Verkkokalvon irtauman ja repeymän kokeneita

Anonyymi

Moikka,
Halusin avata uuden ja hieman tuoreemman keskustelun kohtalon tovereilleni, joilla on ollut verkkokalvon repeymää ja/tai irtaumaa.

Olen 28-vuotias ja kuukausi sitten vasemmasta silmästäni löydettiin muutama verkkokalvon repeämä ja alkanut verkkokalvon irtauma. Vuosia sitten silmälääkärissä todettiin rappaumaa kummankin silmän verkkokalvon reunoilla. Minulla on likinäköisyyttä ( noin -4 kummassakin silmässä hajatataitto), mutta silloin lääkärin mukaan, vaara repeymille ja irtaumalle oli erittäin pieni ikäni vuoksi.

Minulla ei nytkään ollut mitään oireita, vaan ongelmat löydettiin vuosittaisessa rutiinitarkastuksessa. Silmä laaseroitiin välittömästi ja jälkikontrollissa todettiin silmän parantuneen normaaliksi. Vasempaan silmään jäi edelleen "heikkoja kohtia" ja oikeassa silmässä on samanlainen riski repeymiin rappeumien takia.

Lääkäri kehotti jatkamaan aivan normaalia elämää, mitä nyt nyrkkeilyä ja päähän kohdistuvia iskuja kannattaa välttää. Vaikka olen onnekas ja tiedän, että silmä saatiin ainakin hetkellisesti korjattua eikä tulevaisuudesta on turha murehtia, meinaa jatkuva silmän ja näön tarkkailu tuskastuttaa. Silmissäni on aina ollut paljon lasiaisen samentumista tulevia langanpätkiä ja muita, mutta tuntuu, että laseroinnin jälkeen nämä ovat vain lisääntyneet.

Kaipaisinkin siis kohtalon tovereita. Millaisilla fiiliksillä te olleet repeymien/irtaumien jälkeen olleet? Vaikka lääkärini oli todella asiantunteva ja vastaili kaikkiin kysymyksiin, tuntuu, että pää on edelleen täynnä kysymyksiä ja pohdintoja, joita haluaisin jonkun kanssa jakaa. Miten teidän elämät ovat jatkuneet? Väheneekö huoli silmistä ja näöstä ajan mittaan ja oletteko uskaltaneet urheilla ja elää aivan normaalia elämää?

7

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Melko innottomia tuntuvat olevan ihmiset kirjoittelemaan

      Täällä on aikanaan kirjoiteltu sekä aiheesta että aiheen vierestä, esim:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8092371/pari-nokihiutaletta-liikkuu

      Yhtä innotonta keskustelua:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8963161/vitreous-floater

      Itselläni on vain lasiaisen irtauma kummassakin silmässä, ikää on yli 60v. ja muutenkin huono terveys, että eipä oikein jaksa kirjoitella.

      Vanhan uutisjutun mukaan lasiaisen irtauma tulee varsinkin sitten iän myötä useimmille:

      https://yle.fi/uutiset/3-6914837

      🤕

    • Anonyymi

      Minulla on verkkokalvo irronnut, mutta siitä on 20 vuotta, että varmaan lääketiede on kehittynyt noista ajoista.

    • Anonyymi

      Minulla todettiin todettiin toisessa silmässä verkkokalvon irtaumia, kun olin toisen silmän vuoksi tutkimuksissa noin 3 vuotta sitten. Ei siis haitannut mitenkään, enkä edes tietäisi asiasta ellen olisi kuvauksiin joutunut, kun nestekuplat eivät ole tarkan näön alueella ja haittaa näköä. Sitä on nyt seurattu vaihtelevasti mutta ei laseroitu kun toisinaan näyttää paranevan itsestään ja toisinaan ei.

    • Hei,olin itse leikkauksessa 3.12.Lasiainen poistettiin ja verkkokalvo kiinnitettiin.Nyt 120.12 on tarkastus.Miten pian näön pitäisi palautua silmään.Aika samea on silmä.Pelkään,ettei verkkokalvo ole kiinnittynyt tai on irronnut.ajaos jollain kokemuksia,kirjoita asiasta,kiitos.

    • Anonyymi

      Ei se näkö heti ole kirkas. Silmässä on turvotusta leikkauksen jälkeen. Tarkastauksessa sitten näkevät, onko verkkokalvo paikallaan. Usein taitaa näkö jäädä heikommaksi kuin ennen irtaumaa. Korjattu ei ole koskaan ehjän veroinen. Tsemppiä!

      • Anonyymi

        Yleisimmät silmäsairaudet on. Jokin niistä vie näön. Aika näyttää sille, joka näkee. En usko, että hermot kestää näön himmenemistä, kun jo on tiukkaa


    • Anonyymi

      Minulta irtosi toisesta silmästä verkkokalvo kokonaan. Leikkaukseen pääsy viivästyi kolmisen viikkoa jalassa olleen tulehduksen vuoksi. Myöhemmin silmään tehtiin ryppykalvoleikkaus. Nyt vuoden kuluttua tilanne on se, että leikatulla silmällä näkee melko hyvin kauaksi ja lasit tulevat vielä parantamaan tilannetta. Sen sijaan tarkan näön aluetta ei saatane entiselleen leikkauksen viivästymisen takia, joten mm. älypuhelimen käyttö ja lehden lukeminen jäänee terveen silmän varaan. Lisäksi leikattu silmä näkee kaiken vähän pienempänä kuin terve silmä, mutta se ei tunnu haittaavan normaalioloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe