Mazda 6 moottorivikavalo

Anonyymi

Mulla on siis farmari mazda 6 vuodelta - 03 ja 2.0 koneella. Autossa palaa moottorivikavalo, aamusta kun lähetään liikkeelle ja rupeen kiihdyttämään niin moottorivikavalo vilkkuu ja auto nykii aivan kun ei sais vauhtia ollenkaan. Ollaan epäilty polttoainesuodatinta sekä lambda-anturia. Kummankin korjaus maksais useamman sata euroa joten en niitä ilman kunnollista selvitystä vaihdata. Autossa myös toinen häiritsevä vika on se että jarruttaessa kun vauhti tippuu niin että mennään ykkösellä niin alkaa jarrut kanittamaan. Aivan kuin menis ABS jarrut päälle vaikka ei mitään liukkautta tiessä. Voiko tämmöinen johtua huonoista renkaista vai missä vika kun ei taulussa ole mitään valoja päällä muuta kuin tuo moottorivikavalo. Onko muilla ollut samanlaista ongelmaa?

12

4285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä vikoodeja?

      • Anonyymi

        Siis vikakoodeja


      • Anonyymi

        Kardaanin tukilaakeri selvästi kadoksissa?😭😭😭


    • Anonyymi

      Mahdolliset vikakoodit pitää ensimmäisenä tarkistaa.
      Täysin typerää ryhtyä tekemään korjauksia pelkästään arvailujen varassa, koska tällöin saatat pahimmassa tapauksessa heittää tuhansia euroja kankkulan kaivoon eikä todellinen vika siltikään korjaudu.

    • Anonyymi

      Vioittunut lamda-anturi aiheuttaa yleensä oireita lähinnä moottorin lämmettyä. Ei yleensä oireile moottori kylmänä.
      1.Paljon savua erityisesti tyhjäkäynnillä.

      2.Moottori ei tahdo käydä tyhjäkäyntiä, vaan saattaa sammua. Jos ei sammu niin moottorin tyhjäkäynti on melkoisen aaltoilevaa, usein moottorin kierrosluku laskee alle normaalin tyhjäkäyntikierroksen, sitten saattaa nostaa kierroksia jopa 2000rpm asti. Pysyy kuitenkin käynnissä niin kauan kun kaasupoljinta painetaan edes pikkuriikkisen verran.
      Ajossa tuntuu nykäisyinä, ihan kuin moottori meinaisi sammua aina kun vauhdissa nostat jalkaasi kaasupolkimelta esim. moottorijarrutuksen tai vaihteiden vaihtamisen takia.

      3.Moottorin vikavalo palaa mittaristossa. Vikakoodiksi tulee useimmiten P0171 system too lean bank1 tai bank2, joissakin tapauksissa lisäksi myös Cylinder misfire detected. Lamda-antureita on kuitenkin yleensä vähintään 2kpl ja eivät yleensä hajoa yhtä-aikaa.

      Polttoainesuodatin kannattaa vaihtaa 200tkm välein riippumatta siitä että onko autossa vikaa vai ei. Typerää vaihtaa vasta sitten kun vikoja esiintyy, koska tukkoinen polttoainesuodatin johtaa helposti siihen että auton oma polttoainepumppu hörppii ilmaa tai roskaa aiheuttaen polttoainepumpun ennenaikaisen rikkoutumisen.

      Mutta kuten muut jo sanoivat. Tarkista ensin vikakoodit ennen kuin rupeat korjailemaan.

    • Anonyymi

      Autosta ei vielä oo koodeja luettu mutta teen sen ennen kun alan mitää suurempaa tai kalliimpaa tekemään. Osaisko kukaan sanoa mitä kannattaa huomioida tai mitkä asiat vaihtaa ennen vianlukuun vientiä. Autossa tosiaan palaa vain moottorivikavalo jonka takia tuskin nuo jarrut tota tekee. Tosi moni auton oire viittaa siihen Lambda-anturiin tai bensansuodatinyksikköön. Esimerkiksi kulutus, auto kuluttaa paljon bensaa, auto nykii kun kiihdyttää, tuntuu tehottomalta jne. Harmi jos nyt tulee useiden satojen remppa.

      • Anonyymi

        Minulla oli samanlainen vika , kun kiihdytti niin auto nyki. Autoon vaihdettiin uudet sytytystulpat ja joku sytytytyksen osa. Sen jälkeen on pelannut ihan hyvin. Mittarissa oli tosin
        vain vähän yli 50.000 kilometriä. Osa korjaushinnasta meni takuuseen. Auto ei ole Mazda.


    • Tuntuu tutulta.Nähtävästi venttiili palanut.

    • Anonyymi

      Onko siinä muovinen imusarja? Jos on niin miten käy tyhjäkäyntiä? Jos soutaa välillä ylös niin voi olla murtuma tuloilmapuolella.

    • Anonyymi

      MIkset kysele Mazda foorumilla...tai jos se on bensamoottorilal iin lue vaikka Ford foorumilta, koska silloin siinä on sama moottori kuin Mondeoissa.

      Mitä järkeä on vaihtaa yhtään mitään ennen vikakoodien lukua. Muttta ihan kristallipallosta katottuna veikkaan että sinun pitää vaihtaa sytytyspuola, ehkä sytytysjohtimet sekä vaikka varmuuden vuoksi tulpat.

      Onko vaihdettu koskaan polttoainesuodatinta? Periaatteessa voisi olla myös siinä, mutta aika epätodennnäköistä. Polttoainepumppu noissa menee yleensä kerralla siten mykäksi että se alkaa jumittamaan eikä auto edes käynnisty (starttaa muttei lähde käyntiin.)

      • Anonyymi

        Mätzä muna mätänee kuin valtameri alukset!


    • Anonyymi

      Aikoinaan rellukoissa tuli "Check emissions" eli 1 syttypuola oli poks. ystävällinen paja vaihtoi uuden 89 juuron palikan tunnin työveloituksella ja hups hinta olikin 250 tuo 89.

      Fyysisesti vianhaku eli piuhojen irtinyppiminen kestää 5 minuuttia, puolaa pitelevän TORX-ruuvin irrotus minuutin ja kaikenkaikkiaan asentajan aikaa palaa alle puoli tuntia. Vika on niin yleinen, että taksan voi puolittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe