Fiikus pudottaa lehtiään

Anonyymi

Kuukausi sitten hankkimastani fiikuksesta on muutamana päivänä alkanut tipahdella lehtiä vähitellen. Onkohan syy siinä, että vaihdoin muoviruukusta isompaan saviruukkuun, koska minulla on se käsitys, etteivät kasvit viihdy muoviruukussa ja jostain luin senkin, että fiikus viihtyy kokoonsa nähden pienessä ruukussa?

Onko siis kasvi menetetty kun kaiketi ne loputkin lehdet lähtevät, onko toivoa uudelle elämälle vielä, esim. kevään tullen?

2

<50

Vastaukset

 • Enneminkin iso ruukku kun tekee paljon juuria, tarpeen mukaan. Minulla on melkoisen iso ja 30cm altakasteluruukku, hyvin on viihtynyt. Tekee talvellakin lehtiä kun vaan saa riittävästi (keino)valoa. Multa ei saa olla märkää jatkuvasti. Sain viihtymään kaksi mehikasvia juurella, ei tule niitäkään kasteltua liikaa.

  • Ai niin, saatoit tarkoittaa jotain isolehtistä fiikusta, niille riittää varmaankin suhteessa pienempi ruukku. Minulla tainnut olla limoviikunan lisäksi vain roskista pelastettu lyyraviikuna, mutta siihen tuli jatkuvasti vihannespunkkeja ja lopulta kuoli. Hankalia hävitettäviä, jostain niitä aina ilmestyy muutaman kerran vuodessa herkimpiin kasveihin, murattiinkin jos tuo sisälle.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  97
  3809
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1834
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  70
  1611