monenväliset sotaharjoitukset syövät rahaa

Anonyymi

Suomi osallistuu ensi vuonna71 sotaharjoitukseen. Kaikki lienevät kytkyssä natoon tavalla tai toisella.
Suomea natotetaan. Palkkatyöläinen maksaa veroissa kulut ja päälle lisäksi vaaditaan heikennyksiä sosiaalisiin etuuksiin.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näillä sotaharjoituksilla tarkoitetaan sellaisia, joita järjestetään ulkomailla tai ulkomaisia sotilaita on Suomessa.

    • Tuota tarvitaan kunnes naapurimme rosvo Venäjä luopuu laajenemis ja orjuutus pyrkimyksistään jotka se Neuvostoliitolta peri.

      Toivottavasti olemme oppineet, sillä 1939 marraskuussa emme olleet valmiita ja se tappoi tuhansia kansalaisiamme.

      Me haluamme vapaata demokratiaa ja se ei ole mahdollista Venäjän pillin mukaan marssittaessa. Meidän pitää siis hommata ystäviä ja liittolaisia lännestä, jotta idän vaara pienenee.

    • Niin miksi, laukunkantajiksihan nämä suomen puolustusvoimat taidetaan ensisijaisesti kouluttaa ja tuskin siihen mitään sotaharjoitusta kovin laajamittaisesti tarvitaan.
      Mitä nöyremmin kantaa laukkuja, sen varmemmin säästyy sen suuremmilta kahinoilta, sillä siinä vaiheessahan kaikki laukun omistajat ovat hätää kärsiviä avun tarvitsijoita.

    • Anonyymi

      Kaksi varmaa kohdetta, jotka Suomea eivät uhkaa, ovat Venäjä ja Viro. Venäjä ei uhkaa ellei Suomi sitovasti ole mukana sinne hyökkäävässä koalitiossa. Viro ei kykene.
      Jäljelle jää Ruotsi ja Norja. Norja on natomaa. Ruotsi on alkanut syleillä natoa. Ruotsin
      äärioikeisto haaveili viimeksi 1917- 1920 Suomen liittämistä/liittymistä takaisin Ruotsiin.

      Venäjä ei kykene uhkaamaan natoa. Jos nato uhkaa Venäjää ja vieläpä Suomi sotatukikohtana, tilanne muuttuu. Sekä nato että Venäjä pommittavat isänmaan nuuskaksi.

      • NATO ei hyökkää, se toimii vain YK:n pyynnöstä tai jos sen jäsenmaahan hyökätään. Siksi meidän pitäisi liittyä siihen.

        NATO on kaverimme, siksi se jopa saattaa auttaa meitä vaikka emme vielä ole jäsenenäkään

        Venäjä on näillä nurkilla ainoa uhka, sen näkee Georgian ja Ukrainan tapauksista ja Krimin valtauksesta.

        NATO on Venäjälle uhkana vain jos se alkaa ahdistelemaan NATO jäseniä. Siksi meidänkin pitäisi jo olla jäsenten joukossa.


    • Anonyymi

      Suomi saa arabimaailman tuhoajan naton sotaharjoitukseen osallistua Hollannissa.
      Hornetit "tuhovat" vihollisia Saksan, Tanskan, Hollannin ja Pohjanmeren yllä.
      Lenkonebensa savuaa. Upseerit istuvat märissä illallisissa. Ilmasto saastuu. Kukaan ei voita mitään. Miljoonat eurot maksetaan palkkatyöläisten verovaroista.
      Toimenpidettä juhlitaan viikkoja isänmaallisena tekona.

    • Anonyymi

      Valitettavasti Venäjä on Ukrainalle kuuluvan Krimin valtauksellaan ja käytännössä Itä-Ukrainaa miehittäessään osoittanut sen, ettei se kunnioita rajanaapuriensa itsemääräämisoikeutta, ja Suomen on hyvä varautua Venäjän aggressioiden mahdolliseen jatkumiseen turvaamalla oman valtioalueensa kaikin tarvittavin keinoin.

      Sotilaallinen yhteistyö ja yhdessä toteutettu harjoittelu niin Euroopan Unionin muiden jäsenvaltioiden kuin Suomen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Naton kanssa kuuluvat luonnollisina osatekijöinä tuohon Suomen varautumiseen.
      Pienenä ja kansallisesti rajalliset resurssit omaavana valtiona Suomen on aivan välttämätöntä verkottua muiden valtioiden kanssa myös puolustuksen osalta,

      Turvallisuus maksaa ja itsenäisyydellä on oma hintansa, mutta parempi varautua, osoittaa valmiutensa ja nostaa maahamme mahdollisesti hyökkäystä suunnittelevan lasku niin korkeaksi, että se pidättäytyy siitä ja voimme elää jatkossakin rauhassa.

      Varsinkin kommunistit ovat nähneet Suomen puolustusvoimat aina kielteisessä valossa, päällimmäisen syyn ollessa puolueen Venäjä-myönteisyyden ja aiemmin vuosikymmenestä toiseen jatkuneen Kreml-rahoitteisuuden.

      Kommunistit ovat jo sata vuotta sitten Neuvosto-Venäjällä tapahtuneesta perustamisestaan lähtien ajaneet Suomen alistamista Moskovan alamaiseksi, eikä edes Neuvostoliiton hajoaminen muuttanut tuota linjaa periaatteessa millään tavalla vaan kommunistit ovat edelleen uskollisia puolueensa kotivaltiolle olipa sen yhteiskuntajärjestelmä mikä tahansa, kuten vaikkapa nykyinen autoritaarinen oligarkia, jota itsevaltainen Vladimir Putin johtaa vaaleja mieleisekseen junailemalla ja kriitikkojaan poistamalla.

    • Anonyymi

      Suomalaisten rahojen siirtäminen aseisiin on rahan heittämistä kaivoon. Persut tukevat Venäjän aseistautumista. Se olkoon heidän agendansa.

    • Anonyymi

      Sotahävittäjiä ei tarvita.
      Tarvitaan rauhanomaista ulkopolitiikkaa ja maatamme ei uhkaa kukaan. Siksi natohaaveet tulee torjua.
      Nato hyökkäsi viimeksi kahdelta suunnalta vieraaseen maahan, Syyriaan. USA isis-liittolaisineen ensin ja Turkki viimeksi.
      Suomea ei saa siirtää naton sotajoukoksi toisian valtiota vastaan. Uhkailukin sodalla on tuomittavaa.

      • Anonyymi

        Nato ei ole hyökännyt Syyriaan tai mihinkään muuallekaan. Siellä ovat ammuskelleet Venäjä, Syyria, Turkki, USA, Isi ja mitä nyt niitä terroristeja onkaan. On tietenkin totta, että Turkki ja USA ovat Naton jäseniä, mutta ei se tarkoita, että Nato hyökkäisi. Nuo kaikki edellä mainitut ovat myös YK:n jäseniä. Sinun ajattelulla kyseessä onkin YK:n hyökkäys - eikös?

        Joko Sinä olet ihan umpiymmärtämätön tai sitten kuvittelet, että kaikki muut ovat yhtä tyhmiä, kuin Sinä ja uskovat älyttömiin väitteisiisi.

        Kummasta on kysymys?


    • Anonyymi

      Kommunistit olivat jo 80 vuotta sitten sitä mieltä, ettei Suomi tarvitse omaa armeijaa vaan itänaapurin sotavoimista riittää kyllä tarvittaessa miestä ja asevoimaa tännekin, mihin suomalaisten kommunistien ikioma pylväspyhimys Otto "Suomensyöjä" Kuusinen näytti innoittavaa esimerkkiä ryhtyessään Suomen Kansanhallituksen puheenjohtajaksi ja lisäksi ulkoministeriksi.

      Suomen Kansanhallituksella oli kyllä myös omia sotajoukkoja, joiden oli määrä puna-armeijan kera juhlaparaatissa maahamme marssien tuoda tullessaan lippunsa ja nostaa se aivan Presidentin linnan huipulle asti.

      Sotajoukoiksi perustettiin oma armeijakunta, kuten Suomen Kansanhallituksen julistuksessa 1. joulukuuta 1939 valistetaan.

      Näin pienenä välihuomautuksena kuitenkin mainittakoon, että tuo Otto "Suomensyöjän" kipparoima Suomen Kansanhallitus oli hieman harhaan johtavasta nimestään huolimatta perustettu ei suinkaan Helsingissä vaan Moskovan Kremlissä.

      Merkittävän sotateoreetikon ja puna-armeijan uudistajan Mihail Vasiljevitš Frunzen oppi taas oli, kuten sodan oppineelle loogista onkin, että "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan".

      Venäjä on kyllä Frunzen oppeja ja edeltäjänsä Neuvostoliiton esimerkkiä noudattaen siihen valmistautunut, ja niin sotilaita kuin aseitakin varmasti riittäisi myös Suomeen asti, eikä uutta kuusistakaan tarvinne kovin pitkällä haulla kuuluttaa mikäli tarve sellaista vaatii, mutta kuten jo 80 vuotta sitten se oikea Suomi huomasi, ei kommunistien ohjeilla olisi ainakaan itsenäisyyttä säilytetty, mutta sehän ei sen puolueen asialistalla silloin tosin ollutkaan.

    • Anonyymi

      Onneksi mahtavasta propagandasta riippumatta Suomen kansa ei halua natoon.
      Muutama sotapelle rähjäämässä sen puolesta ei asiaa muuta.

      Ukrainan ja Venäjän presidentit tapaavat. Diplomatia on käynnissä Ukrainan kriisin laukaisemiseksi. Suomen tulee valtiona tukea prosessia.
      USA painostaa natomaita lisäämään sotilasmenoja. Sijoitetut varat hyödyttävät vain sotateollisuuden omistajia.

    • Anonyymi

      Naton sotien jäljiltä Irak kokee kasvukipuja. Maa on rainioina. Hallitus ampuu mielenosoittajia. Nato ei mitenkäänm puolusta Irakin siviilejä kärsimyksiltä, joiden alkusyy se on.

      • Eiköhän se ollut Irak ja sen pöhkö pamppu Saddam joka siellä rettelöi ja häntä piti hieman rauhoitella.

        Olikohan sekään NATO kokonaisuudessaan vaan ehkä joku sen jäsenmaa mikä taas ei tee siitä NATO sotaa vaan jonkun maan aikaan saamaa kurinpalautusta rettlöitsijä Saddamia kohtaan.

        Missä maassa hyvänsä on vapaa demokraattinen hallinto niin eipä ole huolta NATO:n suhteen mutta vanha Neuvostoliitto on silloin edelleen uhkana, koska se ei voi seitää demokratioita vaan puolustaa kaiken maailman diktaattoreita heidän alistaessaan kansojaan kuten tekee se Kremlin pikku-ukkokin!


    • Anonyymi

      Venäjällä se tuppaa tuo naapureidensa maa-alueita rosvoava Suur-aate olemaan yhtälailla taudinkuvana kuten oli jo Suomen valtauksella Suur-Neuvostoliittoa tavoitelleilla kommunismidiktatuurin johtajilla 80 vuotta sitten, kun he 30. marraskuuta 1939 aloittamallaan hyökkäyksellä pieneen, rauhalliseen naapurivaltioonsa, tavoittelivat Suomen miehitystä ja maamme alistamista oman kommunismidiktatuurinsa orjaksi.

      Kuten tiedämme, he epäonnistuivat imperialistisessa suunnitelmassa, sillä Suomi taisteli ja säilytti itsenäisyytensä kun taas Neuvostoliiton kommunismikyhäelmä toimimattomuutensa vihdoin tajuttuaan päätti joitain vuosikymmeniä vielä niitä-näitä kyhästeltyään itse päivänsä, ja sehän vasta olikin kerrassaan viisas ratkaisu se.

      Saattaa se tosin kommunisteja ja Otto "Suomensyöjän" haamua kyrsiä, vaan haitaneko tuo mitään.

    • Anonyymi

      Venäjä ei ole uhannut Suomea laisinkaan. Sieltä suunnalta ei ole tulossa vaikeuksia. Natomaat ovat tuhonneet 20 vuoden aikana niin että kymmeniä miljoonia pakolaisia on kuollut, haavoittunut tai vammautunut.
      Naton synnyttämät isikset ja talebanit ovat natomaiden keksintöjä, joiden verukkeella vähemmän kehittyneitä maita tuhotaan.
      Suomi irti laittomasta Isäntämaasopimuksesta. Kokoomus-persukuppikunta tekivät isänmaalle tuhoa sopimuksella.

    • Anonyymi

      Jokainen euro sota-aseisiin syö sosiaaliturvaa. Sota-asehankinnat synnyttävät valtiolle velkaa. Niistä ei ole kenellekään mitään hyötyä.

    • Anonyymi

      Eihän Venäjän pitänyt uhata naapurimaataan Ukrainaakaan millään tavalla, mutta niin vain Vladimir Putin määräsi Venäjän asevoimat Krimille, Venäjä järjesti itse niin sanotun kansanäänestyksen Krimillä, jonka vaihtoehtona oli käytännössä vain liittäminen Venäjään sekä sotii Itä-Ukrainassa.

      "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Venäjän joukot valtasivat Krimin niemimaan."

      https://yle.fi/uutiset/3-7161714

      "Putin lipsautti ison tunnustuksen Krimistä: IS vertasi ääninauhaa ja Venäjän virallista versiota – yksi sana oli sensuroitu"

      -

      "Vladimir Putin tuli myöntäneeksi Helsingissä suorin sanoin, että Venäjä itse järjesti Krimin niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan maaperällä."

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html


      "Krimin kansanäänestyslipussa kaksi vaihtoehtoa: Kyllä ja kyllä liittymiselle Venäjään

      Äänestäjille tarjotaan käytännössä lyhyt ja hieman pitempi tie osaksi Venäjää, ei mahdollisuutta pitää Krim Ukrainan autonomisena osana."

      https://yle.fi/uutiset/3-7131723

      Ukrainan perustuslain mukaan Krimin aluehallinolla ei ollut oikeutta järjestää yksin kyseisen kaltaista äänestystä, puhumattakaan, että nyt sen järjesti miehittäjävaltiona alueelle tullut Venäjä.

      Kyllä Suomen on syytä varautua kaikin mahdollisin tavoin siihen, että vastaavan kaltainen Venäjän aggressio voi suuntautua myös Suomea kohtaan.

      80 vuotta sitten Suomen itsenäisyys oli hiuskarvan varassa imperialistisen suurvallan hyökätessä alistaakseen maamme oman kommunismidiktatuurinsa orjaksi, ja Suomen on syytä muistaa tuon tapahtuman opetus tarkkaan.

      Se on selvää, että kommunistien Suomelle vaatima aseriisunta ja Kremlin edessä konttaus olisi jo ajat sitten johtanut Suomen pakkoliittoon osaksi Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria, mutta tätänykyä kommunistien 0,1 prosentin kannatusosuus väestön keskuudessa ei tosin ole enää minkään sortin muu haittatekijä kuin jatkuvan valheiden levityksen osalta, joita on kyllä jo pelkästään demokratian toteutumisen vuoksi syytä oikoa.

    • Ovatko persut laskeneet kuinka paljon Venäjän ja Ukrainan työläiset ovat menettäneet kapitalistiensa sotakahinoissa? Eivät ole. Eivätkä halua.
      Heitä ei kiinnosta työläisten menetykset. Kun porvarit käyvät sotaa keskenään, persuismi tiputtaa kyyneliä ilosta. Rintamalinjan molemmin puolin persuismi veisaa isänmaan puolustusta ja innostaa lisäämään tappamista.

      Persuismi on suurin vaara rauhalle ja Suomelle. Sen piirissä tahkotaan valeisänmaallisuutta kiväärilinjan muodossa. Puolue vetoaa jopa Venäjään sodan oikeutuksen puolesta. Normaalisti tällaisista lausuttaisiin nimeä "isänmaan petturit".

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4614
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      30
      2912
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      95
      1979
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1935
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1835
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      40
      1742
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1633
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      112
      1435
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1302
    Aihe