Karatetyyli hakusessa

Anonyymi

Tarkoitus aloittaa karate harrastus. Mikä on paras tyylisuunta? Joku kehui että shukokai karate olisi kovin ja aidoin tyyli. Mitä muita tyyliä on tarjolla pääkaupunki seudulla? Olisi kiva päästä myös ottelemaan.

6

98

  Vastaukset

  • Tyylisuunta ei ole missään lajissa kova. Se on kiinni itsestäsi miten kovaa harjoittelet. Aidoin Karate löytyy Japanista. Tyylisuunnat näet www.kamppailulajit.net/lajit

  • Karateen sopii sanonta "liian hyvää ollakseen totta". Siksi se ei ole. Karatessa luvataan paljon mutta valitettavasti kyse on teatterista jolla ei ole mitään tekemistä toimivan kamppailun tai itsepuolustuksen kanssa. Karate on lähempänä paritanssia mutta sitä markkinoidaan itsepuolustuksena. Kiertäisin manipuloivat karate "gurut" kaukaa. Ne karaten kivat filosofia jututkin toteutuvat paljon paremmin missä tahansa kamppailulajissa jossa on reilu ja rehti meininki.

   Jigotailla on myös judoa, joka on reipasta menoa ja oikeasti tehokas laji.

   Judon moderni sukulaislaji Brasilialainen jujutsu on UFCn vaoaaotteluissa testatun tehokasta ja lisäksi hauskaa. Sitä löytyy näistä osoitteista.
   https://fxjj.fi/
   ttp://www.jklfightclub.com/lajit/

   • Turhaa yleistystä ja yksinkertaista parjaamista. Karatea ei ole vain yhtä sorttia. Osa tyylisuunnista ja seuroista varmasti tarjoaakin mainitsemaasi paritanssia, mutta yhtä lailla on olemassa itsekriittisiä ja sopeutuvaisia seuroja, jotka keskittyvät karaten kunnolliseen itsepuolustusaspektiin. Kuten esimerkiksi mainitsemasi Jigotain karatejaoksessa.

    Kiihkoiluasi sävyttää mielenkiintoisesti se, että lähdet ylistämään ja suosittelemaan jyväskyläläisiä seuroja, kun aloituksessa tiedusteltiin karatemahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla. Onko tiedossa niin kovaa kamaa, että hesastakin asti kannattaa reissata painimaan?

    Molemmista judosta ja brassijutsustakin on löydettävissä omia heikkouksiaan, kuten liiallinen kallistuminen kamppailuun yhtä vastustajaa vastaan. Koitapa painia sen Keijon kanssa talviliukkailla, kun niskassa ovat myös Rami, Sami ja Jussi. Muutenhan mattolajit ovat oikein kovaa kamaa!

    Kaikilla lajeilla on omat painotuksensa, vahvuutensa ja heikkoutensa. Ei ole tarpeellista lähteä korottamaan omaa lajia haukkumalla ja alistamalla muita. Kamppailulajien heikkous on ollut aika niin lajien sisäinen kuin välinen riitaisuus, eikä sillä ole sijaa nykytilanteessa, kun harrastajamäärät ovat yleisesti laskussa.

    Mitä tulee aloitukseen, niin Shukokai on Suomessa kyllä oikein mainioissa kantimissa, harrastajaporukka on kenties parhaiten verkostoitunut maassa, sekä leiritys- ja kilpailutoiminta on laadukasta ja säännöllistä. Kovimmaksi karateksi en kutsuisi, vaan hyvällä tavalla terveeksi karaten länsimaiseksi etäpesäkkeeksi. Tietääkseni Kimura Shukokailla ei ole jalansijaa tai yhteyksiä Japanissa (korjatkaa jos olen väärässä), joten se eksotiikka ja "aitous" touhusta uupuu.

    Pääkaupunkiseudulla on muutakin tarjontaa, esimerkiksi Helsingin Renshin-kan on kanssa puhtaasti kotimaista kakea, ja menestyneellä seuralla on vielä vahvempi painotuksellisuus kilpailemisessa. Samaa tarjoaa Meidokan Espoossa, sama tyyli (Shoko-ryu), mutta myös kuntoilu ja itsepuolustus pysyy mukana. Vantaalla on kilpaseuroja kuten Sportskarate Finland (puhdas kilpaseura) ja Tapanilan Erä. Erällä treenataan modernia Wado-ryu karatea. Kansainväliset yhteydet ovat hyvin kunnossa, ja treenisisällössä on niin peruskaratea, ip:tä kuin kisailua.

    Seuroja on tusina lisää, ja niistä saat lisätietoa käyttämällä Suomen Karateliiton hakukonetta:

    https://karateliitto.fi/fi/karateseurat/

    Onnea seuran valintaan ja tyhjän käden tielle! Välttäkää putkinäköä.


   • Onpas karate kova laji James Bondkin lyö karatella niin jopa isompikin tyyppi on kanveesissa. Lisäksi siinä on potkuja ja kun jalalla pamauttaa niin oksat pois. Karate on hyvinkin kovin laji, videolla mies nujertaa 10 hyökkääjää karatella.


  • Kannattaa ensi katsoa tämä https://www.youtube.com/watch?v=u2qdisgjh1I
   Jesse kertoo miten kolme aikalailla erityyppistä karatea eroaa toisistaan.

   Urheiluksi Japanilainen karate on kova juttu ja tyylisuuntia on paljon.

   Okinawalaiset ja sen tyyliset on sitten itsepuolustukseen paremmin soveltuvia koska siihen tarkoitukseen karate alunperin syntyi ja nimenomaan Okinawalla missä siinä yhdistyi monista erilaisista aasialaisista lajeista tekniikoita.

   Sitten on tietysti kilpakarate mikä... no se on kilpakaratea ja kovin erilaista kuin muu karate.

   Sitten on tietysti vielä seurojen vetäjien näkemykset ja painotukset mitkä tekee isoja eroja jopa saman nimisen tyylisuunnan alla.

   Osassa seuroista tehdään paljon myös mattotekniikoita ja ihan painitaankin. Mutta on myös seuroja joissa keskitytään pitkälti ottelukilpakarateen.
   Jokaiselle löytyy omansa.

  • Riippuu millaista harrastusta kaipaat. Jos hauska toiminta kiinnostaa, niin suositus taidolle. Taido on karaten ja akrobatian ristisiitos, jossa keskiössä on voimisteluliikkeiden kuten kärrynpyörien ja pyörivien liikkeiden yhdistäminen karaten lyönteihin ja potkuihin. Periaatteessa eri laji mutta toimii karateliiton alaisuudessa.

   Ottelemaan pääsee, ja taidossa on suht helppo nousta pitkällekin koska pieni laji :D Pk-seudulla on useampi eri seura!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   295
   6497
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   90
   4288
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   142
   1609
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   73
   1334
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   92
   814