Hoitokeinoja?

Anonyymi

1

<50

Vastaukset

 • Parkinsonrannekkeella voi tehdä periaatteessa aivan saman kuin kynällä ja paperillakin eli seurata parkinsonin tautia sairastavan olotilaa. Rannekkeessa olevat liiketunnistimet seuraavat ja tallentavat käyttäjänsä liikkeet ja sille voi kertoa lääkkeiden ottamisesta pyyhkäisemällä näytön yli. Ranneke sinänsä ei tee mitenkään autuaaksi vaan se vaatii että sitä käytetään hoitavan neurologin kanssa yhteistyössä. Yleisesti ottaen on erittäin hyödyllistä seurata parkinsonin tautia sairastavan vointia päivän mittaan ja kirjata tieto ylös sekä lääkkeiden ottoajat. Se on luotettavin tapa kertoa hoitavalle lääkärille taudin kulusta päivän mittaan pitemmällä ajanjaksolla. Sillä kukapa meistä muistaisi millainen olo oli toissapäivänä kello 13:45 ja pari tuntia sen jälkeen.
  Itse olen parkinsonin tautia sairastavan puoliso ja omaan kokemusta sekä rannekkeesta että kynällä ja paperilla seurannasta. Ranneketta voisi toki kehittää eteenpäin. Moderni älypuhelimeen liitettävä ranneke johon voisi liittää paitsi otettavat lääkkeet myös muutokset lääkityksessä ja jonka tiedot voisi halutessaan siirtää terveydenhuollon tietokantaan josta ne olisivat hoitavien neurologien käytettävissä. Julkisella puolella kun hoitava neurologi vaihtuu usein jo pelkästä virkakierrosta johtuen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  176
  3512
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1072