Hanse 320 kokemuksia

Anonyymi

On ketään purjehtinut Hanse 320 veneellä, miten kulkee fokalla tai st-fokalla? Miten reivikynnykset, entä sisätilat kahdelle tai neljälle hengelle muutaman päivän reissuihin. Onko jotain muita huomioita mitä pitäisi ottaa huomioon kyseistä venettä harkittaessa.

7

157

  Vastaukset

  • Ketään ei ole vielä herännyt. Tai ketään ei ole Bavapurjehtija.

  • Olen omistanut veneen 6 kesää. Tilat riittää minusta tuohon oikein hyvin. Minusta vene vaatii sellaiset 5m/s että alkaa st fokalla kulkea. t. PetriA

  • Ensinnäkin: Jos haluat vakavasti otettavia vastauksia, niin kirjoita se ensimmäinen lause oikealla suomenkielellä!

   Toisekseen: Täällä on jo monesti kerrottu, että Hanse 320 on kovin keskinkertainen kulkija kaikilla tuulensuunnilla, mutta erityisen tahmea kevyessä kesäkelissä sillä fokallansa, joka siinä vakiona on!

   • > niin kirjoita se ensimmäinen lause oikealla suomenkielellä!

    Turkulaiset älköön vaivautuko?


   • Anonyymi kirjoitti:

    > niin kirjoita se ensimmäinen lause oikealla suomenkielellä!

    Turkulaiset älköön vaivautuko?

    Päin vastoin!. Murteita tulee suojella ja suosia, vaikkakin ne soveltuvat paremmin puhekieleksi. Mutta kirjakielen rapautuminen on viestinnässä surkea ilmiö.
    seppomartti


  • Murteista viis. Hyvä vene. Code0:lla ottaa kevyet keli haltuun. Yhden köyden reivit. Reivikynnys enemmän myöhemmin kuin aikaisin (siitä tarve code0:lle). Helppo purjehtia.

   Sisätilat riittävät neljälle koko kesän purjehduksille. Paljon säilytystilaa, kun vain yksi takakajuutta. Hyvän kokoiset tankit (poislukien septi, mutta tuo helppo kasvattaa isommaksi ellei jo vaihdettu.)

   Suosittelen.

  • Kaikki Hanset kulkee huonosti fokalla alle 5 ms tuulessa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3669
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2044