Aihealueet

Listaukset

  Meneekö ne Kiinan paketit ALV verolle vuoden alusta vai vasta 2021

  Anonyymi

  No viimeistään ne menee tammikuun alusta 2021 ( joku eu-laki)
  Mutta suomen ahne verokarhu lätkäisee verot päälle varmasti aikaisemmin.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b03b7f0b-7754-48bd-ad7e-608ba7a70ce8

  "Vuoden alusta lähtien myös alle 22 euroa maksavista, EU-alueen ulkopuolelta tulevista lähetyksistä on maksettava myös arvonlisävero. Tähän saakka halvemmat lähetykset ovat olleet verovapaita."

  Pitääköhän tuo juttu paikkansa? Kun kyseessä on iltalehden juttu niin vähän epäilyttää... kirjoitusvirhe tms. kumma ettei tuosta ole sen kummemmin toitotettu.

  https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/ennen-kuin-ostat

  Tulli:n sivulla on entiset tiedot koskee tietysti nykyhetkeä, mitään uutta tietoa eivät ole vaivautuneet laittamaan voihan, se olla etteivät tiedä vielä itsekään. Varmaan soittavat iltalehteen ja kysyvät milloin alv:it aletaan ottamaan.

  8

  88

   Vastaukset

   • Katselin vähän, mitä muut mediat kertovat asiasta.

    Talouselämä -lehti kertoo saman 1.1.2020 kuin Iltalehti. Ovat kumpikin samaa Alma-Mediaa.
    https://www.talouselama.fi/uutiset/nettiostoksiin-lisahintaa-posti-alkaa-peria-ensi-vuonna-kasittelymaksua-tietyista-tuotteista/fbae3683-8c2c-419d-a903-63ec652f82ea

    Helsingin Uutiset ja Helsingin Sanomat kertovat kumpikin 1.1.2021. Helsingin Uutiset on Keskisuomalainen konsernia ja Helsingin Sanomat Sanoma konsernia.
    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/822588-kiina-pakettien-postimaksuihin-roimat-korotukset-ensimmainen-hinnannousu-jo-112020

    https://www.hs.fi/talous/art-2000006329079.html

    Alma Media -pohjaiset tiedot ovat ilmeisesti lähtöisin samalta toimittajalta, joka on ymmärtänyt asian väärin.

    Tullin sivuilta en löytänyt minäkään mitään tietoja asiasta. Ei ole vielä ajankohtainen.

    ****

    Posti ilmoittaa myös omista hintojen korottamisista. Kannattaa nekin huomioida, koska ne astuvat nopeasti voimaan. Näillä ei siis ole mitään tekemistä Tullin kanssa.

   • Mä vähän ihmettelen tätä touhua taas täällä, jos suomi alkaa vammailemaan näiden kiina pakettien kanssa olisi helkkarin kiva että kertoisivat mitä kuluttajan sitten pitää tehdä,missä hitossa ne alvit maksetaan ja miten??

   • Tässä on Postin tiedote "vastaanottomaksuista", joita siis Posti alkaa periä 31.1.2020 alkaen.

    https://www.posti.fi/private-news/tiedotteet/2019/20191203_kasittelymaksu.html

    Tullille menevät verot pysyvät ennallaan 1.1.2021 asti, jolloin alvia aletaan periä vaikka lähetyksestä maksettu hinta olisi kuinka pieni tahansa.

    Postilähetykset on voinut tullata nettitullauksella ilman mitään ylimääräisiä palkkioita. Posti on kyllä tarjonnut kallishintaista tullaustaan, jota ei ole kannattanut käyttää, koska nettitullaus on sen verran yksinkertaista.

    Ymmärrän, että Posti alkaa nyt periä 2,90 euron ekstramaksun, vaikka tullaisi itse. Miten tuo maksetaan? Jotakin sekavaa on 90 centin maksusta, jolla tapahtuisi tullaus Postin kautta. Miten tämä sitten oikein tapahtuu? Korvautuuko Tullin nettitullaus tällä ja lähetys tulee normaalien maahantuontiverojen + 90 centin maksulla perille?

    Tämä Postin homma koskee siis 20 - 150 euron hintaisia EU:n ulkopuolisia lähetyksiä. Näistä ei mene siis alvin lisäksi tullia.

    Tullille ei ole tarvinnut maksaa alvia, jos sen määrä on jäänyt alle 5 euroon. Kuitenkin alle 22 euron lähetys postimaksusta riippumatta on verovapaa.

    Ravintolisien alv on 14 %, jolloin 5 euron raja täyttyy 35,70 eurossa. Kirjojen alv on 10 %, jolloin 5 euron raja täyttyy 60 eurossa. Miten nämä on huomioitu Postin uudessa systeemissä? Jos vaikka tilaan kirjan, joka postimaksuineen on 40 euroa, täytyykö Postille maksaa, vaikka alvia ei mene? Huhuh

    Tästä hommasta Postin on syytä laittaa perusteellinen ohje eikä tyytä tuollaiseen ylmalkaiseen tiedotteeseen. Ovatko tällaiset ylimääräiset maksut edes laillisia? Ostaja on jo maksanut postimaksun myyjälle. Postilaitokset maksavat toisilleen vielä ns. päätemaksua toimitettujen lähetysten mukaan.

   • Mä en tajunnut tuosta postin seposteesta mitään, voisivat oikeasti antaa jo vähän vinkkiä miten maksu hoidetaan koska ensi kuussa alkaa. Ja mitenköhän muuten kaikki ne paketit jotka ovat tilattu ja saapuneet aikoja sitten mutta seisovat täällä venaamassa viikkoja. Ei kai nyt niistä mene mitään,se on ihan suomen puolen oma ongelma kun ei saa vauhdilla hoidettua pakettiasioita.
    Olen aika varma että tämä lisätty ylläri maksu on laiton mutta suomessahan saa tehdä mitä vaan kun ostaja maksaa.

   • Posti alkanut lähettää takaisin tulliin kaikki Kiinan paketit.Myös ne jotka tilattu viimevuoden puolelle ja on vieläkin jakamatta postilakon takia suurin osa.Tuli eilen ilmoitus jotta pitäisi tullata ja heti antakaa postille valtuutus tullaukseen,,,heh kävin itse tullaamassa viime yönä ja aamulla tullin päätös lähetetään edelleen eikä maksuja.Nopeaa toimintaa tullilta.Kannattaa opetella itse tullaus ja ainoa mikä pikkasen tekee töitä on se tullausnimike mutta kun etsii suunnilleen sopivan niin menee läpi.Minäkin tilasin Tupakansytyttkimeen jakajan eli 3 usb porttia ja kolme tavallista.Laitoin akkulaturi nimikkseeksi ja toimi.

   • Eilen tuli postiluukusta vanhaan tapaan kaksi joulukuun 13. tilattua muutaman euron Kiina-Ebay-tilausta.

    • Tuolla edellä on kerrottu, että ylimääräinen maksu koskisi 20 - 150 euron hintaisia tilauksia.


    • No mulla kävi sellanen hauska juttu että viime tiistaina oli varmaan 20 kiinapakettia venaamassa kun avasin sisäoven, kiljahdin vähän:D Aika prikuulleen tuli nyt ne kaikki paketit sieltä marraskuultakin. Olin jo unohtanut..mukava ylläri:)
     Pari vielä tulematta, meinaavatko jo nyt aloittaa tullaamisen? Senhän piti astua voimaan vasta kuun vaihteessa!


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    10979
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    269
    5741
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1041