Lyyraviikuna tummunut / oranssit lehdet

Anonyymi

Heippa ja kiitos jo etukäteen vastauksista! Koitin etsiä tietoa netistä, mutta se ei tuottanut tulosta.
Ostin pari viikkoa sitten kauniin, pienen lyyraviikunan. Nyt se on alkanut voida vähän huonosti, nimittäin sen alimmat (ja osa keskiosan) lehdistä on alkanut tummua ja lehden alla väri on ruosteen oranssihtava ja sitä on paljon. Mikä voisi olla syynä?
Olen yrittänyt nyt talvella olla kastelematta kasveja liikaa. Asuntomme on melko pimeä, ja siirsin lyyraviikunan tänään hiukan valoisammalle paikalle. Kiitos avustanne!

2

<50

Vastaukset

 • Lyyraviikunan voi talveksi siirtää kaikkein valoisimpaan paikkaan. Keväällä takaisin joko länsi tai itäikkunalle. Lyyraviikuna on tarkka lämmön suhteen ja lämpö ei saisi laskea alle 18 asteen. Lyyraviikua ei siedä vetoa eikä kasvia pidä pitää kylmällä lattialla.
  Joku hyvin mieto lämmönlähde ruukun alla tekisi varmaan hyvää.

  • Kiitos vastauksestasi. Vein sen länsi-ikkunalle työhuoneeseen, siellä on lämmin ja vähän enemmän valoa. Lämpöpatteri on vieressä, mutta otin kasvin irti ikkunasta, ettei vetäisi ikkunoista. Lehtiä on jo tippunut reilusti alhaalta ja myös ylimmät lehdet ovat alkaneet muuttua oranssiksi. :( Jos kasvista tippuvat kaikki lehdet, onko toivoa, että siitä tulisi vielä hyvä jonain päivänä?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  74
  1150
 2. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  45
  845
 3. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  74
  791
 4. Häränvirasta löytyi ruumis

  Perjantaiaamuna löytyi naisen ruumis Häränvirrasta. Mitähän on tapahtunut ja kuka lienee?
  Äänekoski
  17
  494
 5. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  62
  476