Linnanjuhlat, tanssia haudoilla.

Anonyymi

Itsenäisyyspäivän vietto huipentuu Linnanjuhliin. Se on juhla, joka muistuttaa meitä kansakunnan jakautuneisuudesta, mahdollisuuksien epätasa-arvoisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Vain muutaman korttelin päässä tuosta loistokkuudesta todellisuus piirtyy epätoivona, osattomuutena ja syrjäytyneisyytenä.

Onko loistokkaampaa hautausmaata kuin Linnanjuhlat? Kuolleet ovat kokoontuneet sinne, elämästä vieraantuneet. He eivät ole muuta tehneet kuin ajaneet omaa etuaan yhteisen edun kustannuksella. Jotkut kuvittelevat olevansa elossa päästessään julkisuuden valokeilaan. Mitä epätoivoista itsepetosta.

7

304

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Veroina ihmiset tämän kaiken lystin heille maksaa. Tavalliset ja köyhät ihmiset unohdetaan tyystin. Hursti on ainoa joka ajattelee sydämellä ja järjestää juhlan köyhimmillekin. Viimeiset veteraanit kuolee pian pois ja Suomi juhlii pian edes ymmärtämättä mitä itsenäisyys maksoi edellisille sukupolville joista monet antoi henkenä, menettivät terveytensä loppuelämäkseen ja nostivat Suomea kovalla työllä tuleville sukupolville.
   Nyt linnan juhlat ovat pukujen näyttelyä, kenellä on kaunein ja kallein. Järjettömyys näkyy laahuksissa, monet mallit ovat mauttomia ja tähän juhlaan sopimattomia. Naiset esittelee itseään syvään uurretuilla asuilla että heitä kuvattaisiin lehtien palstoille. Etteivät edes häpeä.

   • Anonyymi

    Juurikin näin. Turhamaisten, taloudellisesti hyväosaisten ihmisten, lähinnä naisten itsensä esille tuomista ja kilpailua juhlaeleganssillaan. Vähemmän oli niitä, jotka saamaansa kutsua kunnioittaen olivat saapuneet paikalle. Ei esittelemään itseään, vaan juhlimaan itsenäisyyttä.


   • Anonyymi

    Linnanjuhlat ovat turhaakin turhemmat juhlat. Siellä eliitti pöyhkeilee sillä kellä on kallein puku. Se on eräänlainen rikkaiden sikailujuhla.


  • Anonyymi

   Mun isä ylim. hallintoneuvos, virkaylioikeuden sihteeri, lue: tuomari, ( hoiti itse koko virkaylioikeutta) suojelujohtaja ja VT kansliapäällikkö oli vaan siel kirkossa korkeimman valtionjohdon kanssa, jonne monet taviksetkaan ei pääse , sillon aiempien pressojen kaudella 6.12. pressan valitsemille virkaylioikeuden 5 tuomarille annetuilla kutsukorteilla (jolloin pikkupoikia ja köyhälistöä linnassa oli nykyistä vähemmän) vaikka sil oli samat prenikat ja vähän hienommatkin( plus valkosen ruusun ritarikunnan ansiomerkki kultaristein ja XXX ynnä vapauden mitalit ja tämmöset kunnia isänmaa jatkosodan muistomitali, talvisodan muistomitali sun muut plus kho:n suojelujohtajan ja työsuojeluvaltuutetun luottamustoimista mm. väestösuojelumitali nauhoineen mussun mussun etc)kun monella linnan veteraaneilla( mut ei kuulunut liittoon eikä anonu hänelle kuuluneita invalidikorvauksia haavoittumisestaan sakemannien luodista sormeen lapin sodassa vähätellen korvauksia pieniksi)plus et se oli vaan viel vitusti korkeemmassa virassakin kun monet näistä metsäläisistä landepaukuista ja mutsikin oli aseman ääntä, ulkomaan osaston vastaava ja näyttelijätär prenikkoineen , mutteivät smolnaa, valtioneuvoston juhlahuoneistoa, lukuunottamatta koskaan olleet kutsuttu linnaan vaikka sinne päässee nykyään kuka tahansa nuoren polven urheilijan tuntematon heilakin tai puoliso vaikkei omaisi edes mitään korkeaa virkaa, ansioita, titteliä tai arvonimeäkään, pelkkänä opiskelijana vain puhumattakaan invalidien avustajista ja ilmeisesti vaikka joku siivooja tai toimistosihteeri jos sattuu olemaan jonkun linnaan kutsutun proffan puoliso.

   Sitä vaan niinku mennään hallintoneuvosten ohi linnaan tosta vain. Sanoisinko onpahan paksua, sillä niin pitkän uran ansioitunut isukkikin valtiolla oli tehnyt. Ja paskaa palkaksi. Tämmöisiä vääryyksiä saamme yhteiskunnassa kokea sen lisäksi että leikataan köyhiempien perusturvaa. Onkohan se eu ydinturvallisuus hankkeiden johtava asiantuntija broidi jo käynyt linnassa? isukilla oli oikean käden etusormi koukussa kun saksalaisten luoti katkaisi siitä jänteen lapin sodassa. vaikea kätellä. Edit. Tais ollakin vasen.

   Mutta 800 laukausta minuutissa painoivat taivaalle it tykillä kun vanjan sturmovikit* hyökkäsivät kohti kaikilla konekivääreillä tulittaen ja 2 sai pudotettua it tykin tähtääjänä välillä itsekin ampuen toisen koneen räjähtäessä ilmassa. Iskän mukaan siis 2 mitä muistan, voi olla enemmänkin. Joku pommikone syöksyi alas ammuttuna järveen kun muuan sotilas oli kalassa ja kiireesti souti sieltä pois.

   Polvet löi loukkua ja setsuuria it:n jylyssä hän kertoi. 19 v. Oli hän. Nuori kapteen kaatui ammuksen räjähdettyä piipussa kun ei kypärää. Syvärillä nääs. Koirinoja mäkrätjärvi. Ilmavoimien mestari 800 metrillä 1945. A luokan urheilija. Hämeenlinnan tarmo. Siis linnassa kuitenkin mutta vain hämeen linnassa.

   6 kilometrin maastojuoksun hämeenpiirin mestari. Vr Etelä suomen piirin mestari 1500 m. Hämeenlinnan tarmon mestari 800 m. Myös mestari 800 metrillä hakaa vastaan seurojen välisissä. Suurkisoissa keskeytti keskikastissa. Lupaava juoksija, kaikki edellytykset kehittyä tekijämieheksi, luistava juoksu, kevyt askel, kirjoitti hämeen sanomat.

   Selostajalegenda paavonoponen pyysi nuorena urheilijana faijalta nimmarin suurkisoissa, kova juttu, kuten sekin että faija sai kunnian lähettää vr:n 100-vuotisjuhlajunan televisioituna näytelmänä josta on olemassa myös fotoja. Kovasti olla innokkaita pällistelijöitä ja lehtikuuvaajia junanlähetysmanööveriä piirittämässä jossa faija virkapuvussaan ja joku toinen asemapäällikkö ovat kasvotusten neuvonpidossa kilkatuskellon vieressä. Lähettämisessä yleensä käytettiin heilutettavaa merkinantolyhtyä tms.laikkaa. Rautatieasemalla saloissa vr 100 liput. Ahti karjalaiselta tilattiin tilaisuuteen fanfaarikin ja juna kiersi ympäri suomea.

   Faija aloitti nuorena uransa vr:llä edeten leteensuon asemalla kaatuneitten hevosten keskellä 15 vuotinaa Juoksevasta lähetistä, apumiehestä, asemapäälliköstä, kirjurista ja osastosihteeristä apulaisoikeuskanslerin nimittämäksi apulaisasiainvalvojaksi ja apulaisoikeuskanslerin nimittämäksi viralliseksi syyttäjäksi rautatiehallitukseen, toimien myös junaonnettomuustutkijalautakunnan varsinaisena jäsenenä ja junavaunujen teknillisiä vikoja koskevien aineiden opettajana rautatieopistossa, hauhon tuomiokunnan päätoimisena apulaisena, rikosnotaarina, raastuvanoikeuden oikeusneuvosmiehenä, korkeimman hallinto-oikeuden ylim. Virkamiehenä, esittelijänä, nuorempana ja vanhempana hallintosihteerinä, esittelijäneuvoksena, tasavallan presidentin nimittämänä virkaylioikeuden tuomarina 15 vuotta, vt kansliapäällikkönä 88 ja ylim. Hallintoneuvoksena useaan otteeseen eri aikoina 86-89. KHO:n suojelujohtaja ja työsuojeluvaltuutettu ym. Esitelmöi pohjoismaisilla lakimiespäivillä eräistä uusista käsitteistä ja toimitti KHO vuosikerran A osan 81. asetuskokoelman osia ym. Huikea virkaura tällaisenaankin.

   • Anonyymi

    Sitten sinä heräsit. Kaikki olikin vain unta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitten sinä heräsit. Kaikki olikin vain unta.

    Ei se ollut unta vaan totta. Isä ei vain kuulunut sotaveteraanien liittoon vai mikä se on, sillä muuten hänen olisi pitänyt olla myös linnan kemuissa.


  • Anonyymi

   Mutta hämeenlinnassa ennen koronaa mamuille järjestettiin itsenäisyysjuhlat. Kova poru nousi kun eihän mamut ole tahneet mitään itsenäsyyden eteen. Todella törkeetä kaupungilta. Mummoja ei kutsuttu. Kukaan suomalainen ei ymmärtänyt

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   4387
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   215
   2834
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   62
   1370
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   333
   1249
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   63
   1040
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   40
   901
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   71
   894
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   73
   891
  9. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   46
   865
  Aihe