Onko hoivakodin ongelmien juuret jossain muualla?

Anonyymi

Pihlajalinna Annen ongelmissa nousi esille useasti sana lääkkeet. Epäilen että useampi asukas on tullut kotiin tilanteessa jossa lääkärit ovat syöttäneet heille vuosikausia lääkkeitä, huumaavia, rauhoittavia, SSRI keskushermostoa ja aivotoimintaa lamauttavia, opiaatteja jne. Viimeistään hoitokotiin tullessa jokaiselle pakotetaan joku lääke syötäväksi. Näillä kaikilla on ominaisuus että ne muuttavat ihmisen olemusta ja tekevät runsaasti fyysisiäkin uusia sairauksia ja oireita. Hoivakodissa lääkäritaustainen hoito on luultavasti hyvin lääkekeskeistä, joka lamaannuttaa lisää liikkumatonta ja virikkeetöntä vanhusta. Kuinka moni elämänsä ensi kertaa tutustuu vaippoihin tai pyörätuoliin juuri laitoksessa.

Kauheaksi vielä tekee sen että lääkkeistä ei voi päästä eroon tai niitä vähentää, ilman vieroitusoireita. jotka tekevät ihmisen entistä huonommaksi. Valitettavasti lääkäri ja hoitajat eivät yleensä tätä tajua vaan pitävät vieroitusoireita ihmisen omana sairauden huononemisena ja lisäävät lääkkeitä.

Asukkaat siis eivät ole oikeasti sairaita ja huonoja vaan lääkärin määräämät lääkkeet ovat tehneet heistä sellaisia. Aivan kuin viinaa juova tulee humalaan ja krapulaan mutta muuten ei tule miksikään sairaaksi.

Kun hoitajat tulevat joka aamu töihinsä ja kohtaavat rutiinisti näitä lamaanutettuja lääkekrapulaisia sekaviakin valittajia ja avun pyytäjiä vuodesta toiseen, ei ihme että he tulevat välinpitämättömiksi ja väsyvät.

Työntekijätarve tällaisen materiaalin kanssa työskennellessä on moninkertainen. Jo se että oma aloitteellisuus ja ajatuksen juoksu turrutetaan teettää lisätöitä perus asioissakin jotka ihminen on hoitanut ennen itse.

Onneksi joukossa on vähemmän lääkittyjä ja oma-aloitteisia joiden kanssa hoito ja vuorovaikutus on normaalia kanssakäymistä. Se antaa voimaa ja iloa hoitajienkin työhön. Jokainen ammatti-ihminen haluaa tehdä työnsä hyvin ja katsoa potilaan parasta.

Pitäisikö katse kääntää myös perusterveydenhoidon ja ennen kaikkea psykiatrisen sairaanhoidon puoleen siinä minkälaista potilasainesta he lähettävät hoivakoteihin.

6

148

Vastaukset

 • +1
  Hyviä ja valitettavan vakavia pelonaiheita. Ilmeisesti aiheesta. Kukahan tämän selvittäsi? Pitäsi saada rehellinen auditointii, kun laitoksen ns. omavalvonta on Sastamalassa ilmiselvästi pettänyt. Sastamalan vanhukset ansaitsevat parempaa.

  Lääketokkuralla "rauhoitettu" vanhus ei valita eikä vikise.

  Eikä siten rasita henkilökuntaa niin paljoa. Näin laitos pärjää pienemmällä hoitoporukalla isomman lauman hoidokkeja kanssa. Myös pomot ja talousosasto tykkäävät, sillä viivan alle jää enemmän tulosta näytettäväksi.

 • vammalas hopun vanhainkodil, oli ainakin ennen kaikki ovet auki, jos hävisi jotain. ei ainakan poliisia kutsuttu paikal vaikka henkilökunta olisi halunnut. koko kaupunki pitäisi tutkia. tämä kaupunki on täynnä mätää ja korruptioo.
  tyrvis ja alueviesti hiljaa ei halua kaupungin viranomaisten vihoja päälleen. kaikki pelkää kun terveydenhuolto, sosiaali,työvoima ja kaikki muutkin virastot täynnä pahiksia. joskus toivon että joku rohkea poliisi tutkis työteekkiä ja haastattelis kaikki jotka ollu siellä töissä. samoin toivos et joku lakimies kantelis oikeusasiamiehelle kaupungin paskasta laiminlyönnistä.....unelmia

