naantali on täynnä

Anonyymi

eläkeläisiä. kenenkään ei kannata muuttaa naantaliin maksamaan ikäihmisten terveyskuluja. käpykylässä on vain 8221 työssäkäyvää henkilöä.

18

138

Vastaukset

 • tarpeellinen löytyy, mutta kaikki tarpeeton pitää hakea muualta. autojonot raisioon päin ovat jatkuvia.

 • Naantalin kunnallisveroprosentti tulee olemaan 19 prosenttia myös vuonna 2020. Yksi alhaisimmista tässä maassa. Tänäkin vuonna 2019 Naantalin kaupunki tekee kivan plussatuloksen. Harvinaisuus kuntien joukossa. Moni naapurikunta vetää hommat taas pahasti miinukselle. Valtaosa Suomen kunnista rämpii talousongelmien upottavassa suossa. Naantali ei. On siinä aloittajalle pähkinää purtavaksi. Vaan eihän aloittaja faktoihin maailmankuvaansa perustakaan.

  • Yes. Naantalilaisten kannattaa verrata tilannetta koko Suomen tilanteeseen, niin voi havaita, että Naantalin tilanne on oikein hyvä.


 • plussaa tekee, kun mm diabeetestä sairastavien jalkahoito on karsittu minimiin. myös tutkimuksia jotka ennen olivat maksuttomia on laitettu labramaksun piiriin. uimahallissakin pitää käydä raisiossa.tonttikauppa hyytyy kuten valtuusto ennakoi. mitä tulee veroprosenttiin, niin se säästö palaa bensakuluihin, kun palveluihin, ja kauppoihin pääsemiseen menee tankillinen päivässä. työpaikkojen omavaraisuus on vähäistä esim raisioon verrattuna. hyviä puolia ovat meri, ja haudanhiljainen ilmapiiri. sopii mainiosti plus satavuotiaille.

  • Aloittajan on syytä nyt valita kumpaa perusväittämäänsä tukee. Molemmat kun eivät samanaikaisesti voi olla valideja.


 • asuntomessualueelle veronmaksajien rahaa pelkkään kunnallistekniikkaan 6 miljoonaa. alue sijaitsee 100km palveluista. rahat piti ottaa sairaiden hoidosta. naantalille käy samoin , kuin ladalle jolla ajaa 80km tunnissa näyttöön tulee teksti game over.

  • Alle 20 km pikataipale ja saatavana on lähes kaikki palvelut mitä nyky-yhteiskunnalla Suomessa on tarjottavana. Sen sijaan 100 km päässä on arvatenkin tarjolla metsiä ja muita luontokokemuksia. Nekin voivat toki olla antoisia tutustumiskohteita. Tykkään oikein extra paljon Naantalin matalasta 19 prosentin kunnallisverosta. Veroäyrin hinta on jetsullensa passeli. Näin on hyvä.


 • Hienoa seurata näin älykästä kommentointia.

 • köyhää ei paljon lohduta kokoomuksen ajama politiikka,ei se varakasta hetkauta vaikka terveydenhoitomaksuja korotetaan. ennalta ehkäisevä hoito tulee loppupelissä paljon halvemmaksi, sen tulevat naantalin päättäjät vielä huomaamaan.

 • Tässäkin asiassa on monenlaisia näkökulmia.

  • Näkökulmat laajenevat, kun osataan verrata tilannetta useampiin Suomen alueisiin, eikä vain tiheästi asuttuihin kaupunkeihin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näkökulmat laajenevat, kun osataan verrata tilannetta useampiin Suomen alueisiin, eikä vain tiheästi asuttuihin kaupunkeihin.

   Aivan, yes. Kyllä kannattaa vertailla esim. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan tilanteisiin. Naantalissa on asiat huomattavasti paremmin.


 • Miten niin "vain" 8221 työssäkäyvää henkilöä. Hei. Joissakin Kainuun kunnissa, jotka ovat pinta-alaltaan hirmuisen paljon suurempia kuin Naantali, on työssäkäyviä huomattavasti vähemmän. Ja Kainuun työssäkäyvistä monet käyvät töissä esim. Helsingissä, Vantaalla tai Espoossa. Joten eipä kannata valittaa Naantalin tilanteesta.

  • Naantalilaisilla on sentään kohtuulliset työmatkat. Turku ja Raisio ovat lähellä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Naantalilaisilla on sentään kohtuulliset työmatkat. Turku ja Raisio ovat lähellä.

   Niin lyhyet työmatkat, että naantalilaisten elämä on paljon helpompaa kuin joissakin syrjäseutujen pikkukunnissa asuvien elämä.


 • Eläkeläiset ovat antaneet aikoinaan ihmiskunnalle runsaan työpanoksen.

  • Kyllä on niin. Eläkeläiset ovat toimineet niin hyvin, että nuoremmilla ikäluokilla on hyvät olosuhteet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä on niin. Eläkeläiset ovat toimineet niin hyvin, että nuoremmilla ikäluokilla on hyvät olosuhteet.

   Muuten hyvät olosuhteet, mutta työpaikkojen jatkuvuus epävarmempaa kuin noin 40 vuotta sitten.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  92
  3716
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  Kotimaiset julkkisjuorut
  15
  1751
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  62
  1453