Itsenäisyys jätetty juhlapukeutumisen varjoon

Anonyymi

Puvuilla kilpailu ja kuka on juhlan kuningatar, tämän ei pitäisi olla pääasia Suomen itsenäisyyttä juhlittaessa. Mutta sellainen juhla tästä on valitettavasti tullut.
Näin se vaan on vuodesta toiseen. Sen todistaa jo se, että linnaan on kutsuttu oikein liuta muotitoimittajia arvostelemaan ja selostamaan juhlakansan, lähinnä naisten juhlapukeutumista. Ollaan ikäänkuin muotinäytöksessä, eikä juhlimassa Suomen itsenäisyyttä. Mielestäni muotitoimittajien selostus Presidenttiparin käteltäväksi tulevien ihmisten vaatetuksesta, pitäisi lopettaa kokonaan.
Ettei juhlan tarkoitus kokonaan vääristyisi. Eri asia olisi, jos toimittajat sen sijaan vaikka valokuvaisivat illan aikana juhlakansaa. Näkyisihän se juhlalook näinkin. Mutta asuvalinnat ei nousisi näin tälläisellä varsinaisella muotinäytös-selostuksella juhlan pääasiaksi.

Sitä paitsi, juhlapukujen arvostelu on aina todella epäoikeudenmukaista.
Se saattaa loukata joitakin. Jotka ovat myös panostaneet kovasti tähän iltaan ja juhlapukeutumiseensa. Sitten saavatkin todeta, jälkeenpäin itse lähetystä katsoessaan, että muotitoimittajat eivät edes huomanneet hänen juhla-asuaan.
Sen sijaan monet muut puvut kyllä heti huomattiin ja niitä ylistettiin monella tavalla. Muotitoimittajat selostivat suu vaahdossa niiden yksityiskohdat ja materiaalit. Joitakin pukuja ja niiden kantajia kilvan ihasteltiin.
Muotitoimittajat eivät sentään kehtaa ihan suoraan kauhistella, joitakin pukuja. Emme näe heidän ilmeitään selostamossa. Mutta varmasti kauhistuneita ja paheksuvia nyrpisteleviä ilmeitäkin siellä tulee muotitoimittajien kasvoille.
Silloin ei sanota puvusta yhtään mitään.
Tai sitten vaan ajatellaan.Kauhea, hirveä, tai tavis, tavis, ohi...seuraava.
Ah tuossa tulee nyt upea luomus! Sitten alkaa se ylistävä ja selostus.

Vaikka en pidäkään tästä juhlapukujen arvostelusta.
Olen pistänyt jo monena vuonna merkille. Kummallisen ruman juhlapuku ilmiön. Kättelyjonossa on aina niitä hiukan tukevampia ja lyhykäisiä, iäkkäämpiä daameja. Joilla on yllään samantyyppinen juhlapuku. Joka antaa kantajastaan, sellaisen tavallista pönäkämmän ja fantasiahahmomaisen vaikutelman.
Jäykästä, kiiltävästä materiaalista valmistettu, lyhyt jakku ja saman sävyinen pitkä suorahelmainen kapeahko puolihame. Erityisen ruman näköiseksi tämän asun tekee. Rinnan ja vatsan kohdalta pystyssä pömpöttävään jakkuun, kaula-aukkoa reunustamaan kiinnitetty, valtavan suuri röyhelöinen, tai jäykäksi tärkätty kaulus.
Valtava kaulus on joskus nostettu takaa pystyyn. Jakun kaulus näyttää kaulaan pujoitetulta lieriöltä. Sellainen "lampunvarjostin" joka laitetaan eläimille kaulaan leikkaustoimenpiteen jälkeen. Varmasti tänä vuonnakin jokunen daami taas tälläisessä juhlapuvussa siellä nähdään. Jakku ja mekkolook.

Juhlan luonteeseen parhaiten sopivia asuja ovat olleet aina mielestäni Suomea symbolisoivat, erilaiset kauniit kansallispuvut. Eihän niitä tietenkään kaikkien yllä voi olla. Silti harmittaa, kun niiden sijaan, joka vuosi linnanjuhlissa, nähdään näitä samoja, iltapuvuillaan selvästi kilpailevia naisia. He ovat ilmeisesti ymmärtäneet juhlan tarkoituksen ihan väärin. Tai haluavat matkia Amerikkalaisten gaalatyyliä.
Tosin ilman, sitä punaista mattoa valokuuvaajineen. Tämän juhlan aihe on todellakin. SUOMEN ITSENÄISYYS! Ei mikään julkkisgaala, missikilpailu, tai iltapukujen muotinäytös.
Kornia on, että mediakin aina hehkuttaa tätä pukuloistoa sivukaupalla netissä ja lehtien palstoilla. Järjestää jopa kilpailun. "Äänestä illan kuningatar"Tämä luo monille ko.juhlaan meneville naisille pukeutumispaineita ja yllyttää heitä kilpailemaan muiden kanssa juhlapukeutumisellaan. Unohtamaan siinä sivussa koko maamme itsenäisyyden.

5

217

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä kirjoitus.

  • Anonyymi

   Eikö olekin hienoa edustaa sdp:n rupusakkia. Tavallisissa puvuissa tulevat niin Erkki Tuomiset kuin muutkin puolueen epämiellyttäviltä vaikuttavat edustajat.

   Me olemme tämän kansan syöpäläisiä ja täitä. Hienoimpana edustajana kenkka lenkka Rinne.

  • Anonyymi

   Itsellä tuli siitä marimekon unikkokuosista tehdystä puvusta mieleen keittiön verhot.

  • Anonyymi

   Miksi Jenni on kuin barbrinukke...hän on kaunis ja tietääkseni älykäs mutta immekään ei värähdä missään tilanteessa?.??.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   89
   4435
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   219
   3605
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   109
   2769
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   2231
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   1724
  6. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   61
   1344
  7. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1136
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1015
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   812
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   310
   745
  Aihe