Eläketurvakeskus: Maahanmuuton lisäys helpottaisi eläkemaksujen korotuspainetta

Anonyymi

https://demokraatti.fi/elaketurvakeskus-maahanmuuton-lisays-helpottaisi-elakemaksujen-korotuspainetta

Eläketurvakeskus: Maahanmuuton lisäys helpottaisi eläkemaksujen korotuspainetta

Eläketurvakeskuksen mukaan maahanmuuton lisääminen vähentäisi paineita korottaa eläkemaksuja. Vähenevä maahanmuutto taas heikentäisi eläketurvan rahoitusta.

Syntyvyyden lasku aiheuttaa pitkällä aikavälillä ison korotuspaineen eläkemaksuihin. Eläketurvakeskus arvioi, että nykyistä korkeampi nettomaahanmuutto voi lieventää tarvetta nostaa näitä maksuja.

– Vaikutuksen suuruus riippuu siitä, kuinka hyvin maahanmuuttajat työllistyvät, kertoo johtaja Jaakko Kiander Eläketurvakeskuksesta.

ETK selvitti nettomaahanmuuton vaikutuksia työeläkejärjestelmän kestävyyteen laskelmilla, joissa maahanmuuton oletettiin olevan vuoroin isompaa, vuoroin pienempää ja joissa maahaanmuuttajien oletettiin olevan vuoroin paremmin, vuoroin heikommin työllistyviä.

Pitkällä aikavälillä myös heikommin työllistyvien maahanmuutto helpottaisi laskelmien mukaan eläketurvan rahoitusta.

– Heikon työllisyysasteen ryhmän maahanmuuttajat saavat muita enemmän lapsia. Näiden lasten oletetaan työllistyvän vanhempiaan paremmin, mikä kasvattaa työllisten määrää ja tasaa skenaarioiden eroja pitkällä aikavälillä, arvioi matemaatikko Tuija Nopola ETK:n tiedotteessa.

Nettomaahanmuutto tarkoittaa maahanmuuton ja maastamuuton erotusta.

Jos Suomen väestö kehittyy Tilastokeskuksen viimevuotisen väestöennusteen mukaisesti, työeläkemaksuja joudutaan ETK:n mukaan korottamaan nykyiseltä 24–25 prosentin tasolta yli 30 prosenttiin tämän vuosisadan jälkipuoliskolla.

Väestöennusteessa oletettiin, että nettomaahanmuutto olisi 15 000 henkilöä vuodessa. ETK:n laskelmissa tätä verrattiin tilanteisiin, joissa nettomaahanmuutto olisi joko 5 000 tai 25 000 henkilöä vuodessa.
STT–Merja Könönen

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä työnantajien unelmoimat 8,90e tunnissa 0-tuntisopimuksella tulevat halpuutetut duunarit (mamut tai kantaugrit) eivät auta eläkemaksuissa eikä kestävyysvajeessa.

      Suomen ongelma on se, että täällä luodaan kovaa vauhtia palkkoköyhällistöä, jonka palkka ei riitä elämiseen. Yhteiskunta maksaa heille toimeentulotukea, että he voivat käydä töissä. Suomeen pitäisi saada lakisääteinen minimipalkka joka on vähintään 10e/h. Noille nollatuntisopimuksille voisi säätää vielä vähän korkeamma (11e) että niitä ei viljeltäisi yhtä suruttomasti kuin nyt.

      Yli 3500 tienaavat ammattimiehet voisivat auttaa eläkemaksuissakin, jos sellaisia Suomeen saataisiin.

      • Anonyymi

        Voi olla että Kiander on lukenut, mutta ei nuo puheet ainakaan viisaita ole. Yleensä menestys tai huono menestys on periytyvää, ja sen takia on turha asettaa "toiveita" sille että huonostimenestyvien vanhempien lapsista tulisi jotakin suurta tälle pienelle kansalle ja yhteiskunnalle.

        Joillakin on syntyessään kultalusikka suussaan, ja sellaiset saavat helppoja suojatyöpaikkoja sekä hillotolppia.

        Haittamaahanmuuttajista sekä lapsistaan on turha kuvitella että niistä tulisi "Kiandereita Kianderin" paikalle.

        Demareiden hölmöys kyllä laittaa yllättämään. Kyllä eläkemaksuja korotettaessa on kyse vain ja ainoastaan ahneudesta, ja halusta keksiä sopiva valhe joka uppoaa helposti kansaan.

        JA KYLLÄ! Perussuomalaisten olisi todella aika ottaa nyt ja näyttää mihin heistä olisi.

        Tällaiset suhteilla työpaikkansa saaneet puutaheinää puhuvat "viisaudessaan" puhujat oikeisiin töihin, ja sen kautta saavat oppia reaalimaailmastakin.

        Siellä hillotolpalla kun ei demari (punikilla) suojatyöpaikan saaneena ole sitä kenttätason ymmärrystä ollenkaan.


    • Anonyymi

      Nehän ovat "eläkkeellä" heti kun suomen kamaralle astuvat. Ei niiden tarvitse koskaan töihin alistua.
      Näistä maahanmuutto tukiaisista perittävä eläkemaksut.
      Niistä on kerran varaa lähettää lähtömaihin miljoonia.

    • Anonyymi

      sitten pee aa työ aloilla eläkekin on sama kuin saappaan numero ura kehityssä,

      • Anonyymi

        Pitsan paistajat ei paljon eläkkeitä maksa nyt eikä tulevaisuudessa onhan niillä takuu eläke.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitsan paistajat ei paljon eläkkeitä maksa nyt eikä tulevaisuudessa onhan niillä takuu eläke.

        Ja ainahan voi mennä heittämään parin päivän keikan sitten kun on tuolla takuu eläkkeellä,Kuinkahan paljon niitä keikan heittäjiä nytkin on kelan päivärahoilla?


    • Anonyymi

      Helpottaa kuin housihin kuseminen pakkasella.

    • Anonyymi

      Mistä ovat peräisin nämä täys tollot ajatukset.Katsokaa Ruotsia kyllä jostain tietoa löytyy vaikka ei Suomimedia sitä julkaisekaan

      • Anonyymi

        Ruotsin talous on verrattoman paljon vahvempi kuin Suomen: ylijäämäinen valtiontalous , oma valuutta auttaa jne,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin talous on verrattoman paljon vahvempi kuin Suomen: ylijäämäinen valtiontalous , oma valuutta auttaa jne,

        Itteasias: Näyttäs oleva ens vuodelle 14 mrd (SEK) alijäämänen? Tänä vuonna toki oli aika paljonki ylijäämänen (67 mrd SEK)


    • Lisäisi vain sosialimenoja,vieraslajit veke meidän maasta

    • Anonyymi

      Jopa on taas laskelmat. Mites nämä jo tänne tulleet tulevaisuuden toivot ovat vaikuttaneet?
      Moniko suomalainen on jo kuollut, raiskattu?
      Paljonko näiden peruselämiseen on pumpatt rahaa ja tullaan pumppaamaan?
      Mikä onkaan rikollisuuden ja etnistenryhmien kesken tulevaisuuden piensisällissodat?
      Aivan kuin nämä eläisivät pullossa jotka näitä seurauksia miettivät.
      Ja, suomessa olisi kyllä lapsia ja elämää, mutta se kaikki tuhotaan omalla medialla joka syyllistää milloin mistäkin ja tappamalla ihmiset nälkään.

    • Anonyymi

      Kiander ei voi mitään itse sille, että muistuttaa Framkensteinia. Sen sijaan on huolimatonta puhua mamuista, jotka eivät osaa lukea ratkaisuna eläkeongelmaan.

      Sanoisi selvästi, että koulutetut ja sivistyneitä ihmisiä tarvitaan, ei lukutaidottomia kehitysmaa muslimeita rasikaamaan ja tuhlaamaan verorahojamme.

      Meni tuonkin äijän pointsit silmissä.

    • Anonyymi

      No tuo on sitä Unelmaväen höttö kuvitelmia. No kun jo nämä nyt maassa oleskelevat aiheuttavat vuodessa miljardia luokkaa olevat menot yhteiskunnalle, niin miten niistä voi olla hyötyä eläkekertymälle ? Kertyykö niille oleskelijoille työeläkettä avustusten ja tukirahojen nostosta ? Että silleen.

    • Anonyymi

      Taas jo ovat johtajat huolissaan muiden maksamista eläkkeistään että myydään vaikka
      kokomaa , jospa laitettaisiin yläraja tolkuttomille eläkkeille jolla varmaan toimeen tulevat nuokin niin voidaan pitää suomi suomalaisena , oltaisiin oikeudenmukaisia ja isänmaallisia !

    • Anonyymi

      Joskus voitaisiin puhua maahanmuutosta ja maahanmuutosta niiden oikeilla nimillä. Töihin tulevat maahanmuuttajat kerryttävät eläkevarantoja. Nämä ovat niitä maahanmuuttajia, jotka eivät ole oikeutettuja sosiaalitukiin, vaan tulevat toimeen palkallansa.

    • Anonyymi

      Työtön sossumatu maksaa eläkkeet
      jotka poistetaan
      tilalle otetaan almut sharian lain mukaan

    • Anonyymi

      Nyt jos koulujakäymätön kehitysmaalainen opetetaan verorahoilla bussikuskiksi, joka ei tunne aluetta eikä pysty neuvomaan matkustajia, tästä vasta kallista tulee, koska koko perhe elää kuitenkin tulonsiirtojen varassa vuokraa myöten. Syrjäytynyt maahanmuuttaja ei ole itse osaaja eikä sellaisten olemassolo houkuttele Suomeen osaajia, jotka nekin joutuisivat omissa veroissaan syrjäytyneet maksamaan

      https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-harhainen-ajatus-etta-lahioissa-syrjaytyvat-maahanmuuttajat-vetotekija-houkutellaan-osaajia-suomeen/ – Suuri osa työperäisestä maahanmuutosta suuntautuu matalapalkka-aloille, joissa ihmisten toimeentuloa pitää täydentää tulonsiirroilla. – Elinkeinoelämä on viime aikoina puhunut, että meidän pitäisi luopua työvoiman saatavuusharkinnasta. Kuitenkin saatavuusharkinnan piirissä olevat ihmiset putoavat kahdessa-kolmessa vuodessa alle täällä olevan väestön työllisyysasteen. Tai lopulta hakevat turvapaikkaa tai etsivät jonkun muun perusteen jäädä tänne.

    • Anonyymi

      Pitää erottaa työperäinen maahanmuutto ja haittamaahanmuutto.

      Haittamaahanmuutto vain kuormittaa eläkejärjestelmää.

      Koulutettuja osaajia on taas vaikea saada tänne peräkylille verotettavaksi.

    • Anonyymi

      Juu salettiin!

      Kerrataas: Suusin osa matuista elää tulonsiirroilla veronmaksajilta, oliks tää no öbaut 50 %. Noista kyseisistä taas ei mene pennin vertaa mitään eläkemaksuja.

      Toi toinen 50 % ei taas kustanna ei sitten millään matematiikalla ton toisen puolikkaa loisimista. Joten miten helvetissä ne voi olla eläkekuormituksellekaan positiivisia!?

      Ja johan se tos uutisessa sanotaan suoraan et mikä se vihreä toiveajattelulanka tossa, niinkuin lähes kaikissa muissakin ”maahanmuutto on rikkaus” liiba-laabailuissa on ollut:

      JOS ne nyt sattuu työllistymään oikein kovasti! JOS! J-O-S, jos!

      Mutta kun sille jossittelulle ei valitettavasti ole MITÄÄN näyttöä oikein missään maassa, jossa on mamutettu! :/

      Ei jatkoon.

    • Anonyymi

      Lukutaidottoman kehitysmaamusun kannattaa ottaa mikä tahnsa työ millä tahansa palkalla, jotta pääsee suomalaisen sosiaaliturvan piiriin. Ja rötöstelemään. Oikeusavustajatkin veronmaksajien piikkiin.

      • Anonyymi

        Ja koska eläkemaksu on prosentuaalinen, niin pienestä palkasta eläkemaksuakin maksetaan vähemmän! Lisäks lähes kaikki matut on vieläpä alle 53 vuotiaita, joilla eläkemaksu on jo oletuksena pienempi kuin muilla, joten matuista on entistä vähemmän hyötyä eläkekassan kartuttajina.

        Edelleenkään: Ei jatkoon.


    • Anonyymi

      Vittu mitä paskaa, sanoi Antti Hulkko

    • Anonyymi

      Tämäkin ongelma poistuu Koronan myötä. Eläkeläiset poistuu.

      • Anonyymi

        Jos niin kävisi, niin kyllä Ohisaloa ja hengenheimolaisia harmittaisi, kun häviäisi taas yksi veruke lisätä maahanmuuttoa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1290
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1066
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      69
      835
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      644
    Aihe