Kepun linnoituspolitiikka

Kepu on ottanut oppia eläinmaailmasta. Ehkä se johtuu siitä luonnonläheisyydestä. Se on reviirin luomista, linnoittautumista, Aleksis Kiven muotoilemaa impivaaralaisuutta. Tämä toimikin hyvin 1900-luvun Suomessa.

Edellytykset Kepun linnoittautumispolitiikan toimivuudesta luotiin sisällisodan ilmapiiristä ja kansan kahtiajaosta. Kepu onnistui torjumaan poliittiset kilpailijat oman reviirinsä sisällä. Päävastustaja oli demarit, joista annettiin Kepun kannattajille vääristetty ja valheellinen kuva. Vielä 1980 Kepu masinoi täysillä, että kirkoissa käyminen kielletään Suomessa, jos Mauno Koivisto valitaan presidentiksi. Tällaista huuhaata pidettiin muualla Suomessa erittäin lapsellisena puheena, mutta se vetosi ilmeisesti kepulaisiin. Kepu pelkäsi, että demarien yleispoliittiset aatteet leviäisivät Kepun reviirille. Korpikommunisteja Kepu sieti, koska tiesi liikkeen rajalliset kasvumahdollisuudet. Kepun linnoittautuminen sulki ovet siltä sitten muualta Suomessa. Kepu eli ja voi hyvin tällä tavalla niin kauan kuin väkeä piisasi maakunnissa. Ongelmia alettiin nähdä muuttoliikkeen ja kaupungistumisen myötä. Niiden torjumiseksi kehitettiin aluepolitiikka. Aluepolitiikka on siis nimenomaan Kepun suosion turvaamistoimenpide.

Megatrendit eli elinkeinorakenteen muutos, kaupungistuminen ja sen mahdollisuudet, sukupolvimuutos (maaseutunuoret eivät halua olla enää turpeeseen sidottuja), koulutuksen merkityksen kasvu ja väylä parempaan elämään jne. vaikuttavat suurina taustatekijöinä, joiden voima on Kepun vastavoimia suurempi. Kepu onnistui kuitenkin reviiripolitiikassaan eli oman reviirin suojelemisessa aina viime aikoihin saakka. He onnistuivat pitämään demarit poissa tontiltaan.

Mutta Kepulle nousi uusi uhka. jota Kepu ei kyennyt kunnolla ennakoimaan eikä ole kyennyt sitä torjumaan. Uutta uhkaa ei voi enää torjua haukkumalla heitä sosialisteiksi ja punavihreiksi. Kepu ei ole keksinyt mitään myrrkyä tai asetta uutta valloittajaa vastaan. Koko tilanne on Kepulle uusi. Kepu oli tottunut siihen, että omalla reviirillä ei ole kilpailijoita. Poliittinen taistelu käydään naapurien tonteilla ja niitä yritetään vallata. Mutta persut tulivat ja yllättävät Kepun housut kintuissa ja nyt alkaa olla jo myöhäistä viholaistorjunnan kanssa.

Kepun on menossa kohti kriittistä 10 prosentin kannatusrajan alitusta. Sen jälkeen Kepu aletaan mieltään pienpuolueeksi, joka ei ole koskaan hallituksen tai opposition pääpuolue. kasvun rajat ovat sen jälkeen rajalliset. Vastaavasti persut pyrkivät kaikin tavoin vakiinnuttamaan pääpuolueen asemansa.

Nyt nähty hallituskriisi on oireellinen, Kepu kiekuttelee edelleen demareille eikä nää, että molempien päävihollinen ovat persut. Persut nakertavat näiden entisten suurten kannatusta niiden omilla kotikentillä sen minkä kerkiävät. Ja nauttii siitä, kun Kepu ja demarit tappelevat keskenään.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      HS:n toimittaja Jussi Pullisen NÄKÖKULMA-artikkeli 5.12.2019 on erittäin hyvä esitys nykyisestä keskustalaisten politiikasta:
      "Keskusta haparoi uuden politiikan kentällä"

      LUE kyseinen artikkeli ja niin saat viimeinkin vahvistuksen Keskustan omanapaisesta politiikasta - ensin ikioma etu, sitten ryhmän etu ja vasta VIIMEISEKSI Suomen etu!

      • Kepulta on hukkunut politiikan iso kuva. Paniikissaan he kiukuttelevat joka suuntaan ja kansan ymmärrys sen kun vähenee. Kepu joukkovaikeni hallituskriisin ollessa päällä. Ryhmäkuri piti niin hyvin, että eduskuntaryhmän puheenjohtakin pantiin vahtimaan mitä puolueen puheenjotaja sanoi. Ja puolueen puheenjohtaja ymmärsi tilanteen eikä sanonut juuri mitään. Kulmunin suurin teko kriisissä näytti olleen se, että hän hankki kuljetuksen parivaljakolle valtioneuvostossa eduskuntaan, kun aikansa olivat seisseet kadun varressa ihmettelemässä.

        Kepulaisten kyky vaikenemiseen pitäisi vain yrittää ulottaa porukan heikkolahjaisimpiin. Kaalinpureskelija Heikkinen protestoi Jenni Niinistöä kohtaan ja boikotoi itsenäisyyspäiväjuhlia. Anne Kalmari ihastelee sitä, kun 12 -vuotias tappaa ensimmäisen hirvensä ja tarjoaa sitä kokemuksena kaupunkilaiselle. Nämä ovat puhetta jostain ihan täydellisen erilaisesta maailmasta kuin mistä suurin osa meistä elää. Ei voi olla Kepun etu, että heidän annetaan puhua potaskaa, mutta puolue joukkovaiennetaan, kun hallituskriisin kipukohtia puidaan.


    • >>Nyt nähty hallituskriisi on oireellinen, Kepu kiekuttelee edelleen demareille eikä nää, että molempien päävihollinen ovat persut. Persut nakertavat näiden entisten suurten kannatusta niiden omilla kotikentillä sen minkä kerkiävät. Ja nauttii siitä, kun Kepu ja demarit tappelevat keskenään.<<

      Poliitiikan toimittajilla on ollut päinvastainen näkemys, ainakin ennen hallituskriisiä. Heidän mukaansa kepu aloitti vaalien jälkeen ennen näkemättömän vyörytyksen persuja kohtaan eduskunnassa. Samasta huomautti Jussi Halla-aho tällä viikolla A-studiossa. Hiljattain edesmennyt kansanedustaja Antti Rantakangas mainittiin kuolinuutisessa vyöryttäjistä ehkä kovimpana.

      Hallituskumppaneiden välinen kiistely voi tapahtua yhteisymmärryksessäkin. Molemmat hyötyvät tässä tapauksessa opposition kustannuksella siitä, että profiloituvat omien äänestäjiensä etujen ajajiksi. Olen täällä takavuosina väittänytkin, että 1970-luvulla kepu ja demarit järjestivät "hallituskriisejä" tarkoituksella aina, kun vaalit lähestyivät. Aiheena oli yleensä maatalouden tukeminen ja palkansaajapolitiikka. Näin puolueet pyrkivät vaimentamaan SMP:n ja SKDL:n hyökkäyksiä kyseisten ammattiryhmien asian unohtamisesta.

      Nykyisin kun äänestäminen harvemmin pohjautuu ammattiryhmiin, "riidan" aihe on järkevää hakea muualta kuin elinkeinoista. Ongelmana on, että mistä, varsinkin kun persut ovat monipuolistaneet ohjelmaansa. Kepu kuitenkin näyttää yrittävän kyseenalaistaa vihreiden ympäristönäkemyksiä karjankasvatuksen ja metsänhakkuiden osalta, vaikka samassa hallituksessa ovatkin.

    • Tottakai Kepun on pakko herätä olennsiin haasteisiin kuolinkamppailussaan. Herääminen on jälkijättöistä ja jäi taas kerran Kepu-demari taiston siimekseen.

      Vaaleissahan persut hyökkäsivät poikkeuksellisen härskisti ja vahvasti Juha Sipilää kohtaan. Tähän kepuleirissä reagoitiin laimeasti. Kyllä siellä on suuressa kuvattu tultu yllätetyksi housut kintuissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe