Miltä tuntuu veritulppa jalassa?

Anonyymi

Muutaman viikon tuntunut kipua polvitaipeessa. Se ei tunnu koko aikaa, välillä tuntuu kävellessä ja joskus yöllä. En ole ainakaan loukannut polvitaivettani mihinkään. Välillä käy mielessä, että voiko olla tulppa.

5

53

Vastaukset

 • Usein tulppaan liittyy herkästi hengästymistä sekä jalka usein myös turpoaa hieman ja saattaa punoittaa, sekä voi tuntua kipeästä kohdasta paljon lämpimämmältä kuin muualta.
  Ja luulisi että jos on viikkoja ollut tuo kipu niin kyllä tulpan olisi jo huomannut.

 • Saattaa sitten olla polven nivelrikko. Veritulppa olisi antanut kovemmat oireet.

 • Tuntuu tosi pirulliselta!
  Et varmasti halua kokea!

 • Itselläni alkoi Joulun jälkeen tassussa oirehtimaan vasemman jalan taive, siis polven takana ja kävellessä sattuu taipeeseen sellainen ikävä viiltävä kipu.
  Lekurissa jalka tutkittiin ultraäänellä läpikotaisin ja mitään ei löytynyt.
  Tänään kipu on siirtynyt myös pohkeeseen ja on pari senttiä turvoksissa ja jonkin verran arka.
  Istumisen jälkeen kipu on pahempi, mutta aamuisin levon jälkeen parempi kunnes päivän mittaan taas pahenee.
  Pitää varmaan mennä kohta päivystykseen vaatimaan varjoainekuvaus, jos jatkuu, mutta hieman mietityttää kuinka kauan uskaltaa odotella...

  Faijalla oli aikoinaan pohkeessa tulppa ja kunnon työmiehenä pitkitti lekuriin menoa. Parin päivän kuluttua tulppa jysähti kotisohvalla sydämeen ja homma oli sekunnissa selvä.

 • Aina oireet eivät ole lainkaan selkeitä, tai muut terveystekijät vaikeuttavat tukoksen havaitsemista. Omaisellani oli aivohalvauksen jälkeen syvä ja hyvin korkealle (yli nivustason) yltävä laskimotukos. Tukosta ei havaittu sairaalassa ollessa, vaikka jalka oli turvoksissa. Jalkaan jäi pysyvät kivut, mutta hoikkana se pysyy jatkuvalla tukisukan käytöllä. Verenohennuslääkitys pysyvä.

  Jos epäilette tukosta, niin menkää tutkimuksiin. Jos on erityinen tukostaipumus (kuten meilläkin monella suvussa), niin tukokset eivät rajoitu pohkeisiin. Yhtä hyvin voi tulla keuhko eritulppa, sydänkohtaus tai aivohalvaus. Jälkimmäisestä kuntoutuminen on tosi hidasta, ja usein pysyviä seurauksia jää. Veritulppa ei ole pikkujuttu, se voi vammauttaa tai tappaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.