Parantaako uudestisyntyminen psyyken

Anonyymi

Kuuntelin Mauno Mattilan psykologisen hoidon tyrmäävän videon. Varmaan on paljon roskaa ja väärää hoitoa mielenterveyspotilaalle. Mutta omasta kokemuksesta asiallinen psykiatrinen hoito pelasti hengen. Psykoosin mennyt lähiomainen parani asiallisen psykiatrin ja kuntoutuksen ja terapian avulla työkelpoisiksi. Enkä ymmärrä miksei psyyken sairauksia saa hoitaa psykiatrisiin keinoin. Meneväthan sairaat uskovat miehetkin urologille eturauhassyövässä tai kardiologille kun sydän vaivaa.

Jeesuksen avulla on tapahtunut mahtavia vapautumisia tupakasta ja viinasta ja huumeista. Itseäni Jeesus auttoi pudottamaan painoa terveellisiin lukemiin. Lihavasta minusta tuli terveempi. Mutta monesti parantunutkin tarvitsee terapiaa ja joskus lääketta mielenterveyteen. Sisareni on hyvä esimerkki.

Jumala on luonut lääkärit auttamaan meitä.

37

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minä olen ainakin pyrkinyt korjaamaan yhteiskunnan ja koulukiusaajien aiheuttamat psyykevammat lapsuudesta rukoilun avulla. Ainakin se toimii paremmin kuin omankäden oikeus. Jeesus vapauttaa saatanan ikeestä.

      • Anonyymi

        suvakit eli koulukiusaajat toimivat jo lapsena minua syrjivästi koska halusin puolustaa suomeani.


    • Anonyymi

      Lääketieteen psykiatrian haara ei ole vieläkään kyennyt selvittämään mielisairauksien syntymekanismia. Lääketiede arvelee, että kyse olisi aivon välittäjäaineiden häiriöstä, mutta mitään tieteellistä näyttöä ei ole kyetty antamaan.

      Monet psykiatriset lääkkeet huumaavat ihmiset. Se ei tarkoita sitä, että jokin välittäjäaineisiin liittyvä vika korjaantuisi vaan sitä, että lääkkeillä huumattu ihminen ei kärsi mielisaurautensa oireista samalla tavalla. Jotkut potilaat voivat saada apua keskusteluterapiasta ja levosta. Lääkkeet eivät kykene parantamaan mielisaurauksia, mutta ne säätelevät mielisairaan oireiden vaikutusta.

      Monet mielisairadeksi laskettavat ongelmat saattavat tulla riivaajahenkien kautta. Ihminen kuulee ääniä, näkee näkyjä ja ahdistuu. Näin monimutkaisia asioista ei jokin kemikaali toimintahäiriö aiheuta.

      Riivaajahenki voi joskus ottaa ihmisen jopa niin valtaansa, että hän alkaa tekemään itselleen vahinkoa. Lääketiede ei tunnusta tätä syy-yhteyttä, koska se perustuu ateistiseen maailmankuvaan, vaan pikemminkin pyrkii hoitamanaa potilasta huumaamalla hänet lääkkeillä.

      Silloin kun mielisauraus johtuu riivaajahenkien vaikutuksesta, niin potilasta ei voi kukaan muu auttaa kuin Jumala itse.

      • Anonyymi

        jos minä kiusaan sinua ja syrjin siten että elät kokoajan traumaoloissa, minkä takia aivosi kemikaali tasa paino muuttuu, niin onko lääke korjaus vääryyteen?


      • Anonyymi

        Nyt otit sellaisen asian esille,jota eivät suomen uskikset tunnusta,eivätkä hyväksy,että niistä puhutaan.Olen itse ollut jonkin aikaa mielisairaalassa töissä,jotkut potilaat alkoivat riehumaan,kun näkivät minut.Minulla on risti kaulassa ja aamulla töihin lähtiessäni pyysin Jeesuksen veren suojaa.Eräs hoitaja kysyi minulta,olenko uskossa,koska näki nämä raivoamiset.Hänkin oli uskossa ja ymmärsi asian.


    • Kyllä joskus Jumala tekee ihmeen fyysisen sairauden kohdalla ja parantaa, mutta ei aina. On myös tapauksia että uskoontulon myötä psyykkiset oireet helpottuvat tai häviävät. Itseäni Jumala on auttanut ujouden ja esiintymispelon ja jonkin riippuvuuden parantumisessa varmasti niin että on saanut itseluottamusta ja olen kokenut täydellisen vapauden. Riippuu paljon mistä psyykkinen ongelma juontuu. On se vain niin , että esim. skitsofreenikko tai kaksisuuntaista persoonallisuutta poteva tarvitsee lääkitystä vaikka tulisi uskoon. Myös masennuksen ja ahdistuksen hoitoon tarvitaan lääkitystä ja terapiaa.
      On suoraa puoskarointia tuollaiset Mattilan ohjeet. Muistan tapauksen vuosia sitten kun skitsofreenikko jätti lääkityksen uskoen että Jumala oli hänet parantanut. Oli parin kuukauden perästä täysin sekaisin. Ei uskonut kerran vaan teki saman tempun vielä toisen kerran. Molemmilla kerroilla oli edessä viikkojen sairaalajakso. Tunnen uskovaisen kaksisuuntaisuutta sairastavan naisen. Hänelläkin on ollut tilanteita että on jättänyt lääkityksen ja joutunut hoitoon.

