Toiminimen tilikausi ja henkilökohtainen verotus

Anonyymi

Hei!

Jos perustan toiminimen, ja ensimmäinen tilikausi on pidennetty yli vuoden mittaiseksi, mille vuodelle toiminimen tulos menee henkilökohtaisessa verotuksessa? Jos tilikausi päättyy siis ensi vuoden lopussa, ilmoitanko myös tämän vuoden puolella ansaitsemani yritystulot vasta vuoden 2020 henkilökohtaisessa veroilmoituksessa?

Tämä vaikuttaa ilmeisesti myöskin kelan tukiin. Eli jos koko tilikauden tulos ilmoitetaan kokonaan ensi vuoden verotuksessa, ei tänä vuonna ansaitsemani yritystulot vaikuta tämän vuoden Kela-tukiini?

1

<50

  Vastaukset

  • Tilikausi on yleensä 12 kuukautta. Kahdenkertaisen kirjanpidon pitäjällä tilikausi voi olla muukin 12 kuukauden jakso kuin kalenterivuosi. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävän liikkeen- ja ammatinharjoittajan tilikausi on aina kalenterivuosi.

   Ensimmäinen tilikausi alkaa siitä päivästä, kun perustat yrityksen. Kun toiminta aloitetaan, tilikauden pituus voi olla pitempi tai lyhyempi kuin 12 kuukautta. Tilikauden enimmäispituus on kuitenkin 18 kuukautta. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävällä tilikauden maksimipituus on kuitenkin 12 kuukautta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12062
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7649