Painajaiset

Anonyymi

Näen todella paljon painajaisia, siis pahimmillaan viikon jokaisena uni kertana, harvoin on viikkoa, etten painajaisia näkisi yhtään. Osaako kukaan sanoa mistä tämä johtuu? Onko mitään tapaa jolla pystyisi muuttamaan painajaisunen hyväksi uneksi?

Melkein aina siis uni kulkee, että joku vaanii ja se vaaniminen ja jahtaaminen jatkuu kunnes herään tai sitten herään siihen kun se jokin saavuttaa minut.

Kun olin pahassa parisuhteessa, niin painajaisissa olin aina todella pelokas, tuo käytös painajaisissa kesti vielä n. vuoden suhteen päättymisestä, vaikka seurustelua kesti vain n. 2 vuotta (vajaan vuoden yhdessä asumista).

Oma asenne oikeassa elämässä muuttui, että pelko väheni, opin puolustamaan itseäni jne. Unessa nykyisin hetken aikaa yritän pakoilla jahtaajaa, mutta jossain vaiheessa tajuan etten pääse jahtaamista pakoon joten lähden itse jahtaamaan jahtaajaa ja pistän vastaan. Oma reagointi painajaisiin toki heijastuu nykyistä oikeaa persoonaani, mutta tuo jahtaaminen. Ennen se oli exäni, isoäitini tai eräs entinen kaverini, nykyisin isoäitini ei ahdistele samalla tavalla, kuin ennen, exä on menneen talven lumia, myöhemmin hän otti yhteyttä, haluaisi aloittaa uudelleen kanssani ja sanoin tälle suorat sanat. Eräs perus sairaus minulla on, joka on aktiivinen sillointällöin, mutta olen ahdistavat lääkärit vaihtanut ahdistamattomiin lääkäreihin. Ainoa lääkitykseni on päivittäinen panacod, mutta painajaisten määrä ei ole aloituksen jälkeen muuttunut.

Miksi ihmiset nauttivat nukkumisesta vai olenko ainoa jolla painajaiset vaivaa viikottaista elämää ihan tosissaan?

2

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unien maailma on kiehtova, laidasta laitaan niitä jokainen näkee.

    • Anonyymi

      Jahtaaja uni on sellainen joka kertoo että jokin asia sinun täytyy kohdata ja taistella voitosta.

      Näin pitkään samanlaisia painajaisia joissa joku kasvoton ihminen tai paha olio jahtasi minua puukon kanssa. Sitten käännyin ja annoin sille kunnolla turpaan. Sen jälkeen näin samanlaisen unen muistaakseni kaksi kertaa, joista ensimmäisellä kerralla annoin jälleen sille selkään, mutta toinen uni oli sellainen jossa en enää juossut pakoon vaan jahtasin sen perkeleen kiinni ja pieksin oikein kunnolla.

      Sen jälkeen en ole tuon kaltaisia unia nähnyt lainkaan.

      Oma elämä oli silloin eräänlaisessa käännekohdassa, sillä pitkäaikainen suhde noin viidentoista vuoden pituinen (ei rakkaussuhde, kenenkään kuolema tai muukaan vastaava, mutta en mene siihen sen tarkemmin) oli päättymässä ja aistin sen päättymisen jo ennenkuin siitä tuli varsinaisesti mitään uutista.

      Minulla oli pelko siitä mitä sen jälkeen kun se hetki tulee vastaan. Vuotta ennen käännekohtaa näin tuon viimeisen unen ja lopulta se hetki meni levollisesti ohi, ja pelon tilalle tuli haikeus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe