Demarit kääntävät uuden lehden omassa politiikassaan

Anonyymi

Perinnepuoluepolitiikan viimeinen likainen erä on nyt käyty?

1 - Suomalaisessa perinnepuoluepolitiikan pelissä käytiin likainen loppuvaihe -näin toivotaan, että se olisi viimeinen teflonistien "selkäänpuukotushippa".

Nyt on kliseisesti sanottuna muutoksen aika. Keskusta teki jo henkilötasoisen arvovalintansa - liikaa kasvuhokemaa ihaillut voitto edellä liikemies Juha Sipilä sai lähtöpassit puolueen johdosta. Tässä vaiheessa lähinnä maaseutuväestön ja pienien/ suurempienkin paikkakuntien asukkaiden johtajaksi valittiin Paavo Väyrysen koulutusta saanut Katri Kulmuni.

Kulmuni ei muuta pilkkuakaan voimassa olevasta hallitusohjelmasta, joka on sinällään idealismin ja vaikean rahoituksen yhdistelmä. Hallitusohjelma on toiveita herättävä - kun vauvojakin pitäisi saada näivettyvään kansakuntaamme.

Keskusta tupailloissaan muistaa erinomaisesti heille nolon tilanteen, kun silloinen SDP' n eduskuntaryhmän puheenjohtaja - savonlinnalainen Jouni Backman HV-lappusella (HV = Hyvä Veli) ilmoitti Keskustan kollegalleen Timo Kallille - että Anneli Jäätteenmäki vaihtoon - selväsanaisesti -kuriirin toimittamana? Nyt on siis potut maksettu pottuina. Voidaan aloittaa uusi aikakausi, ehkä muuttaa koko puoluepoliittisen "peruspoljennon puolipuukottavaa" perinnettä - lähemmäksi kansalaisihmistä.

Nyt ammattiyhdistysjyrä Antti Rinne haluttiin liian ”trumppimaisesti” toimivana pois politiikan etulinjasta. Tässä kohdin puoluepolitiikkaa läheltä seuraavista tahoista liikkuu liki uskomaton huhu, että tuon syrjäyttämisidean olisi järjestänyt "nuorten naisten liike" * - oli löydettävä uusi aikakausi, jossa puoluepolitiikka jää vähemmälle, kun valtiota johdetaan.

Perinteellisen puoluepolitiikan tilalle tulee kahden nuoren naisen yhteinen julistus (3.12.2019 Yle 1/ a-Studio), jossa hallitusohjelma ylittää yksilöt hyvyydessään ja sitä ei muuteta. Aika radikaalia, mutta hyvin loogista, sillä Suomi on monin osin ratkaisevien valintojen kauhoissa.

* Ilman konkreettista kokoontumista; intuitiona, naisen vaistona ja huolena vähistä vauvoista, kun luottamus on kansakunnalta kadonnut - on siis aika uudistua! >2

...

2 - Suomalaiset ovat maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa! Me suomalaiset olemme ympäristölliseltä jalanjäljeltämme niin suuressa henkilökohtaisessa kalossissa, että sekin vaatii rivakoita tekoja. Sotekin olisi vihdoin saatava maaliin - se on monille oikeasti elämän ja kuoleman kysymys!

Näitä ratkaisevia tekoja voidaan tehdä sellaisten ikäpolvien toimesta, joilla on vahva intressi tehdä radikaalejakin muutoksia ja päätöksiä. Keskustan puheenjohtaja Kulmuni komppasi ihailtavan samansuuntaisesti SDP' n mahdollisesti tulevaa pääministeriä - Sanna Marinia.

Demarit ovat jo saattaneet tehdä valinnan, nyt käydään vain kulissipeliä - näennäisjulkidemokratian nimissä. Sanna osoitti väkevää tahtovoimaa lausuessaan Kokoomuksen ehkä väistyvälle puheenjohtaja Petteri Orvolle Keskustan kosiskelusta - "surullisesti madon luvut".

Saatamme arvata, että Kokoomuskin tekee puheenjohtajavaihdon - hän on jo olemassa - Elina Lepomäki **. Samoin nuorten naisten konklaaviin kuuluva perussuomalaisten Laura Huhtasaari on jo asemissa, kuten Vasemmiston Li Andersson ja Vihreiden Maria Ohisalo – katso HS.

** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kokoomus-elina-lepomaki-vs-sanna-marin.html -

Siis nyt tehdään räväkkää johtamispelikentän uus(miehitystä) - naisistumista. Tämä hyvä, sillä nyt on syytä tehdä jotain oikeasti toimivaa - kansa odottaa jo, nyt on nuorten naisten vuoro. Nuoret naiset edustavat tulevaisuuden toivoa – sillä heillä on siihen hyvä syy ja motiivi.

Miehistä aikaa on ollut jo pitkään (liian pitkään?), ja nyt on aika katsoa mihin naiset pystyvät. Peli on nyt heille paalutettu. Valistuneesti veikkaan, että Kulmuni ja Marin tulevat erinomaisesti toimeen.

Sitä emme tiedä miten Väyrynen mahdollisesti vaikuttaa "kasvattinsa" Katrin takana. Samoin arvelemme, että demareiden ikiälykkö Erkki Tuomioja on saattanut neuvoa pitkästä kokemuksestaan Sannaa - ainakin ulkopolitiikan osalta, sillä nyt ulkopolitiikka on ehkä liiaksi presidentti Sauli Niinistön käsissä (?). Tuomioja oli aikanaan hyvin radikaali nuori - vallankumouksellisella 1960-luvulla.

Nuorten naisten keskinäinen luottamus saattaa olla erinomaisen hyvä, mutta se jää kuitenkin lopulta nähtäväksi. e


PS
Ylläoleva teksti perustuu HS-kirjoitukseen ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006330583.html -

35

94

  Vastaukset

  • Tuossa Hesarin artikkelissa, kuten muukin media, Rinne kuvataan omavaltaisena ja vallanhaluisena. Mielestäni hän ei sitä oke. Päinvastoin Rinne on toiminut laajakatseisena, uudistavana näköalajohtajana. Kun lukee hallitusohjelman ajatuksella, voi selvästi nähdä monessa kohdin Rinteen "puumerkin". Hän haluaa uudistaa yhteiskuntaa tasa-arvon ja pienen ihmisen kannalta.

   Vajaan vuoden aikana Rinne on (toivottuaan vaikeasta sairaudesta) hoitanut hyvin muun muassa Suomen EU-puheenjohtajuuden.

   Suomeen ei ole tulossa mitään taantumaa eikä suurtyöttömyyttä.
   Toisen asteen koulu-uudistus toteutuu, pieniä eläkkeitä on nostettu ja sote-uudistusta jatketaan asiakkaiden parhaaksi.
   Kiky-sopimus korjataan ja aktiivimallin työttömien sanktiot poistetaan.

   Suurkiitos pääministeri Rinteelle hänen hyvästä ja tulevaisuustoivoa lisänneestä arvokkaasta työstään, mitä tulemme arvostamaan ajan kuluessa entistäkin enemmän. Monia hyviä ja tärkeitä asioita saatiin alulle juuri Rinteen ansiosta.

   • Hesari - Perinteisten puolueiden todellinen stressi­testi on alkamassa ja Rinteen seuraaja joutuu kovaan paikkaan

    Kommentti 8.12. 10:40
    Nuorten - ylihuomisen eläjien - on saatava jo nyt ratkaista huomista, jopa kauemmaksikin. Tämä edellyttää sellaisia johtajia, joille huominen paistaa vastuuna omaan ja lastensa otsaan.

    On aika nuorentaa reippaasti poliittista koneistoa - se on jo aloitettu. Li Andersson - Vasemmisto, Maria Ohisalo - De Gröna ja Katri Kulmuni - Keskusta. Tämä jos mikä asettaa perinteiset puolueet aivan uuden ajan eteen - haasteena hyväksyä maailmamme luotsaus sellaisille, jotka elävät vielä pitkään ja vieläkin pidemmälle ...

    ... veikkaisin, että äidinrakkaus ja -vastuu lastensa selviämisestä ylihuomisesta on väkevä tekijä tekemään muutoksia - oleellisia muutoksia - jo nyt!

    Nyt demarit valitsevat nuorten naisten voimaketjuun uuden palan - ketjuhan on niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Nyt lenkkiin tulee vahva sosiaalisuuden, tasa-arvon ja yhteishengen lenkki - Sanna Marin. Tämän jälkeen ketju on eheä ja sen rasvaus on paljon helpompaa, koska nuo nuoret naiset osaavat jotain sellaista, mitä meile vanhemmille miehille ei ole luoja suonut. Tässä voi jokainen lukija arvella mitä se on! :-)

    Ketju vahvenee myöhemmin, kun Kokoomuksen Elina Lepomäki kuittaa laskussa olevan Petteri Orpon puheenjohtajanuijan. Tämän jälkeen jää Perussuomalaiset, jolla tälläkin on jo valmiina nuorta naisvoimaa - Laura Huhtasaari, joka odottaa hetkeä, jolloin aina viisas Jussi Halla-aho hoksaa, että persutkin ansaitsevat äijäenergiana uuden naisjohtajan - ja tämähän olisi jo vallankumous sinänsä.

    Puoluepolitiikan on aika uudistua - Forssan hengestäkin on jo kulunut yli 100 vuotta. Demarikenttä antanee Sannalle vahvan mandaatin, ellei sittenkin nuormiesvoima aja ylitse - puolueapparaattimasinoituna. Kerrotaan tuon apparaatin aikanaan torpanneen ikiälykködemari Erkki Tuomiojan valiintumisen SDP-puheenjohtajaksi?


   • Hesarista --- Maailman vanhin pääministeri neuvoi Marinia kuuntelemaan kokemuksen ääntä

    Lukijakommentti 10.12. 17:19

    Kiina, joka on maailman pisimpiä yhtäjaksoisia korkeakulttuureja on aina arvostanut iän mukanaan tuomaa kokemusta. Kokemus ikäänkuin harkituttaa aina ennen ratkaisevaa päätöstä, puntaroiden syyn ja seurauksen lakeja. Tuon puntaroinnin ei tarvitse kestää kauan, kun kokemusta on paljon. Kokemus rauhoittaa, sillä se on laari, josta voi ammentaa tuttuja tekijöitä ratkaisuiksi ...

    Mutta! Joskus tulee sitten vääjäämättä eteen se hetki, jolloin kokemuspussista ei löydy ratkaisua - kun ollaan täysin tuntemattoman edessä, tai sitten niistä esille pullahtaneista kokemuksista ei uskalla käyttää yhtään - tällöin tarvitaan nuoruuden innovaatiota, luovuutta ja räväkkyyttä hallittuna riskinä - tosin tämä "hallittu riskinotto" kaikuu pahalta, kokemuksen löytölaarista.

    Lausahdus oli tunnettu Harri Holkerin hallituksen johtolauseena, aikana, jolloin lähti käyntiin rauhan ajan pahin talouskriisi, joka vei monelta jopa hengen - oli kyse hallitsemattomasta talouden ja rahan vapautuksesta, mutta se oli pakko tehdä - oliko, herää nyt ajatus. Herää myös kysymys, oliko pakko liittyä euroon?

    Talouden kasvuhokemakulttuuri on nyt illassaan. Uusi, maailman nuorin istuva pääministeri Sanna Marin korosti yhtenä ensimmäisistä tasapainottavia tekijöitä - kestävällä tavalla; ihmistä, inhimillisyyttä, tasa-arvoa, yhteenkuuluvuutta ja turvallisuutta huolehtimisena.>


   • Antti Rinne oli liian intohimoinen, johon kaikua antoi nuori vaimo.


   • Kyllä näin on ja toivottavasti uusi kokoonpano jatkaa Rinteen viitoittamalla tiellä .Tuo olisi raikas uusi tie ,vanhan kansan ankeuttamisen tilalle. Edelliset hallitukset ovat nostaneet kansalaisten kustanuksia,milloin milläkin tempauksella mm. jätevesiasetuksen kautta jolla mentiin suoraan kansalaisten kukkarolle ja joka ei ole käytänössä vieläkään toteutunut kun ei ihmisillä ole varaa vastata näihin vaateisiin .

    Tällaiset ,kuten esim, tuo ajokortti uudistus on pysäyttävä vaikutus ,sillä niiden kustannus on ihmisille liikaa ja tuo näkyy sitten siinä että kuljettajia on vaikea saada. Näillä yhteiskuntaa pysäyttävuillä ja ihmisille tehdyillä lisäkustannuksilla on yhteiskunnalliset vaikutukset mm. ihmisten pärjäämisen suhteen. Ammatteihin joihion on helposti päässyt sulkeutuu tie ja tuo tietää jälleen vaikeuksia.

    Etenkin pinet uudistukset käyvät köyhän kukkarolle ,kuten tuo henkilökortti uudistus ,jonka kautta ajokortti menetti aseman henkilötodistuksena monin osin .kun ei ole varaa ruokaan ei ensimmäinen hankinta ole henkilökortti ja tuo tilanne on tämänpäivän arkea Suomessa jossa on monen tehtävä valinta ruuan ja jopa lääkkeiden välitä.Tähän on tultu ylikymmenen vuotta maassa riehuneiden yt:neuvottelujen seurauksena ja riittämättömän perutulon seuraamuksena. Jsoko nyt nähtäisiin muunlaistakin politiikkaa työllistämis politiikan suhteen kuin työväestön syyllistävää työttömyydestä ja ehkä perhepolitiikan suunnalla muutakin kuin jatkuvia leikkauksia ja tulonsiirtoja maan rikkaimalle väestön osalle.


  • Sanna Marin on seuraava Suomen pääministeri. Onkin hyvä katsoa häntä uudistajana, olihan Keskustakin valinnut saman ikäkaliberin Katri Kulmunin ja Kokoomuksesta katselle opposition lehtereitlä Elina Lepomäki ja PS' sta Laura Huhtasaari.

   Nyt on nuorten naisten vuoro ja Sanna edustaa kirkaasti terävintä kärkeä - kyvyllä nähdä kansalaiset yhdenvertaisina Elannon kassalta Postin toimitusjohtajaan saakka - unohtamatta tulontasausta, joka on lopulta se sosiaalisin piirre, mitä politiikka voi äänestäjilleen tarjota.

   [2017] Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansansa edustajia kaikki, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

   ~ https://areena.yle.fi/1-4241325 - Sanna edustaa inhimillisyyttä, tuloerojen kaventamista ja myös heikkojen puolustamista – hyvin koulutettuna ja hyvää palkkaa edustajatyöstään nauttien, samaa edustajapalkkaa nauttii myös Elina, edelleen hyvin koulutettuna – molemmat selviytyjinä, joko oveluudella, yrittämisellä, pyrkyryydellä tai aidolla vaikutteella kansalaisten suuntaan – nousten eduskuntaan edustamiensa edunvalvontaryhmien äänten kannattelijoina.

   Sanna edustaa sosiaalidemokratiaa perinteellisestä toverikaupungista Tampereelta, jossa käytiin kovat sisällissotataistelut 1918, joita on joskus luokkataisteluiksikin kutsuttu. Sanna julkituo inhimillisyyttä ja nousevaa uutta sosiaalidemokratiaa, toivottavasti jopa kansanliikkeenä. Sosiaalidemokratia hakee kannatusta myös heiltä, joille maailma ei aina hymyile, tai edes tarjoa lähtökohtia menestyä.

   Sanna tunnistaa kirkkaasti tuloerojen kasvun ja niiden aiheuttamat ongelmat. Suomessa on yhä enemmän pudonneita, pelkästään nuorissa noin 40.000, jotka eivät saata koskaan tulla työmarkkinoille – elääkin pitäisi ja ostovoima jotenkin järjestää.

   • Suomalaiset gallupin mukaan kolmanneksen voimalla Sannan takana!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset gallupin mukaan kolmanneksen voimalla Sannan takana!

    Sama kansaa halveksuva meno siis jatkuu, eikö Rinne tajunnut että koko operaatiolla oli joku syy? No selvennyksenä, syy oli Rinne itse.
    Se että tilalle tulee joku marionetti antaa kyllä demareista hyvinkin erinoisen kuvan.
    No jos muutenkin kaavitaan laarin pohjia niin ehkä näin sitten.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sama kansaa halveksuva meno siis jatkuu, eikö Rinne tajunnut että koko operaatiolla oli joku syy? No selvennyksenä, syy oli Rinne itse.
    Se että tilalle tulee joku marionetti antaa kyllä demareista hyvinkin erinoisen kuvan.
    No jos muutenkin kaavitaan laarin pohjia niin ehkä näin sitten.

    Perustele yksinkertainen ja tyhmä - ei tyhjentävä mielipiteesi.

    Sinun ehkä kannattaisi lukea Rinteen hallituksen hallitusohjelma. Se tosin on pitkä, ja luetun ymmärtäminen voi noin tietämättömälle ja ennakkoluuloiselle olla vaikeaa. Mutta jos haluat kirjoittaa hallituksen toiminnasta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan, pitää olla jotain tietoakin pelkän mutun, eli musta tuntuu -tiedon sijaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sama kansaa halveksuva meno siis jatkuu, eikö Rinne tajunnut että koko operaatiolla oli joku syy? No selvennyksenä, syy oli Rinne itse.
    Se että tilalle tulee joku marionetti antaa kyllä demareista hyvinkin erinoisen kuvan.
    No jos muutenkin kaavitaan laarin pohjia niin ehkä näin sitten.

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    Hesari - Sanna Marinista tulee Suomen seuraava pääministeri, Sdp valitsi uusia ministereitä – HS:n seuranta kokoaa illan tapahtumat

    Ilkka Luoma 8.12. 20:13

    Onnittelut Sannalle!

    Kansa sai haluamansa. Nyt on aidosti räväkän uudistumisen mahdollisuus. Vielä hitusen PM Antti Rinne hymyilee arvoituksellisesti, eikä nuorempi Antti vaikuta edes harmistuneelta.

    Nyt demarit voivat luoda nahkansa oikeasti. Marinin myötä kansakuntamme astuu vahvasti sosiaalisen inhimillisyyden suuntaan. Kaikki ei lähde talouden loppuviimeeksi mahdottomasta kasvuhokemasta.

    Tyytyväinen mieli ei halua enempää kuin mikä on kohtuullista. Sanna Marin on vasemmistodemari ja erinomainen aisapari presidentti Sauli Niinistölle.

    Sannan takana oli voimakas epävirallinen kansanliike, heiltä miljoonalta, joilta oli mennyt usko perinteelliseen puoluepolitikointiin. Voimme sanoa, että kyllä kansa tiesi.

    Nyt Sannan taakse toivotaan uuden aallon neuvontajaryhmää tuottamaan uudelle pääministerille oikeaa ja totuudellista tietoa päätöksien tueksi.

    Sanna on nyt suuren tehtävän edessä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sama kansaa halveksuva meno siis jatkuu, eikö Rinne tajunnut että koko operaatiolla oli joku syy? No selvennyksenä, syy oli Rinne itse.
    Se että tilalle tulee joku marionetti antaa kyllä demareista hyvinkin erinoisen kuvan.
    No jos muutenkin kaavitaan laarin pohjia niin ehkä näin sitten.

    Rinne junaili postiin suuret yt. Väkeä vähennettävä. Miten eläkerahastoryöstö, Jatkaako Marin?,


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    Odotettu siirto Keskustalta. Tämä nuorten naisten voimashakki liikkuu varmoin siirroin. Oli täysin selvää, että hallituksen toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni piti nostaa kohta valittavan demaripääministeri Sanna Marinin aisapariksi - ylemmälle oksalle. Sanna ja Paavo Väyrysen "kasvatti" Katri tullevat hyvin toimeen, kuten Sanna tulee hyvin juttuun myös Vasemmiston Li Anderssonin kanssa.

    Nuorten naisten voimarivistö luo luottamusta - ehkä yllättäen äidinvaistolla - sillä se on väkevin voima, josta lisäännytään ylläpitäen ihmiskuntaa. Suomi kokee nyt kantaväestöltään "vähähappisuutta" - jo kohta väistyvä PM Antti Rinne oli toivonut makuuhuoneisiin liikettä - se oli juuri Marin, joka ystävällisesti komppasi ja toppuutteli Anttia.

    Voimarivistöä täydentää hyvin Maria Ohisalo De Grönasta, ollen suunnilleen samaa ikäryhmää ja täydentää Sannan viherajatusmaailmaa erinomaisesti. Voimme puhua tästä lähtien viherpunamullasta, jossa laaja rivistö haluaa tehdä oikeasti jotain, että maailma olisi vastaanottavainen vielä uusille syntymättömille suomalaisille. Tarvitsemme uusia suomalaisia, sillä syntyvyys on ikäpyramidin kaatavan laskusuhdanteen vapaassa syöksyssä.

    Keskustaa on "haukuttu" porvaripuolueeksi. Ehkä keskustalainen valtiovarainministeri voi ylläpitää tiettyä tiukkuutta rahanviljelyssä, sillä "tuulen tuomia rahoja ei ole" (aiemman valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (Kok.) suosikkihoenta takavuosilta - silti Jyrkin aikana alkoi väkevän voimakas valtion velkaantuminen).

    Näemmä aika nopeasti miten kansakunta asemoituu ja miten media sopuloituu tämän vahvan nuorten naisvoimarivistön imuun - naisketjun lopputakuuksi asettuu ruåtsalaisten RKP-puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, kokeneimpana toimijana.

    Oletamme Marinin takana olevan neuvonantajakaksikon: Erkki Tuomioja ja väistyvä demaripuheenjohtaja Antti Rinne. Kulmunin takana saattaa yllätykseksi olla hänet politiikkaan tuonut Paavo Väyrynen (?)

    Kansakuntamme ansaitsee vihdoin luottamuksen syntymisen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    HS - Maailman vanhin pääministeri neuvoi Marinia kuuntelemaan kokemuksen ääntä

    Kommentti - 10.12. 17:20 ... Sanna on toveriaatteen edustaja. Tämänkin päivän suuri suomalaisenemmistö on tovereita, jotka tekevät työtä, jotta tuloa tasaava yhteiskuntamoottori jaksaa jakaa elämisentasoa myös vähäosaisemmille. Tosin tässä olisi muistettava, ettei tuulen tuomia rahoja ole, ellei EKP ala jakaa setelikone-euroja suoraan kansalle helikopterirahana.

    Nuoruuden into, jämäkkä hallintomalli ja oppi hyvästä hallintotavasta voivat nyt taata kansakunnalle toivoa huomisesta. Tuo PM Marinin tapa olla myös jämäkkä saattaa antaa uskoa tavallisiin suomalaisiin, jotka voivat innostua jälleen yhteisen hyvän edessä - tuottamaan lisää lapsia, sillä nyt väestöpyramidimme on kaatumassa.

    Nuoruus kantaa paremmin vastuuta huomisesta, koska juuri hän ja he lapsineen joutuvat sitä elämään. Me vanhemmat poistumme ylempiin laulukuoroihin, ennen kuin - tekemättä mitään - ympäristömme kaatuu mahdottoman edessä tilaan, jossa tuska ylittää toivon.

    Kun kuunteli Sannan puhetta tasavallan presidentti Sauli Niinistölle - heräsi usko paremmasta, jossa jokainen voisi olla laulun arvoinen ja meille vanhemmille syntyisi yritteliäs henki korjata sitä mallia, missä olemme eläneet nämä kulutusjuhlan aikakaudet. On aika vähentää - meidän ympäristöllinen jalanjälki on eräs suurimmista.

    Vähentämisen kulttuuri on mahdollista sellaisen valtiolaivan kanssa, jonka ylintä ministerivastuuta kantaa henkilö, joka tietää arkielämän - Sannan tarina on tosi, ja se luo yritteliäisiin mahdollisuuksia tulla ja olla vaikka mitä! e


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset gallupin mukaan kolmanneksen voimalla Sannan takana!

    HS: Suomella on viimeinen hetki hoitaa EU-puheenjohtajuus kotiin, ja Sanna Marinilla on siihen kaikkien aikojen mahdollisuus

    Kommentti 12.12. 9:20

    Totta! Suomelle luontui kuin "nurkan takaa" huolella suunniteltu mahdollisuus: "Nuorten naisten yhteisvoima" ja kyky nähdä huomiseen; ympäristönkin näkökulmasta. Enemmänkin - ja nyt geopolitiikkaan! Suomihan on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla - EU-puheenjohtajamaana - juuri nyt.

    PM Sanna Marin on etsikkoaikansa edessä - juuri nyt, tässäkin! Sanna voi ottaa esille puheenjohtajakokouksessaan Euroopn menestyksen - koko Euroopan, sillä EU ei ole koko Eurooppa, vaan Eurooppa jatkuu kauas Venäjän Uralille.

    Me olemme pisimmällä EU-rajalla kiinni tuossa maailman raaka-ainevarastossa, jota EU' kin tarvitsee, ja kohta hyvin kipeästi. Maakaasulla voidaan nopeasti korvata hiili, jonka ympäristöjälki on huomattavasti suurempi kuin maakaasulla.

    Eikä vain energia, vaan eurooppalainen turvallisuuspolitiikka lähtee liikkeelle kokonaisvaltaisesta Euroopasta, jossa Venäjä muodostaa merkittävän suuren osan - ollen myös raja "loputtomaan" Aasiaan, joka nousee, ja nopeammin kuin arvaammekaan.

    Pääministerimme voi avata loppupuheenvuorossaan ajatuksen kokonaisvaltaisesta Euroopasta, jossa yhteistyö päättää hokeman Venäjän uhasta. Kun EU näkee eurooppalaisuuden laajana spektrinä, olisi se meille toimeliaisuuden alku. Venäjällä odottaa valtavat ympäristöongelmat, suuri kansa, jonka uinuva ostovoima kiinnostaa ainakin Saksaa - Euroopan talousveturia.

    Sanna voisi olla oven avaaja, sillä Suomi on koko EU' n näkökulmasta ainutlaatuisessa asemassa Venäjään, jonka mittaamattomat varannot ovat myös piriste EU-Euroopan tuotantokoneelle.

    Jos EU osaisi katsoa metsää puilta - huomattaisiin yksi merkittävä tavoite, mikä on eurooppalainen uusi turvallisuus. Jos Venäjä ei olisi enää hoettu uhka, se voisi poistua luuloisesta viholliskandidaattiudesta, jolloin EU' lla ei olisi lainkaan maantieteellistä uhkaa!

    Yhdessä Venäjän kanssa on se voitto, jossa Venäjä suurine varantoineen ei lipsahda kokonaan Kiinan - maailman suurimman talouden - taskuihin! Venäjä on osa Eurooppaa - US ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sama kansaa halveksuva meno siis jatkuu, eikö Rinne tajunnut että koko operaatiolla oli joku syy? No selvennyksenä, syy oli Rinne itse.
    Se että tilalle tulee joku marionetti antaa kyllä demareista hyvinkin erinoisen kuvan.
    No jos muutenkin kaavitaan laarin pohjia niin ehkä näin sitten.

    Suomi ja suomalaiset saivat "Nuorten naisten voima" -hallituksen, jonka kansanomainen nimitys kiinnittyy aivan uuteen näkökulmaan nähdä biosfäärillinen ympäristö meidän ihmisten ainoaksi todelliseksi elämän mahdollistajaksi - me siis saimme viherpunamullan.

    Viherpunamullan takuumiehet -anteeksi, takuunaiset ovat: Sanna Marin, Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo (emme tietenkään halua unohtaa Vasemmiston Li Anderssonia). Heillä on suuri vastuu, mutta vielä suurempi mahdollisuus.

    Mikäli tämä "Nuorten naisten voima" oikeasti puhaltaa yhteiseen päämäärään - löytää ratkaisu ympäristöasioiden korjaamiseksi, voi se lisätä meille kantaväestölle tuikitärkeän lisääntymisen sellaiseen mittaan, josta voidaan turvata suomalaisuuden jatkuvuus.

    PM Marin sai liki perintökuningattaren vastaanoton EU-Euroopassa. Varsinkin miehet tuntuivat olevan innoissaan. Onkin hyvä, että viileällä ystävällisyydellä ja sydämen lämmöllä Sanna toisi uutta intoa EU-Brysselille olla esimerkki koko muulle maailmalle, varsinkin sinne, josta syntyy suurimmat henkilökohtaiset ympäristöhaittajäljet.

    Toivottavasti vanhan liiton perinnepuoluepuukotukset eivät enää toteudu, vaan syntyy HS-jutussakin mainittu luottamus kahden hallituspääpuolueen hedelmälliseen yhteistyöhön - kaukaa rinnastettuna Johannes Virolainen - Kalevi Sorsa -yhteistyöakseliin.

    Nuoressa naisvoimassa on eräs meille ikääntyneille - varsinkin miehille vaikeasti ymmärrettävä osuus, se on äidinrakkaus ja -vaisto. On evolutiivinen tosiasia, että äidinrakkaus on väkevä voima ylläpitämään jatkuvuutta, siis lisääntymisen ohella huolehtimista, jotta jälkikasvu selviää omillaan - sitten joskus, kun tuulee omaan otsaan.

    Sanna, Katri ja Maria ovat suuren tehtävän edessä

    Uskoisin, etä nyt kerrankin kansa odottaa paljon, mutta antaa myös anteeksi. Kukaan ei ole heti valmis mihinkään tehtävään. Vain yhteen on valmius, ja se on juuri tälle kolmikolle reaalista ja loogista - Usko huomiseen, ja sen myötä tekojen säätäminen tuon uskon mukaiseksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rinne junaili postiin suuret yt. Väkeä vähennettävä. Miten eläkerahastoryöstö, Jatkaako Marin?,

    On se Sanna kova mimmi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    Sanna sai kunigattaren vastaanoton EU-päämajassa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    HS - Maailman vanhin pääministeri neuvoi Marinia kuuntelemaan kokemuksen ääntä

    Kommentti - 10.12. 17:20 ... Sanna on toveriaatteen edustaja. Tämänkin päivän suuri suomalaisenemmistö on tovereita, jotka tekevät työtä, jotta tuloa tasaava yhteiskuntamoottori jaksaa jakaa elämisentasoa myös vähäosaisemmille. Tosin tässä olisi muistettava, ettei tuulen tuomia rahoja ole, ellei EKP ala jakaa setelikone-euroja suoraan kansalle helikopterirahana.

    Nuoruuden into, jämäkkä hallintomalli ja oppi hyvästä hallintotavasta voivat nyt taata kansakunnalle toivoa huomisesta. Tuo PM Marinin tapa olla myös jämäkkä saattaa antaa uskoa tavallisiin suomalaisiin, jotka voivat innostua jälleen yhteisen hyvän edessä - tuottamaan lisää lapsia, sillä nyt väestöpyramidimme on kaatumassa.

    Nuoruus kantaa paremmin vastuuta huomisesta, koska juuri hän ja he lapsineen joutuvat sitä elämään. Me vanhemmat poistumme ylempiin laulukuoroihin, ennen kuin - tekemättä mitään - ympäristömme kaatuu mahdottoman edessä tilaan, jossa tuska ylittää toivon.

    Kun kuunteli Sannan puhetta tasavallan presidentti Sauli Niinistölle - heräsi usko paremmasta, jossa jokainen voisi olla laulun arvoinen ja meille vanhemmille syntyisi yritteliäs henki korjata sitä mallia, missä olemme eläneet nämä kulutusjuhlan aikakaudet. On aika vähentää - meidän ympäristöllinen jalanjälki on eräs suurimmista.

    Vähentämisen kulttuuri on mahdollista sellaisen valtiolaivan kanssa, jonka ylintä ministerivastuuta kantaa henkilö, joka tietää arkielämän - Sannan tarina on tosi, ja se luo yritteliäisiin mahdollisuuksia tulla ja olla vaikka mitä! e

    Se onkin tuo perhepolitiikka ja sosiaali Suomessa ontunut. Selkeä syy alhaiseen syntyvyyteen. Jahka tuohon panostetaan ,uskalletaan lapsiakin tehdä. Kun ei ole ollut riittävää turvaa ja monelta menee työt alta yritysten säästötoimenpiteide seuraamuksena ,ni kuka sitä sellasee maailmaan rupeaa lapsia laittamaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    Hesarista: Viron sisäministeri kutsui pääministeri Sanna Marinia ”myyjätytöksi”, pääministeri Ratas kiirehti kehumaan yhteistyötä Suomen kanssa

    Kommmentti 16.12. 8:47 - Tämä oli Virosta rimanalitus. Tämä ei ollut myöskään virolaispuolue Ekren maineelle hyväksi, olla esillä näin - jopa ministerihuudahduksena. Tämä oli sitä negatiivista äijäenergiaa, joka voisi esiintyä myös positiivisesti, kuten suomalaisten omana reviiripuolustuksessa.

    Tässä reviiripuolustautumisessa on kyse kansallisesta tahdosta puolustaa omia: Perhettä, äitejä (nuoria ja vähemmän nuoria), lapsia ja kaikkia, jotka ylläpitävät kansallista henkeä pysyä omillaan voimissaan.

    Tuo liki älähdyksen omainen huudahdus oli merkki lyhyestä ajatuskoneiston käsitekäytöstä

    Miksi? Siksi, että se tehtiin ilman mitään näyttöä - perustetta, vain otaksumaluulona, että peruskansalaisten, siis perussuomalaisten joukoista ei voi nousta ylös olemaan esimerkkijohtaja koko kansakunnalle.

    Tässä tapauksessa PM Sanna Marin oli jo näyttänyt kykyään - Tampereella, pienoiseduskunnan puheenjohtajuutena.

    Nyt on Sannalla mainio paikka osoittaa nuorten naisten voimaa, olematta paluuprovosoiva, vaan ystävän käden ojennusta - vähämietteisyyttä kohtaan. Sanna voi nyt osoittaa ylivertaista osaamista, läheisyyttä ja halua olla ymmärtävä pienempäänsä kohtaan. Ei ole myöskään syytä ylpistyä tälläisen virolaisheikkouden edessä - vaan olla isosisko ja huolehtiva.

    Olen varma, että suuri osa suomalaisista ovat nyt ylpeitä maailman nuorimmasta istuvasta pääministeristä.

    On tullut aika myös nuorten naisten voiman näyttää kykyisyytensä suomalaisten johtamisesta. Halltuksen viiden naisen positiivisena sparraajana on koko kansan Sauli, joka saa ystävällistä näkemyksellisyyttä nuorelta vaimoltaan, joka synnytti presidenttimme uuden ajan alkuun - oli alkanut Aaron aika.

    Mainittakoon, että edellinen PM Antti Rinne oli taitava - hän teki tilaa nuorten naisten voimalle, saaden ehkä vinkkiä kotoa - omalta itseään nuoremmalta vaimoltaan.

    Hyvä! Suomi otti reippaasti irtiottoa perinteellisestä äijäenergiasta - tuoden rohkeasti esille Nuorten Naisten Voiman - NNV' n!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ennustaja?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kaikki kiinni 2,2 miljardia Vake/Sipilä, Kulmuni pakko pyristellä vaikka per... Tä nuollen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset gallupin mukaan kolmanneksen voimalla Sannan takana!

    Sanna kokkareille eduskunnassa: "eikö teitä hävetä?" -hyvä Sanna!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perustele yksinkertainen ja tyhmä - ei tyhjentävä mielipiteesi.

    Sinun ehkä kannattaisi lukea Rinteen hallituksen hallitusohjelma. Se tosin on pitkä, ja luetun ymmärtäminen voi noin tietämättömälle ja ennakkoluuloiselle olla vaikeaa. Mutta jos haluat kirjoittaa hallituksen toiminnasta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan, pitää olla jotain tietoakin pelkän mutun, eli musta tuntuu -tiedon sijaan.

    onneton huutelee peräkammarista


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret naiset näyttävät nyt kohteliaasti voimaansa.

    Mediassa leviää uusi oppi NNV - Nuorten Naisten Voimana!


   • Anonyymi kirjoitti:

    On se Sanna kova mimmi

    PM Sanna Marinilta ilokseni mainio ulostulo Tampereen Ilveksen tukemisena, johon on yllättäviä perusteita. Ilves on yksi eniten Suomen Mestaruuksia haalinut jääkiekkojoukkue. Ilves on vahva juniorien kasvattiseura - moni NHL-tähti on saanut juurensa juuri Ilveksestä. Ilves on se pehmeämpi tamperelainen - ei tapparan heiluttajana, mutta terävin ilveksen kynsin, jotka ovat tulossa esille - monien Ilves-fanien iloksi.

    Sanna uskaltaa tukea nyt vuosikausien altavastaajaa - joukkuetta, joka on aina menettänyt hyvät jniorinsa - tehokkaan koulimisen jälkeen rahakentille. Nyt näyttää olevan suuri muutos käynnissä, kuten Sanna on itsekkin tuomassa suomalaiseen valtarakenteeseen - uutena NNV' nä - Nuorten Naisten Voimana.

    Ehkä Ilves ja PM Sanna kulkevat käsikädessä kohti uutta toivoa paremmasta huomisesta. Ilveksen Suomen mestaruutta onkin jo odotettu pitkään. Ehkä tämä Marinin paljastus sympatioista Ilvestä kohtaan antaa itse joukkueelle voimaa ja virtaa?

    Suomi on jääkiekkohullua kansaa - me suorastaan riehaannumme, kun MM paukahtaa Toreille - mörköineen. Ilves ei ole mörkö, vaan se perinteellinen tamperelainen, kuten punaisuus, mitä Tampere oli kauan sitten Sisällissodan "viimeisinä rintamina".

    Tampere on Suomen jääkiekkokaupunki - sitä ei ole Helsinki, ei Turku, eikä vielä pitkään aikaan Oulu, josta leviää myös jääkiekon uutta tuulta - Kärppänä. Onkin kiva päästä katsomaan Ilves - Kärpät peliä Hakametsään - suomalaiseen jääkiekkopyhättöön.

    Sanna on nyt tuonut tamperelaisen mentaliteetin Helsinkiin - "nysse tuli". Sanavalmis Sanna voi muuttaa nyt Suomea ja erityisesti kansakuntamme luottamusta valtiokoneiston huipulle - tuo luottamus voi tuoda lisää kantasuomalaisia, eli siis lisää myös junioreita Tampereen Ilvekselle - kasvatukseen - Suomelle menestykseksi. Suomi janoaa menestymistä.

    Me janoamme myös luottamusta poliittiseen koneistoon - ehkä Sanna, josta tulee SDP' n puheenjohtaja, voisi avata uuden aikakauden, kuten nyt luottamuksen arvoinen Ilves itselleen.


  • HS: Antti Rinne valittiin hallitustunnustelijaksi, ei ole päättänyt haluaako ministeriksi – Tutkija oudoksuu Rinteen roolia

   Kommentti 5.12. 20:48: Väistyvä PM Antti Rinne kannattaa Sanna Marinia uudeksi pääministeriksi. Emme tiedä tiesikö Antti nuorten naisten koostavan uutta voimaa edesauttamaan jumissa olevaa hallitusohjelman toteutumista. Emme tiedä sitäkään, etteikö jopa Antti ollut itse jotenkin sen takana, että saamme uutta naisvoimaa uudistamaan poliittista kenttää, joka on erkaantunut kansakunnasta. Kansalaisemme kaipaavat luottamusta ja toiminnallista esimerkkiä.

   Nuoret naiset, jotka ovat lisääntymisen iässä ovat oivia kantamaan vastuuta teoistaan lapsilleen jo olemassa oleville ja myöhemmin syntyville. Luottamus on palautettava kansakuntaamme - väestömme vanhenee, ikäpyramidi uhkaa keikahtaa tällä menolla nurin jo muutamassa vuosikymmenessä. Nyt syntyvät vauvat elävät nykymuodoin 2100-luvulle.

   Ympäristömme on sellaisessa kiihtyvässä tilassa, etteivät elinolosuhteet ole enää suosiollisia tällä menolla vuonna 2100 - ainakaan ihmiskunnalle. Nyt on pakko tehdä jotain.

   Hallitusohjelma on valmis, sen takana ovat kaikki modernit ympäristöasialliset: De Gröna, Vasemmisto ja muut - nyt myös Keskusta ja demaritkin - ruotsalaisille taas kelpaa liki kaikki - ovat evolutiivisesti sopeuman huippuja.

   Onkin täysin loogista, että juuri Antti Rinne hoitaa tämän pikatunnustelijan tehtävät. Olihan Antti se, joka junaili tuon nyt kehutun hallitusohjelman, joka kulki epäluuloisessa tervassa. Nyt terva on liuotettu liukkaaksi ja sujuvuuden voimasta vastaavat nuoret naiset - Sanna Marin, Katri Kulmuni, Johanna Ohisalo, Li Andersson ja monin osin on oletettavaa, että viisas Kokoomuksen Elina Lepomäki saattaa kompata hallitusta - ainakin joissain älykkyyttä ja luovuutta tarvitsevissa ympäristöasioissa.

   Raha ei enää merkitse kaikkea - on kysymys biosfäärillisestä elämästä, jossa rahan merkitys on ollut jo satoja miljoonia vuosia olematon! Äsken YLE 1' llä esitetty metsien internet [ ~ https://areena.yle.fi/1-4347267 - ] kertoo loput kaikesta sellaisesta, josta meidän tulisi ottaa oppia! Saammeko nyt viisaan hallituksen?

  • Parasta a-luokkaa!

  • Hyvä kirjoitus!

  • Kiintoisasti ajallinen kommenttiketju kelpo avaukseen!

  • Viron sisäministerikin kannustaa meidän myymäläntyttöä urallaan..

  • Minä seuraan kiinnostuneena miten käy uudelle hallitukselle. Varsinkin kokoomuksessa on sellaisia ryhmiä, jotka haluavat kaikin tavoin heittää hiekkaa rattaisiin. Sellaisia on myös Keskustassa, vaikka se on itse hallituksessa. On tosi se, että hallituksessa kansan asiat ovat kovin nuorien ja kokemattomien poliitikkojen käsissä. Sitä muutamat tahot pitävät pahana heikkoutena, ja siihen varmasti yritetään iskeä. Perussuomalaisissa taas on paljon niitä, jotka vain purnaavat ja valittavat aina ja kaikissa olosuhteissa. Yhteistyökykyä ei heiltä löydy minkään asiallisen puolueen kanssa. Siinä on sitä Vennamon perintöä. Minä en ole huomannut mitään suuria virheitä, joita esim. Antti Rinne olisi tehnyt. Kyllä siinä oli aika paljon sitä, että keskustan suunnalta haluttiin "maksaa potut pottuina" Aina Anneli Jäätteenmäen tapauksesta lähtien. "Tuli tilaamatta!" jäi mieleen, vaikka oli kai itse tilannut. Siis ei puhunut totta. Sama on osittain tilanne Rinteen kohdalla. Ei ole ehkä kuvannut tekojaan tarkasti julkisesti, mutta ei ole ehkä tarvinnutkaan, sama on ulkoministerin kohdalla. Jo Suomen Lain mukaan Suomen on puututtava Suomalaisten lasten epäinhimilliseen asemaan siellä leirillä. Se ei ole vain mahdollista vaan siihen on lain velvoitus. Aikuiset suomalaiset saavat myös palata Suomeen jos haluavat, koska ovat Suomen kansalaisia. Ja riippumatta siitä, ovatko tehneet joitakin rikoksia vai ei. Jos ovat tehneet rikoksia, niin heitä voidaan rangaista Suomessa Suomen lakien mukaan. Rikoksen tehneitä suomalaisia oikein haetaan ulkomailta ja tuodaan Suomeen vastaamaan rikoksistaan. Tämähän pitäisi olla selvä asia. Ulkoministeri Haavisto on tehnyt oikein muuten, paitsi ei ole kertonut ja kuvannut toimiaan ja tekemisiään riittävästi kaikille ja julkisesti. Lieneekö se edes tarpeellista? Eräät tahot ovat ilmeisesti halunneet eroon Rinteestä ja Haavistosta, mutta syyt voivat olla toiset mitä he kertovat.

   • Kokkareet jäivät altavastaajiksi


  • Enää sellaista perinteellistä politiikkaahan ei ole! Suomi alistettu eu:lle ja nyt voi puhu
   nukkehallituksesta ja nukke-eduskunnasta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta!
   Nukkehallitukset mielistevät jotain suurempaa käskijää.

  • Kuiskitaan NNV:stä!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   195
   2610
  2. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   216
   2280