      • >>> olen kokenut täydellisen vapauden...

        Monet uskovat puhuvat Jumalan antamasta vapaudesta, mutta eivät osaa sen tarkemmin selittää, mitä se vapaus oikein on. Osaisitko sinä salopuu kertoa, mitä "täydellinen vapaus" tarkoittaa ja miten se ilmenee kohdallasi?


    • Rauhan tervehdys.

      Psykologia on uusi oppi ihmisestä ja ilman sitä kristikunta pärjäsi hienosti 1,900 vuotta. Apostolit eivät ahdistukseensa hakeneet apua roomalaisilta pakanoilta, temppeleistä tai shamaaneilta, vaan armosta (Hepr. 13:9) ja toisiltaan (2.Kor. 7:6).

      Tässä tämä opetukseni:
      https://youtu.be/b5et4aOo59o

      Huomionarvoista on myös se, että olen paljon yhteydessä uskossaan haaksirikkoon joutuneiden kanssa, joilla on monesti traaginenkin tausta, ja olen käynyt kymmeniä ellei satoja sielunhoito puheluita sekä tilanteita läpi. Raamattu on ihmisen ohjekirja, ei pakanoiden tarut. Rakastavan Jumalan armon kokeminen evankeliumin kautta on valtavan parantavaa.

      "Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla. Jos jotakin on, josta sanotaan: 'Katso, tämä on uutta', niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä." - Saarnaaja 1:9-10

      Toisaalta psykologian käsitykset ja hoitomuodot mindfullnessista vyöhyketerapiaan ovat tuttuja pakana uskonnoista ja noituudessa. Tämä johtuu siitä, että psykologian opit ihmisestä ja sielunhoidosta on saanut inspiraationsa okkultismista, sillä kukaan psykologian isistä ei suhtautunut myönteisesti Raamattuun, mutta sitä vastoin osa harjoitti salatieteitä, pakana mytologian tutkimista ja jopa spiritismiä.

      "Antakaa verta verrasta-puhun kuin lapsilleni-avartukaa tekin. Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?" - 2. Korinttolaiskirje 6:13-15

      Tämän yhteyden löytää niin juurista kuin sitten psykologien omista julkaisuista. Jos esimerkiksi googlesta haet psykologia jooga/meditaatio/mindfullness, niin löydät tuhansia hakutuloksia ja useat ovat virallisista psykologian julkaisuista. Jos psykologia on valkeudesta, miksi se on yhteensopiva pimeyden kanssa?

      "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat." - 2. Korinttolaiskirje 1:3-4

      Miten sitten saa pysyvän avun ahdistukseen ilman haitallisia sivutuoteita? Ensiksi on tärkeä avautua ja etsiä uskovainen sielunhoitaja, jolle voi "ripittäytyä" ja tulisi olla säännöllinen uskovien yhteys. Toiseksi tulee tehdä parannus ja tunnustaa syntinsä sekä irtaantua eåäterveistä äärikarismaattisista ja liberaaliteologista harhaliikkeistä. Kolmanneksi ainoa tarpeellinen Marian asema: mene kammioon Kristuksen jalkojen juureen, lue Raamattua säännöllisesti ja rukoile sekä kiitä Herraa. Myös osallistuminen esimerkiksi kuoroon voi olla hyvä ratkaisu, mutta pienpiirit on sellaisia, joista saa elinikäisiä ystäviä.

      Psykologiassa on hyvääkin, kaikessahan on, mutta se hyvä on jo Raamatussa ja kristillisessä seurakunnassa vailla kytköstä pimeyteen.

      Jeesus on luvannut hoitaa sielumme ja antaa murheen hengen sijaan ylistyksen vaipan, sitoa särjetyt sydämet ja vapauttaa vangitut. Tästä puhuin taannoin Kokkolassa:
      https://youtu.be/H9egFsBOHS0

      Ps. Yksi asia on mielialalääkkeiden väärinkäyttö, joiden päihdyttävä ja turruttava vaikutus aiheuttaa monille uuden riippuvuuden. Niiden vaaroista on psykologit itsekin puhuneet, kuten Aku Kopakkala.

      Siunauksin, MM.

      • Kuitenkin on mielen sairauksia, esim. skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö, joissa mainia ja masennus vaihtelevat, ADHD, asperger, joissa läähitys on välttämätön. Ei tule syyllistää uskovia jotka käyttävät psyykelääkitystä.


      • Anonyymi

        Niin, valitettavaa kuin asia on, et ymmärrä / näe mitä on psykiatrinen hoito ihmisen sairauden hoitamisessa. Edelleen painotan, miten kerron kokemusperäisesti - en fiktiivisesti kuvitellen.
        Aikoinaan käytin tätä pavelua n. viiden vuoden aikana milloin tiiviimin ja milloin harvemmin. Satojakertoja kolmen alan ihmisen kanssa. Aihe oli mistä syntyy puhehäiriöni ja mikä siihen baikuttaa ja miksi se vaihtelee jne.... Siis puhtaasti kesustelun kautta - kuten psykiatria toimiikin. Todettakoon tässäkin, miten arvostan edelleen kohtaamiani psykiatreja / psykologeja, vaikka tavoitetta emme saavuttaneet. Tavoite oli liian haasteellinen.

        Siis psykiatria hoitona on puhdasta keskusten kautta haettua tervehtymistä = potilaan ymmärrylsen laajentumisen kautta tullut muutos. Hoidossahan alan ihminen kuuntelee potilasta ja pyrkii ohjaamaan potilasta näkemään asiansa. Tavallaan potilalle luodaan ympäristö / tilanne tututustua itseensä ja läpikäydä mieleen vaikuttavat asiat. Juuri tuohon liittyen tänä päivänä mielentasapainonsa horjuttaneille nuorille olisi erittäin tärkeää saada hoitoon pääsy mahdollisuus mahdollisemmman helpoksi. Jos näin ei tapahdu, ongelmat pahenevat - ja vauhdilla kun ihminen aikuistuu / ikääntyy.

        Sivun aihetta sivuten. Kun / jos ihminen saa uskon JUMALALTA ja erikoisesti Pyhä Henki näin ollen tulee ohjaajaksi / opettajaksi, niin tällä on ratkaiseva vaiutus juuri mielenalueen ongelmiin ja erikoisesti psykosomaattisiin sairauksiin kuten puhehäiriö änkytys ihmisellä on. Psyyke on yhteydessä fyysiseen ilmentymään. Muistan vieläkin miten asiat alkoi rullaantua kun pääsin alkuperäisen "Psykiatrin" ohjaamaksi ja ymmärryksen laajentumisen kautta / tiedostaa ja nähdä asiat oikeassa valossa vaikutus oli suora yhteydessä puhehäiriöön ja sen näivettymiseen ja katoamiseen. Tavallaan tianne ennallistui ajatellen ihmisen normaalia tilannetta.

        Kommenttini motiivi on. Älä aliarvioi psykiatrista hoitoa, jos sitä on tarjolla. Vaikka se hoitomuotona on kallista. Erittäin valitettavaa on, miten tänä aikana lääkityksellä pyritään korvaamaan / parantamaan ihmisen psyykettä / mielentasapaioa ja sen löytämistä. Lääkevalmisteet kyllä rauhoittavat mieltä / alentaa reagoimistasoa ja siten mieli säilyy paremmalla tasolla, mutta......... lääkevalmisteet ei laajenna ihmisen ymmärrystä = anna näkökykyä nähdä ongelmaa laaja-alaisesti.

        Voisi todeta. Mitä vakavampi / syvällisempi mielen ongelma ihmisellä on - sen vaikutus huomioiden, niiin sitä laaja-alaisemmaksi tulisi ymmärrys laajetua sairauden voittamisessa = parantumisessa. Vaikka asiat muuttuvat ihmisen alitajunnassa, mutta silti tietoisuudessakin tulee asioiden selkeentyä ajatellen pysyvää - piiiiiiiitkäkestoista parantumista. Ihmisen mielihän vaihtelee luontaisesti, mutta se on jo toinen alue.

        Niin, ihmisen mielentasapainon järkkymiseen vaikuttaa puhtaasti geneettisyys -----yhdessä---- ympäristötekijöiden kanssa. Jokin vastonkäyminen / pitkäkestoisesti kohonnut stressitaso monasti aktivoi mielen sairastumisen. Kun / jos ihminen itsetuntemisen kautta tiedostaa tämän tekijän, niin jo yksin tämän ymmärtäminen auttaa ihmistä todella paljon ajatellen kasvun suuntaa. Geneettisyydelle kuin myös elinympäristölle ihmine ei mahda mitään / voi sitä muuttaa, mutta sille voi miten ymmärtää sen vaikutuksen ihseensä.

        Raamattu ja erikoisesti Jeesuksen opetukset kohdentuvat juuri miten ihmisen tulisi ymmärtää ja asennoitua elinympäristöönsä ja ihmisiin. Vanhurskaudesta - sen vaikutuksesta on kysymys. Oikeamielisyyden vaikutusesta - uuden ajattelutavan, joka ohjaa mielikuvien rakentumista ja asenteita uudella tavalla.

        m.l


      • Anonyymi
        salopuu kirjoitti:

        Kuitenkin on mielen sairauksia, esim. skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö, joissa mainia ja masennus vaihtelevat, ADHD, asperger, joissa läähitys on välttämätön. Ei tule syyllistää uskovia jotka käyttävät psyykelääkitystä.

        Juuripa niin. Tänä päivänä ihminen on oppiut tuntemaan monia uusia sairauksia ja niiden syntyjä syviä ja voisipa yhteisesti sanoa, miten AINA ihmistä auttaa ja helpottaa psykiatrillinen hoito - keskustelu ja ongelman ymmärtäminen ymmärryksen laajentumisen kautta.
        Mielen paratamisen keskustelemisen / itsensä tuntemisen kautta. Taas tämä alue pitää sisällään repulisen eri haaroja ja hoitomuotoja palveluineen. Toiset täyttä huu haata ja toiset erittäin hyviä.

        Ajatellen psykiatriaa mielen hoitomuotona, niin aivan samanlainen mielikuva miten tänä päivänä ihmisen fyysistä terveyttä / lihaksistoa hoidetaan liikunnan avulla. On hoitopaikkoja, jotka ovat täyttä huu haata ja selkeää rahastusta ja keholle jopa vaarallista ja taas on hoitopaikkoja, jotka ensiksikin jo opettavat ymmärtämään miten tärkeää on ihmisen terveydelle liikunta / lihaksiston käyttö.

        No, kukaan täydessä ymmärryksessä oleva ihminen ei kumoa / vähättele ihmisen leihaksiston / kunnon yllpitämisen tärkeyttä,- vaikka alalta löytyy selkeitä asialla rahastamista ja väärään suuntaan ohjaajia.

        m.l


      • Anonyymi
        salopuu kirjoitti:

        Kuitenkin on mielen sairauksia, esim. skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö, joissa mainia ja masennus vaihtelevat, ADHD, asperger, joissa läähitys on välttämätön. Ei tule syyllistää uskovia jotka käyttävät psyykelääkitystä.

        >>Ei tule syyllistää uskovia jotka käyttävät psyykelääkitystä.<<

        Totta,, ei syyllistäminenkään auta , vaan pahentaa asiaa. Kuten tiedämme, niin lääkitys vaiuttaa reagoimistason laskemiseen ja siten ihminen saa rauhaisemman / levollisemman tason elää arkeaan. Aivan kuin naapurinsa saa levollisen mielen viikonlopuksi kossupullostaan ja toinen esim. Hassiksen polttamisesta. Kaikki vaikuttavat aivojen toimintaan ja sitä kautta mieleen - tunteisiin.

        Ongelma vaan on, ettei näiden käyttö poista itse ongelmaa, vaan luovat tilanteen kestää ongelma.
        Ihmiset, jotka käyttävät mieliala lääkkeitä, niin se on aina parempi vaihtoehto kuin ei mitään hoitoa / olla heitteillä ja oman onnensa nojassa. Esim. vanhukset käyttävät yllättävän paljon hoitopaikoissa rauhoittavia lääkkeitä arjen haasteissa. Yksinäisyydessään ja virikkeettömän arjen pyörityksessä. No, jos vanhuksien hoitotasoa ei voida nostaa, niin vanhuksien kannalta on parempi pitää ne lkityksellä sumussa / rauhallisina. Jos ei heille annettaisi rauhoittaaa lääkitystä, niin ajatteleppa mitä silloin arki olisi koko laitoksessa.
        Pian ylilääkärikin olisi mieliala lääkkeiden käyttäjä.

        m.l


      • Anonyymi

        "Psykologia on uusi oppi ihmisestä ja ilman sitä kristikunta pärjäsi hienosti 1,900 vuotta."

        Psykologia ei ole oppi. Se on ihmisen kokonaisvaltaista käyttäytymistä tutkiva tieteen ala. Ei siis keskity vain mielen häiriöihin, vaan ihmisen tapaan reagoida asioihin. Psykologian ainoa hoitomuoto on keskusteluterapia. Psykologit eivät määrää lääkkeitä.

        Vaihtoehtohoidot eivät kuulu psykologiaan. Erilaisia rentoutumiskeinoja voidaan suositella, sillä stressi tappaa. Mutta ne ovat vapaaehtoisia, eivätkä osa terapiaa. Mindfullness-harjoituksia suosittelevat myös lääkärit ja potilasjärjestöt. Sehän on rentouttavaa läsnäolon aitoa, josta voi olla apua kivun lievityksessä ja sairauksissa.

        Psykiatria on taas mielen sairauksia tutkiva lääketieteen ala. Vain psykiatreilla on oikeus määrätä lääkkeitä. Aku Kopakkala ei ole lääkäri, eikä hänellä ole pätevyyttä ottaa kantaa psykiatrian hoitomuotoihin. Hän oli yksi työpaikkani työterveyspsykologeista ja suositteli kaikille maratonin juoksemista. Sai potkut, koska yritti puoskaroida asioita, jotka eivät kuulu hänen toimialaansa. Saarnamiestenkään ei pidä puoskaroida asioissa, joihin heillä ei ole pätevyyttä!!!

        Masennus on tappava sairaus. Ja lääkitys on joskus ainoa vaihtoehto. Luojan kiitos osaamme hoitaa nykyään myös PTSD:tä, jonka vuoksi sodan käyneet isämme sairastuivat mielen sairauksiin ja lääkitsivät itseään viinalla ja haulikolla. Tiedän millaista on elää sellaisen ihmisen kanssa. Ja kiitän Luojaa siitä, että ihmisen mieltä koskeva tutkimustieto on lisääntynyt lääkkeet on keksitty.


      • Anonyymi

        "Yksi asia on mielialalääkkeiden väärinkäyttö, joiden päihdyttävä ja turruttava vaikutus aiheuttaa monille uuden riippuvuuden."

