Velkajärjestely kysymyksiä

Anonyymi

Eli mitään mitäs velkaannuit ja elit ylivarojen juttuja en kaipaa. Minulla on ulosotossa n.120000 luulisin. Miten se kk maksu lasketaan ?. Tuleeko siihen miten vuokrat ym laskut mukaan eli mitkä ? Minulla on sairauteni vuoksi myös velkaa lapseni perintötilille ja lyhennän sitä nyt kuukaudeessa 200 euroa. Miten esim vuokra ja puhelin ja muut laskut otetaan velkajärjestelyssä huomioon ? Olen työkyvyttömyyseläkkeellä ja tällä hetkellä uo vie 130 euroa siitä. Eli maksukykyni on huono velkaan nähden. Kuinka pää tulee kestämään sen ajan ? Mieheni on myös ulosotossa mutta yhteisesti emme sitä hae.hänelle jää käteen n. 1000 euroa uo:n jälkeen.

10

165

Vastaukset

 • Varaa aika velkaneuvojalle.

 • Olet totaalisen ku..ssa, et tule pääsemään koskaan eroon veloistasi. Tää summa on aivan liikaa.

  • Viisitoista vuotta istuu niin velka vanhenee. Silkkihanskainen on Suomen laki.

   Ketään ei pidä päästää velkajärjestelyyn. Määräaikainen laki 30v takaa on käsittämätöntä.

   Ja lopuksi. Iso laina tuplaantuu koska se ei vanhene ennen kuin tuo 15v on takana


 • Kuten joku aiemmin neuvoi, tilaa aika velkaneuvojalle ja hae velkajärjestelyä. Jos olet sairauden vuoksi velkaantunut, niin varmaan saat sen voimaan. 3-5 vuotta on velkajärjestelyn kesto, riippuu valittaako joku velkojista. Velkaneuvoja neuvoo niin tarkasti kuin haluat neuvoja ja vuokrat ym. normikulut otetaan huomioon, jotkut pienituloiset ovat päässeet nollaohjelmalle, eli eivät maksa mitään. Ulosottohan loppuu, jos pääset velkajärjestelyyn.
  Kyllä sen ajan elää, ei hurvittele, mutta ei nälkäänkään kuole.
  Ulosotossa on joku laskukaavake, en oikein tiedä, mutta elämiseen jätetään varat siinäkin. Tsemppiä, se on vain rahaa ja elämää, kyllä siitä selviät, usko pois. Tressaaminen ei auta.

 • älä maksa mitään,suoja osuudella pärjää,ja voivat ulosmitata vain työeläkkeestä osan.takuu eläkkeellä pärjää kun saa asumistuen.
  jos voitat lotossa maksa sitten.

  trast me

 • Velkajärjestely ei ole mikään velkojenleikkausautomaatti eikä sitä ole sinulle edes myönnetty, silti lasket jo kuukausieriä. Velkajärjestelylle on laissa asetettu tiukat edellytykset, mutta aina ei ole esim. piittaamaton velkaantuminenkaan ollut este järjestelyn myöntämiselle.

  Velkajärjestelylaki 10 a§:

  ” Velkajärjestely voidaan 10 §:ssä säädetystä esteestä huolimatta myöntää, jos siihen on painavia syitä ottaen erityisesti huomioon velallisen toimet velkojen maksamiseksi, velkaantumisesta kulunut aika ja muut velallisen olosuhteet sekä velkajärjestelyn merkitys velallisen ja velkojien kannalta.”

  Oikeus tuntuu joskus painavia syitä etsiessään vain laskevan puoltavat seikat yhteen, samoin hylkäykseen viittaavat, ja päättelevän summista tuomion lopputuloksen. Esim. sairauden vuoksi on saanut joskus tehdä rajustikin velkaa omasta takaisinmaksukyvystä piittaamatta, silti velkajärjestely on myönnetty. Ja jos on muutaman vuoden ponnekkaasti maksavinaan velkojaan, se on aina velkajärjestelyä puoltava seikka (ihan lakisääteisestikin).

  • Mulla meni taantuman aikana koko omaisuus ja jouduin ulosottoon. Perintäfirmojen kierrättämisen takia 28k€ velka nousi kuluineen noin 45k€:oon. Ja huom, omaisuus meni alihintaan. Lopulta päädyin velkajärjestelyyn ja sieltä putkahti sitten nollaohjelma. Järjestely on päättynyt ja tuo 45k€ jäi velkojien tappioksi. Ennen tätä episodia olin kyllä muutaman vuoden maksellut velkojani pois, mutta eiväthän ne pääomat lyhentyneet.


 • "Perintäfirmojen kierrättämisen takia 28k€ velka nousi kuluineen noin 45k€:oon. "

  Jos perintäfirma myy velat toiselle, se ei vaikuta velallisen velkamäärään mitenkään. Urbaani legenda.

  • Aasi, tietenkin ne repi perintäkuluja aina vaan eivätkä suostuneet laittamaan ulosottoon ja kaikkea muuta kivaa. Sulla ei näemmä ole mitään kokemusta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Aasi, tietenkin ne repi perintäkuluja aina vaan eivätkä suostuneet laittamaan ulosottoon ja kaikkea muuta kivaa. Sulla ei näemmä ole mitään kokemusta.

   Perintäkuluilla on nykyään velkakohtainen kulukatto. Lisäksi voit vaatia perintätoimiston maksullisen perinnän lopettamista ja velan siirtämistä oikeuteen, sen jälkeen ainakin maksullinen perintä on lopetettava.

   Mutta takavuosina saattoi olla toisin.

   Vaikka velka myytäisiin joka viikko toiselle perintätoimistolle, se ei vaikuta viivästyskoron määrään . Viivästyskorko pääomitetaan myynnin yhteydessä.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  116
  4820
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  123
  668
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  539
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  37
  488
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  446