Oliko Aadamilla immuunijärjestelmä?

Oliko Aadamilla ja Eevalla immuunijärjestelmä?

Jos oli, niin miksi, sillä eihän paradiisissa mitään tauteja voinut olla, kun "bakteerit tulee patogeeneiksi vasta kun rappeutuvat", kuten toisessa ketjussa kreationisti selitti.

Sitäpaitsi immuunijärjestelmä paradiisissa, missä "kaikki oli hyvää", olisi kavaltanut syntiinlankeemuksen Jumalan katalasti suunnittelemaksi!

Jos taas Aadamilla ja Eevalla ei ollut immuunijärjestelmää, miksi sellainen hyödyllinen systeemi on nykyihmisellä? Mistä se on "rappeutunut"?

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä ja rakastava Jumala suunnitteli immuunijärjestelmän hidastamaan rappeutumista, niin että ihmiskunta ei kuolisi sukupuuttoon liian nopeasti vaan joutuisi kitumaan kauemmin. Kitumista on niin kiva katsella.

      Kuulemasi narina johtuu siitä että Mark5 kiillottaa sädekehäänsä.

      • Rotistinen vastaus: "Immuunijärjestelmän kehittyminen on Jumalan suunnittelemaa lajinsisäistä muuntelua, mikä ei tietenkään millään lailla liity evoluutiouskovaisten kuvitelmiin siitä mitä evoluutio sen todellisessa merkityksessä on. Evoluutiota ei koskaan ole havaittu tapahtuvan, joten ainoa LOOGINEN vaihtoehto on Raamatun mukainen jumalallinen luominen."

        Myönnän olevani tahallani hiukan ilkeä enkä aio pyytää sitä anteeksi. Me koirathan emme väitteiden mukaan pysty sellaiseen.


      • Anonyymi

        Mark5ismiin luulisi sopivan jotain tyyliin, "ei ole mitään immuunijärjestelmää vaan jumala pitää erossa pöpöjä. Immuunijärjestelmä on vain ateististen tiedemiesten yritys vältellä jumalaa."

        Vai olisiko lähempänä, "ei ole mitään väliä koska immuunijärjestelmä on ihmiseen tullut, koska ainoastaan jumalalla on väliä."

        En pidättele hengitystä, että aloitukseen tulisi vastausta. Nuo kristityt kreationistit eivät tunnu olevan halukkaita selittämään sitä omaa uskoaan. Ymmärrän tosin sen, koska eihän se alunperinkään ole muuta kuin hassu tarina, johon ei edes voi löytää mitään faktapohjaista tietoa. Tunteella pitää mennä ja jättää aivot narikkaan.


      • salmiakkisaluki kirjoitti:

        Rotistinen vastaus: "Immuunijärjestelmän kehittyminen on Jumalan suunnittelemaa lajinsisäistä muuntelua, mikä ei tietenkään millään lailla liity evoluutiouskovaisten kuvitelmiin siitä mitä evoluutio sen todellisessa merkityksessä on. Evoluutiota ei koskaan ole havaittu tapahtuvan, joten ainoa LOOGINEN vaihtoehto on Raamatun mukainen jumalallinen luominen."

        Myönnän olevani tahallani hiukan ilkeä enkä aio pyytää sitä anteeksi. Me koirathan emme väitteiden mukaan pysty sellaiseen.

        "Me koirathan emme väitteiden mukaan pysty sellaiseen."

        Ihmisillä on meistä eläimistä todella ihmeellisiä väitteitä.


    • Immuunipuolustusjärjestelmällä on useita tärkeitä tehtäviä, kuten solun erilaistumiseen johtavan ohjelman ylläpitäminen. Joten tietysti Aadamilla ja Eevalla oli immuunipuolustusjärjestelmä. Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin.

      Synti ja sen aiheuttamalta häpeältä piiloutuminen on muuten ainoa syy, miksi sinäkin kekek-kekek olet ateisti.

      • Vastauksesi on varsinainen logiikan riemuvoitto...