        Sotket asioita. Mielialalääkkeet eivät aiheuta riippuvuutta, eivätkä varmasti päihdytä. Ne eivät ole myöskään onnellisuuspillereitä, vaan ainoastaan mielialaa tasapainottavia. Psykoosilääkkeet ovat eri asia, mutta psykoosi onkin vakava mielen häiriö.
        Rauhoittaviin lääkkeisiin voi sen tulla riippuvuus, jos niitä käyttää väärin. Niitä määrätään vain ahdistukseen ja unettomuuteen, jotka voivat myös hoitamattomina tappaa - ainakin välillisesti.

        Kaikissa lääkkeissä voi olla sivuvaikutuksia, joita suurin osa ei saa. Riippuvuutta aiheuttavat lääkkeet ovat säännösteltyjä. Lääkärit ja apteekki kiinnittää käyttöön huomiota. Ne hankitaan päihdyttäviin tarkoituksiin yleensä muualta. Riippuvuus on sairaus, josta ei voi syyttää lääkäriä tai psykologiaa.

        Kopakkala kritisoi lähinnä sitä, että terapiaa ei ole tarpeeksi tarjolla. Vakavissa masennustiloissa tarvitaan kuitenkin ensin lääkitys ja vasta myöhemmin terapia. Sillä terapia vaatii voimavaroja, joita vakavassa masennuksessa ole. Terapia on pitkällinen prosessi, joka vaatii myös potilaalta analyyttisyyttä sekä uskallusta tunnistaa ja työstää psyykkisen kivun alkusyyt. Kaikki eivät hyödy terapiasta.

        Keskivaikeaa masennusta sairastava pysyy työkykyisenä lääkkeillä. Vaihtoehtona olisi työkyvyttömyys, masennuksen paheneminen ja ehkä itsemurha. Keskivaikean masennuksen lääkitystä tuskin huomaa. Vakavassa masennuksessa joudutaan käyttämään ensin isompia annoksia ja vähentämään niitä asteittain.

        Monet uskovaisetkin sairastavat masennusta, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, skitsofreniaa tms. Ja monet uskovaiset tarvitsisivat terapiaa traumojensa käsittelyyn. Sielunhoidosta on mielen sairauksissa ja vakavissa traumoissa hyötyä vain, jos sielunhoitajalla on terapeutin koulutus. Muutoin menee puoskaroinniksi ja ihmisten hengellä leikkimiseksi.


    • On niitä ylihengellistäjiä, ns. menestysteologeja, jotka liikkuvat parannellen niin fyysiset kuin psyykkiset sairaudet ja pitävät lääketiedettä pirun keksintönä vaikka Jumala on antanut myös sitä kautta apua ja helpotusta moniin vaivoihin ja jopa lisää elinvuosia. Jos luu murtuu tai maksa pukkaa geenivirheen vuoksi liikaa kolesterolia niin asiantuntija ateisti voi antaa siihen avun. Mielen alueen spesialistia en ole tarvinnyt mutta tunnen uskovia, joille psykiatriasta on ollut ratkaiseva apu. Kannattaa hakeutua uskovan terepeutin pakeille mikäli mahdollista. Ei nykyään helluntailaiset kiellä psyykeen hoitoa!

      • Anonyymi

        Totta. Lääketiede on kehittänyt erittäin tärkeitä lääkkeitä ihmisen eri sairauksien hoitoon ja sairauksien parantumiseen kuin myös sairauden kurissa pitämiseen.

        Aivan sama mieliala lääkkeillä, mutta ymmärrän, miten mieliala sairaudet ja sairauksien lääkitseminen on monin verroin haasteellisempaa / hankalampaa kuin fyysisten sairauksien hoito. esim. sydän sairauden. Ihmisen mielen hoitaminen on erittäin haasteellinen alue.

        Niin, soisin nöiden ylihengellisten =lue lihanmielisten / epätodellisuudessa eläjien ihmisten tutkivan ihmisen käyttäytymistä ja sairauksia syvällesemmin ja vaikkapa käydä osastolla, jossa on mieleltään sairastuneita ihmisiä. Takaan ja alleviivaan, mite tällä on rauhoittava vaikutus "ylihengellisyyteen". Teoriista / pilvilinnoista on melkoinen putoaminen maan pinnalle.

        Esim. itse olen nähnyt uskovan ihmisen sairastelun mielen alueella. Siis on terve kausi ja tämän jälkeen mielikuvat - ajattelu - alkaa muuttua kohti sairastumista. Sivullisena on helppo ajatella, voisiko tasitella vastaan mielen muuttumista? Ihmisen geneettisyys on suorastaan järkyttävä tekijä, miten se ohjaa asiota. Joskus itseäni huvittaa oma tilani. Olen oppinyt tiedostamaan oman geneettisyyden vaikutuksen, johon liittyymm ylireagoiminen. Vieläkin syntyy tilanteita, miten minun on taottava takomalla ajatusta päähäni, miten tämä ja tämä tulee geneettisyydestäni jos etenen kohti yliregoimistani. Tämän ymmärtäminen taas poistaa yliregoimistani. Eli jos sokeana ja täysin luontaisesti edeten eri tilanteissa, niin mieleni ja koko psyykkeeni ohjaantuisi tilaa, joka aktivoi änkytysen ihmisessä. Tähän nimenomaan liittyy myös geneettisys.

        Niin, uskon esim. psykoosin ihmisessä olevan samankaltainen tila - mutta monin verroin vahvempi kuin esim. puhehäiriö änkytys. Psykoosiin ohjautumista ei ihminen voi vastustaa. Ehkä tiedosta, jos sitäkään.

        Ajatellen ihmisen mielen taakoittamista / sairastumista, johon vaikuttaa siis geneettisyys ja ympäristötekijät, niin itseäni huolestuttaa uskovien keskuudessa nämä ylihengelliset ihmiset ja niiden vaikutus / ympäristö juuri näihin mielenongelmaisiin ihmisiin. Vaikka se on pieni alue, mutta kuitenkin merkittävä. Ohjaa ihmisiä väärään suuntaan tai turhiin ahdostuksiin.

        m.l


    • Anonyymi

      psykoosissa olo ei ole todellakaan huono asia kuin sairaanhoitajat / psykiatrit luulee.

      • Anonyymi

        Mutta on usein vaarallinen muille kun potilas tappaa toisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta on usein vaarallinen muille kun potilas tappaa toisen.

        On varmasti puoskaripsykologiaa kuten Mauno sanoo. Kuitenkin nykyinen psykiatria voi pelastaa henkiä. Mieheni suvussa on ollut jo useita sukupolvia hyvin vaikeaa skitsofreniaa. Yli puolet suvun jäsenista on sairastanut skitsofreniaa. Oltiin harhojen vallassa ja usein väkivaltaisia. Tosi raskasta. Aiemmin usea heistä tappoi itsensä tai yritti itsemurhaa mikä on raskasta muille. Ei ollut hoitokeinoja. Paljon rukoiltiin ja keskusteltiin sielunhoitajien kanssa ja ihmeparantumisia toivottiin. Sellainen joka ei ole ollut usean skitsofreniapotilaan kanssa ei ymmärrä miten surullista on. Jo pieni lapsi voi sairastua.

        Nykyään suvun skitsofreniaa potevia osataan hoitaa paremmin sairaalassa ja jatkohoidossa. Osa käy jopa töissä ja on perustanut perheen.

        Uskotteko Jumalan antaneen suvulle jonkin demonin.


      • Anonyymi

        "psykoosissa olo ei ole todellakaan huono asia kuin sairaanhoitajat / psykiatrit luulee."

        Niin faijakin sanoi ennen kuin ryhtyi kirveellä tai puukolla huitomaan. Luuli ryssiä edelleen tappavansa. Kaikki harhaiset eivät ole toki aggressiivisia. Mutta kaikille on yhteistä se, että he eivät ole sairaita. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On varmasti puoskaripsykologiaa kuten Mauno sanoo. Kuitenkin nykyinen psykiatria voi pelastaa henkiä. Mieheni suvussa on ollut jo useita sukupolvia hyvin vaikeaa skitsofreniaa. Yli puolet suvun jäsenista on sairastanut skitsofreniaa. Oltiin harhojen vallassa ja usein väkivaltaisia. Tosi raskasta. Aiemmin usea heistä tappoi itsensä tai yritti itsemurhaa mikä on raskasta muille. Ei ollut hoitokeinoja. Paljon rukoiltiin ja keskusteltiin sielunhoitajien kanssa ja ihmeparantumisia toivottiin. Sellainen joka ei ole ollut usean skitsofreniapotilaan kanssa ei ymmärrä miten surullista on. Jo pieni lapsi voi sairastua.

        Nykyään suvun skitsofreniaa potevia osataan hoitaa paremmin sairaalassa ja jatkohoidossa. Osa käy jopa töissä ja on perustanut perheen.

        Uskotteko Jumalan antaneen suvulle jonkin demonin.

        "Sellainen joka ei ole ollut usean skitsofreniapotilaan kanssa ei ymmärrä miten surullista on."

        Isäni sairasti myös skitsofreniaa. Oli myös väkivaltainen. Se ei ollut vain surullista, vaan myös pelottavaa. Hidastelin aina kun tulin koulusta kotiin, koska pelkäsin mikä näky siellä odottaa. Siihen aikaan lääkkeet olivat vielä lapsen kengissä. Nykyään on asiat vähän paremmin, vaikka mielen sairaudet ovat aina haastavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On varmasti puoskaripsykologiaa kuten Mauno sanoo. Kuitenkin nykyinen psykiatria voi pelastaa henkiä. Mieheni suvussa on ollut jo useita sukupolvia hyvin vaikeaa skitsofreniaa. Yli puolet suvun jäsenista on sairastanut skitsofreniaa. Oltiin harhojen vallassa ja usein väkivaltaisia. Tosi raskasta. Aiemmin usea heistä tappoi itsensä tai yritti itsemurhaa mikä on raskasta muille. Ei ollut hoitokeinoja. Paljon rukoiltiin ja keskusteltiin sielunhoitajien kanssa ja ihmeparantumisia toivottiin. Sellainen joka ei ole ollut usean skitsofreniapotilaan kanssa ei ymmärrä miten surullista on. Jo pieni lapsi voi sairastua.

        Nykyään suvun skitsofreniaa potevia osataan hoitaa paremmin sairaalassa ja jatkohoidossa. Osa käy jopa töissä ja on perustanut perheen.

        Uskotteko Jumalan antaneen suvulle jonkin demonin.

        >>Uskotteko Jumalan antaneen suvulle jonkin demonin.<<

        Ajatellen eri suvuissa voimakkaammin ilmeneviä sairauksia, niin tämä liittyy geneettisyyteen. Siis suvussa on voimakkaampi alttius /herkkyys sairastua johonkin sairauteen olokoompa se mielen tai fyysisellä puolella.
        Perintötekijät. Tuohon liittyen, jos mahdollista suvussa olevien ihmisten tulisi enaltaehkäistä sairauden puhkeamista. ottaa se huomioon elämässään.
        m.l


    • Anonyymi

      psykiatria on lähes äärettömän vaarallinen oppi

      mistä sitten aloittaisi, kun syitä on varmaan 60-100 välillä

      Herra haluaa antaa ihmiselle sielulle terveyden
      psykiatriassa halutaan antaa ihmiselle ajattelemisen terveys, eli se on sama kuin sielun ajattelun maallinen terveys, ei niin kuin Jeesus haluaa
      siksi kun mielisairautta vastustaa, niin on mahdoton tulla Jumalan lapseksi

    • Saattaa olla, että Isä Jumala parantaa psyyken Ainakin mielentila muuttuu Jumalaa uskovaksi. Ja kun Raamatun Kirjoitusten sanoma tulee tutuksi, niin Isä Jumalan Poika. Kristus Jeesus, vastaa uskon rukoukseen, kun se on harras.

      Mitä tulee psyykkisiin ongelmiin, niin moniaankin kerran on käynyt silviisteen, että uskoon tulemisen myötä psyykkiset ongelmat suorastaan pahenevat. Ja moni uskova on joutunut turvautumaan psykiatrilliseen laitoshoitoon. Mutta se ei kuitenkaan uskovaa paranna, koskapa uskova joutuu syömään psyykelääkkeitä kotiuttamisensa jälkeen jopa elämänsä loppuun saakka.

      Olen tavannut, niin helluntailaisissa, kuin vapaakirkollisissakin mieleltään järkkyneitä ja häiriintyneitä uskovaisia, jotka ovat joutuneet ns. lataamoon.

      • Anonyymi

        "Olen tavannut, niin helluntailaisissa, kuin vapaakirkollisissakin mieleltään järkkyneitä ja häiriintyneitä uskovaisia, jotka ovat joutuneet ns. lataamoon."

        Kävin nuorena helluntaiseurakunnassa, jossa oli useita psyykkisesti sairaita. Heillä oli välillä sairaalajaksoja ja välillä olivat kotona. Äitini oli psykiatrinen sairaanhoitaja. Ja elämäni ensimmäinen hengellinen tilaisuus sairaalassa, jossa hän oli töissä. Opin jo varhain fiksulta helluntailaiselta äidiltäni, että psyykkinen sairaus ei ole sen kummempi asia kuin fyysisetkään sairaudet.


    • Anonyymi

      fyysiset psykiatrian vaikutukset ovat sivuseikka, ei niistä kannata kertoa, kuin vasta lopussa, siis jos tarve vaatii

      psykiatrit keskittyy lähes äärettömän pieniin ongelmiin, kuten kuulee ääniä, tai näkee näkyjä, he saattavat leimata Herran ilmestyksen mielisairaudeksi. lähes aina, koska he kannattavat pikkuseikkojen poistamista, sanovat ilmestyksen ei-uneksi, jos kertoja on vähänkään epävarma siitä asiasta.
      näyt ovat vaarattomia, mutta he pitävät niitä aivan varmasti ja se on totta enemmän kuin lopullinen syy, laittaa sen kokenut sairaalaan, hyvin todennäköisesti raskaasti
      mielisairaaksi.

      äänten kuuleminen on suuri syy heidän mielestään laittaa paljon lääkettä sen hoitoon.

      Niiden kuuleminen ei ole kenenkään kohdalla vaarallista. se on verrattavissa puutuneeseen käteen. ja jos ei ota mielisairauslääkettä, niin he vastustavat loppuun asti sairaalasta poispääsyä.

      Mutta Jumala on Korkein, ja hän päättää, minne kukin joutuu ja mitä milloinkin tapahtuu, eikä sitä pidä epäillä

      aina sama juttu, jos ei ota mielisairauslääkettä, sairaalasta ei pääse pois

      psykiatrit ovat lähes niin tarkkoja hoidossaan, että ihminen ei pysty ymmärtämään

    • Anonyymi

      Kysykää Päivi Räsäseltä, hänellä on siihen kyllä selkeä vastaus.

      Päivi on suomen Uusi Messias miehen ruumiissa. Jolla on käsilaukussa aina Raamattu.

