Pietari kielsi Jeesuksen kolmasti

Ennen pidättämistään Jeesus sanoi evankeliumin mukaan Pietarille: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät."

Kävi kuten Jeesus oli ennustanutkin: Pietari kielsi Hänet kolmesti ja Jeesuksen lausuma profetia kävi toteen. Tässä yhteydessä kannattaa panna merkille se tosiasia, että profetia toteutui melko nopeasti. Ei kuukausien tai vuosien päästä, vaan melkein heti samana päivänä.

Raamatun mukaan Jeesus ja Pietari kohtasivat uudelleen Jeesuksen noustuaan kuolleista. Silloin Pietari katui tekoaan, vannoi kolme kertaa rakkautta Jeesusta kohtaan ja Johanneksen evankeliumin loppuosassa annetaan ymmärtää, että Pietari olisi saanut anteeksi kieltämisen.

Yleensä tätä Raamatun kertomusta tulkitaan niin, että Pietari petti Jeesuksen, katui ja sai anteeksi. Mieleen piirtyy elävästi tuttu kaava, joka kulkee punaisena lankana koko Raamatun läpi:

Teko -> Katumus -> Anteeksianto.

Jos tutkitaan tarkemmin Johanneksen evankeliumin loppuosaa, niin Jeesus ei missään vaiheessa sanonut suoraan, että Pietari saa anteeksi. Jeesus esitti kolme kertaa kysymyksen Pietarin rakkaudesta Häntä kohtaan ja käski Pietaria seuraavasti:

- Ruoki minun karitsoitani.
- Kaitse minun lampaitani.
- Ruoki minun lampaitani.

Nämä Jeesuksen käskyt eivät tunnu olevan anteeksianto, vaan enemmänkin kehotus jatkaa työtä. Miksi näin? Ehkä Pietari ei kieltänytkään Jeesusta oikeasti, vaan noudatti Jeesuksen rivien välissä antamaa käskyä ja oli kieltävinään Häntä. Siksi evankeliumi ei puhu suoraan anteeksiannosta, vaan työn jatkamisesta. Jeesus varmasti tiesi, että Pietarilla tulee olemaan tärkeä rooli tulevassa ja hänet täytyi pelastaa. Kuka tietää, miten alkukirkon varhaisimpina vuosina olisi käynyt, jos Pietari ei olisi kieltänyt Jeesusta ja olisi kuollut siinä samassa rytäkässä.

Kielsikö Pietari Jeesuksen silkkaa pelkuruuttaan vai noudattiko hän Jeesuksen antamaa käskyä pelastaakseen tärkeän työn?

19

1262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Matt.26:35 Biblia (1776) Pietari sanoi hänelle: vaikka minun pitäis sinun kanssas kuoleman, en kiellä sinua. Niin sanoivat myös kaikki opetuslapset.

      • Anonyymi

        Biblia 1700 luvulla jäänyt kasakka tasolle isonvihan ajalta.Ja Jeesus kyllä tutkii munaskuunne.


    • Anonyymi

      Matt.26:34. 26:75 Jeesus sanoi hänelle: Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennekuin kukko laulaa, sinä kolmasti minut kiellät. Niin Pietari muisti Jeesuksen sanat, jotka hän oli sanonut: Ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmasti minut kiellät. Ja hän meni ulos ja itki katkerasti. Mark.14:30. 14:72 Jeesus sanoi hänelle: Totisesti minä sanon sinulle: tänään, ja tänä yönä, ennenkuin kukko kahdesti laulaa, sinä kolmasti minut kiellät. Ja samassa kukko lauloi toisen kerran. Niin Pietari muisti Jeesuksen sanat, jotka hän oli sanonut hänelle: Ennenkuin kukko kahdesti laulaa, sinä kolmasti minut kiellät. Ja hän ratkesi itkuun. Joh.13:38.

      • Anonyymi

        Kun jälkeenpäin, joskus paljonkin jälkeenpäin, kirjoitetaan menneistä tapahtumista, tulee kertomuksista erilaisia versioita.

        Sellaisena ne täytyy ottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun jälkeenpäin, joskus paljonkin jälkeenpäin, kirjoitetaan menneistä tapahtumista, tulee kertomuksista erilaisia versioita.

        Sellaisena ne täytyy ottaa.

        tuo pätee kyllä meidän poliitikkoihin nähden oikein hienosti.


    • Anonyymi

      Ehkäpä Pietari tuli tuossa vaiheessa järkiinsä. Ja onhan ne lampaat ruokittava jos särää meinaa saada. Asiat tärkeysjärjestykseen.

      • Anonyymi

        Mitä huorit? Pietari oli kalastaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä huorit? Pietari oli kalastaja.

        Mutta Jesse houkutteli vaihtamaan businessta
        Tai ehkäpä Jeesus oli muutoin lampaille kiitollisuudenvelassa. Lampaan kanssa naimisiin menosta usein puhui.


    • Anonyymi

      Joh.21:15 Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä? Hän vastasi hänelle: Rahastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas. Hän sanoi hänelle: Ruoki minun karitsoitani. Joh.21:17 Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: Simon, Johanneksen poika, oletko minä sinulle rakas? Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: Olenko minä sinulle rakas? ja vastasi hänelle: Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas. Jeesus sanoi hänelle: Ruoki minun lampaitani. Alle vuoden ikäiset, ovat karitsoja.

      • Anonyymi

        Mutta antti on kieltänyt taatusti Jeesuksen useammin kuin Pietari. Toisin kuin Pietari, antti on paaduttanut itsensä.


    • Anonyymi

      Voe ny venäjä noiden homostelijoiden lepertelyä "rakastatko minua" ja silleen tommosta homostelua kun kuulee nykyäänkin aikuisten miesten kesken ni hyi helvetti sano tosi uskis

    • Anonyymi

      2Moos.4:21 Herra sanoi Moosekselle: Kun tulet takaisin Egyptiin, niin katso, että teet faraon edessä kaikki ne ihmeet, jotka minä olen pannut sinun käteesi. Mutta minä paadutan hänen sydämensä, niin että hän ei päästä kansaa. Room.9:18 Niin hän siis on armollinen, kenelle tahtoo, ja paaduttaa, kenen tahtoo.

      • Anonyymi

        Luetaanko uudestaan kohta EGYPTIIN ja tämä on sitten ajalta ENNEN JEESUKSEN SYNTYMÄÄ IHMISEKSI ja kyseessä on juutalaiset Egyptissä.TAAS HARHA PELLET VAUHDISSA tämäkään ei koske kristittyjä.


    • Anonyymi

      Pietari kyllä kielsi Jeesuksen, ihan oikeesti, ei vain leikisti.

      Koska sekä Jeesus että Pietari olivat älykkäitä molemmat, Jeesus suorastaan Jumala Itse, ei Jeesus vaatinut erillisiä sanoja, vaan näki jo Pietarin olemuksesta, että tämä katui.

      Jeesus ja tuon ajan ihmiset eivät yleensäkään olleet turhanpuhujia. Missä kohden Raamattua joku lässyttäisi? Ainoa, jonka muistan, oli se känkkäränkkä, sokeana syntynyt, jota fariseukset kuulustelivat (Joh. 9). Siinä tarinassa tuli tekstiä niin fariseuksilta kuin ent.sokealtakin.

      • Tulkitsen hieman toisin. Jeesus kuvasi Pietaria kallioksi, jolle hän rakentaisi seurakuntansa/kirkkonsa: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani (Matt. 16:18). Ilman vankkaa perustusta eli Pietaria kaikki muu rakennettava olisi ollut turhaa. Siksi Jeesus lähestyi Pietaria ja antoi käskyn tehdä oikein: "ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut...". Jos Pietari olisi oikeasti pelännyt, hän olisi todennäköisesti paennut yön pimeyteen, niin kuin muut opetuslapset tekivät.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Tulkitsen hieman toisin. Jeesus kuvasi Pietaria kallioksi, jolle hän rakentaisi seurakuntansa/kirkkonsa: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani (Matt. 16:18). Ilman vankkaa perustusta eli Pietaria kaikki muu rakennettava olisi ollut turhaa. Siksi Jeesus lähestyi Pietaria ja antoi käskyn tehdä oikein: "ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut...". Jos Pietari olisi oikeasti pelännyt, hän olisi todennäköisesti paennut yön pimeyteen, niin kuin muut opetuslapset tekivät.

        TÄMÄ KALLIO EI OLE HARHAOPETTAJA PIETARI VAAN USKO POIKAAN JEESUKSEEN MISTÄ TÄSSÄ OLI KYSYMYS NYT ON HUOMATTU VIELÄ LUKIHÄIRIÖ TEILLÄ.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Tulkitsen hieman toisin. Jeesus kuvasi Pietaria kallioksi, jolle hän rakentaisi seurakuntansa/kirkkonsa: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani (Matt. 16:18). Ilman vankkaa perustusta eli Pietaria kaikki muu rakennettava olisi ollut turhaa. Siksi Jeesus lähestyi Pietaria ja antoi käskyn tehdä oikein: "ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti kiellät minut...". Jos Pietari olisi oikeasti pelännyt, hän olisi todennäköisesti paennut yön pimeyteen, niin kuin muut opetuslapset tekivät.

        Voi helvetti JEESUS EI KUVAA PIETARIA KALLIOKSI KUULKAAS NYT VAAN JEESUS ON KALLIO TÄSSÄ.


    • Anonyymi

      > Kielsikö Pietari Jeesuksen silkkaa pelkuruuttaan vai noudattiko hän Jeesuksen antamaa käskyä pelastaakseen tärkeän työn?

      Itse uskon hänen pelänneen.

    • Anonyymi

      Onko sulla ajatus että Jeesus olisi tappanut Pietarin kieltämisestä vai mitä hoet anteeksiantoa ? Jeesus ei ole kuin sinä Jeesus meni sovittamaan tästä pietarinkin ja sinunkin syntisi joten jatka ihmeessä lukemista eteenpäin ristille asti.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe