Väärennös allekirjoituksessa perintöön liittyen

Anonyymi

Isämme kuoli vuonna 1989. Hänen perintönsä jakokirjassa (jossa ilmoitetaan että siskoni ja minä olemme saaneet perintöosuutemme) on siskoni ja minun allekirjoitukset. Siskoni ilmoitti juuri tuon jakokirjan nähtyään, että hänen nimensä on väärennetty, eikä hän ole jakokirjaa allekirjoittanut. Eikä siskoni ollut jakotilaisuudessa mukana. Itse en enää muista tuota tilaisuutta.

Varsinaisessa perukirjassahan, jonka osalta paikalla tilaisuudessa oli vain äitimme ja minä, joka edustan myös siskoani valtakirjalla. Todistajien nimet otettiin myöhemmin. Ja perukirjaa ei äitimme eikä minä ole allekirjoittanut.

Asiaan liittyen löytyi myös valtakirja, jossa minä ja siskoni valtuutimme äitimme siirtämään isämme rahat omalle tililleen. Siihen liittyen oma allekirjoitukseni vaikuttaa väärennetyltä ja samoin toinen valtakirjan todistajista ilmoitti juuri että hänen nimensä on väärennetty.

Varsinainen sotku siis. Nämä tulivat ilmi nyt kun äitimme kuoli hiljattain, ja hänen perintöään ollaan jakamassa.

Mutta kysymys kuuluu, että voiko tuon aikaisesta asiasta enää joutua rikosvastuuseen, jos syyllinen löytyy? Ja toisaalta, onko isämme tuolloisella perinnönjaolla noihin tietoihin pohjautuen mitään merkitystä?

Eli nyt kun äitimme perintöä jaetaan siskoni, minun ja äitimme lesken kesken, pitäisikö ensin tehdä ositus äitimme ja aiemmin kuolleen isämme välillä ja sitten vasta ositus äitimme lesken ja meidän perillisten kesken?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Konsultoi lakimiestä asian tiimoilta,maksaa vähäsen hunajaa mutta saat mielenrauhan.

      Ositus tulee tehdä kummankin avioliiton osalta.(toisaalta jos kellään ei ole ositusvaatimuksia niin ne voidaan jättää tekemättä myöskin,lain mukaan ositus ei ole pakollinen toimi.)

    • Anonyymi

      Kun et kerro, milloin tuo jakokirja on tehty en nyt varmasti sano mutta syyte oikeus vanhentuu törkeimmissä soveltuvissa kohdissa 10 vuodessa, joten rikosvastuu on jo varmasti mennyt.

      Mutta toisaalta jos tuo "perinnönjako" on tehty väärentäen siskosi allekirjoituksen ja valtakirjan ja hän ei ole ollut tietoinen edes siitä, niin silloin perinnönjako on mitätön.

      Ja toisin kuin aiemmin kerrottiin ositus on aina tehtävä jos vainaja oli naimisisssa PK (23.1,2) ennen kuin hänen perintö voidaan jakaa. Osituksessa ei toisin kuin täällä usein näkee, ole pakko kummankaan osapuolen vaatia mitään tasinko tai muuta, mutta ositus laskelmat ja ilmoitus osituksen suorittamisesta on oltava. Miten osapuolet voisivat edes tietää mistä luopuvat, ellei niitä tehdä. Vaihtoehtoisesti tulee ilmoittaa, että osapuolet tietoisina siitä, ettei kunnon laskelmaa ole tehty, luopuvat mahdollisista vaateista ymmärtäen ettei paluuta ole.

      Teidän tapauksessa, kun osapuolet ovat olleet näin pitkään passiivisia, voi tulla vaikeuksia näyttää mikä on oikeasti oikea lopputulos. Sovinnollinen lähestyminen voi olla hyödyksi muussa tapauksessa voitte joutua hakemaan pesänselvittäjää ja jakajaa määrättäviksi äitinne ja isänne pesiin. Mutta käytännössä ensin tehdään ositus vanhempiesi pesien kesken ja sitten vasta äitisi ja hänen eloonjääneen lesken välillä, jossa leskellä on oikeus olla maksamatta tasinkoa, jos hän näin haluaa.

      • Anonyymi

        Väärennys tuskin täyttää törkeän väärennyksen tunnusmerkit, joten teko on vanhentunut jo viidessä vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2822
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2638
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1436
    Aihe