Epäilen epilepiaa

Anonyymi

Mulle tehtiin joitakin vuosia sitten aivoleikkaus ja nyt on alkanut tulla outoja nykinöitä, silmä välke toisessa silmässä, ja poissaoleva olo joka väsyttää ja vie voimat, tuijotan tyhjyyteen. Mulle määrättiin leikkauksen jälkeen rivatril nukkumiseen ja en sitä juurikaan käyttäny. Mutta nyt olen ottanut ja tuo silmä oire, nykinät lähes kadonnut. Mitä tästä pitäisi ajatella, onko mulla epi? Auto ratissa olen myös saanut kohtauksen omaisen olotilan jossa katson tyhjyyteen, kaikki ympärillä häviää ja sitten tulen taksisin.. Olen myös nukahtanut kohtauksen jälkeen, en aina vaikka väsynyt olenkin. Voiko epiiin liittyä sekava puhe tai raajojen liikehäiriöt unessa. Entä ennakko-oireet jossa hajuaisti herkistyy yhäkkiä tai tulee tää dejavu?

2

<50

Vastaukset

 • Kyllä epilepsialle kuulostaa ainakin osa. Erityisesti haju ja ennenkoetun tunne, ne on selkeitä. Niiden lisäksi minulla oli outoa makua suussa, tunne että "kaikki pysähtyy"/epätodellinen olo valuu kehon läpi ja vaivun omaan "kuplaan", puhekyky menee enkä voi ajatella järkevästi ja saatoin lähteä vaeltaan vailla päämäärää.

  Oireet alkoi ennenkoetusta, sittemmin lisääntyi vuosien saatossa. Kohtauksen kesto piteni oireiden lisääntymisen myötä. Kunnes eräänä päivänä lähti taju ja syy näille oireille selvisi. Olin tajuissani ja ymmärsin, mutta en jotenkin hallinnut itseäni, en voinut tietoisesti esim.puhuma, sanoja vaan ei tullut ulos. Pelottavaa.

  Suosittelen piakoin lääkäriin menemistä. Ei kannata jäädä oottamaan isompaa kohtausta. Yleensähän leikkauksetkin altistaa epilepsialle. Tsemppiä.

  • "Yleensähän leikkauksetkin altistaa epilepsialle."
   Asia on juuri päinvastoin, ainakin, kun epilepsiakirurgia on tehty Kuopiossa. Nimittäin KYS:n kirurgia poisti minulta epilepsian! (ikionnellisen asiakkaan hymiö)

   Aloittajan oireet kyllä viestivät oireiltaan epilepsiakohtauksista, mutta KNF kertoo toden. Epävarmassa tapauksessa kannattaa pyytää lähete Kuopioon.

   Minulla Rivatril oli säännöllisessä käytössä ja toimi hyvänä kohtausten ennaltaehkäisijänä partiaaliepilepsiassa. Aamuannoksessa ei liikaa väsyttänyt, mutta illalla helpotti nukahtamista.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös