Alle 100 v tietoihin vaikea hakea lupa

Anonyymi

Miksihän on niin vaikea löytää ohjeita, mitä lomakkeita tarvii siihen, että pääsisi kansallisarkistoon tutkimaan tietoja. Luulisi että olisi yksi ohjesivu mistä heti voisi vaikka tulostaa nämä lomakkeet. Jos joku on hakenut lupaa, olisitko kiltti ja kertoisit!

4

68

Vastaukset

 • Soita sinne Kansallisarkistoon ja kysy.

 • Luvan haku on helppoa, jos on oikeia tutkija. Jos vain keräilee nimiä nettiin, on vaikeampi tai joutuu sepustelemaan jotain.

 • Aivan joka päivä luvat vain tiukkenevat, kun museoille ja arkistoille selviää, että tiedot kopsataan suoraan internetiin. Tästä kuuluu kiitos tunnettuihin osoitteisiin. Eräs rouva eidän kylältä kokoilee kaikkien sukuja internetiin ja on saanut jo vähän erikoisen leiman itselleen- nykyajan Kassi-Alma, jolla ei olíkein ole muita kavereita tai elämää.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  245
  3752
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  65
  590
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  482