Eläin-Pinjat pois synttäreiltä

Anonyymi

Tuo Pinja juttu pitäisi kitkeä pois Suomesta. Itse olen opettanut lapsilleni hellimään jopa lelueläimiä ja sen kautta kasvaa rakkaus ja huolenpito myös oikeisiin eläimiin. Nyt lapset pannaan syntymäpäivillä pieksämään eläinhahmoa kepillä sen minkä jaksaa? Se ei voi olla vaikuttamatta lapsen ajatusmaailmaan. JOS noita alunperin Kiinasta peräisin olevia pinjajuttuja pitää synttäreille varat niin eikö ne voisi olla vaikka ilmapallon tai noppakuution näköisiä. Tekee pahaa katsoa kun lapset pieksävät kaikilla voimillaan eläinhahmoja. Hyvät pinjojen valmistjat , jättäkää eläinhahmot, ei panna lasta lyömään eläintä!

11

87

Vastaukset

 • Olen aivan samaa mieltä!

  • Samaa mieltä olen myös minä.  • Anonyymi kirjoitti:

   Heh, liian vaarallista, poistettiin kyseinen nimi englanninkielisestä Wikipediasta ;-)

   https://www.quora.com/What-is-Titty-Tainment-Why-was-it-removed-from-Wikipedia

   Juuri noin,

   "According to Wiktionary: tittytainment: A form of lowest common denominator entertainment designed to appeal to the masses and refrain people from thinking."

   Ihmisten pitäsi oikeasti lukea Orwellin 1984 jossa on se oikea "isoveli".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri noin,

   "According to Wiktionary: tittytainment: A form of lowest common denominator entertainment designed to appeal to the masses and refrain people from thinking."

   Ihmisten pitäsi oikeasti lukea Orwellin 1984 jossa on se oikea "isoveli".

   Eivät nykyään lue kuin jotain roskaa...


 • Raakaa hommaa symbolisesti. Eikä Pinja ole edes suomalainen tapa. Kuten ei ollut halloweenkään. Ilmeisen vaikeaa keksiä heille mitään omaperäisen suomalaista hommaa. Vaikka karjalanpiirakoiden tekoa. Tai mitä nyt suomalaisia perinteitä enää onkaan? Kansantanssit. Kansanmusiikki. Kalevala. Juhlaperinteet. Suomalainen desing. Ruokakulttuuri ym.

  • Ihmiset syö maailmalla eläimiä, myös eläimet syövät eläimiä, paitsi Disneyn mielukuvitusmaailmassa, jossa niin monet haluavat nykyään elää. Tai BB-mielukuvitusmaailmassa joka näyttää jostain kumman syystä kiinnostavan ja jopa puhuttavan jotain ihmisjoukkoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihmiset syö maailmalla eläimiä, myös eläimet syövät eläimiä, paitsi Disneyn mielukuvitusmaailmassa, jossa niin monet haluavat nykyään elää. Tai BB-mielukuvitusmaailmassa joka näyttää jostain kumman syystä kiinnostavan ja jopa puhuttavan jotain ihmisjoukkoa.

   Syötävä eläin voidaan myös lopettaa asianmukaisesti aiheuttamatta sille turhaa tuskaa. Lopetustavan on oltava mahdollisimman nopea ja mahdollisimman tuskaton.


 • Ekan kerran, nyt BB:ssä, näin tuota Pinja-leikkiä ja kauhistuin samaa: sokeasti hakattiin "eläimiä".

  Tällaiseen ei pitäisi lapsia "hauskuuden nimissä" kasvattaa. Eurooppa on aiemmin ollut sivistysaluetta, vain sen reunamakulttuureissa, kuten Espanjassa, pidetään eläinrääkkäystä edelleen hauskana. Eläinten ei-toivottuja pentuja esim. heitetään elävinä roskiin, ym. En ole koskaan käynyt Espanjassa, en hyväksy heitä. Ehdoton no-go -alue itselleni. Kunnioitan enemmän esim. italialaisia, vanhaa, roomalaista sivistyskansaa (kaikissa maissa ja kulttuureissa on omat hyvät ja huonot puolensa).

  Pinja-leikki kai alkujaan on espanjalaista kulttuuria, enemmänkin Etelä-Amerikan espanjalaisalueilta, olen käsittänyt. Heitä ja tällaista leikkiä ei pidä tukea. Eurooppalaiset ovatkin jo jälleen hyvää vauhtia taantumassa.

 • Ei jumalauta teidän ongelmia. Toivottavasti ette sikiä. Saattaisi lapsilla olla aika vaikea elämä edessään.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.