Kissanpennun kouluttaminen/syönti

Anonyymi

Hei! Sain kissanpennun muutama viikko sitten, olen aivan ihastunut häneen. Mutta tuntuu välillä että kissalla olisi adhd tms koska ei pysy paikallaan hetkeäkään, aina kun ollaan käymässä nukkumaan alkaa kunnon juoksentelu ja leikkiminen. Pyrin leikkimään hänen kanssaan paljon että väsyisi päivän mittaa mutta ei tunnu auttavan. Myös on johtojen kimpussa kaiken aikaa. En haluaisi komentaa pikkuista koska pelkään että hän alkaisi pelkäämään minua. Mikä neuvoksi?
Myös sellainen kysymys että kuinka usein kissanpennun olisi hyvä saada ruokaa?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa hommata pelisokkeloita,kiipeilypyy,leikityshuiska, bingispalloja jne.Niillä leikität kissaa iltasella muutaman tunnin,niin nukkuu yönsä hyvin.Tietysti leikkikaverista, olisi enemmän iloa ;)
      Meillä kissalla aina ruokaa saatavana, tietysti märkäruuat pilaantuu, joten ei voi tarjolla kauaa pitää.
      Kiva että olet ihastunut kissaasi.Muistathan huolehtia sen leikkuuttamisesta,sirutuksesta ja sirun rekisteröinnistä, sekä rokotuksista.Ja muutenkin pidä se niin, ettei päädy niiden 20 000 kissan joukkoon, jotka päätyvät löytöeläintaloille, tai menehtyvät ennenaikaisesti kun omistaja ei viitsi huolehtia kuten kuuluu.
      Onnea, ja iloa, sitä kissoista on 20vuodeksi, kun hyvin hoitaa.

      • Anonyymi

        En todellakaan aio laiminlyödä kissaa millään tavalla, tuntuu kuin olisi oma lapsi joten ei tulisi kuuloonkaan! Mutta kiitos neuvoista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En todellakaan aio laiminlyödä kissaa millään tavalla, tuntuu kuin olisi oma lapsi joten ei tulisi kuuloonkaan! Mutta kiitos neuvoista!

        Ihanaa, että sinun kissallasi on kaikki hyvin .Vastuullisia, kaltaisiasi omistajia tarvittaisiin lisää.
        Minä vien löytöeläintalolle välillä kissanruokia, ja leluja, niille vastuuttomien kissoille.Säälin, ja olen pahoillani, ettei ihmiset niistä raukoista viitsineetkään huolehtia.😭😿
        Kova työ, on etsiä niille hyviä koteja.Ottajia on, mutta monet liian vastuuttomia.

        Hyvää Joulun odotusta sinulle ja onnekkaalle kissallesi.Olet parasta, kissallesi😽😻


    • Anonyymi

      Hanki kissalle kissakaveri, käytä kisuasi ulkona valjaissa ainakin pari kertaa päivässä ja jaksa vaan leikkiä. Se on kakara ja kakarat leikkii. Kohta se on villikilli-iässä (ellei jo nyt) ja sitten vauhti vaan kiihtyy ja joskus jopa hampaat/kynnet otetaan avuksi. Tietyssä iässä ne ihanat kissanpennut ovat itse hirviöitä.

      Ruokinta? Soita kissasi kasvattajalle! Hänen vastuullaan on antaa oikeat ruokintaohjeet.

      • Anonyymi

        Okei, tuota en tiennyt että kissan kasvattajalla on vastuu antaa oikeat ohjeet syömiseen, kysyi vain kun hain kissan että onko ennen ollut nii on ollu pienempänä perheessä leikattu aikuisena otettu kollikissa, muuta ei vastannut kun että kokemusta siis on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, tuota en tiennyt että kissan kasvattajalla on vastuu antaa oikeat ohjeet syömiseen, kysyi vain kun hain kissan että onko ennen ollut nii on ollu pienempänä perheessä leikattu aikuisena otettu kollikissa, muuta ei vastannut kun että kokemusta siis on.

        Ok, ei myyjiä valitettavasti paljoa kiinnosta pentunsa.Kunhan rahansa saavat.Siksihän eivät leikkuuta narttuaan, joka pari pentuetta vuodessa jokakiimasta synnyttää.Kovilla on narttu parka.Eikä pentujenkaan kohtalot hyviä aina ole.Monet päätyy vaaroihin hylättäviksi, ja heitteillejätettäviksi.


    • Anonyymi

      Kissanpennut ovat hyvin leikkiväisiä. Riehuminen myöhään illalla on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Kissan varttuessa leikki ja vauhdikkuus vähenevät.

      Jos on kyseessä rekisteröity rotukissa, hyvä kasvattaja neuvoo kissan hoidossa ja käsittelyssä, jopa kissan koko elämän ajan.

      Maatiaisten "kasvattajat" puolestaan ovat useimmiten mitä ovat. Heillä ei ole mitään sääntöjä eikä heitä valvo mikään taho. Hyvä jos sait sentään terveen pennun.

      • Anonyymi

        Maatiaisten pennuissa on paljon sukurutsaisia.
        Samat kissat lisääntyvät sukulaistensa kanssa.
        Näkyy sitten sairauksina, kehityshäiriöinä, epilepsiaa, pienikokoisuutta, jalkojen asentovirheitä jne.
        Mutta eivät ongelmat kiinnosta myyjiä, vaan se että myytävää riittää ja ostajia.
        Samat myyjät myy jatkuvasti pentujaan, useasti vuodessa.Joka vuosi.Miten eroaa koirien pentutehtailulle?

        Tuuria, jos pentu on terve.Monilla on sairauksia, madotukset hoitamatta, ei rokotuksia jne.


    • Anonyymi

      Kissa on yöeläin, joten siitä johtuu iltariehuminen. Minun kissani eli 18 vuotiaaksi ja vasta vanhana oli öisin riehumatta ja katseli vain ikkunasta ulos. Kannattaa siis valmistautua useiden vuosien unettomuuteen. :D

    • Anonyymi

      Yksi jo sanoi, että kissa on yöeläin ja aktiivisin silloin, itselläni 12 ja 14 vuotiaat kissat, ja kolina alkaa kun valot sammuu, ja vain yövalo jää päälle. pahvilaatikko jossa muutama reikä kulkea sisään ja ulos, on suosikkilelu, myös palloa pelataan, kun on kaksi jahtaavat toisaan ja toistensa liikkeelle panemia leluja. Nappuloita on aina, märkäruokaa annan yöksi. Muista raapimapuut, täällä suosikkina höyläämätön lankku pystyyn tuettuna

    • Anonyymi

      Terve pentu, jos jaksaa riehua paljon. Onneksi olkoon! Kissaeläimet ovat hämäräeläimiä luonnostaan. Siksi iltayöt, aamuyöt ovat virkeimmillään. Se ruokinta sitten.
      -Esimerkiksi sikakylkeä/naudan sydäntä/purkkikanaa, tuorekanaa(ilman luita) /kissansardiinia(jossa kivennäisiä ruodoista), hyvät kuivaraksut. Ihan pennulle voi antaa kaiken lihan rasvoineen päivineen vaikka miten läskistä.
      -Tutustu kissan ravitsemukseen netin kautta, Sisäistettyäsi sen tiedät että kissan normaali ruoka ei saisi sisältää hiilihydraatteja, kuska se ei voi hyödyntää niitä kuten sekasyöjä, tai kasvissyöjä. Kissa on puhdas lihansyöjä! Hieman kuituja tyyliin, kuten hiiren suolistossa on kun kissa semmoisen kiinni saa ja syö, on okei, esimerkiksi kasvatat vehnää tai ohraa, pikku puskia kotonasi kisulle. Kun eka on käyttöön kasvanut, kylvät seuraavan jo itämään.
      Jos tämä on eka oma kissasi, opiskelet nyt huolella, ja teillä on tiedossa sitten pitkä yhteinen taipale. Kasvuiässä kissan kuuluukin olla noin vilkas kuin kerroit! Se kehittyy, ja lihakset, jänteet, luut tulevat oikeanlaiseksi kun se saa sopivaa ravintoa ja liikuntaa paljon. (kiipeily, riehuminen, leikkisaalistus, leikkitappelu, jne...) Itsellä on yli 4 kk pentu... Aiempi kissani kuoli jo iäkkäänä, viimeiset vuotensa oli hyvin rauhallinen, kodista pitävä. Kun oli nuorempi, aina piti ulkoiluttaa paljon, etenkin iltaöisin. Pentukissan anssa eioo aina helppoa. Mutta kun tiedät et kyllä se siitä ajan kanssa rauhoittuu, niin menee. Ehkä se eka vuosi sitä pahinta riekkumista, seuraavina näet jo mihin sen tavat on kehittyneet.
      Vinkki: jos hermoilet, kissa varmasti toistaa kujeitaan. Älä ole huomaavinasikaan. Siivoat vain rauhassa sotkut kun kaataa jotain pöydälle/lattialle. Pudottaa niin muina naisina nostat, kiinnittämättä kissanpentuun mitään huomiota. Sitähän se testaa nyt millä saa sinut itsensä kanssa touhuamaan. Huomiota hakee, mutta ei kullakin asialla monesti kun tajuaa että ihan sama plusmiinusnolla, on tuloksena.

      Ei sillä adhd tä ole. Normaali kissanpentu.

      • Anonyymi

        Kissat ovat todella ihania kavereita,pidä hyvää huolta kisustasi se on perheenjäsen ja tarvitsee huolenpitoa ja rakkautta ihan niin kuin pienet lapsetkin
        Oikein hyviä ja onnellisia päiviä sinulle ja kisulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kissat ovat todella ihania kavereita,pidä hyvää huolta kisustasi se on perheenjäsen ja tarvitsee huolenpitoa ja rakkautta ihan niin kuin pienet lapsetkin
        Oikein hyviä ja onnellisia päiviä sinulle ja kisulle.

        Kyllä. Poikkeus että käyn töissäkin, että sitä sikaa, ym. ja kissanhiekkaa, jne saa... Edesmennyt kissa eli lähes 15 v. Tällekään en ole voinut luvata kuin pitempää sopimusta, tämän kissan kohdalla vain ei ole varmaa, kumpi meistä ensin lähtee. Jottatuota, olen kyllä itse perillä kissojen asioista jotenkin. Lapsesta asti liki jatkuvasti ollut- kissa. Muitakin eläimiä ollut, mutta nyt on se riehuherra.


    • Anonyymi

      Ei kissoja syö edes varikset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe