Itsenäisyys jätetty juhlapukeutumisen varjoon

Anonyymi

Puvuilla kilpailu ja kuka on juhlan kuningatar, tämän ei pitäisi olla pääasia Suomen itsenäisyyttä juhlittaessa. Mutta sellainen juhla tästä on valitettavasti tullut.
Näin se vaan on vuodesta toiseen. Sen todistaa jo se, että linnaan on kutsuttu oikein liuta muotitoimittajia arvostelemaan ja selostamaan juhlakansan, lähinnä naisten juhlapukeutumista. Ollaan ikäänkuin muotinäytöksessä, eikä juhlimassa Suomen itsenäisyyttä. Mielestäni muotitoimittajien selostus Presidenttiparin käteltäväksi tulevien ihmisten vaatetuksesta, pitäisi lopettaa kokonaan.
Ettei juhlan tarkoitus kokonaan vääristyisi. Eri asia olisi, jos toimittajat sen sijaan vaikka valokuvaisivat illan aikana juhlakansaa. Näkyisihän se juhlalook näinkin. Mutta asuvalinnat ei nousisi näin tälläisellä varsinaisella muotinäytös-selostuksella juhlan pääasiaksi.

Sitä paitsi, juhlapukujen arvostelu on aina todella epäoikeudenmukaista.
Se saattaa loukata joitakin. Jotka ovat myös panostaneet kovasti tähän iltaan ja juhlapukeutumiseensa. Sitten saavatkin todeta, jälkeenpäin itse lähetystä katsoessaan, että muotitoimittajat eivät edes huomanneet hänen juhla-asuaan.
Sen sijaan monet muut puvut kyllä heti huomattiin ja niitä ylistettiin monella tavalla. Muotitoimittajat selostivat suu vaahdossa niiden yksityiskohdat ja materiaalit. Joitakin pukuja ja niiden kantajia kilvan ihasteltiin.
Muotitoimittajat eivät sentään kehtaa ihan suoraan kauhistella, joitakin pukuja. Emme näe heidän ilmeitään selostamossa. Mutta varmasti kauhistuneita ja paheksuvia nyrpisteleviä ilmeitäkin siellä tulee muotitoimittajien kasvoille.
Silloin ei sanota puvusta yhtään mitään.
Tai sitten vaan ajatellaan.Kauhea, hirveä, tai tavis, tavis, ohi...seuraava.
Ah tuossa tulee nyt upea luomus! Sitten alkaa se ylistävä ja selostus.

Vaikka en pidäkään tästä juhlapukujen arvostelusta.
Olen pistänyt jo monena vuonna merkille. Kummallisen ruman juhlapuku ilmiön. Kättelyjonossa on aina niitä hiukan tukevampia ja lyhykäisiä, iäkkäämpiä daameja. Joilla on yllään samantyyppinen juhlapuku. Joka antaa kantajastaan, sellaisen tavallista pönäkämmän ja fantasiahahmomaisen vaikutelman.
Jäykästä, kiiltävästä materiaalista valmistettu, lyhyt jakku ja saman sävyinen pitkä suorahelmainen kapeahko puolihame. Erityisen ruman näköiseksi tämän asun tekee. Rinnan ja vatsan kohdalta pystyssä pömpöttävään jakkuun, kaula-aukkoa reunustamaan kiinnitetty, valtavan suuri röyhelöinen, tai jäykäksi tärkätty kaulus.
Valtava kaulus on joskus nostettu takaa pystyyn. Jakun kaulus näyttää kaulaan pujoitetulta lieriöltä. Sellainen "lampunvarjostin" joka laitetaan eläimille kaulaan leikkaustoimenpiteen jälkeen. Varmasti tänä vuonnakin jokunen daami taas tälläisessä juhlapuvussa siellä nähdään. Jakku ja mekkolook.

Juhlan luonteeseen parhaiten sopivia asuja ovat olleet aina mielestäni Suomea symbolisoivat, erilaiset kauniit kansallispuvut. Eihän niitä tietenkään kaikkien yllä voi olla. Silti harmittaa, kun niiden sijaan, joka vuosi linnanjuhlissa, nähdään näitä samoja, iltapuvuillaan selvästi kilpailevia naisia. He ovat ilmeisesti ymmärtäneet juhlan tarkoituksen ihan väärin. Tai haluavat matkia Amerikkalaisten gaalatyyliä.
Tosin ilman, sitä punaista mattoa valokuuvaajineen. Tämän juhlan aihe on todellakin. SUOMEN ITSENÄISYYS! Ei mikään julkkisgaala, missikilpailu, tai iltapukujen muotinäytös.
Kornia on, että mediakin aina hehkuttaa tätä pukuloistoa sivukaupalla netissä ja lehtien palstoilla. Järjestää jopa kilpailun. "Äänestä illan kuningatar"Tämä luo monille ko.juhlaan meneville naisille pukeutumispaineita ja yllyttää heitä kilpailemaan muiden kanssa juhlapukeutumisellaan. Unohtamaan siinä sivussa koko maamme itsenäisyyden.

5

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä kirjoitus.

  • Anonyymi

   Eikö olekin hienoa edustaa sdp:n rupusakkia. Tavallisissa puvuissa tulevat niin Erkki Tuomiset kuin muutkin puolueen epämiellyttäviltä vaikuttavat edustajat.

   Me olemme tämän kansan syöpäläisiä ja täitä. Hienoimpana edustajana kenkka lenkka Rinne.

  • Anonyymi

   Itsellä tuli siitä marimekon unikkokuosista tehdystä puvusta mieleen keittiön verhot.

  • Anonyymi

   Miksi Jenni on kuin barbrinukke...hän on kaunis ja tietääkseni älykäs mutta immekään ei värähdä missään tilanteessa?.??.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   30
   4704
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   319
   2975
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   132
   1711
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1701
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1593
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   279
   1158
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   111
   928
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   823
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   787
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   755
  Aihe