Lyyraviikuna tummunut / oranssit lehdet

Anonyymi

Heippa ja kiitos jo etukäteen vastauksista! Koitin etsiä tietoa netistä, mutta se ei tuottanut tulosta.
Ostin pari viikkoa sitten kauniin, pienen lyyraviikunan. Nyt se on alkanut voida vähän huonosti, nimittäin sen alimmat (ja osa keskiosan) lehdistä on alkanut tummua ja lehden alla väri on ruosteen oranssihtava ja sitä on paljon. Mikä voisi olla syynä?
Olen yrittänyt nyt talvella olla kastelematta kasveja liikaa. Asuntomme on melko pimeä, ja siirsin lyyraviikunan tänään hiukan valoisammalle paikalle. Kiitos avustanne!

2

62

  Vastaukset

  • Lyyraviikunan voi talveksi siirtää kaikkein valoisimpaan paikkaan. Keväällä takaisin joko länsi tai itäikkunalle. Lyyraviikuna on tarkka lämmön suhteen ja lämpö ei saisi laskea alle 18 asteen. Lyyraviikua ei siedä vetoa eikä kasvia pidä pitää kylmällä lattialla.
   Joku hyvin mieto lämmönlähde ruukun alla tekisi varmaan hyvää.

   • Kiitos vastauksestasi. Vein sen länsi-ikkunalle työhuoneeseen, siellä on lämmin ja vähän enemmän valoa. Lämpöpatteri on vieressä, mutta otin kasvin irti ikkunasta, ettei vetäisi ikkunoista. Lehtiä on jo tippunut reilusti alhaalta ja myös ylimmät lehdet ovat alkaneet muuttua oranssiksi. :( Jos kasvista tippuvat kaikki lehdet, onko toivoa, että siitä tulisi vielä hyvä jonain päivänä?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12110
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7710