Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Otoista kyselen

harakka

Itselläni on ottoja ja ne imuttavat lähes kaiken aikaa jossain. Hetken huilaavat ja taas menoksi.
Ihmettelenkin kaverin viittä ottoa. Ensin luulivat että siivouksessa ovat hävittäneet ne, mutta sitten paljastui että ovat muuttaneet pysyvästi pääkallon sisälle eivätkä tule ollenkaan näytille. Onko tämä ihan normaalia vai onko mun omat epänormaaleja?
Kaverilla parisataisessa akvassa sekainen kalasto; monnisia, erilaisia rihmoja, pari lehtikalaa, pari tetraparvea, pari plätyä. Eikai näistä mikään olisi ottoja niin kiusannut että muuttivat pysyvästi kalloon?

4

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JuuLia

      Näin määriä ja tarkkaa kalastoa tietämättä kaverisi kalasto kuulostaa aika sekavalta, ehkä ylikansoitetultakin. Platyt eivät kuuluisi samaan altaaseen muiden mainittujen kanssa ollenkaan, lehtikaloille kuulostaa pieneltä ja niiden ja rihmojen yhdistäminen riskialttiilta.

      Missähän arvoissa nitraatti altaassa on? Entä lämpötila? Virtaus? Otot kun ovat aika herkkiä korkeille nitraatti pitoisuuksille, tarvitsevat viileämpää vettä kuin useimmat rihmat ja happipitoista virtaavaa vettä. Rihmoille virtaus ei oikein sovi.

      Toisaalta voivat olla vaan arkaakin sakkia, itse en ole kyseisiä kalasia omistanut joten ei niiden vilkkaudesta omakohtaista kokemusta.

    • bentol
    • ottojen kasvattaja

      Nuolimonneja ja lehtikaloja ei kannattaisi yhdistää, monesti otot häiriintyvät isoista kaloista. Lehtikala voi jopa vetäistä pienen oton kitaansa. Lajiakvaariossa otot liikkuvat paljon, vetävät rinkiä ja kutevat usein. Yksi merkki ottojen huonosta voinnista on sekin että eivät tule syömään eli eivät yksinkertaisesti uskalla tulla. Pelkällä levällä ne ei aina jaksa elää ja sitä ei ole tarpeeksi edes tarjolla aina.

      • harakka

        Monen vuoden akvakokemus löytyy perheestä. Luonnon kiekkoja harrastavat muuten, mutta tämä sillisalaatti on ns lapselle laitettu akva. Ylikansoitustahan siellä on, mutta hoitavat hyvin. Veden vaihto puolet viikottain, 2 isoa ulkosuodatinta surraa (ylitehoisia).
        Jotain tuollaista pelästymisteoriaa minäkin ajattelin.
        Onnettomat asuvat siellä pääkallossa vaan. Sitä en tiedä tulevatko pimeässä esille. Koskaan niistä ei näy vilaustakaan kun siellä käy kylässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe