Kauhuleffan katsomisen

jälkeiset tunnelmat

Onko sinulle ikinä tullut "traumoja" jostain kauhuleffasta? Painajaisia? Et pysty nukkumaan? Kuvittelet jonkun Ringin tytön sänkysi viereen? Iltahämärässä pelkäät jonkun hyökkäävän puun takaa? Tms..

33

4082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • x_boy89

      Olin pieni. Löysin sattumalta äitini videoiden joukosta tuon Uinu, uinu lemmikkini-elokuvan. Laitoin sen tietenkin omaan piilooni. Aamulla heräsin aikaisin ja katsoin elokuvan. Sen jälkeen näin melkein joka yö painajaisia elokuvasta. Kamalimpia oli se, kun tuo Victor Pascow seisoi unessani sänkyni vieressä. Toinen trauma tuli Gage Creedistä. En enää uskaltanut pitää jalkojani sängyn vieressä, koska pelkäsin, että tuo kyseinen pikkupoika viiltää kantapääni auki sillä skalpellillaan. Tämä siis tapahtui noin kahdeksan vuotta sitten. Nykyäänhän nuo kauhuelokuvat eivät vaikuta minuun mitenkään.

    • joo

      Joskus pienenä sinnittelin koko yön kauheassa pissahädässä kun en uskaltanut mennä vessaan. Ei jaksa muistaa mikä leffa sen aiheutti (vai olisiko ollut jokin kirja). Minäkin aina pelkäsin, että joku nappaa kiinni jalasta sängyn tai portaiden alta, siksi sänkyyn piti hypätä kauempaa.

    • Koneko

      ..mutta the Ringin katsottuani säikyin television lumisadetta jonkin aikaa.. :D

      Lisäksi vaihdoin automaattisesti kanavaa, kun MTV:ltä kyseisen leffan mainos tuli.

      "seven days.."

      Hassua, tiedän :)

      • Amerest

        Ei oikeastaan ole jäänyt varsinaisia traumoja mistään elokuvista... mutta pienempänä oli aika mielenkiintoista, että katsoin kaikki mahdolliset kauhuleffat telkkarista, vaikka ne pelottikin aivan pirusta. Ne vain kiinnosti niin paljon.

        Uinu, Uinu Lemmikistä kyllä pysyi parhaiten mielessä Zelda (jokin aika sitten katsoin sen uudestaan, eikä se enää edes juurikaan hätkäyttänyt). Sama juttu oli Poltergeist -trilogian kanssa. Uudemmista elokuvista oikeastaan vain alkuperäinen Ringu on aiheuttanut pieniä vilunväreitä seuraavana yönä.


    • Mitään varsinaisia traumoja ei ole kyllä tullut, mutta ensimmäisenä tulee mieleen, kun n.9-10-vuotiaana katsoin Kubrickin Hohton sairaana. Piti pari kertaa laittaa stoppia ja pitää pieniä taukoja, sen verran pelottava oli.

      Nykyään en edes enään säikähdä kunnolla missään kauhuelokuvassa. The Ring oli mielestäni pettymys; mitä pelottavaa on pikkutytössä?

      The Blair Witch project on kyllä yksi parhaimmista kauhuelokuvista; siinä ei näytetä "mitään", vaan katsoja saa itse kuvitella möröt.

      Vaikka katsonkin/luen jatkuvasti aave ja vastaavia tarinoita ja elokuvia, niin en menetä yöuniani niistä, saattaa ainoastaan valvottaa hetken.

      -Orson

    • N84

      Katottiin yks ilta kauna leffa. Menin vähän aikasemmin nukkuun ja ajattelin tietenki sitä elokuvaa sängyssä pyöriessäni. Olin siinä sitten unenhorteesa niin poikaystäväni nykäisi minua yhtäkkiä lujaa nilkasta..kojahin lattialle ja huusin kuin vietävä.. En koko yönä saanu unta ku rupes hirvittään,et joku "toinen" pian tekee samallain.. Teki mieli tintata lättyyn tuosta hyvästä..hyi hiivattii..

    • Tyttö15

      oon monesti kuvitellu Kaunan tytön kävelevän ja varjoissa liikkuvan.. Esim. vessan oven laitan aina kii, koska oven raosta voi tulla mitä vaan.. :D *häpeä*

      • on kyllä häpeä :)

        ottaen huomioon että pienen kiinalais tytön ei luulisi pelottavan ketään.mikähän siinäkin on kun kauna ja jap versiot ringut oli älyttömän huonoja ja jopa rennyn leffat on pelottavampia?


      • ......
        on kyllä häpeä :) kirjoitti:

        ottaen huomioon että pienen kiinalais tytön ei luulisi pelottavan ketään.mikähän siinäkin on kun kauna ja jap versiot ringut oli älyttömän huonoja ja jopa rennyn leffat on pelottavampia?

        No siinähän se juju just on; pienessä tytössä ei pitäisi olla mitään pelottavaa, ja se siitä tekeekin niin karmivan, kun siinä on kuitenkin sitä jotain...


      • tyttönen vain

        Seuraavana päivänä kun olin katsonut kyseisen elokuvan, menin käymään vanhempieni luona ja pikkusiskoni (10v) sattui tekemään sitä narinaääntä... jos nyt tiedätte mitä tarkoitan? Mie säikähdin ihan hulluna =) Siitäkös hän riemastui. Nykyään kun olen siellä siskoni seurana "lapsenvahtina", niin kun hän on mennyt muka nukkumaan, niin alkaa aina 10-15 minuutin päästä kuulua sieltä makuuhuoneesta se narina. Ja kyllä kammottaa, sille en mitään voi. Kaikista ahdistavinta on että se karmaiseva ääni, johon liittyy epämiellyttäviä mielleyhtymiä, tulee minun rakkaasta, suloisesta pikkusiskostani... hyhhyh.


    • Isoksi kasvanut

      Joskus vaahtosammuttimen kokoisena näin jonkun dokumentin (jostain uskomuksista kai), jossa näytettiin pari pätkää mustavalkoista vamppyyrileffaa, jossa vamppyyri nousi ensin hitaasti arkustaan (sitä arkkua ei näkynyt kuvakulman takia, joten luulin, että se tuli lattiasta) ja puraisi jotakuta niskasta.
      Parina iltana pelkäsin sammuuttaa valot, mutta lopulta sekin pelko hävisi.

      • Isoksi kasvanut

        Tämä tulee ehkä vähän myöhässä, mutta kyllä sitä pienenä tuli pelättyä myös sitä muumien mörköä...


    • Friikki

      Traumoja ei...painajaisia välil juu....Toisaalt meikä ajattelee, et jos meikä näkee jostai leffast painajaisia niin leffa on tavallaan ollu pelottavuuden kannalt hyvä. =) Kerran näin painajaisunen missä sekoittu Kauna ja The Ring leffat keskenään...=)

    • Kyllä

      Viiltäjän kirje helvetistä-leffasta. Se oli NIIN HUONO

    • Ju-On

      Eipä pahemmin nykyään, vaikken vielä mikään vanha olekkaan. Kaikki kauhuleffat menee kuin vettä vaan, jopa paremmin kuin isosiskoltani ;)

      Tosin vielä nuorempana n. 9 vanhana katselin Nightmare in Elm Street- leffoja, ja niistä jäi pienenpieni trauma; aina kun makasin sängyssä (katsoessani eteenpäin näin oven sivusuunnasta), pelkäsin että Freddyn kaunis käsi tupsahtaa ovesta.

    • nasu

      sain ringistä sellaset traumat, että vein telsun huonestani pois ja laitoin laput kaikkiin tarrattomiin videonauhoihin. Lisäksi tää tyttö tulee mieleeni, kun kuljen pihamme kaivon ohi. Ring no more.

      • Ju-On

        Kiva nyt sitten omistaa kaivo. Kävi sit meilläkin päin sellanen juttu, Ju-On:ista. Olin kattellu Ju-On:in jotain viikkoja sitten ja yhtenä yönä en sitten saanu unta. Yksin pimeessä valvoskelin ja sitten yhestä kaapista rupes kuuluun rapinaa xD Se oli menoo sit.


    • ...

      kyllähän the ring ja the grudge. ei pysty nukkumaan ja jopa näkee näkyjä moisista (mul taitaa olla joku skitsofrenia ku nään tollasii näkyi)..

      pelottavinta oli ku räpläsin puhelinta sängyn reunan ulkopuolel ja aivot heitti siihen sit sellasen näyn et ringin tyttö nappaa kädest kii.. :\

      oon seko :

      • nasu

        ja mä luulin et oon ainoa!! :) onneks en..


      • bitch_called_nana

        Skitsofrenia ei todellakaan oo sitä et näkee jotain näkyjä joidenki kauhuleffojen takii... No mut joo, kuitenki. En aio vaahdota asiasta, koska keskustelu ei selvästikään koske skitsofreniaa.


    • mörkö

      Olin 8 ikäinen kun Aliens 2 tuli ekaa kertaa telkkarista ja satuin katselemaan sitä yöllä herättyäni...
      Hiippailin vaan olkkariin ja aattelin katsoa mitä tulee. Tulikin kiva liskoelokuva.
      Senjälkeen pelkäsin muutaman kerran mennä katuviemäreitten ritilöiden kohdalta, varoin (heh hee!) WC-lattiaviemäriä ym. Nääs, se lisko tai sen poikanen vaan loikkaa jostain limasesta kolosta kimppuun x)
      Ufo-sieppauksista kertovat jutut karmi myöskin pienenä, katoin jonkun Von Dänikenin "dokumentin" ja siitä sain päähäni säikähtää aina kesämökin yötaivaalla liikkuvia valopisteitä iltaisin.
      Lentsikka tai tähdenlento... mutta mä mietin, millon NE tulee :)
      Kyllä lapsena ajattelee hölmöjä...

    • Scary movie

      Katoin kymmenen vanhana kaunan ja siitä jäi kyll trauma. Pelkäsin (nykyään en enää) pitää silmiä kiinni suihkussa. Ja se oli kauhee kun se kauna tuli sieltä peiton alta. :(

    • 7+11

      Pikkukersana muistan hyvin kun kesällä tuli kauhuelokuvia, tottakai ne piti katsoa vaikka pelotti. Erityisesti muistan Dracula -elokuvat joissa näytteli Christopher Lee. Ja varsinkin elokuvan loppu missä dracula tapettiin lyömällä puukeppi sydämmeen. Ja se kuihtui, irvistävä ilme kasvoilla.

      Puppet Master, nuket heräävät eloon ja tappavat ihmisiä. Yhdellä nukella on pora päässä. Mies katsoo sängyn alle, silloin nukke hyökkää sen kimppuun ja poraa sitä päähän.
      En uskaltanut katsoa sängyn alle hetkeen kun pelkäsin sen nuken olevan siellä.

      Manaaja, kävin katsomassa elokuvissa. Yöunet meni muutamaksi päiväksi. Pimeässä huoneessa mieleeni tuli se sininen pirun naama ja se inhottava irvistys.

      Kauna, mieleeni jäi erityisesti japanilaisnainen. Tuijottava katse ovenraosta.

      The Blair Witch Project, elokuvan lopussa yksi nuorista seisoo nurkassa ja samantien kameraa pitävä henkilö kolkataan ja se kaatuu maahan. Sitä elokuvaa en katso enää ikinä.

      • ei ole kyllä ollut pahemmin ollut truamoja, mutta länsi-Saksalainen "Mark of the Devil", jota en ole koskaan ehtinyt katsomaan kokonaan on tullut uniin.


    • kauhukakara

      Aika montakin traumaa oli melkein samaan aikaan nuorempana, kun katselin silloin noita leffoja silloin tällöin, en tiedä miksi... Esim. Kauna elokuvasta tuli semmosia traumoja etten varmaa 5kk uskaltanut nukkua omassa sängyssä ja sen jälkeenkin vain valot päällä jonkun aikaa, suihkussa pelotti joka kerta helvetisti varsinkin kun oli mustat pitkät hiukset itellä, jouduin käymään myös psykologilla tämän takia.. Ring elokuvan takia pelkäsin kaivoja ja kaivojen kansia helvetisti ja kiersin ne kaukaa, ja yksin en uskaltanut mennä olohuoneeseen kun pelkäsin televisioruutua.. Boogeyman elokuvan takia pelkäsin kaappeja, komeroita ja sängyn alapuolta helvetisti, enkä uskaltanut ikinä katsoa niihin ja öisin pelästyin helvetisti esim vaatteita jotka roikkuivat esim tuolin nojalla.. Ja onhan noita tainnut jotain muitakin olla.

      • kauhukakara

        Ja nyt kun äkkiseltään rupesin miettimään, niin taitaa kyllä vieläkin tulla välillä helvetin epämiellyttäviä mielikuvia Kauna-elokuvasta, ainakin silloin kun sitä rupeaa ajattelemaan.. Oisko 7 tai 8 vuotta menny ja vieläkin pelottaa Kaunamuija, vaikkei se nyt niin pelottava leffa edes ollut.. Ja 2-osaa en ole uskaltanut katsoa, enkä taida uskaltaakaan vaikka kuinka haluaisin. Taitaapi muuten tänä yönä hieman yöunet pitkittyä kun saattaa tietty japski muija välähdellä unissa xd


      • kauhukakara
        kauhukakara kirjoitti:

        Ja nyt kun äkkiseltään rupesin miettimään, niin taitaa kyllä vieläkin tulla välillä helvetin epämiellyttäviä mielikuvia Kauna-elokuvasta, ainakin silloin kun sitä rupeaa ajattelemaan.. Oisko 7 tai 8 vuotta menny ja vieläkin pelottaa Kaunamuija, vaikkei se nyt niin pelottava leffa edes ollut.. Ja 2-osaa en ole uskaltanut katsoa, enkä taida uskaltaakaan vaikka kuinka haluaisin. Taitaapi muuten tänä yönä hieman yöunet pitkittyä kun saattaa tietty japski muija välähdellä unissa xd

        Vielä pakko lisätä: Istuin yhteen aikaan AINA veitsi tai pieni miekka kädessä tai vierellä kun istuin yksin kotona tietokoneen ääressä :D Jotenkin se toi turvallisen tunteen kun aatteli että jos möröt tulee niin iskempä niitä veitsellä :)


    • Gornohound

      Itellä jostain syystä aina, kun katson kauhuelokuvan, minkä tahansa, niin tulee hitonmoisia nukahtamisvaikeuksia. En näe niinkään painajaisia elokuvista tai mitään, mutta illalla nukkumaanmennessä aina ne sinä päivänä katsotut kauhuleffat pyörii mielessä ja ei saa nukuttua. Itse elokuvia katsoessa ei juurikaan pelota.

      Yritän aina miettiä jotain muuta, kuten aku ankka, lampaat tai muuta vastaavaa, mutta jollain ihme kierolla tavalla aina jostain tulee mieleen ne elokuvat.

      Viimeisimmät elokuvat, jotka näin tekivät taisivat olla Candyman 1 ja Descent.

    • tämmöstä2

      Joskus ala-aste ikäisenä katoin telkkarista elokuvan nimeltä Hostel. Siinä meni ne 3 miestä johonkin hotelliin missä kauniit, alastomat naiset antoivat seksiä miehille. Aluksi se oli tietty aika kiihottavaa kun ala-aste ikäisenä näki alastomia naisia saunomassa tissit paljaana, telkkarista. Mut sitten kun alko se kiduttaminen, se kohta missä mies on sidottu tuoliin ja joku poraa akkuporakoneella reikiä miehen vartaloon ja sitten kai jotenkin viiltelee veitsellä avutonta miestä ja se huutaa kauhuissaan siinä. Lopussa oli vielä se kosto kun se yksi mies kolmen miehen seurueesta kostaa jollekkin tyypille ja leikkaa vessassa sen sormet irti, viiltää kaulan ja hukuttaa vessan pönttöön. Olin ihan kauhuissani kun se elokuva loppui, kerran kesken koulupäivän tunnin lopussa tuli semmonen kauhun tunne kun muistin sen elokuvan. Nykyään ei ole enää mitään traumoja siitä, oon kahtonu jo kaikki 7 sawia enkä saanu niistä mitään "traumoja" vaikka ne on paljon raaempia. Sen takia noilla elokuvilla on ne ikärajat ;)

    • 13-vuotias

      Haahahaa, oon ollu ehk puolvuotta kauheessa koukussa noihin kauhuelokuviin. :D

      Suurinpiirtein puolet on ollu yhtä kuraa esim. SAW 1, The Ring ja en muista mikä saw se oli, mutta jotkut sawit on kyl aika naurettavia. :p Ja ikää löytyy 13 vuotta ja tyttö olen. Kuudes Aisti on aika lälly, mutta oikeasti toteutettu hienosti, ei liian raaka, semmonen 'hieno'. :) Kaunat on saanu mun mieleen aika kovia järkytyksiä, jotka ei varmaan haihdu mihinkään. Tiedän mitä teit viime kesänä, on aivan loppuunkulutettu filmi, ihan jees, tulee vain säikähdettyä niitä äkillisiä tappoja. Elokuvan 2 ja 3 osat on mun mielestä vähän parempia. 3 juoni on aika kämänen, mutta kohtaukset senki edestä hyviä. :)

      Kaikki Sawit on tullu juu katteltua, eikä traumoja näy. Aika ihmeellistä, et se on kumminki K-18, ei vaa tunnu missää. Tietystihä ne vaa hetkellisesti ällöttää ja yököttää, mutta yöllä nukun tosi sikeesti. :D

      Kauna-traumat vainoo mua, joten oon vähän aikaa tauolla noista kauhuelokuvista, kohta se rumba alkaa taas. :D

    • huuhuhuh

      Mulla meni yöunet jostain syystä,kun katoin Paranormal Activity ykkösen.
      Oli pitkään sellainen outo fiilis tuon leffan jälkeen.
      Sitä vaan mietti,että mitähän ihmeellistä sitä näkisi jos laittaisi videot aina öisin kuvaamaan......

    • King Pig

      Itse sain kahen viikon traumat Paranormal acitivitysta yhdessä kaverini kanssa. Sitä elokuvaa, ja sen jatko-osia en katso ikinä. Hostel 2:ta en viitsinyt edes katsoa loppuun. Oli sen verran sairasta menoa siinä leffassa. Friday the 13th 2009 re-make version katsottuani, pelkäsin kun menin nukkumaan. No siinäpä oli pari.

    • kaunaapelkäävä

      itelle on jääny kaunasta jotenki se on niin kammottava :c vaikken ole edes kattonu ko ihan vähän siitä leffast pikku pätkän siis ja aina jos jään yksin kotiin tulee ekana mieleen kauna ja pimeässä varsinki on pelottava olo XC

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe