Meneekö ne Kiinan paketit ALV verolle vuoden alusta vai vasta 2021

Anonyymi

No viimeistään ne menee tammikuun alusta 2021 ( joku eu-laki)
Mutta suomen ahne verokarhu lätkäisee verot päälle varmasti aikaisemmin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b03b7f0b-7754-48bd-ad7e-608ba7a70ce8

"Vuoden alusta lähtien myös alle 22 euroa maksavista, EU-alueen ulkopuolelta tulevista lähetyksistä on maksettava myös arvonlisävero. Tähän saakka halvemmat lähetykset ovat olleet verovapaita."

Pitääköhän tuo juttu paikkansa? Kun kyseessä on iltalehden juttu niin vähän epäilyttää... kirjoitusvirhe tms. kumma ettei tuosta ole sen kummemmin toitotettu.

https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/ennen-kuin-ostat

Tulli:n sivulla on entiset tiedot koskee tietysti nykyhetkeä, mitään uutta tietoa eivät ole vaivautuneet laittamaan voihan, se olla etteivät tiedä vielä itsekään. Varmaan soittavat iltalehteen ja kysyvät milloin alv:it aletaan ottamaan.

16

4256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katselin vähän, mitä muut mediat kertovat asiasta.

      Talouselämä -lehti kertoo saman 1.1.2020 kuin Iltalehti. Ovat kumpikin samaa Alma-Mediaa.
      https://www.talouselama.fi/uutiset/nettiostoksiin-lisahintaa-posti-alkaa-peria-ensi-vuonna-kasittelymaksua-tietyista-tuotteista/fbae3683-8c2c-419d-a903-63ec652f82ea

      Helsingin Uutiset ja Helsingin Sanomat kertovat kumpikin 1.1.2021. Helsingin Uutiset on Keskisuomalainen konsernia ja Helsingin Sanomat Sanoma konsernia.
      https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/822588-kiina-pakettien-postimaksuihin-roimat-korotukset-ensimmainen-hinnannousu-jo-112020

      https://www.hs.fi/talous/art-2000006329079.html

      Alma Media -pohjaiset tiedot ovat ilmeisesti lähtöisin samalta toimittajalta, joka on ymmärtänyt asian väärin.

      Tullin sivuilta en löytänyt minäkään mitään tietoja asiasta. Ei ole vielä ajankohtainen.

      ****

      Posti ilmoittaa myös omista hintojen korottamisista. Kannattaa nekin huomioida, koska ne astuvat nopeasti voimaan. Näillä ei siis ole mitään tekemistä Tullin kanssa.

    • Anonyymi

      Mä vähän ihmettelen tätä touhua taas täällä, jos suomi alkaa vammailemaan näiden kiina pakettien kanssa olisi helkkarin kiva että kertoisivat mitä kuluttajan sitten pitää tehdä,missä hitossa ne alvit maksetaan ja miten??

    • Anonyymi

      Tässä on Postin tiedote "vastaanottomaksuista", joita siis Posti alkaa periä 31.1.2020 alkaen.

      https://www.posti.fi/private-news/tiedotteet/2019/20191203_kasittelymaksu.html

      Tullille menevät verot pysyvät ennallaan 1.1.2021 asti, jolloin alvia aletaan periä vaikka lähetyksestä maksettu hinta olisi kuinka pieni tahansa.

      Postilähetykset on voinut tullata nettitullauksella ilman mitään ylimääräisiä palkkioita. Posti on kyllä tarjonnut kallishintaista tullaustaan, jota ei ole kannattanut käyttää, koska nettitullaus on sen verran yksinkertaista.

      Ymmärrän, että Posti alkaa nyt periä 2,90 euron ekstramaksun, vaikka tullaisi itse. Miten tuo maksetaan? Jotakin sekavaa on 90 centin maksusta, jolla tapahtuisi tullaus Postin kautta. Miten tämä sitten oikein tapahtuu? Korvautuuko Tullin nettitullaus tällä ja lähetys tulee normaalien maahantuontiverojen 90 centin maksulla perille?

      Tämä Postin homma koskee siis 20 - 150 euron hintaisia EU:n ulkopuolisia lähetyksiä. Näistä ei mene siis alvin lisäksi tullia.

      Tullille ei ole tarvinnut maksaa alvia, jos sen määrä on jäänyt alle 5 euroon. Kuitenkin alle 22 euron lähetys postimaksusta riippumatta on verovapaa.

      Ravintolisien alv on 14 %, jolloin 5 euron raja täyttyy 35,70 eurossa. Kirjojen alv on 10 %, jolloin 5 euron raja täyttyy 60 eurossa. Miten nämä on huomioitu Postin uudessa systeemissä? Jos vaikka tilaan kirjan, joka postimaksuineen on 40 euroa, täytyykö Postille maksaa, vaikka alvia ei mene? Huhuh

      Tästä hommasta Postin on syytä laittaa perusteellinen ohje eikä tyytä tuollaiseen ylmalkaiseen tiedotteeseen. Ovatko tällaiset ylimääräiset maksut edes laillisia? Ostaja on jo maksanut postimaksun myyjälle. Postilaitokset maksavat toisilleen vielä ns. päätemaksua toimitettujen lähetysten mukaan.

    • Anonyymi

      Mä en tajunnut tuosta postin seposteesta mitään, voisivat oikeasti antaa jo vähän vinkkiä miten maksu hoidetaan koska ensi kuussa alkaa. Ja mitenköhän muuten kaikki ne paketit jotka ovat tilattu ja saapuneet aikoja sitten mutta seisovat täällä venaamassa viikkoja. Ei kai nyt niistä mene mitään,se on ihan suomen puolen oma ongelma kun ei saa vauhdilla hoidettua pakettiasioita.
      Olen aika varma että tämä lisätty ylläri maksu on laiton mutta suomessahan saa tehdä mitä vaan kun ostaja maksaa.

    • Anonyymi

      Posti alkanut lähettää takaisin tulliin kaikki Kiinan paketit.Myös ne jotka tilattu viimevuoden puolelle ja on vieläkin jakamatta postilakon takia suurin osa.Tuli eilen ilmoitus jotta pitäisi tullata ja heti antakaa postille valtuutus tullaukseen,,,heh kävin itse tullaamassa viime yönä ja aamulla tullin päätös lähetetään edelleen eikä maksuja.Nopeaa toimintaa tullilta.Kannattaa opetella itse tullaus ja ainoa mikä pikkasen tekee töitä on se tullausnimike mutta kun etsii suunnilleen sopivan niin menee läpi.Minäkin tilasin Tupakansytyttkimeen jakajan eli 3 usb porttia ja kolme tavallista.Laitoin akkulaturi nimikkseeksi ja toimi.

    • Anonyymi

      Eilen tuli postiluukusta vanhaan tapaan kaksi joulukuun 13. tilattua muutaman euron Kiina-Ebay-tilausta.

      • Anonyymi

        Tuolla edellä on kerrottu, että ylimääräinen maksu koskisi 20 - 150 euron hintaisia tilauksia.


      • Anonyymi

        No mulla kävi sellanen hauska juttu että viime tiistaina oli varmaan 20 kiinapakettia venaamassa kun avasin sisäoven, kiljahdin vähän:D Aika prikuulleen tuli nyt ne kaikki paketit sieltä marraskuultakin. Olin jo unohtanut..mukava ylläri:)
        Pari vielä tulematta, meinaavatko jo nyt aloittaa tullaamisen? Senhän piti astua voimaan vasta kuun vaihteessa!


    • Anonyymi

      Heeeiiik!!
      Nythän on siis niin että kyllä Kiinalaiset osaa kaupanteo paljon paremmin kuin meillä täällä Suomessa. Ovat olleet jo ehkä tuhansia vuosia kauppiaita.
      Nyt kun täällä tulee näihin paketteihin tullia ja alvia ym.veroja niin tosi varmaan Kiinalaiset alkavat verottaa kovemmin sinne meneviä Suomalaisia tuotteita kuten Sianlihaa, kalatuotteita yms.
      Siis meidän maatalous joutuu näin kilpailemaan hinnoissa ja mahdollisesti luopumaan vaikka sikaloistaan.
      Hei nyt järki käteen näihin pikkupaketti kauppoihin.
      Myös Ameriikkalaiset verkkokauppiaat saavat osansa näistä (wish, eBay jne.).
      Helposti laittavat veroa lisää esim. Suomessa koottuihin autoihin!!
      Että silleen Ahti Heinonen Laitila

    • Anonyymi

      Se ALV 24 % lisätään minkä tahansa hintaisiin Kiinasta tilattuihin tuotteisiin, siis maksoipa tuote 2 euroa tai 200 euroa tai mitä vaan, mutta missä vaiheessa se ALV maksetaan? Tilausvaiheessako ja sitten Kiinalainen myyjä tilittää sen Suomeen vai miten ihmeessä tämä toteutetaan?

      • Anonyymi

        Posti ilmoittaa tilaajalle, kun paketti on tullut Suomeen. Tilaaja maksaa ALV:n eli tekee tullauksen netissä tai ostaa palvelun. Maksun jälkeen paketti toimitetaan tilaajalle.
        Tämä ruljanssi alkaa 01.07.2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Posti ilmoittaa tilaajalle, kun paketti on tullut Suomeen. Tilaaja maksaa ALV:n eli tekee tullauksen netissä tai ostaa palvelun. Maksun jälkeen paketti toimitetaan tilaajalle.
        Tämä ruljanssi alkaa 01.07.2021.

        Kiitos, kun kerroit. Tuossa käytännössä onkin sitten huijareille mukava mahdollisuus johonkin samantapaiseen toimintaan mitä noissa linkeissä kerrotaan.

        https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007761441.html
        https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006113229.html


    • Anonyymi

      Kiinasta ei paljon ole ostettavaa suoraan kuluttajan kun laatutuotteita ei saa sieltä. Jos saa niin kalliimpia kuin euroopassa.

      Hyvin suunnitellut ja mietityt on aina jonkun tuotantoketjun ja valmistuttajan käsissä ja niitä ei kiinasta saa.

      Olen joitakin led valaisimia sieltä suoraan ostanut, kestävät merkkikennot saksasta.


      Tiedän että kiinassa on ollut systemaattista valehdella tullilipukkeeseen tuotteen arvo, ihan jokaisen kohdalla. Tekevät rikoksen aina.

      Miljoonia paketteja ja kirjeitä tullut suomeen väärillä tiedoilla.

      Tämä pitää ottaa huomioon että jokainen menee automaattisesti tullaukseen ja pitää lähettää maksusta kuvakaappaus.

      • Anonyymi

        Et siis ostele suomen kaupoista juurikaan, ne nimittäin on juurikin tätä kiinan rompetta


    • Anonyymi

      N.kolme viikkoa sit tuli 70 euron lelupaketti,mutta kiinalaiset oli laittanut hinnaksi pakettiin19,98e,eli kyllä nekin osaa ;)

    • Anonyymi

      ODOTTAKAAS 1.7 -21 ALISEN lista alkaa purra. On käynyt USA opiston sieltä 30g maksaa 15€. 3kg on 70€ Nyt postin huolinta maksu on 5€ kun ostat USA tuotteen joka pökkää tulliin. Kiinan tavarat katoavat saavuttamattomiin tulli pidättää 24% laittomasti jo maksetun ALV veron päälle, postin huolinta pomsahtaa 2 vuodessa Yli 10€. KAIKKI tämä maksetaan EU lle ja on suunniteltu kauppiaiden kanssa estämään nettikauppa kilpailu. SIIS 1.7 -21 alkaa veljeskunnan vaino edullisia ostoksia kohtaan on tätä GREAT RESET suunitelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe