Toiminimen tilikausi ja henkilökohtainen verotus

Anonyymi

Hei!

Jos perustan toiminimen, ja ensimmäinen tilikausi on pidennetty yli vuoden mittaiseksi, mille vuodelle toiminimen tulos menee henkilökohtaisessa verotuksessa? Jos tilikausi päättyy siis ensi vuoden lopussa, ilmoitanko myös tämän vuoden puolella ansaitsemani yritystulot vasta vuoden 2020 henkilökohtaisessa veroilmoituksessa?

Tämä vaikuttaa ilmeisesti myöskin kelan tukiin. Eli jos koko tilikauden tulos ilmoitetaan kokonaan ensi vuoden verotuksessa, ei tänä vuonna ansaitsemani yritystulot vaikuta tämän vuoden Kela-tukiini?

1

<50

Vastaukset

 • Tilikausi on yleensä 12 kuukautta. Kahdenkertaisen kirjanpidon pitäjällä tilikausi voi olla muukin 12 kuukauden jakso kuin kalenterivuosi. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävän liikkeen- ja ammatinharjoittajan tilikausi on aina kalenterivuosi.

  Ensimmäinen tilikausi alkaa siitä päivästä, kun perustat yrityksen. Kun toiminta aloitetaan, tilikauden pituus voi olla pitempi tai lyhyempi kuin 12 kuukautta. Tilikauden enimmäispituus on kuitenkin 18 kuukautta. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävällä tilikauden maksimipituus on kuitenkin 12 kuukautta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  71
  1054
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  797
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  73
  765
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  457
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  61
  452