistä toimivaa muotoa sen sisällöltään muuttuneesta, mutta rakenteellisesti toimivasta.

        Vai miten, Agno?

        TH


    • Anonyymi

      "on luotu kerralla valmiiksi kokonaisuuksiksi. " Mistä tiedät? Sillä, että sinä väität niin ei ole minkäänlaista merkitystä.

      • Anonyymi

        "on luotu kerralla valmiiksi kokonaisuuksiksi. "

        Mitä sanoo tähän Behe? Hän on sentään oikea tutkija ja on metsästänyt palautumatonta monimutkaisuutta koko tieteellisen uransa huonolla menestyksellä.


    • Anonyymi

      Rot voisit vihdoin todistaa sen Jumalan olemassaolon,mitä on paljon kyselty.
      Jos et siihen pysty,on lätinäsi evoluutiosta aivan turhaa.

    • Anonyymi

      Eli monimutkainen molekyylivimpula, joka ei edes tarkasti ottaen toimi niin kuin sen pitäisi, todistaa, että se on älykkäästi suunniteltu?

    • "Jumala on säätänyt elämälle alun, elinkaaren ja lopun."

      Et kai vain kuulu niihin itsekeskeisiin kristityn irvikuviin, jotka luulevat olevansa niin tärkeitä, että odottavat lopun tulevan juuri heidän elinaikanaan?

      Juolahti vain ykskaks mieleen.

      Voisitko mainita jonkin eliölajin, joka on todistetusti kuollut sukupuuttoon pelkän geneettisen rappeutumisen takia?

      • Anonyymi

        >> Et kai vain kuulu niihin itsekeskeisiin kristityn irvikuviin, jotka luulevat olevansa niin tärkeitä, että odottavat lopun tulevan juuri heidän elinaikanaan?

        Tämä on malliesimerkki siitä, miten kaikenlaiset uskomukset heikentävät ymmärrystä. On täysin ylivoimaista uskovaisen ymmärrettäväksi, että Jeesus lupasi palata vielä SILLOISTEN kuulijoidensa elinaikana. Totuuden myöntäminenhän romuttaisi koko kristinuskon.


    • jäädäämpä seuraamaan miten taas kerran maailmanlopun profeetan messu revitään palasiksi ja opettaja paljastuu jälleen kerran omahyväiseksi itserakkaakdi valehteliaksi.

    • Anonyymi

      "Tumahuokoskompleksi todistaa Älykkäästä Suunnittelusta ja Luomisesta. Tällaiset NPC:n kaltaiset huippumonimutkaiset proteiinikoneet on luotu kerralla valmiiksi kokonaisuuksiksi. Niiden kyky havaita ja tunnistaa sekä kelvollista että virheellistä informaatiota osoittaa, miten käsittämättömän monimutkaisia rakenteita solusta löytyy."

      Miten voidaan luoda mitään kerralla valmiiksi, kun tietoisuus ohjaa luomista/ evoluutiota, ja tietoisuus on subatomisella tasolla tapahtuvaa systeemin kykyä reagoida ärsykkeeseen/informaatioon?

      • Todista, että "tietoisuus on subatomisella tasolla tapahtuvaa systeemin kykyä reagoida ärsykkeeseen/informaatioon".


    • Anonyymi

      Juuri tuo monimutkaisuus on epäilyttänyt että miten olis voinut kehittyä pikkuhiljaa.
      Ihminen tietää intuitiivisesti että sellainen on mahdottomuus.
      Luuultavasti solujen monimutkaisuus ja niiden keskinäinen toiminta kokonaisuudessa edelyttää samanaikaista toimintavalmiutta. Ihminen kasvaa yhdestä solusta, missä on kaikkien elinten, luiden, hermoverkoston ym. informaatio ja palikat valmiina. Siksi asteittainen kehitys kaatuu solun "kehityksen" mahdottomuuteen. Sen pitää olla kerralla valmis, jotta elämä olisi mahdollinen. Jos solu ei alussa toimisi kunnolla, se ei olis pitkä loru.

      • Intuitiivinen tietopa meneekin usein harhaan.


      • Anonyymi

        "Ihminen tietää intuitiivisesti että sellainen on mahdottomuus."

        Intuitio on menetelmä, joka vie hyvin usein metsään. Ainakin, mitä luonnontieteisiin tulee.
        Solut toimivat nyt, mutta niillä on ollut yksinkertaisempia edeltäjiä. Kuten prof. Wagner asian ilmaisi, ensimmäinen replikaattori ei ollut läheskään niin monimutkainen kuin solu. Jos solua vertaa höyrykoneeseen, ensimmäinen replikaattori olisi ollut yksinkertaisuudeltaan pelkkä ratas.


      • Anonyymi

        Historian aikajanalla siitä on silmänräpäys kun ihminen intuitiivisesti oli sitä mieltä, että Aurinko kiertää maata. Eikö edes kerran voisi oppia jotakin jostakin ja seistä edellisten tutkijoiden hartioilla?


    • Anonyymi

      Aloittaja on aivan oikeassa.DNA:ssa on sisään rakennettu skanneri,joka liikku kuuden sähkömoottorin voimalla, tarkastaen DNA:ta uskomattoman nopeasti.Sillä on "työkalupakki" mukana,joka korjaa vikoja.Mutta Ulkoiset säteilyt vaikuttavat kokoajan tuhoavasti,joten eliöstö rappeutuu normaalisti noin 10000.ssa vuodessa..Mutta älkää ateistit ja Darwinistit muita uskoko. Alkakaa itse ottamaan selkoa viimeisimmistä tutkimuksista.Heittäkää koulukirjanne roskiin ja vaatikaa totuutta,kuten järkevimmät tiedemiehet jo tekevät.

      • Anonyymi

        "DNA:ssa on sisään rakennettu skanneri,joka liikku kuuden sähkömoottorin voimalla, tarkastaen DNA:ta uskomattoman nopeasti... Sillä on "työkalupakki" mukana, joka korjaa vikoja."
        Laitatko vaikka linkin tutkimukseen, jossa tämä DNA:n sisäänrakennettu "skanneri" ja sitä liikuttavat "kuusi sähkömoottoria" sekä "työkalupakki" on esitelty.
        Ja tietenkin linkit näihin "viimeisimpiin tutkimuksiin", jossa mm. esitetään, että eliöstö rappeutuu noin 10000 vuodessa.
        Todennäköisesti et pyydettyjä tutkimuksia kuitenkaan tule laittamaan, koska tuskin olet itse yhtään tieteellistä tutkimusta esim. fysiologiaan tai solubiologiaan liittyen lukenut, vaan sitä vastoin luet mielummin hengenheimolaistesi tahallisia väärintulkintoja luominen.fi tai vastaavilta sivuilta.


    • Anonyymi

      Ellet kykene itse hakemaan tietojasi,niin ole ilman.En rupea väittelemään kaltaisesi tyypin kanssa,koska et sinä usko muita kuitenkaan.Kannattaisi alkaa jo tutustua viimeisimpään mikrobiologiaan netissä ja uskoa Jumalaan kaikenluojana,ettet joudu naurun alaiseksi kun joudut viimeisenä tunnustamaan olevasi väärässä.

      • Anonyymi

        "Ellet kykene itse hakemaan tietojasi,niin ole ilman.En rupea väittelemään kaltaisesi tyypin kanssa,koska et sinä usko muita kuitenkaan."
        Eli toisin sanoen esität väittämiä, mutta et pysty antamaan faktaa niiden tueksi. Ja voi kuinka oikeaan osuinkaan todetessani, että et ole ikinä edes lukenut tieteellistä tutkimusta aihepiirin tiimoilta, mutta pystyt kyllä heittämään omalla mutullasi uskomuksia ilmoille.

        "Kannattaisi alkaa jo tutustua viimeisimpään mikrobiologiaan netissä"
        Anna toki linkki, jotta voin tutustua tähän "viimeisimpään mikrobiologiaan".

        "ja uskoa Jumalaan kaikenluojana,ettet joudu naurun alaiseksi kun joudut viimeisenä tunnustamaan olevasi väärässä."
        Siinä vaiheessa kun sinä pystyt todistamaan, että juuri sinun luojajumalasi on se oikea ja esität vielä kyseisen jumalan olemassa olosta veden pitävät todisteet, niin voin harkita vastausta uhkaukseesi naurunalaiseksi joutumisesta. Siihen saakka en taida viitsiä menettää yöuniani moisen uskonnollisen uhkailun takia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Tumahuokoskompleksi todistaa Älykkäästä Suunnittelusta ja Luomisesta."

      Ja vaikka jostain ihmeen syystä tämä todistaisi luomisen, ei se siltikään tarkoita että juuri sinun uskomasi luomistarina olisi totta. Ja raamattu ei ole mikään todiste. Vaan sen kerto luomistarina on samalla viivalla uskottavuuden kanssa esimerkiksi sotkan munasta syntymiselle.

      Olet kova poika huutelemaan muilta todisteita, mutta itse uskot raamattuun ilman todisteen todistetta :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      175
      3900
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      184
      1850
    3. 129
      1566
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1253
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      73
      930
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      46
      911
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      902
    8. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      884
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      75
      855
    10. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      149
      855
    Aihe