Kysy mitä vain Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräyksestä to 14.11. klo 14-16

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -yhteisö tekee valtakunnallista keräystä Suomen sotien veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen sekä sotaleskille. Keräyksen tuotto ohjataan veteraanijärjestöjen välityksellä apua eniten tarvitseville, keski-iältään yli 90 -vuotiaille henkilöille. Apua tarvitaan vielä, vaikka veteraanijoukko pienenee ja valtion tuki rintamaveteraaneille parani merkittävästi 1.11.2019 alkaen. Keräystä on tehty vuodesta 2006 alkaen.

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -yhteisö aloittaa joka vuosi keräyskampanjan heidän hyväkseen, jotka ovat antaneet meille vapauden elää itsenäisessä Suomessa. Keräykseen kohdistuu arvostelua ja kommentointia: yleisimmin ihmetellään, miksi edelleen kerätään sotiemme miesten ja -naisten hyväksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä kaikesta, mikä sinua mietityttää Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräyksessä. Kysymyksiä voi esittää heti, ja yhteisön asiantuntijat vastaavat niihin torstaina 14.11. klo 14-16. Tämän jälkeen keskusteluketju suljetaan ja se jää palstalle luettavaksi.

Vastaamassa ovat:

pääsihteeri Seppo Savolainen Sotainvalidien Veljesliitosta
sosiaalineuvoja Anni Grundström Helsingin Seudun Sotaveteraanipiiristä
varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräyksestä.

Tutustu verkkosivuihin täällä: https://veteraanit.fi/

Tervetuloa kyselemään!

16

288

Vastaukset

 • Hei, voisin aloittaa kysymällä kuinka monta veteraania maassa on enää elossa? Miksi rahaa vielä kerätään, sillä käsittääkseni joukko on enää todella pieni? Kiitos vastauksesta.

 • Saavatko kaikki veteraanit keräyksestä samansuuruisen potin joka vuosi, ja kuinka paljon rahaa tulee? Mietin, ovatko suuret avustukset yksittäisille henkilöille todella tarpeellisia, kun Suomi on muutenkin täynnä köyhiä ja unohdettuja vanhuksia? En halua todellakaan arvostella sotaveteraaneja ja arvostan heitä suuresti, mutta olisi kiinnostavaa saada faktaa siitä, minkälaisissa summissa liikutaan.

 • Jos koko orkanisaatio purettaissiin niin piiripääliköiden ja johtajien palkoilla jaettaisiin kaikille veteraaneille varmasti isompi potti kun nyt on jaettu.

 • Osallistuin teidän keräykseenne. Toivottavasti keräystavoitteenne on tavoitettu.

 • Paljonko keräsitte viimeksi ja paljonko potista meni nimenomaan veteraaneille?

 • Tuli mieleen, että alusta alkaen veteraanien tukeminen olisi ollut valtion velvoite! Kansalaiskeräyksistä saaduista rahoista menee liian paljon välistävetäjien taskuihin palkkoina ja muina etuisuuksina.

 • Miksi veteraanijärjestöjä on niin monia, eikö olisi helpompaa hoitaa asioita yhden järjestön kautta? Mitä kaikki nämä järjestöt ylipäätään ovat?

 • Hei! Kuinka lottia autetaan keräyksellä? Eikö heillekin ole oma järjestönsä: kuinka rahat sieltä jakautuvat lotille?

  • kyllä lotat olivat suuressa osassa sotilaiden jaksamisessa ! niin hienoa äitihahmoja nuorilla sotilailla ei muilla Mailla ollu !!!!


 • eikö sotaveteraanien auttaminen olisi valtion heiniä?

 • Hei, osaisitteko kertoa kuinka merkittävä tämä keräys on veteraaneille ja lotille? Varmaan moni heistä jo makaa vuodeosastoilla, onko rahoilla siis kovinkaan merkitystä? Eikö muutenkin näitä erilaisia säätiöitä ole riittämiin, joissa on jo vuosien varrella kerätty aikamoisia summia?

 • Moi, minua kiinnostaisi tämä Veikkauksen järjestämä veteraanien avustaminen. "Suomen sotaveteraanien kuntoutukseen ja kotona asumiseen on myönnetty veikkausvoittovaroista vuonna 2018 lähes 54 miljoonaa euroa määrärahoja. Yhteensä veikkausvoittovaroja käytetään vuositasolla veteraanien, sotainvalidien ja muiden sodassa kärsineiden ryhmien hyväksi noin 100 miljoonaa euroa. (Veikkauksen sivuilta tämä)" Voisitteko avata vähän lisää tätä asiaa. 100 miljoonaa on aika järjetön summa: mitä kaikkea se pitää sisällään? Miten paljon veteraanit oikeasti saavat summasta itselleen?

 • Oletteko te vastaajat suoraan tekemisissä veteraanien kanssa - oletteko kuulleet heiltä palautetta keräyksestä ja sen vaikutuksesta omaan elämään? Kuinka veteraanit itse yleisesti kokevat tilanteensa tämän päivän Suomessa?

 • Miksi rahaa kerätään joka vuosi? Eikö näitä varoja ole jo riittämiin elossa oleville sotaveteraaneille loppuiäksi? Mikä osuus keräysvaroista menee hallinnollisiin kuluihin ja mikä itse asiassa kohdentuu veteraaneille?

  Menevätkö varat vain tietyille sotaveteraaneille teidän kauttanne? Jotkut tuntuvat pudonneen kaiken avun ulkopuolelle. Kuinka paljon tuettavia veteraaneja teidän kauttanne edes on jäljellä?

 • Ensinnäkin SUURI KIITOS Sotiemme Veteraaneille!Niin naisille kuin miehillekkin.Tämä on ainut keräys mihin enään osallistun.Monen monta Veteraaniamme ehti viimeiselle iltahuudolle saamatta ansaitsemaansa kunnioitusta! Kysymykseni:Montako rintamatunnuksen omaava Veteraaniamme on vielä vastaamassa iltahuutoon?

 • Mummoni on lottaveteraani, mutta hän ole ole koskaan saanut teiltä avustusta. Eläke on pieni, ja olen huolissani mummoni pärjäämisestä. Miten hän voisi hakea avustusta ja mihin?

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.