Kyyrönsuontien tietulli?

Anonyymi

Kyyrönsuontielle on näköjään perusttettu ihan yksityinen tietulli, lieköhän tuo ihan laillinen?
Molemmissa päissä tietä on isot taulut jossa sanotaan että jos et ole tieosakas niin pitää maksaa tienkäyttömaksu, kaikkien, myös työmatkalaisten.
Minulla kun on ollut semmonen käsitys että jos yksityistie saapi kunnalta tai valtiolta verorahoista minkäänlaista avustusta niin silloin tien pitää myös olla kaikkien vapaassa käytössä.
Ite oon ikäni tuota tietä kulkenu ja kuljen jatkossakin, maksuksi riittää se mitä veoja maksan.

15

184

  Vastaukset

  • Taitaa olla niin ,että kaikkien satunnaisessa käytössä.

  • Niinhän tuolla näkyy kyltit olevan, mutta tuskinpa kukaan menee maksuja tarjoilemaan ajelustaan ja pakottamaankaan ei pysty.

   Enemmän minua huolestuttaa nuo koululaiskuljetusbussit kyyrönsuon- ja puntarikoskentiellä.

   Bussipysäkkejä ei ole ja bussit jättävät lapsosia pimeässä tien varteen missä sattuu, kapealla tiellä, pimeässä, jopa mutkassa kun on muuta liikennettä. Melko hirvittävän näköistä touhua! Eikö sinne ennemmin kannattaisi hommata bussipysäkkejä kuin rahastusautomaatteja?

   • ampuuko kyyrön tulli setät jos ajelen nissanilla kyyrötietä? onko kyyrö tiellä liikenneylpyröitä joissa voipi rinnakkain ajella ja ohitella? saapiko siellä ajella nissanilla sumutusvalot ja vakonopeushuristin päällä jos maksaa tulli setille 10 penniä? suuttuuko setä jos ei oo 10 penniä mukana ja ajaa nissanilla kyyrö tiellä vakonopeuspiristin ja sumutusvalot päällä?


  • Mitenhän tuo mahtaa olla, jotta onkos siellä Kyyrönsuontiellä liikennepylpyröitä? Sillä vain, että jos kakitus yllättää niin voisi käydä pylpyrässä kakilla.

  • Paljonkos se maksaa siellä kyyrönsuontiellä ajelu, onkos siinä taulussa hinnasto?
   Kannattaa laittaa sähköpuomit tien päihin jotka aukeaa vasta kun on pankkikorttia vingutettu. Pysyy köyhät poissa tieltä jota ovat verorahoilla rahoittaneet.

  • Kun teette sinne Kyyronsuontielle sellaisen katiska-mallisen liikennepylpyrän, josta tämä eräs pölhö ei pääse ajamaan nisullaan pois, niin hyvä tulee. Joutaa siellä kakkimaan ja sumuttelemaan.

   • Piäsöökös siitä katiskasta Bogulian näkötornille jos tulee mieli kahella perhosia.?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Piäsöökös siitä katiskasta Bogulian näkötornille jos tulee mieli kahella perhosia.?

    Pelkkä ympyrä on. Ei piäse. Ja oikeen kovasti ko ajelet, niät omat takavalos.


  • Paljoko on tullu hilloo tietulleista? Tuskin siellä niin hölmöjä on että maksasivat.

  • Katsokaa älviöt ykistyistielaki. Vitun pölkyt kommentoijat.

   • Ai se onkin ykistyistielaki. Ilmanko en löytänyt... Voisko pölkky vihjata mistä se ykistyistielaki löytyy?


  • Onpa sisäänlämpiävää touhua siellä päin. Siinä taitaa se kuuluisa Pohjois-Karjalainen iloisuus taas ilmetä paremman kerran. Onneksi pääsin sieltä pois, ajelin nimittäin usein tuota tietä aikoinaan kuten muutkin, eikä se silloin ketään haitannut.

  • mie käyn yöllä salaa ajelemassa nissanilla kyyrön tiellä. ei siellä oo ylpyröitä. ei siellä oo mukava ajella kun ei saa ohitella ylpyröissä ja rinnakain ajella nissanilla. sumutusvaloloitakaan ei voi potella ettei kyyrön setä nää ja tule kysymään 10 pennistä. kun sumutusvalot sammuttaa niin saapi rauhassa nissanilla salaa ajella kyyrön tiellä yöllä. vakonopeusturistinta voipi pitää päällä nissanissa kun se ei näy kyyrön setille. kannattas rakentoo liikenneylpyrä vaikka siihen marjasankon risteykseen. siinä olis hyvä nissanilla käyvä ohittelemassa ja rinnakkain ajelemassa

  • Uusi yksityistielaki, tullut voimaan 1.1.2019.
   Löytyy netistä : Yksityistielaki 560/2018-Ajantasainen lainsäädäntö -FINLEX

  • Tuo laki voidaan ohittaa lailla pylpyröistä 45/ 2006. Lakitekstistä suoraan : Jos pylpyrään käy kakilla ja on kakille mennessä käyttäny vakionopeustäristintä, on kyseisellä henkilöllä oikeus käyttää yksityistietä. Mikäli tietä ajetaan Nissanilla ei kakilla käynti tällöin ole välttämätöntä.
   Sama laki kertoo myös sen, että yksinhuoltajatytsyt saavat ajaa yksityistietä, jos heillä on kyydissä huollettavia 25 tai enemmän. Jos huollettavia on kyydissä vähemmän saa yksinhuoltajatytsy käyttää yksityistietä, mutta tällöin on käytettävä sekä sumutuslaitetta, että vakionopeusturistinta. Eikä tällöin saa pysähtyä pylpyrään kakille. Sen sijaan yksinhuoltajatytsy jolla on 25 huollettavaa tai enemmän kyydissä saa pysähtyä pylpyrään kakille, jos tarve vaatii. Kakkimisen aikana on käytettävä normaalisti hätävilkkuja.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4892
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   102
   3248
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   3008
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   37
   1530