        >>Joten tietysti Aadamilla ja Eevalla oli immuunipuolustusjärjestelmä.<<

        Paradiisissa kaikki ei ollutkaan sangen hyvää?

        >>Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin.<<

        Jumalasi on siis vastuullinen syntiinlankeemuksesta? Ei tehnyt mitään sen estämiseksi?
        Jos esim. lentokoneinsööri tai -mekaanikko tietää, että lentokoneessa on tekninen vika eikä kerro siitä kenellekään, ja lentokone vian seurauksena räjähtää/putoaa/kolaroi, eikö hän ole ainakin osavastuussa tapahtumasta?

        >>Synti ja sen aiheuttamalta häpeältä piiloutuminen on muuten ainoa syy, miksi sinäkin kekek-kekek olet ateisti.<<

        Yksilöipäs nyt. Mikä synti? Niitä lienee runsaasti erilaisia...


      • Anonyymi

        "Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin.Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin."

        Ja HYVÄ ja RAKASTAVA Jumala päätti että kun näin tapahtuu niin minäpä sitten rankaisen siitä koko luomakuntaa. Sillä lailla.

        Mitäs tykkäisit jos sinun lapsiasi rangaistaisiin jostakin sellaisesta synnistä, johon itse syyllistyit kun et vielä tiennyt että se on synti? Sitähän syntiinlankeemuksesta rankaiseminen de facto merkitsee.


      • Anonyymi

        "Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin."

        Ja meni silti sössimään koko homman. Jumala loi ensin kelvottoman ihmisen, joka saattoi kaikki eliöt Jumalan kirouksen alaiseksi. Kertaalleen luomisen jälkeen Jumalan piti pyyhkäistä lähes kaikki elämä pois maapallolta. Ja kun sitten se viimeinen tuomio tulee, ihmiskunnasta taitaa pelastua vain pieni murto-osa. Suurimman osan vie Saatana.
        Melkoista tunarointia Jumalalta. Saatana taitaa voittaa enemmän kuin 9 - 1.

        Ettekö te itse näe, miten järjetöntä uskontonne on?


      • Anonyymi

        "Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin."

        Oikein pelkistäen voi kysyä, oliko Jumalalla loppujen lopuksi muuta tarkoitusta ihmisen luomiseen kuin päästä rankaisemaan häntä syntiinlankeemuksesta? Hänhän olisi voinut tehdä itselleen 3D-elokuvan sadistisista fantasioistaan ja kelailla sitä mielensä mukaan eteen ja taakse hekumoidakseen lempikohdillaan uudelleen ja uudelleen, vähän niin kuin Jyri hekumoi sillä yhdellä raamatunkohdalla jossa miehiin syttyy himo ja niin edelleen.


      • Anonyymi

        En ole kekek, mutta ateisti olen. Kerro, mikä on se synti, mitä minun pitäisi hävetä ja piilotella. Minulla ei tietääkseni ole elämässäni mitään sellaista, mitä minun pitäisi hävetä.
        Atesmini syy on se, etten usko jumaliin. Pidän ihmisten kuvauksia jumalasta lapsellisena taikauskona.


      • Anonyymi

        "Synti ja sen aiheuttamalta häpeältä piiloutuminen on muuten ainoa syy, miksi sinäkin kekek-kekek olet ateisti."

        Kekekistä riippumatta kysyn mitä syntiä sinä puolestasi häpeät piiloutumatta.


      • Anonyymi

        "Jumala on myös kaikkitietävä, eli kyllä Hän tiesi, että ihminen tulee lankeamaan syntiin."

        Nyt pääsi lipsahdus. Pitää muistaa jatkossa. Myönnät siis ihan suoraan jumalasi olevan sadisti joka suunnitteli ihmisen kidutettavaksi. Miksikään hyväksi tai rakastavaksi tuollaista ei voi enää kutsua missään muodossa.


      • Uteliaisuus onkin perisynti. Saarnamiesten sekopäinen pelottelu ei uppoa jos kuulioilla on perustietoa siitä mitä asiat todellisuudessa ovat, kuten esimerkiksi geenien merkitys fenotyypin määräytymisessä.


      • Anonyymi

        Mitään merkityksiä ei ole olemassa ennen kuin niille annetaan merkitys. Jos olet lukenut tai itse kiinnostunut tietoisuustaidoista, niin tiedät sen. Ihmisen mieli tuottaa jatkuvasti mölinää ja merkityksiä. Tietoisuustaidoissa on tavoitteena, että ihminen pelkästään havainnoi asioita ilman, että antaa niille merkityksiä. Voit kokeilla, ja huomata miten vaikeaa se on, mutta ei mahdotonta. Voit tehdä luonnossa aistihavaintoja, kuulostella miltä tuuli tuoksuu tms. Ei hyvältä ei pahalta, pointtina on pelkkä kokemus.

        Syntiä ei siis ole absoluuttisessa todellisuudessa. Koska Jumala on absoluutti, niin synti on ihmisen mielen tuotosta. En ole ehkä ateisti, mutta en myöskään usko uskontojen dogmaattisten mieltä kahlitsevien oppien tuottavan ihmiselle hyvää. Ne tuottaa sen, että ihminen ei vapaudu koskaan mielensä kahleista, eikä ymmärrää itseään todella. Mielensä kahlinnut uskova ei ole uskottava varsinkaan tieteellisissä keskusteluissa.


      • Anonyymi
        ravenlored kirjoitti:

        Uteliaisuus onkin perisynti. Saarnamiesten sekopäinen pelottelu ei uppoa jos kuulioilla on perustietoa siitä mitä asiat todellisuudessa ovat, kuten esimerkiksi geenien merkitys fenotyypin määräytymisessä.

        "Uteliaisuus onkin perisynti."

        Tuossa on erittäin paljon perää. Jumalaa (eli saarnamiestä) kuuluu totella kyselemättä silloinkin kun hänen tekonsa tuntuvat arkijärjelle oudoilta (kuten Jumalan eli saarnamiehen lastenahdistelu), sillä vain kuuliaisia ja alistuvaisia orjia Jumala (eli saarnamies) itselleen tahtoo.

        Tällaiset Jumalat kertovat ennen kaikkea saarnamiesten ahneudesta ja vallanhimosta. Mitä muutakaan kuin itsekästä ahneutta on sekään, että Mark5 odottaa ilman muuta pääsevänsä taivaaseen jossa hän saa huvitella ja iloita päivät pitkät? (En kyllä ymmärrä, miten Mark5 kykenee iloitsemaan edes taivaassa.)


    • Anonyymi

      Aadam ja Eeva olivat alussa Jumalan luona, eli ykseydessä. Jumala on yksi tai ykseys. Kantasolu tarkoittaa materiassa samaa kuin hengen tasolla yksi tai ykseys. Kaikki on lähtöisin ykseydestä/kantasolusta. Erilaistuminen ja erkaantuminen ykseyden tilasta johtaa kulloiseenkin luomakuntaan. Silti olemme yhtä. Kaikki lähtee aina liikkeelle ykseydestä/ kantasolusta. Siksi evoluutiota ei voi tapahtua, vaan tulee uusi yksi, ja luodaan uusi maa uusine asukkaineen.

      • kantasoluista lähtee myös erikoistuneet solut (niitä ei siis voi olla koska kantasolu on kaikki?)


      • Herra Henkinen se taas filosofoi.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoisin osa tuota immuunijärjestelmää on ns. adaptiivinen immuunijärjestelmä (se jonka ansiosta esim. rokotukset toimivat). Adaptiivinen immuunijärjestelmä on olemassa koska patogeenit muuntuvat eli tapahtuu evoluutiota.

      Onko ihminen älykkäästi suunniteltu vastaamaan patogeenien evoluutioon?

      • Ja patogeenien evoluutiokinko olisi sitten luotua?

        Käsityksesi on suorastaan darwinistinen, sillä eihän Darwin mahdollista luojaa kiistänyt.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      136
      2253
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1765
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      384
      1757
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      232
      1228
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      118
      1098
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      101
      1089
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1033
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1024
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      937
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      898
    Aihe