  • Psyykelääkkeiden määräämis- ja uusimisketjussa on vakavia puutteita. Tampereella ainakin on ilmennyt sellainen asia, että psykiatrien, siis erikoissairaanhoidon, määräämiä lääkkeitä ei terveyskeskuksessa millään tavalla muuteta, koska heillä ei kuulema ole siihen tarpeeksi asiantuntijuutta. Jos lääkkeet tekevät oireita käsketään mennä hatanpäälle, jonne ei kuitenkaan saa aikoja koska on kuulema vain yksi lääkäri olemassa. Sairaanhoitajat laitetaan ottamaan vastaan potilaita jotka eivät voi muuta kuin sanoa, kerron tämän lääkärille.

   Vammalassa on varmaankin sama käytäntö. Sairaalan psykiatrinen osasto syytää maailmalle jatkuvasti ihmisiä, joille syötetään - paremminkin pakotetaan syömään - elimistöä lamaannuttavia lääkkeitä, joihin vielä kaiken lisäksi syntyy riippuvuus jolloin niitä on mahdoton lopettaa. Kaipa terv.keskuksessa sitten uusitaan reseptejä vuodesta toiseen eikä siellä osata katsoa, tarvitseeko lääkettä todella oikeasti.

   Myös yksityiset lääkäriasemat määräävät psyykelääkkeitä kuin karkkeja konsanaan mutta eivät jatka sen jälkeen kontrollia ellei potilas osaa itse mennä sinne uudestaan.

   Ennen pitkää nämä ihmiset ajautuvat hoivakoteihin koska eivät tule koskaan parantumaan niin kauan kuin vaurioittavaa lääkettä on elimistössä. Tietysti siellä sitten ongelmat kasautuvat ja kaatuvat hoitajien päälle. Lääkäri ei tietysti osaa muuta tehdä kun lisätä lääkkeitä ja tilanne ei takuulla ainakaan mene paremmaksi.

   Onkohan kukaan taho tiedostanut tätä ongelmaa? Ketä oikein pitää osoittaa sormella?


 • Tämä ei ole enää mikään rutiinitason asia, kun kaikki Sastamalan kanssa vanhustenhuollon yhteistyötä tehneet 3 hoitoalan yritystä on kaupungin toimesta siirretty mustalle listalle.

  Meidän omat paikallislehdet eivät ole koko aikana kirjoittaneet halaistua sanaakaan koko ongelmasta. Pelkona on että menetetään merkittäviä mainostajia ja mainostuloja. Valtakunnallinen YLE on uutisissaan nostanut Sastamalan kuralla olevat hoitojen heikot valvonnat tikun nokkaan.

  Tämän kokoluokan asiassa vastuu kohdistuu koko Sastamalan virkamieskunnan toiminnasta vastaavaan ylimpään johtoon. Siis suoraan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergiin.

  Kaupunginjohtajan pitää tulla ulos asiassa, vaikka Tyrvaan Sanomien tai Alueuutisten haastattelun kautta.

  Sastamalalaisille on nyt kerrottava selvin sanoin, miksi tällainen on ylipäätään päässyt tapahtumaan. Ja ennen kaikkea kertoa, että millä keinoilla kaupunginjohtaja Malmberg alaisineen laittaa tämän asian pysyvästi kuntoon.

  • Totta! Asiaa ei voi jättää kommentoimatta.


 • hyvä ja tärkeä ketju, sastamalas on se tyyli, et virkamiehet kuvittelee olevansa kaiken yläpuolella , sastamalan asukas on heille niin mitätön, ettei tarvi reagoida vaikka tää kaupunki on menos vessasta alas asukkaiden fiilis on se , vaikka olis jotain taloudellista kehitystä. kaupungissa voidaan pahoin huumeiden käyttö räjähtäny käsiin niitä tyyppejä näkee aamuyöstä ku menee töihin. köyhiä sorretaan jne.jne...toivoisin itsekkin että joku puhuisi.ainoastaan jotkut kansalaiset sakese facebook sivuil puhuu asoista.kannattaa lukee on avoin palsta lukijoille on selllainen fiilis et ens vaaleis menee porukkaa vaihtoon.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  319
  2915