Miten eroon asiakirja jätteestä ?

Anonyymi

On muutama mappi asikirjoja ja ne haluaisin hävittää.
Miten te muut hävitätte paperinne ?

Yksi sivu kerrallaan silppurilla on tosi aikaa viepää tekemistä.
Lisäksi asuntoon nousee paperista paljon pölyä

8

<50

Vastaukset

 • Toivomalla on salaisille papereille luovutuspaikka.

 • Ota kaikki paperit pois mapeista laita ne pöydälle pinoihin. Poista pinoista kaikki täysin harmittomat sivut. Joistakin sivuista riittää leikata pieni osa pois.

  Laita harmiton osa paperinkeräykseen pienissä erissä mahdollisimman hyvin sekoitettuna.

  Leikkaa jäjelle jäänetä papereita saksilla paperikoriin. Joistakin sivuista voi leikata ensin harmittomat osat pois. Hanki paremmat sakset! Ja pyydä joku auttamaan.

  Keksit kyllä sitten miten saat hävitettyä paperikoriin kertyneen jotain henkilötietoja yms sisältävän silpun. Aina voi leikata puoliksi ja sekoittaa hyvin. Kastele silppua märäksi vaikka kahvilla ja syljellä yms ja sotke se biojätteen sekaan.

  • Henkilökohtaisesti Topinojalle vie.


 • Jos sulla on mahdollisuus polttaa ne esim. takassa tai maalla kesällä saunan kiukaassa.

 • Tuhoan saksilla kaikki paperit niin pieneksi silpuksi ettei siihen pysty edes kaupoissa myytävät silppurit. Varmuudeksi erittelen silpun useisiin eri roskapusseihin ja vien ne eri viikoilla roskiin. Pitkä prosessi, mutta varma.

 • Eikö ne myy marketeissakin pieniä kotisilppureita?

  Saksilla leikkelee suikaleiksi ja pätkii ne vielä pienemmiksi. Tosi rasittavaa, jos on paljon paperia tuhottavana... Rakkula peukalon tyveen melko äkkiä...

  Meitsi on tehnyt joskus repinyt karkeaksi riekaleeksi ja pistänyt veteen lavuaariin, puristellut sitten sitä märkää paperia ryttyyn... siinähän se paperi lopulta hajoaa aikamoiseksi soosiksi, josta ei takuulla saa mitään tolkkua enää kuivanakaan... Tosin näillä kostein paperiarkkeja on ollut melko vähän...

 • Mulla on just tällainen markettisilppuri, maksoi alle 20 €. Helppo käyttää ja silputut paperisuikaleet sitten vaan paperinkeräykseen.

 • Paperit kannattaa toimittaa meille tietoturvajätteenä. Sitä vastaanotetaan Topinojan jätekeskuksessa arkisin klo 8-16 ja Korvenmäen jätekeskuksessa Salossa aukioloaikojen mukaisesti. Paperit voi toimittaa mappeineen eli niitä ei tarvitse poistaa. Hinta jätteenvastaanotolle on 10€/20kg.
  Tietoturvajäte tuhotaan ja sen jälkeen lukukelvoton paperisilppu hyödynnetään paperiteollisuuden raaka-aineena.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1191
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  893
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  21
  453
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  422