      Amen

    • Anonyymi

      psykiatrian kun saa, niin siitä ei pääse eroon, haluatko tulla hulluksi hengellisesti ja tulla äärettömän vaikeasti Jumalan lapseksi,

    • Anonyymi

      ihminen saattaa kuulla ääniä toisesta huoneesta, mutta psykiatrit epäilevät tätä asiaa, eikä todellakaan kysy sitä asiaa

      äänet saattaa olla musiikkia, tinnitystä, tai itse tuotettua miellyttävää ääntä kuten musiikkia, tai muuta

      psykiatrit aivopestään heidän koulutuslaitoksessaan tähän pikkutarkkuuteen
      he kulkevat hienoissa vaatteissa, he ovat aivan tavallisia ihmisiä tavallisten ihmisten joukossa

    • Anonyymi

      Seuraan netissä blogina erään skitsofreenikon "ihmeparantumista" Jeesuksen avulla. Siinä oli positiivista se kun mies jätti huumeet ja tupakan ja viinan, mutta kun kieltäytyi hoidosta kuulee ääniä ja odottaa maailmanloppua ja sotaa. Hän terrorisoi ympäristöään Jumalalta saamillaan käskyillä ja alistaa vaimoaan ja on kehittänyt uuden uskonnon jossa hän on Jeesuksen rinnalla.

      • Anonyymi

        mielenterveyslääkkeet nukuttaa, janottaa, kylmettää ruumista
        sairaala on vankila,
        on parempi olla vankilassa, joka on sairaala, kuin ottaa heidän lääkettä, jota he pakottavat ottamaan, koska silloin on pakko käydä ja hyväksyä heidän antamansa psykiatrinen ajattelu, joka johtaa helvettiin, siihen oppiin ei ole kirjoitettu, että "HELVETTI", mutta kyllä lopulta hyväksyy psykiatrian, kun tarpeeksi kauan käy heidän luonaan


    • Anonyymi

      sairaalaelämä erottaa perheestä, innostaa ja houkuttaa aviokumppania tekemään huorin, naimaan toisen, ero lapsista.
      ero työstä, saada halu ottaa henkiseen vammaisuuteen tukea, eli sellaiseenkiin on tukea tarjolla "mielisairaille"

      • Anonyymi

        mahdollisuus saada henkiseen vammaisuuteen tukea on rahallinen tuki, ja se panostaa paljon hyväksymään psykiatriaa ja tulee aivan varmasti sekä maallisesti että hengellisesti typerämmäksi,


    • Anonyymi

      Jos aihe kiinnostaa tahi on ajankohtainen, niin tässä saattaa olla eräs, jo Herran tykönä, mutta saarnat ja kirjat ovat jäljellä, niin:

      erik ewalds
      laita youtubee tahi / ja googlee haku.

      Kun tahi jos sielunhoitaja on uskovainen, ja saanut koulutuksen, mitä se sitten lieneekään, niin Jumala on apuna, kun pyytää ja rukoilee.

      KUITENKIN, vain ja yksin Jumala tietää ja tuntee ihmisen, ja oli sitten ihminen eli uskova eli RAITIS JA JO AIKUINEN uskova, apu.

      Kuten sitten on esillä:
      "Sielunhoitaja Erik Ewaldsin mukaan sielunhoitajana voi toimia vain tunnustava kristitty. Ratkaisevaa on henki, jossa asia hoidetaan. Sielunhoitajalta edellytetään tietynlaista "kypsyyttä" kyetäkseen tunnistamaan lähimmäisen heikkouden, hänen pitää kyetä tunnistamaan myös omat heikkoutensa, ristiriitansa ja kompleksinsa."

      Paljon on puoskareita, hengellisessä kentässä ja niiden käsissä saattaa sielu tulla vielä sairaamaksi, eli sidotuksi ja heikoksi.'

      Joten, SUOSITTELEN suurta varovaisuutta.

      Jos sielunhoitajalla ei selvästi ole harmaita hiuksia, eli ikää reilusti, en suosittele sielun vaivoihin hoitoja.

      Synnit ja niiden tunnustaminen, jos ei jaksa yksin uskoa niitä sovitetuiksi on toinen asia.
      Monet, kuvittelevat, siis uskovat että se että kuuntelee ja JULISTAA synnit anteeksi on sielunhoitoa.
      ei vaan se on heikon tukemista, sillä sen joka uskoo, niin synnit on jo annettu anteeksi, mutta heikko saattaa tarvita ROHKAISUA ja KANNUSTUSTA, että uskoo ne jo sovitetuksi.

      se että joku joka ei tunne sielua, on tahi saattaa olla vielä pahempi kuin se vaiva mitä mukamas parantaa.

      Joten JOS uskova, mukamas hoitaa sielua eikä ole jo vanhis ja iäkäs, en suosittele.

      Paras apu on aina pyytää Jeesusta ja apu tulee ja Herra sitten itse tekee mitä tekee.

      • Anonyymi

        Hyvä kommentti. Mielenterveyspotilas kaipaa kypsää ja ymmärtävää ja kokenutta keskustellujaa.


    • Liekkö psyyke ainoa este uudestisyntymiselle?
      Siltä se ainakin tuntui.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe