minne menet Hongkong?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/kommunistisen-kiinan-sotilaat-partio-jo-hong-kongissa/

Oikeistolainen kirjoittaja kertoo suoraan mistä on kysymys. Tilanne haiskahtaa täysin epäonnistuneen Venezuelan Guaidon "kapinan" toisinnolta.
Hongkongilaisia yritetään nostaa kommunisteja tai ainakin Kiinan valtiota vastaan. Aineellisen omaisuuden rikkojat, koneensärkijät, olisivat sankareita ja rauhoittavat toimet diktatuuria.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hongkongissa ei ole tavallinen mielenosoitusaalto. Sen loppuhuipentuma on fanaattinen terrorismi. Kaikki eteen sattuva särjetään. Tilanne on täysin työväenliikkeen toimien vastaista. Aivankuin hongkongilaispersut olisivat liikkeellä.
      Muodollinen peruste protestiaallolle alunperin oli, ettei hongkongilaista rikollista saisi luovuttaa Taiwanissa tehdystä rikoksesta sinne tuomittavaksi siksi, koska Kiina ei tunnusta Taiwanin itsenäisyyttä. Myös Kiinassa tehtyä rikoksen tekijää ei saisi luovuttaa Kiinan oikeusistuimiin.
      Kansainvälisesti on laaja sopimus, että rikollinen luovutetaan tuomiolle siihen maahan, missä rikos on tehty.

      Tästä synnytettiin mielenosoitukset järjestetysti ja kysyä sopii minkä natomaan tiedustelupalvelun tukemana. Kysymyksessähän on Kiinan horjuttaminen.
      Suomessa otetaan yhteiskunnan omaisuuden rikkojat välittömästi kiinni ja tuomitaan.

      • Anonyymi

        OLET OIKEASSA, PAHIN RÖTÖSSAKKI KAUTTA HISTORIAN OVAT OLLEET kommunistit ja sosialistit.


      • Hong Kong on tyypillinen esimerkki siitä miten kommunismi varsinkin ja sosialismi yleisemmin sortaa normaalia yhteiskuntaa, vapaata demokratiaa.

        Pitäisi saada myös kiinalaiset tajuamaan asia ja kaatamaan moinen komudiktatuuri joka Kiina tällä hetkellä on.

        Kommunismi on syöpä ihmiskunnalle!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiinan kommunismidiktatuuri on tietysti ollut SKP:n(ei-rek.) erityisen palvonnan kohde sen jälkeen kun Neuvostoliitto-kyhäelmä oman poliittis-taloudellisen toimimattomuuden lopulta ymmärrettyään teki ainoan oikean ratkaisun - itsemurhan.

      Honkongilaiset tietävät Kiinan kommunistihallinnon raakuudeen ja ihmisoikeuksista piittamattomuuden, ja taistelevat kaikin mahdollisin, jopa epätoivoisilta tuntuvin tavoin tuon diktatuurikolossin vaikusvaltaa vastaan.

      "Uiguurien ”uudelleenkoulutusleirit” Kiinassa: Vuodetuissa asiakirjoissa opastetaan, miten lapsille kerrotaan vanhempien katoamisista"

      https://yle.fi/uutiset/3-11073374


      "Merkittävä asia­kirja­vuoto paljastaa, kuinka Kiinan presidentti neuvoi kurittamaan uiguureja: ”Emme anna lainkaan armoa”

      The New York Timesille vuodetusta paperinipusta käy ilmi esimerkiksi, miten viranomaiset salaavat uudelleenkoulutusleireille lähetettyjen uiguurien kohtalon näiden lapsilta."

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006311784.html

      Se on tullut jo selväksi että stalinistiselle Partacukselle, kuten myös SKP:lle(ei-rek.) yleisemmin sopii Venäjän imperialistinen voimapolitiikka Ukrainalle kuuluvan Krimin valtauksineen ja Itä-Ukrainassa sotimisineen, ja sama päännyökyttely näyttää olevan vallitsevana myös Kiinan kommunismidiktatuurin osalta - kaikki käy mikäli sitä suomalaisilta kommunisteilta kysytään.
      Tosin kommunisteja on Suomessa kuitenkin vain 0,1 prosenttia väestöstä, joten mitään vaikutusvaltaa kommunismidiktatuurin kannattajilla ei maassamme enää ole.

    • Hongkong kuuluu Kiinan osaksi Engalannin luovutettua viimeisen siirtomaansa.
      Kiina ei näytä olevan kovinkaan agressiivinen. Se on sallinut persumaista paikkojen rikkomista kuukausia.
      Linkin Suutari pitää tilannetta kommunistien vastaisena sisällissotana.
      Rikolliset karkailevat ulkomaille. Tilanne on rauhoittumassa.

      Voisiko palstan porvarikirjoittajien mieli olla maassa siksi, että Kiina porhaltaa pian maailman johtavaksi talousmahdiksi kommunistien johtamana!
      Samaan aikaan nato rakoilee. EU rakoilee myös.
      Geopolitiikka on muuttumassa itäpainotteiseksi.

      • Anonyymi

        Arvasit oikein, Kiina tulee joko haavoittumaan ko prosessissa julmetusti tai sitten se voi jopa kaatua. Vähän samalla tavalla, kuin kaatui muukin sosialistileiri 1900-luvun lopussa Itä-Euroopassa. Siinä kaatuivat KAIKKI Itä-Euroopan sosialistimaat. Ei auttanut vaikka kommunistimiehet pussasivat toisiaan ja puhuivat myös ikuisista tai 1000 vuotisista valtakunnista... Noutaja tuli, kuten näimme.

        Kiitos kun muistutit !!!


      • Kommunismihan siellä on vain rajoittava tekijä. Kiinan talous toimii perin kapitalistisin menetelmin. Kiinan olisikin parasta itselleen antaa Hong Komgille itsenäisyys ja silloin demokratia ei ehkä saisi Kiinaa niin nopeasti valtaansa.

        Riippumatta siitä miten hyvin Kiina kuvittelee taloutensa pyörivän niin kansantulo/asukas on vain murto-osa siitä mikä se on Hong Kongissa. Ainoa tapa Kiinalle päästä nousemaan on kaataa kommunistinen hallinto jolloin talous pääsee vielä vapaammin kehittymään.

        Kommunistinen hallinto ei ole etu Kiinalle vaan jarru, etu se on vain pienelle ryhmälle Pekingissä ja sen edun menettämistähän ne palkäävät suuresti. Jos heidän omaa malliaan käytetään heihin niin he kokevat vähintään uiguurien kohtalon.

        Itsenäisyys niin Hong Kongille kuin Uiguureille ja Formoosallekin olisi hyvä alku kommunismin inhimillistämisessä eli alas ajossa!


    • Anonyymi

      Ymmärrän kyllä hyvin noita mielenosoittajia, Hong-Kongilaiset ovat tottuneet poliittisiin vapauksiin ja oikeuksiin arvostella poliittisia johtajia, nyt heillä on kova pelko siitä että Kiinan tiukentaessa otettaa Hong-Kongista nuo vapaudet vähitellen menetetään. Siitä tuosta pohjimmiltaan on kysymys.

    • Anonyymi

      Kommunistit johtivat joskus maailman toista supervaltaa, nl:a. Nyt komukoille ei ole mitään valtaa nl:ssa, eikä nl:a ole enää edes olemassa. Niin taitaa käydä myös kommunistiselle Kiinalle. Vapautta ei voi pysäyttää.

    • Anonyymi

      Aineellisen omaisuuden rikkojat pakenevat edesvastuutaan. Vastuuttomat persumaisten joukkojen rippeet ovat kärsineet vararikon.

      Sylttytehdas löytyi. USA laati Hongkongille lait syksyllä. Samaan aikaan rauhalliset mielenosoitukset alkoivat. Kytky on selvä. USA laski väärin. Väkivaltainen riehuminen saa tuomion.
      Hongkongilaiset saivat opetuksen. Ulkoa masinoidulle toisen valtion sisäisiin asioihin puuttuminen tuottaa sille vain ongelmia.
      Hongkongin erottaminen Kiinan valtiosta on epäonnistunut.

      • Anonyymi

        Todellisuudessa demokratiasta ja vapaudestaan huolestuneet honkongilaiset, varsinkin nuoret, ovat nousseet puolustumaan omia arvojaan Kiinan kommunismidiktatuuria vastaan.

        Jostain syystä kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus puolustaa kuitenkin kiivaasti Venäjän toteuttamaa Ukrainalle kuuluvan Krimin miehitystä ja sotimista Itä-Ukrainassa, vaikka Venäjä on noin toimiessaan selkeästi "puuttunut toisen valtion sisäisiin asioihin", vieläpä aseellista voimaa käyttäen, ja myös myöntänyt itse niin tehneen.


    • Anonyymi

      Sehän on pelkästään historiallinen tosiseikka, että kommunisti-ideologian kannattajat ovat antidemokraattisia, sillä kommunistinen talous- ja yhteiskuntamalli voi syntyä ja edes jollain tavalla toimia vain yksipuoluediktatuurina, kommunismidikatuurina.

      Kiinan talous taas perustuu energiateollisuutta lukuun ottamatta täysin kapitalistiseen tuotantomalliin, jopa vielä kapitalistisempaan kuin vaikkapa Yhdysvalloissa tai Euroopan maissa, sillä Kiinassa esimerkiksi tuote- ja patenttisuoja ovat hyvin heikkoja, jolloin kilpaileva yritys voi jo seuraavana päivänä jonkin tuotteen markkinoille tulosta alkaa kopioimaan sitä.

      Yleensä ottaen Kiinan kovasti nostetta saanut ja kehuttu tuotanto ja tuotekehitys perustuu maan ulkopuolisten tuottajiin kohdistamaan aggressiiviseen yritysvakoiluun, siis suomennettuna yrityssalaisuuksien varastamiseen, joita kiinalaiset yritykset ovat sitten patenttimääräyksiä rikkoen käyttäneet täysimääräisesti hyödykseen.

      Kiinan talouskasvu on hidastumassa, maa on velkaantunut ja ikärakenne on maan aiemman yhden lapsen politiikan seurauksena johtamassa siihen, että vanhusväestön osuus kasvaa kovaa vauhtia suhteessa työikäiseen joukkoon.

      Kiinan naapurimaan Intian väestöluvut saavuttavat ensi vuosikymmen puolivälissä Kiinan, ja maan talous, vaikka se on välillä myös vaikeuksissa, on kuitenkin jo pelkästään nuoremman väestön suuren määrän vuoksi lähitulevaisuudessa paljon dynaamisempi kuin Kiinan.

      Saa nähdä millaiseksi kahden Aasian väestöllisesti jättivaltion, Kiinan ja Intian keskinäiset välit muotoutuvat siinä vaiheessa kun Pekingissä lopulta ymmärretään Intian noustessa sen rinnalle ja siitä ohi, että Kiinan unelma maailmanvalloituksesta tyrehtyi jo alkuunsa.

    • Anonyymi

      Totta.
      Kommunistit eivät koskaan särje paikkoja mielenosoituksissa. Ne jotka särkevät, ovat persuismiin sortuneita fanaatikkoja.
      Toivotaan Intialle menestystä pois kurjuudesta. Työtä maassa sen suhteen riittää. Sosialistinen ratkaisu auttaisi maata paljon.

      Väestön sääntely on välttämätön. Samoin kuin jatkuva aineellinen kasvu on sula mahdottomuus niin samoin väestönkasvukin.
      Linkolan malli ei toimi. Se on päiden katkomisen malli. Teollisesti kehittyneissä maissa väestönkasvu on hidastunut selvästi. Sitä voi kuvata luonnolliseksi reaktioksi. Luultavasti sekään ei riitä. Jotain lapsiluvun rajoituksia tulee tulevaisuudessa tehdä.
      Kansantalous ei siitä kärsi juuri lainkaan. Yhä monimutkaisempi teknologia toimii yhä pienemmällä työvoimalla. Saasteeton teknologia ja sotien lakkauttaminen ovat ensisijaisia ihmiskunnan tehtäviä.

    • Anonyymi

      Kyllä kansa tietää; kommunismi tulee kaatumaan Kiinassa. Se on tähtiin ja elämään kirjoitettu. Kommunismi tuhoaa aina itsensä, koska muuta se ei voi. Kommunismi pysyy pystyssä vain väkivallalla ja sitä elämä ei voi hyväksyä.
      Kyllä kansa tietää.

    • Anonyymi

      Viimeiset sata huligaania sinnittelevät. Kiina luultavasti ei hievahtanut milliäkään.
      Sen sijaan Hongkongin itsehallintoalue kärsi suuret rahalliset vahingot paikkojen särkemisessä. Jeesusko lie käskenyt väkivaltaan vai Lucifer. Kait ne ilmottautuvat.

    • Anonyymi

      Kiinan brutaalin kommunismidiktatuuri-hallinnon aiemmat käytännöt eivät enteile hyvää etnisille vähemmistöille, toisinjattelijoille ja kriitikoille.

      Yhtäläisyyksiä Josif Stalinin Neuvostoliittoon ei ole vaikea nähdä, vaikka Kiinan kommunistijohtaja Xi Jinping joutuukin ottamaan huomioon kansainvälisen mielipiteen, mistä hänen kommunistikollegansa Neuvostoliitossa ei tarvinnut aikoinaan piitata.

      "Jopa miljoona ennen kaikkea muslimivaltaisiin vähemmistöihin kuuluvaa henkilöä on pidätetty ja suljettu uudelleenkoulutusleireille Xinjiangin autonomisella alueella. Heidän kohtalonsa ei ole kenenkään tiedossa ja useimpien sukulaiset on pidetty täydellisessä uutispimennossa."


      https://www.amnesty.fi/missa-he-ovat/

      • Anonyymi

        Tuon perusteellahan voi väittää Kiinassa olevan johtajana persukommunistin joka vainoaa islaminuskoista vähemmistöä!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon perusteellahan voi väittää Kiinassa olevan johtajana persukommunistin joka vainoaa islaminuskoista vähemmistöä!!

        Olet oikeassa ainakin siinä kun tunnustit olevasi parantumattomasti mielisairas.
        Kiitos rehellisyydestä.


    • Anonyymi

      Uutisista ei löydy mainintaa Hongkongin urheista yhteiskunnan omaisuuden särkijöistä. Viimeiset saa lienee vangittu tai päässeet pakoon. Pakoon vastuutaan.
      Oletettavasti Kiinan viholliset epäonnistuivat rähinäjengin avulla kumota Hongkongin hallinto.
      Luultavasti Hongkong tulee hyväksymään Interpolin käytännön rikollisten luovuttamisesta rikoksen tekomaahan.

      • Pekingissähän ne omaisuuden särkijät istuvat. Antaisivat vapaan demokratian vallita niin yksikään, tai ei ainakaan moni, ei lähtisi kaduille mieltään osoittamaan ja särkemään omaisuutta.

        Myös se ylipääjohtaja jonka Kiina sinne halusi pitää vaihtaa alueen vapailla vaaleilla valitsemaan. Vapaa demokratia on se ainoa sallittu muoto, se antaa ihmisille eniten mahdollisuuksia heidän niitä halutessaan.


    • Anonyymi

      Hongkong seuraa Berliinin esimerkkiä. Se on hyvä asia.

    • https://yle.fi/uutiset/3-11097155
      Yhdysvaltain sekaantuminen Kiinan sisäisiin asioihin näyttää selvältä. Hongkongin mielenosoituksilla ja julkisen omaisuuden särkemisellä on USA:n tuki.
      Asiat liittynevät USA:n käymän kauppasodan kanssa yksiin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hong Konghan oli pitkään demokraattinen paikka, kun se oli osa Britanniaa.
      Kiinan kommunistit ovat nyt yrittäneet kitkeä demokratiaa pois Hong Kongista ja sen vuoksi Hong Kongin asukkaat nyt rettelöivät, koska kiinalaiset hallitsijat eivät suostu millään hyväksymään demokraattista järjestelmää, vaikka niin sovittiin kun Britannia luovutti hallinnon Kiinalle.
      Toki olihan tuo odotettavissa, historia kertoo miksi.

      Mutta kaikesta huolimatta demokratia voittaa koska diktatuuri on aina, kuoleman ideologia.

    • Anonyymi

      Manner-Kiina ei osallistunut Hongkongin tapahtumiin. Hongkog hoiti tapahtumat itse.
      Englanti palautti sopimusten mukaisesti valtaamansa siirtomaan Hongkongin takaisin Kiinalle.
      Hongkongilla on oma hallinto kuten Espanjan entisillä yhtyneillä kuningaskunnilla. Kuningaskunnilla on "ylihallinto". Hongkongin ylihallinto on Kiina.
      Espanja tuomitsi vankeuteen hiljattain Katalonian itsenäisyyttä ajavia.

    • Anonyymi

      Kyllä se tietysti on niin että jos kansa on saanut maistaa vapautta ja Väiskin lihapullia, ei ne mee kirveelläkään takaisin orjuuteen ja diktatuuriin.
      Näin kertoo historia.

      • Anonyymi

        Tuosta on paljon todisteita ympäri maailmaa. Joten se tarkoittaa samaa kuin että se on ihmisen ikuinen tavoite, josta ei luovuta.
        Sen ovat mm. kommunistit saaneet karvaasti kokea kaikkialla....

        https://www.youtube.com/watch?v=GCO9BYCGNeY


    • Anonyymi

      Suomalaiset kommunistit ja muu työväenliike ovat saavuttaneet merkittäviä voittoja ihmisoikeuksissa ja toimeentulossa. Persuismi on noussut poliittisena liikkeenä poistamaan saavutettuja etuja. Persut eivät tule onnistumaan.
      Kiinaa ei kykene mikään maailman mahti nujertamaan. Se on ja pysyy. Suomalaiset myyvät sinne sikaa ja kiinalaiset ostavat. Hongkongin persut ovat jo hävinneet terrorisminsa mukana.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa, kaikki kommunistiset organisaatiot kuolevat.
        Historia todistaa tuon.

        Kiitos kun muistutit !


    • Anonyymi

      Britannian siirtomaavallan alaisuudessa ollut Hongkong palautettiin osaksi Kiinaa vuonna 1997. Tuolloin sovittiin yksi maa, kaksi järjestelmää -periaatteesta, joka takaa itsehallintoalueen asukkaille laajat vapaudet ja oikeudet.

      Hongkongin mielenosoitukset ovat laantuneet. Hallintojohtaja vierailee Pekingissä.
      Rikoksiin syyllistyneitä mielenosoittajia luultavasti käsitellään rikosoikeudessa.
      USA on ryhtynyt kauppasotaan Kiinan kanssa. Mielenosoitukset puhkesivat samoihin aikoihin. USA sekaantuu monin tavoin toisten valtioiden sisäisiin asioihin. Voiko USA:lla olla näppinsä mielenosoitusten synnyttämisessä. Median mukaan niissä ei pyritty mihinkään oleelliseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe