Naisten asema VL:ssä

Anonyymi

Hei!

Olen teologian opiskelija ja teen syventävää suoritusta opintoihini naisten asemasta vanhoillislestadiolaisuudessa. En ole itse liikkeenne jäsen, enkä tunne ketään naispuolista liikkeenne jäsentä ja haluaisin mahdollisimman monipuolisen ja kaikkia näkemyksiä arvostavan esseen, joten toivoisin Teiltä ajatuksia siitä, millainen on naisten asema liikkeessänne (mieluiten perusteluineen). Kaikki ajatukset ovat tervetulleita! Esseeseen en kirjoita edes nimimerkkejänne. Jos tahdotte, voitte laittaa kommenttiin ikänne tai esimerkiksi ikähaarukan (esim. 20-25 tai 40-50).

Kiitos!

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voit pohtia esimerkiksi kysymyksiä:

      1) Miltä tuntuu olla VL nainen?
      2) Onko erilaisia odotuksia kuin esimerkiksi miehille?
      3) Mikä on parasta/ikävintä naiseudessa?
      4) Toivoisitko, että jokin olisi toisin? Jos kyllä, niin mikä?

      jne.

      - AP

    • Anonyymi

      Koeta nyt löytää joku toinen tapa hankkia tietoa.

    • Anonyymi

      No Hei!

      Jos nyt aluksi tekisit parannuksen, niin voisimme moikata sinuakin Jumalan terveellä.

      Sitten ne muut asiat:

      Tuntuu hyvälle olla VL nainen.
      Meillä suvussa naiset ovat leveälanteisiä, synnyttämään siis luotuja.
      Me VL naiset ollaan elämämme aikana raskaina keskimäärin 11 vuotta.
      Ottaa hiukan jalkojen päälle. Onneksi Suomessa on hyvä terveydenhoito. Saa uudet polvet ja uudet lonkat.

      • Anonyymi

        Meidän Vl naisten ei tarvitse ottaa puolisoa kun seurakuntakin on sitä mieltä.


    • Anonyymi

      Onko KES:ilä loppututkinto vielä suorittamatta.

      Kysele vapareilta ?

    • Anonyymi

      Tämmöstä essiintyy;
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eddda076-1a46-4f71-b91e-fcc493b09a72

    • Anonyymi

      Hei!

      Sinun olisi parasta mennä seuroihin jollekin rauhanyhdistykselle. Siellä näet paljon uskovaisia naisia, voit tarkkailla heitä ja hakeutua heiudän juttusilleen esimerkiksi kahvitauolla. Ei ole parempaa tapaa tutustua heihin ja saada heidän mielipiteitään.

      Rauhanyhdistysten osoitteet löydät täältä:

      https://srk.fi/fi/yhteystiedot/rauhanyhdistysten-osoitteet/

      • Anonyymi

        Moi, onnea opintoihin. Valitettavasti en voi auttaa tässä, ehkä haastattelujen kautta.

        Tv: Teologiaa yksityisesti opiskeleva.


    • Anonyymi

      Tällä palstalla on niin paljon epärehellistä kirjoitusta ja pääosa on muiden kuin vanhoillislestadiolaisten, joten täältä et todellakaan saa oikeaa tietoa. Sitäpaitsi tulee epäilys, oletko edes teologian opiskelija joka tarvitsee tietoa opiskelujaan varten, vai onko kysymyksesi piloillaan tehty?

      Ihan hyvä aihe olisi ja voisin ehkä itsekin vastata, mutta pitäisi olla muunlainen yhteydenottotapa, esim. lehti-ilmoitus, josta ilmenisi tutkielman tekijän nimi, osoite yms. Ottaisikohan Päivämies ilmoituksesi vastaan, siellä se ainakin huomattaisiin?

      • Anonyymi

        Hei!

        Olen kyllä teologian opiskelija, toisen vuosikurssin enkä missään tapauksessa halua että koette tämän jotenkin vitsinä tai trollina, vaan olen aidosti kiinnostunut. Ehdottomasti tuollainen yhteydenottotapa olisi parempi, mutta mahdollisuus kysyä suoraan liikkeen jäseniltä tuli mieleeni "liian myöhään", eli kun palautusaikaa on jäljellä enää viikko. Ymmärrän kuitenkin epäilyksesi täysin.


    • Anonyymi

      Etkä sitäpaitsi ole teologian, tms opiskelija. Trolli mikä trolli. Tuollaisella tiedonhankintatavalla ollaan korkeintaan amistasolla. Kukaan itseään arvostava opiskelija ei kysele täältä mitään.

      • Anonyymi

        Hei!

        Ikävää, että ajattelet noin.

        Kuitenkin olen teologian toisen vuosikurssin opiskelija ja suoritan "Kristinusko Suomessa" kurssin syventävää osuutta, johon kuuluu 13-18 sivun essee jostain tutkimuskysymyksestä. Aiheenani on "Naisten asema vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä - näkökulmia" ja olen lukenut kymmeniä kirjoja aiheesta. Tämän kanavan käyttö tutkimuskäytössä ei ole mitenkään uusi juttu, vaan esimerkiksi kirjan "Tuoreet oksat viinipuussa" joissain artikkeleissa on käytetty tämän kanavan kommentteja, samoin kuin joissain lukemissani graduissa jotka käsittelivät ehkäisykysymystä ja sen aiheuttamaa ahdistusta naisille. Nykyään sosiaalisen median käyttö tieteellisissä tutkielmissa ei enää ole niin "järkyttävää", vaan niitä useinkin käytetään tukemaan tutkimusaihetta. Pääpointtina ne harvemmin toki ovat. Toisaalta, olihan yhden kotimaisen kirjallisuuden opiskelijan gradun aihekin vessakirjoittelut Helsingin yliopiston vessoissa, joten mikä vain on nykypäivänä mahdollista.

        -AP


    • Anonyymi

      No Jumalan terve vaan aloittajalle!

      Olen mies, ja vastaan naisten puolesta.
      Meidän uskonnossamme naiset ruukaa vaieta seurakunnassa ja myöskin netissä.
      Se käsky on painettu raamattuun.

      Niin, meidän naisilla on siis kaikki hyvin. Meidän naiset menevät nuorena naimisiin ja synnyttävät ilolla keskimäärin 16 lasta.
      Ehkäisyä nämä meidän naiset eivät halua käyttää.
      Meidän naiset myös tykkää kovasti paljon puuhaiilla kotona vaipanvaihtojen ja kattiloiden kanssa.
      Meidän naisille riittää tunnin tai kahden yöunet. Enempää eivät ehtisikään nukkua, koska kaikenlaista pikku puuhaa siellä kotosalla riittää.
      Meidän naiset eivät halua myöskään ehostautua (meikata, permanenteerata, käyttää korviksia tms.)
      Meidän naiset eivät halua tanssia tai kuunnella kevyttä musiikkia.
      Meidän naiset eivät juurikaan halua käydä töissä, koska lasten hoitaminen menee kaiken edelle.
      Meidän naisilla on siis kaikki hyvin. Vosit sinä alottajakin liittyä meidän naisiin!

      • Anonyymi

        >Olen mies, ja vastaan naisten puolesta.
        Meidän uskonnossamme naiset ruukaa vaieta seurakunnassa ja myöskin netissä.
        Se käsky on painettu raamattuun.*** Taitaa olla sinulle heikko Raamatuntuntemus, sillä tuo Paavalin rauhoittelu koskee vain "pulputtavia" naisia, eikä se ole käsky, vaan kehotus.
        Kirjotat Käskystä, siis laita, johon mm tolkuton lisääntymisenne perustuu, eli vanhaan lakiin.
        Katso raukka, mitä kolmiyhteinen Jumala sanoo lain "toteuttajille"; Gal. 3:10 Ne taas, jotka luottavat lain noudattamiseen, ovat KIROUKSEN ALAISIA. Onhan kirjoitettu: "Kirottu on jokainen, joka ei tee kaikkea, mitä lain kirja käskee.
        Tuntuuko hyvältä, saada kirous päällensä pelkällä nainnillakin jo?
        Onko sellaisella naisella kaikki hyvin, joka on Taivaasta KIROTTU?
        Kuten koko lahko.
        Ehkäisyä juuri naiset haluavat käyttää, omien sanojensa mukaan, mutta kun homekorvat käskee ja olette SRK;n orjia, on pakko panna ilman ehkäisyä, siinä ei pulikointi auta, eikä myöskään Raamattu tue.
        Mukavaa se vaipanvaihto, mutta rajoittaa liikaa tupakointia.
        Niin "meidän naiset" ovat pahasti aivopestyjä, jo lapsuudessa, mutta kuitenkin Sinäkin olet sen kirouksen alla, koska vaadit lakia toiselle ihmiselle.

        Niinhän se on, me emme halua, me emme tee sitä ja tätä. Näin orjuudessa eletään.
        Meidän naiset eivät halua myöskään ehostautua
        Olet aika vekkuli.


    • SRKVLkultin opin mukaan nainen pelastuu vain lapsia synnyttämällä. Sinkkunaiset ja mahot vlemännät eivät pelastu.

      • Anonyymi

        Vl naisen ei tarvitse ottaa puolisoa. Pitää olla kuninkaallista sukua ja pyhää pappeutta, vertauskuvallisesti. Seurakunta ottaa puhutteluun, jos nainen seurustelee. Seurakunnan edessä on tehtävä parannus, jos on ottanut puolison.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vl naisen ei tarvitse ottaa puolisoa. Pitää olla kuninkaallista sukua ja pyhää pappeutta, vertauskuvallisesti. Seurakunta ottaa puhutteluun, jos nainen seurustelee. Seurakunnan edessä on tehtävä parannus, jos on ottanut puolison.

        Meijjän mielestä kaikki naiset jotka on naimisissa on jotenkin epäilyttäviä
        Se nääs meinaa sitä että niihen sisässä on käyny pippe**li ainaki kerran jos ei useammainkin
        Ja siitä ei muuten jeesus tykkää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vl naisen ei tarvitse ottaa puolisoa. Pitää olla kuninkaallista sukua ja pyhää pappeutta, vertauskuvallisesti. Seurakunta ottaa puhutteluun, jos nainen seurustelee. Seurakunnan edessä on tehtävä parannus, jos on ottanut puolison.

        Puolisoilla pitää olla samanlainen ymmärrys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolisoilla pitää olla samanlainen ymmärrys.

        Uskon ymmärrys.


    • Anonyymi

      Kuten yllä olevista kommenteista näet, teologian opiskelija, täältä ei aina ole odotettavissa oikeaa tietoa. Koska vaikutat etsivän sitä, niin tässä oma mielipiteeni esittämiisi kysymyksiin:

      Miltäkö tuntuu olla vl-nainen? Aivan ensimmäiseksi en useinkaan ajattele olevani nimenomaan vl-nainen, vaan vain vl. Usko on elämässäni se kantava voima, jonka varassa jaksan, jos on vaikeuksia. Minun ei myöskään tarvitse ahdistua monista asioista, joista nykyään ahdistutaan (esim. ilmastonmuutos), koska luotan Jumalan johdatukseen.

      Sen kyllä olen huomannut, että meiltä naisilta odotetaan keskimääräistä enemmän kotitaloustaitoja. Niitä ei aina yksistään miehet odota, vaan toiset naisetkin. On vähän kummajainen sellainen nainen, joka ei osaa. Ehkä se on joskus vähän ahdistavaa, kun odotetaan sopivan tietynlaiseen rooliin.

      Mikä on naiseudessa parasta/ikävintä? Ainakin se on hyvä, ettei ole pakko mennä armeijaan. Ja ei ole pelkoa, että asetettaisiin puhujaksi, vaan saa olla kuulijan paikalla, tästä ainakin ei-esiintymishaluiset ovat hyvillään. Yleisessä keskustelussa on kovasti esillä isot perheet, mutta ne hyvät puolet, mitä niihin liittyy, jää usein piiloon. Jos nainen on kotona lasten kanssa, säästyy työn ja lastenhoidon yhteensovittamiselta ja siitä aiheutuvasta stressistä. Ja omista lapsista voi ihan oikeasti nauttia! Ikävintä on, että mielestäni naisen ja miehen roolit uudistuvat hitaammin kuin muualla, uudistuvat kuitenkin vähitellen. Joidenkin vl-miesten taholta löytyy vielä nykyään vanhakantaista ajattelua roolikäsityksistä, mutta sitä ei voi yleistää.

      En osaa sanoa, minkä toivoisin olevan toisin. Itse olen perheen lisäksi voinut opiskella, olla työelämässä, harrastaa. Kaikissa elämän vaiheissa ei ole niitä voinut tehdä, mutta aina välillä. Perhe on myös voimavara, kun on hyvät ihmissuhteet.

      Vielä se hyvä puoli, että kun useimmiten puolisokin on vl, niin harvoin tulee esim. alkoholiongelmia ja siitä johtuvaa väkivaltaisuutta, rahanmenoa yms.

      Tässäpä näitä muutamia pikaisesti kyhättyjä ajatuksia.

    • Anonyymi

      Lainatakseni apostoli Markus Lohen epistolaa Raamatusta:
      Meijjän naisilla on hyvä olla. Aivan kuin voisilimällä kaurapuurossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      43
      8255
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4736
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3552
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2206
    5. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      18
      1797
    6. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    7. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1707
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      362
      1582
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      66
      1253
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1148
    Aihe